3/10/12

Σοβαρό επεισόδιο στα τουρκοσυριακά σύνορα. Πέντε Τούρκοι νεκροί από βλήμα πυροβολικού!


Σοβαρό επεισόδιο στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, που φέρνει τις δυο χώρες κοντά στον πόλεμο.
Συγκεκριμένα, σήμερα, τις απογευματινές ώρες, τέσσερα βλήματα πυροβολικού που πρόερχονταν από τη Συρία, έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή, στην πόλη Ακτσάκαλε, σκοτώνοντας πέντε πολίτες. Οι νεκροί είναι μια μητέρα με τα τέσσερα παιδιά της.

Μετά το επεισόδιο ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Νταβούτογλου συνεκάλεσε επείγουσα σύσκεψη το ΥΠΕΞ, με υπηρεσιακούς παράγοντες και αξιωματούχους, ενώ ζήτησε και έλαβε ενημέρωση για το επειδόδιο και την κατάσταση που επικρατεί από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Νετζντέτ Οζέλ.
Να σημειωθεί ότι ο Νταβούτογλου, ευρισκόμενος στη Νέα Υόρκη για την Γ.Σ. του ΟΗΕ, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού PBS, είχε πει ότι η Τουρκία διατηρεί το δικαίωμα να επέμβει στη Συρία, σε περίπτωση που αντιμετωπίσει πρόβλημα ασφάλειας.
Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η Τουρκία πιέστηκε να εμπλακεί ενεργώς στη Συρία, μετά την κατάρριψη του κατασκοπευτικού Φάντομ από τη συριακή αεράμυνα, ενώ προσφάτως προκλήθηκε και πάλι, όταν ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Αράμπια, παρουσίασε υποτίθεται απόρρητα έγγραφα, που αποδείκνυαν ότι η Συρία σκότωσε τους πιλότους του Φάντομ, κατόπιν υπόδειξης της Ρωσίας.
Η Τουρκία τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχει πάρει κάποιες αποστάσεις από την συριακή αντιπολίτευση και από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, τον οποίο φέρεται να εξεδίωξε από το έδαφός της.

1 σχόλιο:

  1. Στημένη Τουρκική προβοκάτσια είναι. Ψαχνουν ευκαιρία να επέμβουν. Οι "επεναστάτες" το έστησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.