13/10/12

Eλλάδα: Στον Οικονομικό Εισαγγελέα φάκελος με υποθέσεις δωροκιών


Αποφάσεις δικαστηρίων των ΗΠΑ που επέβαλαν σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες πρόστιμα, ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων, κρίνοντάς τες ένοχες για δωροδοκία στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους δραστηριότητας στην Ελλάδα με στόχο να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε υπηρεσίες και οργανισμούς του ελληνικού Δημοσίου, διαβιβάστηκαν από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Γ. Σούρλα, στον Οικονομικό Εισαγγελέα, κ. Γρ. Πεπόνη.

Ο ΓΓ του υπουργείου Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι οι μητρικές εταιρείες στις ΗΠΑ έχουν παραδεχθεί ότι δωροδοκούσαν Έλληνες μεσάζοντες προκειμένου να «υπερσκελίσουν» τον ανταγωνισμό άλλων εταιρειών και να επιλεχθούν τα προϊόντα τους, σημειώνοντας οως «πρόκειται για κυκλώματα διαφθοράς, εκμαυλισμού και αθέμιτου ανταγωνισμού που συνέβαλαν ώστε να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία και την εθνική ταπείνωση» ζητώντας παράλληλα την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Ο κ. Σούρλας είπε εξάλλου θα πρέπει να υπάρξει πληροφόρηση του ελληνικού λαού για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει ήδη από τις ελληνικές δικαστικές αρχές σχετικά με την υπόθεση, για το κατά πόσο έχουν ενημερωθεί από τις αμερικανικές αρμόδιες υπηρεσίες και για το ποιες ενέργειες σχεδιάζονται να γίνουν στο εξής για να αποζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο για τα ποσά τα οποία έχουν γίνει αντικείμενο κατάχρησης.
http://www.sigmalive.com/news/greece/531912

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.