18/10/12

Έλληνες εν πλω στο Estelle Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε πλοίο με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από την πληροφορία ότι στο φινλανδικό πλοίο Estelle που κατεθύνεται προς τη Λωρίδα της Γάζας για να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό επιβαίνουν Έλληνες πολίτες, εκ των οποίων δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.To υπουργείο Εξωτερικών προτρέπει τους Έλληνες πολίτες να μη συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία. Στο φινλανδικό πλοίο βρίσκονται τουλάχιστον τέσσερις Έλληνες πολίτες μεταξύ των οποίων δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (Καστοριάς) και ο Δημήτρης Κοδέλας (Αργολίδας). Στο σκάφος επιβαίνουν επίσης, κατά πληροφορίες , ακτιβιστές από Καναδά, Ισραήλ, Νορβηγία, Σουηδία και ΗΠΑ.
Το πλοίο εκτιμάται ότι θα φθάσει στις ακτές της Λωρίδας της Γάζας το Σαββατοκύριακο. Μπορείται να παρακολουθήσετε την πορεία του σκάφους σε πραγματικό χρόνο στο δικτυακό τόπο http://freedomflotilla.org/

To Estelle ξεκίνησε το ταξίδι του από το Μάλμε της Σουηδίας και στις 6 Οκτωβρίου απέπλευσε από τη Νάπολη της Ιταλίας με προορισμό η Γάζα.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψουν την προσέγγιση του πλοίου στη Λωρίδα της Γάζας. Υπενθυμίζεται ότι ο ισραηλινός στρατός είχε πραγματοποιήσει στις 31 Μαΐου του 2010 αιματηρή εισβολή στο τουρκικό πλοίο Mavi Marmara, που προσπάθησε να φτάσει στη Λωρίδα της Γάζας.

Tο υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται:

«Δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια διάσπασης του αποκλεισμού της Γάζας από το σκάφος Estelle και ότι Έλληνες πολίτες προτίθενται να συμμετάσχουν, το Υπουργείο Εξωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του ΟΗΕ περί ανάγκης διοχέτευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μέσω επισήμων διαύλων, τη δεδηλωμένη πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να μην επιτρέψει την προσέγγιση πλωτών μέσων στις ακτές της Γάζας και τους άμεσους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια που συνεπάγεται η συμμετοχή στο εν λόγω εγχείρημα, ιδίως υπό το φως των γεγονότων του 2010, προτρέπει τους Έλληνες πολίτες να μη συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του σκάφους Estelle.

»Οι θέσεις της Ελλάδας για την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού της Γάζας και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή είναι γνωστές. Εξίσου γνωστή είναι η θέση αρχής της Ελλάδας για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την αποφυγή χρήσης βίας. Τις θέσεις αυτές τις έχουμε καταστήσει σαφείς σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

»Πέραν της προτροπής προς τους Έλληνες πολίτες για μη συμμετοχή στο εν λόγω εγχείρημα, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ, Πρέσβης Β. Κασκαρέλης, στο πλαίσιο της μέριμνας του Υπουργείου για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό, κατ΄ εντολήν του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, κάλεσε σήμερα τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Άριε Μέκελ, προς τον οποίο επανέλαβε τις γνωστές ελληνικές θέσεις και τόνισε το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι Αρχές του Ισραήλ θα διασφαλίσουν την προστασία της ζωής και της ασφάλειας Ελλήνων πολιτών, που κατά πληροφορίες θα συμμετάσχουν στην απόπειρα διάσπασης του αποκλεισμού της Γάζας.

»Σημειώνεται ότι το σκάφος Estelle δεν έχει εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα».

21 σχόλια:

  1. Τα αριστεροπροοδευτικα, ΤσυριζοΠΑσοΚΚικα Φασιστομουτρα ξεχασαν τον ΓΑΠ και αλλους Φωτοπουλαδες.

    Καλο βουλιασμα.


    - Flotilla Choir presents: We Con the World
    http://www.youtube.com/watch?v=FOGG_osOoVg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεφτιλισμένοι του συριζα ! για τους τούρκους δουλεύουν οι προσκυνημένοι. Σας αρέσει, δεν σας αρέσει το Ισραήλ αυτή την εποχή δεν πρέπει να το ενοχλείτε. Το είχε πει και ο καθηγητής Νειοκλής Σαρρής, όποιος ενεργεί αυτή την περίοδο ενάντια στο Ισραήλ είναι εχθρός της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί οι δύο βουλευτές του Σύριζα πόσες διαμαρτυρίες/πορείες έχουν κάνει, μαζί με ομοϊδεάτες των, για:

    1) Την κατοχή και τον εποικισμό της Κύπρου;

    2) Τα καταπατώμενα ανθρώπινα (και όχι μόνο) δικαιώματα των Ελλήνων της Β. Ηπείρου και την συστηματική πολιτισμική γενοκτονία που υφίστανται από το αλβανικό κράτος;

    3) Την τρομοκρατία που ασκεί το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής στον μουσουλμανικό πληθυσμό της Δ. Θράκης;

    Μόνο στην Γάζα καταπατώνται ανθρώπινα δικαιώματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Nativist
    Καμια εννοείται γιατί δεν είναι αριστεροί οι φιλειρηνιστές όπως λένε, αλλα είναι Τούρκοι εθνικιστές, για την ακρίβεια γενίτσαροι εθνικιστές κάτι που είναι ακόμα χειρότερο, είναι χειρότεροι και πιο επικίνδυνοι και από τους γκρίζους λύκους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον Νάτιβιστ, αλλά έχω και μια ακόμα απορία.
    Και ποιός μας είπε ότι αυτοί νοιάζονται για τα συμφέροντα των Ελλήνων;
    Αυτοί βιάζονταινα μας ρίξουν στο χάος για να μας φάνε οι λύκοι πιό γρήγορα. Αντε, πέσανε οι μάσκες τους κι΄ας διαδίδουν ότι δεν ενδιαφέρονται για εκλογές. Καίγονται οι άνθρωποι, τωρα που θα έρθουν τα 31 δις, ν΄αρχίσουνε να τα μοιράζουνε σε διορισμούς υμετέρων και σε μίζες διαπλεκομένων δικών τους.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι όπως τα λέτε είναι αλλά…. 27% στις προηγούμενες εκλογές και το ποσοστό ανεβαίνει…

    Αυτό τι μας λέει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελίνα,

    >Και ποιός μας είπε ότι αυτοί νοιάζονται για τα συμφέροντα των Ελλήνων;>

    Μα δεν νοιάζονται για τα συμφέροντα των Ελλήνων. Ούτε καν των Παλαιστινίων. Τελούν σε διατεταγμένη υπηρεσία.

    Μήπως νομίζεις ότι η Χαμάς ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των Παλαιστινίων; Αν ενδιαφερόταν, θα φρόντιζε να επιλυθεί το Παλαιστινιακό. Όμως, τυχόν επίλυση του Παλαιστινιακού θα σήμαινε αυτομάτως απώλεια του λόγου υπάρξεώς της (raison d'être). Γι αυτό φροντίζουν κάθε τόσο να αμολάνε ρουκέτες στο Ισραήλ, ώστε να απομακρύνεται κάθε ελπίδα συνεννόησης.

    Η Χαμάς κρατά με νύχια και δόντια τους Παλαιστίνιους αποκλεισμένους, διότι αν λυθεί το πρόβλημά των, θα χάσει την εξουσία και τα εξ αυτής απορρέοντα τυχηρά (ιρανικούς μποναμάδες).

    Πώς νομίζεις ότι γίνονται όλα αυτά και σε ποιους ανήκουν;

    Ε, αυτούς πάνε οι ακτιβιστές να βοηθήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αληθεια κανεις απο αυτους θα παει ποτε σε κμαι ανριστοιχη εκδηλωση-δραση για Κυπρο Βορειο Ηπιρο Μακεδονια Θρακη κτλ η ζητω παρα πολλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ GeorgeTS Ptol

    Ναι, διότι τους ψηφίζουν σαν αντιμνημονιακούς και όχι για τις εθνικές τους θέσεις, του μεταναστευτικού συμπεριλαμβανομένου.

    Παίρνουν ψήφο ευκαιριακή, όπως και η ΧΑ. Ποιος θα ήθελε την συλλήβδην νομιμοποίηση των μεταναστών; Ρώτησες Β/Ηπειρώτες το γνώμη έχουν γι αυτούς, που, μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να λέμε την αλήθεια, έδωσαν το πράσινο φως για την ένταξη της Αλβανίας στις ευρωατλαντικές δομές, χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη για τα όσα περνά εκεί ο ελληνικός πληθυσμός;

    Ρώτησες πόσο ευχαριστημένοι είναι οι Κύπριοι αδελφοί μας μαζί των, που τούς έχουν ρίξει έναν παρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλέξανδρε πράγματι είναι γεννίτσαροι εθνικιστές. Τους ταιριάζει απόλυτα η περιγραφή.

    Μα φυσικά και ενδιαφέρονται για την Κύπρο οι γεννίτσαροι εθνικιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την κατεχόμενη Λευκωσία να μιλήσει με τα αδέλφια του.
    Και με το Μακεδονικό ασχολούνται οι γεννίτσαροι εθνικιστές.
    Θέσεις έχουν και για την Βόρειο Ήπειρο, ή κατ' αυτούς Νότιο Άλβανία.

    Θα ήταν καλύτερα να επέβαινε στο πλοίο ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαρίλαε,

    Όποιοι μπαίνουν εδώ μέσα και προπαγαναδίζουν γι αυτά τα καθίκια, θέλουν ξύλο μετά μουσικής !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειδή τους πήρε ο πόνος για τα Ανθρώπινα δικαιώματα ( + όσοι περιμένουν να δουν πορεία για Κυπριακό θα πεθάνουν περιμένοντας), καλή μια υπενθύμιση ως προς την τύχη των πιό ένθερμων φιλοπαλαιστίνιων στην Γάζα και Δυτική Όχθη:

    -Νεκρός Ιταλός ακτιβιστής που απήχθη στη Γάζα από ομάδα εξτρεμιστών
    http://news.in.gr/world/article/?aid=1231103890

    -Israeli actor Juliano Mer-Khamis shot dead in Jenin

    http://www.haaretz.com/news/national/israeli-actor-juliano-mer-khamis-shot-dead-in-jenin-1.354044


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Nativist,

    Υπάρχουν και άλλα κόμματα που μπορούν να ψηφήσουν οι «αγανακτισμένοι» και οι «αντημνημονιακοί» που είχαν και ποιο καθαρή στάση από τον ΣΥΡΙΖΑ, που άλλοτε έλεγε κατάργηση του μνημονίου, άλλοτε επαναδιαπραγμάτευση κτλ. . Μήπως όμως η επιλογή αυτή κρύβει και κάτι άλλο από κάτω?

    «Ποιος θα ήθελε την συλλήβδην νομιμοποίηση των μεταναστών;» Μάλλον το 27% που αύριο θα γίνει 30-40-50%, ποιος ξέρει που θα σταματήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ George
    Το 27% που όλο ανεβαίνει, δεν σημαίνει ότι ο κόσμος τους ακολουθεί ως αντιμνημονιακούς.
    Αλίμονο δεν είναι τόσο χαζός ο κόσμος, ή τουλάχιστον δεν χάφτει το παραμύθι για πολύ.
    Απλά οι λύκοι έχουν πολλούς συνεταίρους που κρύβονται πίσω από τα άλλοθι και τα προσχήματα.
    Γιατί, νομίζετε ότι αυτοί που κουβάλησαν το 2009 τον άλλονε, δεν ήξεραν τι σκοπεύει να κάνει;
    Ηξεραν έστω και στο περίπου και τος ενδιέφερε να επωφεληθούν. Δ΄ίδιον συμφέρον φυσικά και ας πάνε όλοι οι άλλοι να καούνε.
    Και τώρα, κάτι ανάλογο πάει να γίνει με τους ευαγγελιζόμενους τον ρόλο του Ντ΄Αρτανιάν...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο λόγος δε που (στο εξής) δεν θα δούμε διαδήλωση για την κατοχή της Κύπρου, διατυπώθηκε από τον Μαχμούντ Αμπάς στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
    Αυτό αμέσως μετά την επίσημη υπογραφή για ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου-Ισραήλ, και φυσικά μετά το ΜάβιΜαρμαρά.
    Όπως εξήγησε ο κ.Αμπάς στον ΟΗΕ ΜΟΝΟ η Παλαιστίνη είναι ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!

    Θα ήθελα την θέση των 2 βουλευτών επ' αυτού.
    Κυρίως όμως θα ήθελα την επίσημη θέση του Σύριζα (και της προοδευτικής κυρίας Σακοράφα).





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ GeorgeTS Ptol

    Με την λογική αυτή και μισό εκατομμύριο Έλληνες έγιναν δια νυκτός θαυμαστές του Χίτλερ.

    Εγώ δεν είπα ότι δεν υπάρχουν άλλα κόμματα, απλώς προσπάθησα να δώσω μία εξήγηση και μάλιστα την μόνη που θεωρώ λογική. Αν εσύ έχεις κάποια άλλη, θα ήθελα να την ακούσω, χωρίς μισόλογα και υπονοούμενα.

    >«Ποιος θα ήθελε την συλλήβδην νομιμοποίηση των μεταναστών;» Μάλλον το 27% που αύριο θα γίνει 30-40-50%, ποιος ξέρει που θα σταματήσει.<

    Εδώ μάλλον σταματά η λογική, τουλάχιστον η δική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Nativist,

    αυτό που ανέφερες είναι η μισή αλήθεια. Όντως πολύς κόσμος αποδοκίμασε την πολιτική των πρώην μεγάλων κομμάτων και αποφάσισε να δώσει έναν αντιμνημονιακό χαρακτήρα στις προηγούμενες εκλογές ψηφίζοντας τα μικρότερα κόμματα, μεταξύ αυτών και ο ΣΥΡΙΖΑ .

    Το ερώτημα που τίθεται είναι το γιατί μία τόσο μεγάλη μερίδα του κόσμου, περίπου 2 εκατομμύρια, ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ? Εσύ λες, γιατί στην προεκλογική του εκστρατεία είχε αντιμνημονιακό τόνο. Είχε? Ήταν η πολιτική του καθαρή σε τέτοιο σημείο που να τον ψηφήσει ο κόσμος? Όχι, δεν ήταν και όλοι θυμόμαστε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα και να λένε το κοντό τους και το μακρύ τους. Από αποχώρηση από την ΕΕ μέχρι την επαναδιαπραγμάτευση ΑΝ αυτό είναι δυνατόν. Τότε γιατί ο κόσμος επέλεξε να τους ψηφήσει την στιγμή που υπήρχαν κόμματα όπως το ΚΚΕ, τους ΑΝΕΛ, την ΧΑ, τους Οικολόγους που είχαν ξεκάθαρη αντιμνημονιακή θέση?

    Η άλλη μισή αλήθεια λοιπόν κρύβεται πίσω από τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο, κατάργηση φόρων, επαναφορά μισθών στα προ κρίσης επίπεδα. Ο κόσμος αυτός έτρεξε να ψηφίσει τον ανερχόμενο ΑΓΠ , να ενταχθεί στους κομματικούς μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε την επομένη να λάβει την ανταμοιβή. Τα τριάκοντα αργύρια.

    Θα μου πείτε ότι το ίδιο συνέβαινε μέχρι τώρα. Η διαφορά είναι ότι κανένα κόμμα εξουσίας μέχρι σήμερα δεν είχε τόσο αντεθνικές θέσεις όσο ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ακολούθησαν σε πολλά σημεία εθνοκτόνες πολιτικές αλλά τουλάχιστον εν αγνοία των ψηφοφόρων. Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το ίδιο. Οι θέσεις του είναι δημόσια διατυπωμένες, αναρτημένες στην ιστοσελίδα του. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε τι ψήφιζε. Η άλλη μισή αλήθεια είναι ότι το 27% των Ελλήνων εν γνώσει του ακολουθεί εθνοκτόνα πολιτική. Το 27% λέει ΝΑΙ στους λαθρομετανάστες. Το 27% λέει ναι στην παραχώρηση του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας κτλ.. Και όλα αυτά για το προσωπικό τους συμφέρον!

    Με ποια δικαιολογία λοιπόν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ? Ή ψηφίζεις ένα κόμμα για την πολιτική που θα ακολουθήσει όταν έλθει στην εξουσία ή δεν το ψηφίζεις γιατί θεωρείς την πολιτική του επιζήμια για το έθνος. Δεν μπορείς να είσαι επιλεκτικός. Και το 27% έκανε την επιλογή του λέγοντας ΝΑΙ στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία ΑΛΛΑ ΚΑΙ για το μεταναστευτικό, την εξωτερική πολιτική και τα θέματα αμύνης.

    Life is so simple….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ GeorgeTS Ptol

    Ενώ ξεκινάς σωστά τον συλλογισμό σου, στο τέλος καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα.
    Δεν είναι άγνωστο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε το παλιό ΠαΣοΚ, το παπανδρεϊκό και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε την δημαγωγική γλώσσα του αλήστου μνήμης Παπανδρέου. Συμφωνώ, λοιπόν, με τις διαπιστώσεις του, ότι προσήλκυσε κόσμο και λόγω του ότι έταξε προσλήψεις και λαγούς με πετραχήλια, αφού σαν αντιπολίτευση είχε την ευχέρεια να υπόσχεται ό,τι ήθελε, ο δε ανώριμος λαουτζίκος ακολούθησε, διότι του χάιδεψε τ’ αυτιά. Αντιμνημονιακό πρόγραμμα ούτε έχει ούτε είχε, αλλά αυτό δεν το λαμβάνει σοβαρά ο όχλος. Ας μην κοροϊδευόμαστε, αν δεν ήμασταν όχλος, δεν θα καταλήγαμε εκεί που καταλήξαμε. Όταν γράφω ότι τον ακολούθησαν για την «αντιμνημονιακή» ρητορική του, δεν εννοώ ότι την έβαλαν κάτω και την έψαξαν. Αν το είχαν κάνει, δεν θα ήταν όχλος.

    Εκεί που διαφωνώ κάθετα μαζί σου είναι στο ακόλουθο:

    ”Η άλλη μισή αλήθεια είναι ότι το 27% των Ελλήνων εν γνώσει του ακολουθεί εθνοκτόνα πολιτική. Το 27% λέει ΝΑΙ στους λαθρομετανάστες. Το 27% λέει ναι στην παραχώρηση του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας κτλ.. Και όλα αυτά για το προσωπικό τους συμφέρον!”

    Από πού προκύπτουν αυτά; Οι Έλληνες είναι μεν αδιάφοροι για τα εθνικά τους θέματα (οι εξαιρέσεις επιβεβαιούν τον κανόνα), αλλά σε καμμία περίπτωση δεν λένε ναι στους λαθρομετανάστες, εκτός εκείνων που χρειάζονται φτηνά εργατικά. Το λαθρομεταναστευτικό το έχομε διεξοδικότατα συζητήσει κι εδώ μέσα και νομίζω ότι δεν διαφωνούμε στο ότι ο κόσμος, ο οποίος υποφέρει από τους λαθρομετανάστες και ο οποίος τους πληρώνει πανάκριβα, δεν τους θέλει. Υπάρχουν δημοσκοπήσεις και μάλιστα πολλές. Ωσαύτως υπάρχουν δημοσκοπήσεις για τον αν θέλουν οι Έλληνες την Τουρκία στην ΕΕ, ή πιστεύουν στην «ελληνοτουρκική φιλία» και για το όνομα της Μακεδονίας. Μπορείς να μού βρεις μία, που να δείχνει ότι η πλειονότητα συμφωνεί με την εθνοκτόνο πολιτική, λέει ναι στους λαθρομετανάστες κλπ ανοησίες που γράφεις και τι συμφέρον έχει από κάτι τέτοιο; Όταν γράφεις κάτι, πρέπει και να το αιτιολογείς, ή κάνω λάθος; Για το φτηνό εργατικό των λαθρομεταναστών έγραψα. Για τα άλλα;

    ”Ή ψηφίζεις ένα κόμμα για την πολιτική που θα ακολουθήσει όταν έλθει στην εξουσία ή δεν το ψηφίζεις γιατί θεωρείς την πολιτική του επιζήμια για το έθνος.”

    Προφανώς αγνοείς εντελώς τον τρόπο του σκέπτεσθαι του μέσου ψηφοφόρου. Αυτό αποδεικνύεται και απ’ αυτά που γράφεις παραπάνω, με τα οποία εδώ είσαι σε πλήρη αντίφαση. Ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ διότι έταξε λαγούς με πετραχήλια, αλλά δεν έλαβαν καθόλου υπ’ όψιν τις θέσεις του στα εθνικά θέματα, του λαθρομεταναστευτικού συμπεριλαμβανομένου. Διάβασε κανείς το πρόγραμμά του πριν τον ψηφίσει; Διαβάζουν γενικά οι ψηφοφόροι προγράμματα κομμάτων, πριν ψηφίσουν; Πού ζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Nativist,

    Κάθισα και έγραψα μία μακροσκελή και πλήρως τεκμηριωμένη για τα λεγόμενα μου απάντησή. Στο τέλος όμως κατανόησα ότι εφόσον δεν κατάλαβες αυτά που έγραψα δεν θα καταλάβεις και αυτά που θα έγραφα. Οπότε θα περιοριστώ στο εξής παράδειγμα . Κάνε την αναγωγή του χθες στο σήμερα.

    Το 480 π.Χ. ένας άλλος Έλλην, ο γνωστός μας Εφιάλτης, σαγηνεύτηκε από την «οικονομική πολιτική» των Περσών. Οι Πέρσες του έταξαν «θέση στο δημόσιο» και «καλό μισθό» και του είπαν πως θέλουν από την Ελλάδα γη και ύδωρ μόνο, οι έλληνες θα ζούσαν πλουσιοπάροχα. Σε αντάλλαγμα του ζήτησαν την «ψήφο» του. Ο Εφιάλτης αγνοώντας την «πολιτική» τους, «ψήφισε» Πέρσες και οδήγησε τα στρατεύματά τους γύρω από την αμυντική διάταξη των Ελλήνων που είχαν πάρει στις Θερμοπύλες. Έτσι οι Πέρσες εξόντωσαν τις δυνάμεις των Ελλήνων που παρέμειναν στις θέσεις τους και έτσι κατέστη δυνατή η συνέχιση της κατάκτησης της Ελλάδος…

    …και εμείς λέμε τώρα τον Εφιάλτη εδώ και 2500 χρόνια προδότη. Ο άνθρωπος «ψήφισε» μόνο την «οικονομική» πολιτική των Περσών….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ GeorgeTS Ptol

    "Στο τέλος όμως κατανόησα ότι εφόσον δεν κατάλαβες αυτά που έγραψα δεν θα καταλάβεις και αυτά που θα έγραφα."

    Το λακωνίζειν ουδέποτε έπαψε να είναι φιλοσοφείν. Όσο λιγότερα γράφεις, τόσο περισσότερο πιθανόν είναι να γίνεις κατανοητός.

    Σου είπα και παραπάνω ότι ο ψηφοφόρος βάζει πάνω απ' όλα το οικονομικό του όφελος. Αρκείται στις παρλαπίπες των συριζάδων και τους ψηφίζει. Δεν το κάνει, όμως, επειδή, όπως εσφαλμένως διατείνεσαι, είναι υπέρ των μετανανστών, της "ελληνοτουρκικής φιλίας", ή του να δώσουμε το όνομα στα Σκόπια. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Μ' ΑΥΤΑ, αλλά δεν τον ενδιαφέρουν και πολύ.

    Τον Ιανουάριο του 1996, ο Σημίτης ντρόπιασε την Ελλάδα στα Ίμια. Οκτώ μήνες μετά τον ψήφισαν πρωθυπουργό. Το 1997 υπέγραψε την Μαδρίτη, το 1999 το Ελσίνκι, τον ίδιο χρόνο κατάκλεψε τον κόσμο με το ΧΑΑ. Στις 9/4/2000 τον ψήφισαν ξανά πρωθυπουργό. Τι θέλεις να πεις; Ότι ο κόσμος (=> όχλος) συμφωνούσε με τις επιλογές του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.