30/11/12

Κάλεσμα του ΡΚΚ για ένταση του απελευθερωτικού αγώνα

 «Υποκλινόμαστε με σεβασμό στον αγώνα τους και μνημονεύουμε τους συντρόφους που υπήρξαν σύμβολα στην ίδρυση και εξέλιξη του ΡΚΚ, των συντρόφων Haki Karer, Mazlum Doğan, Kemal Pir, Mehmet Hayri Durmuş, Ferhat Kurtay, Dörtler, Agit και Beritan, και όλους τους άλλους συντρόφους που ξεκίνησαν και συνέχισαν μαζί αυτό τον αγώνα, και υποσχόμαστε για άλλη μία φορά ότι θα ολοκληρώσουμε τον αγώνα για τον οποίο έδωσαν τη ζωή τους. Ο κουρδικός λαός, μνημονεύει και τιμά την ίδρυση του ΡΚΚ σαν μία ιερή ημέρα. Γιατί το ΡΚΚ φώτισε την κουρδική κοινωνία, αλλά και αυτήν της Μέσης Ανατολής. Ο κουρδικός λαός με την ηγεμονική εμφάνιση του ΡΚΚ απαρνήθηκε την σκοτεινή και τυφλή μοίρα του, και με την ένταση του αγώνα του σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου υπερασπίζεται τις αξίες του. Υπερασπίζεται την απελευθερωτική γραμμή που χάραξαν οι ήρωες μάρτυρές μας με πνεύμα αυτοθυσίας. Το κίνημα του ΡΚΚ άλλαξε την ανάστροφη ιστορία του κουρδικού λαού κα ανέδειξε εκ νέου την πολιτική, πολιτιστική, κοινωνική ταυτότητά του. Ανέδειξε εκ νέου τις αξίες ζωής της κουρδικής κοινωνίας και παρουσίασε ένα σύστημα οργάνωσης που στηρίζεται στην βούληση του λαού, στην ύπαρξη και ταυτότητά του.

Το κίνημά μας το ΡΚΚ που δίνει έναν μεγάλο αγώνα ενάντια στο δεσποτικό, καπιταλιστικό αποικιοκρατικό σύστημα πολιτισμού, πολεμάει αδιάκοπα από την ίδρυση του και μέχρι σήμερα ενάντια στην τυραννική, κυρίαρχη νοοτροπία αυτού του συστήματος και έφτασε σε μεγάλες επιτυχίες. Το ΡΚΚ και η πραγματικότητα της ηγεσίας του ΡΚΚ γεννήθηκαν στα τέλη του 20ου αιώνα όταν τα πάντα ήταν τυλιγμένα στο σκοτάδι, με τα πρώτα βήματα που έριξε με την ίδρυσή του φώτισε στην ιστορία της ανθρωπότητας και απέκτησε έναν πρωτοπόρο χαρακτήρα στην πορεία της ανατολής του 21ου αιώνα, προχώρησε με μεγάλη αγωνιστικότητα και έγινε η μοναδική ελπίδα των λαών που διψούν για ελευθερία, δημοκρατία και σοσιαλισμό. Η ηγεσία του ΡΚΚ και το κίνημά του, πάνω απ’ όλα ανανέωσε την επαναστατική μορφή στο Κουρδιστάν, ανέδειξε τους νέους ήρωες και αντιστασιακούς μιας ελεύθερης ζωής και στο πρόσωπο του κουρδικού λαού έγραψε το έπος της ελεύθερης κοινωνίας στις σελίδες της ιστορίας.
Το απελευθερωτικό κίνημά μας, στην πορεία της ιστορίας έριξε στο κενό τις συνωμοσίες ενάντια στον κουρδικό λαό, αποκάλυψε τους πράκτορες και τους προδότες, και έσπασε την νοοτροπία της σκλαβιάς. Χιλιάδες γυναίκες και άνδρες ανέδειξαν τους αγωνιστές της ελευθερίας, τους διοχέτευσαν στον απελευθερωτικό αγώνα, και στα βουνά και στις φυλακές έγραψαν το τραγούδι της ελεύθερης γυναίκας, της ελεύθερης ζωής, της ελεύθερης κοινωνίας και του ελεύθερου Κουρδιστάν. Κυρίως όμως, το κίνημά μας, έδωσε ξανά ελπίδες στην κοινωνία μας και έκανε συνείδηση τις αξίες της αγάπης, της ομορφιάς, του πατριωτισμού, της αγωνιστικότητας και της αποφασιστικότητας.

Το κίνημά μας, το ΡΚΚ, αντιστάθηκε και αντιστέκεται ενάντια στην κυρίαρχη και αποικιοκρατική κρατική νοοτροπία και τις πρακτικές της. Κατέχει μεγάλο μέρος στο μυαλό και στην καρδιά του κουρδικού λαού. Το ΡΚΚ, που μαζικοποιήθηκε στους αγώνες του μαζί με το λαό είναι ο σύγχρονος σωτήρας του κουρδικού λαού. Ο λαός μας που ταυτίζει την ύπαρξή του με την ύπαρξη του ΡΚΚ κατέκτησε μια ιστορική αλλαγή και μετασχηματισμό. Πλέον, οι παλιοί χαρακτηρισμοί που απέδιδαν στον κουρδικό λαό ισοπεδώθηκαν, και αναπτύχθηκε η συνείδηση της δημοκρατικής εθνικής ενότητας και οργάνωσης στις γραμμές του κινήματός μας. Ο αγώνας μας που αναπτύσσεται γύρω από την οργανωμένη σκέψη και συνείδηση του ΡΚΚ ξέρανε την ρίζα της απελπισίας, ανέπτυξε την ελπίδα και αυτή η συνείδηση άπλωσε τις ρίζες της σαν πλατάνι στην κοινωνία μας. Παρόλες τις επιθέσεις ενάντια στον κουρδικό λαό και στον απελευθερωτικό αγώνα μας, ο απελευθερωτικός αγώνας μας αναπτύσσεται και προσθέτει νέες κατακτήσεις στις παλιές, και σαν κύμα εξαπλώθηκε σε όλο το Κουρδιστάν.
Υπ’ αυτή την έννοια, το ΡΚΚ την 34η επέτειο της ίδρυσής του έκανε αισθητή την παρουσία του περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οργανώθηκε από την Άμιδα έως το Καμίσλο, την Σουλεϊμανίγια, τη Μαχαμπάτ, έριξε στο κενό όλες τις διαμελιστικές πολιτικές όλων των αποικιοκρατικών δυνάμεων και κύρια της Τουρκίας, εξύψωσε τον αγώνα του για την απελευθέρωση του ηγέτη ΑΠΟ και την κατάκτηση ειδικού στάτους για τον κουρδικό λαό.
Η πραγματικότητα του ηγέτη μας και η γραμμή του ΡΚΚ έβαλαν τη σφραγίδα τους στον απελευθερωτικό αγώνα και δημιούργησαν αξίες που έγιναν κτήμα του λαού μας. Κάθε κομμάτι κρύβει μέσα του και μια επανάσταση. Με την γυναικεία επανάσταση, την πολιτιστική επανάσταση, την επανάσταση αλλαγής νοοτροπίας ενάντια στη νοοτροπία υποταγής του  σύγχρονου καπιταλισμού, με το Δημοκρατικό Συνομοσπονδιακό του σύστημα έδωσε και δίνει μεγάλους αγώνες.
Ξεπέρασε την στενή, ταξική και δογματική σκέψη που πολώνει το λαό, και με βάση την ισότητα και την απελευθέρωση των δύο φύλλων σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο, στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας. Υπό αυτή την έννοια, ο Ηγέτης ΑΠΟ και το κόμμα μας το ΡΚΚ, με καθαρούς σκοπούς και σωστούς στόχους, άρχισε τη μεγάλη αναμέτρηση με μια ιστορία πολιτισμού 5000 χρόνων, ανέτρεψε την χαμένη ιστορία, καλλιέργησε μια νοοτροπία μιας ελεύθερης ζωής με άξονα τη γυναίκα, και ανέδειξε τις γυναίκες και τους νέους σε πρωτοπόρα δύναμη της δημοκρατικής κοινωνίας. Κύρια, σε μια στιγμή που λέγονταν ότι , ‘Ο σοσιαλισμός τελείωσε, οι Ουτοπίες και οι ιδεολογίες δεν έχουν κανένα ρόλο’, με την επαναθεμελίωση του ΡΚΚ αναδείχθηκε μια νέα δύναμη που αγωνίζεται για δημοκρατικό σοσιαλισμό. Έτσι, το ΡΚΚ για άλλη μία φορά επιβεβαίωσε τον πρωτοπόρο ρόλο του έναντι της ανθρωπότητας και της ιστορίας.
Το ΡΚΚ με την ίδρυσή του έπαιξε ρόλο σωτήρα για το λαό μας και με την επαναθεμελίωσή του έκανε κτήμα του λαού τους στόχους του αγώνα του για μια ελεύθερη, δημοκρατική και σοσιαλιστική ζωή. Σήμερα, το κίνημα του ΡΚΚ που πλαισιώνεται από εκατομμύρια του λαού μας, εξελίχθηκε σε δύναμη  που με τον τίμιο αγώνα του είναι σε θέση να υπερασπίσει το λαό μας απέναντι σε κάθε μορφή συνωμοσίας  και σε πολιτικές γενοκτονίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Σήμερα, στο σημείο που βρισκόμαστε, στοχεύει να δώσει τέλος στην ομηρία του Ηγέτη ΑΠΟ και στην κατάκτηση ειδικού καθεστώτος για τον κουρδικό λαό. Στα πλαίσια αυτού του στόχου, τόσο στο Κουρδιστάν όσο και στο εξωτερικό, ο απελευθερωτικός αγώνας μας είχε σημαντικές επιτυχίες σε ιδεολογικό, πολιτικό, κοινωνικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Το κίνημά μας, με τον επαναστατικό λαϊκό πόλεμο της 4ης στρατηγικής περιόδου, για άλλη μία φορά έβαλε τη σφραγίδα του σε μεγάλες επιτυχίες. Με τις επιχειρήσεις του κύρια στο Şemzinan, στο Çele, στο Çewlik, και στο AmedAngul απέδειξε την αποφασιστικότητα και το αήττητο των αντάρτικων δυνάμεων, για άλλη μία φορά οδήγησε σε αποτυχία τις πολιτικές άρνησης και εξόντωσης που ασκούν οι εχθροί μας, το αποικιοκρατικό τουρκικό κράτος και η κυβέρνηση του ΑΚΡ, η οποία μετά από την αποτυχία στην οποία οδηγήθηκε βάθυνε ακόμη περισσότερο την απομόνωση του ηγέτη μας και τις πιέσεις της στο Ίμραλι. 
Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές, άρχισε ‘η τρίτη μεγάλη αντίσταση μέσα στις φυλακές’. Το κράτος του ΑΚΡ που για μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε πως δεν βλέπει αυτή την αντίσταση, συνέχισε την εκστρατεία αμαύρωσής της. Παρ’ όλα αυτά, η τρίτη μεγάλη αντίσταση μέσα στις φυλακές, με την ανίκητη πίστη και αποφασιστικότητα των πολιτικών κρατουμένων του ΡΚΚ και του PAJK, έφτασε στη νίκη.

Μπαίνοντας στον 35ο χρόνο της ίδρυσης του ΡΚΚ, είναι γεγονός ότι με αφετηρία τις κατακτήσεις μας, έχουμε καθήκον να τις υπερασπιστούμε και να τις διευρύνουμε. Για άλλη μία φορά ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας στον Ηγέτη ΑΠΟ, στους ήρωες μάρτυρές μας, στις Κούρδισσες μητέρες και σ’ όλο το λαό μας ότι θα φτάσουμε στη νίκη. Καλούμε κύρια τον κουρδικό λαό, αλλά και όλους τους δημοκράτες φίλους μας, τους καλλιτέχνες, τους διανοούμενους, τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εξυψώσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα για σοσιαλισμό».


 
«Υποκλινόμαστε με σεβασμό στον αγώνα τους και μνημονεύουμε τους συντρόφους που υπήρξαν σύμβολα στην ίδρυση και εξέλιξη του ΡΚΚ, των συντρόφων Haki Karer, Mazlum Doğan, Kemal Pir, Mehmet Hayri Durmuş, Ferhat Kurtay, Dörtler, Agit και Beritan, και όλους τους άλλους συντρόφους που ξεκίνησαν και συνέχισαν μαζί αυτό τον αγώνα, και υποσχόμαστε για άλλη μία φορά ότι θα ολοκληρώσουμε τον αγώνα για τον οποίο έδωσαν τη ζωή τους. Ο κουρδικός λαός, μνημονεύει και τιμά την ίδρυση του ΡΚΚ σαν μία ιερή ημέρα. Γιατί το ΡΚΚ φώτισε την κουρδική κοινωνία, αλλά και αυτήν της Μέσης Ανατολής. Ο κουρδικός λαός με την ηγεμονική εμφάνιση του ΡΚΚ απαρνήθηκε την σκοτεινή και τυφλή μοίρα του, και με την ένταση του αγώνα του σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου υπερασπίζεται τις αξίες του. Υπερασπίζεται την απελευθερωτική γραμμή που χάραξαν οι ήρωες μάρτυρές μας με πνεύμα αυτοθυσίας. Το κίνημα του ΡΚΚ άλλαξε την ανάστροφη ιστορία του κουρδικού λαού κα ανέδειξε εκ νέου την πολιτική, πολιτιστική, κοινωνική ταυτότητά του. Ανέδειξε εκ νέου τις αξίες ζωής της κουρδικής κοινωνίας και παρουσίασε ένα σύστημα οργάνωσης που στηρίζεται στην βούληση του λαού, στην ύπαρξη και ταυτότητά του.Το κίνημά μας το ΡΚΚ που δίνει έναν μεγάλο αγώνα ενάντια στο δεσποτικό, καπιταλιστικό αποικιοκρατικό σύστημα πολιτισμού, πολεμάει αδιάκοπα από την ίδρυση του και μέχρι σήμερα ενάντια στην τυραννική, κυρίαρχη νοοτροπία αυτού του συστήματος και έφτασε σε μεγάλες επιτυχίες. Το ΡΚΚ και η πραγματικότητα της ηγεσίας του ΡΚΚ γεννήθηκαν στα τέλη του 20ου αιώνα όταν τα πάντα ήταν τυλιγμένα στο σκοτάδι, με τα πρώτα βήματα που έριξε με την ίδρυσή του φώτισε στην ιστορία της ανθρωπότητας και απέκτησε έναν πρωτοπόρο χαρακτήρα στην πορεία της ανατολής του 21ου αιώνα, προχώρησε με μεγάλη αγωνιστικότητα και έγινε η μοναδική ελπίδα των λαών που διψούν για ελευθερία, δημοκρατία και σοσιαλισμό. Η ηγεσία του ΡΚΚ και το κίνημά του, πάνω απ’ όλα ανανέωσε την επαναστατική μορφή στο Κουρδιστάν, ανέδειξε τους νέους ήρωες και αντιστασιακούς μιας ελεύθερης ζωής και στο πρόσωπο του κουρδικού λαού έγραψε το έπος της ελεύθερης κοινωνίας στις σελίδες της ιστορίας.
Το απελευθερωτικό κίνημά μας, στην πορεία της ιστορίας έριξε στο κενό τις συνωμοσίες ενάντια στον κουρδικό λαό, αποκάλυψε τους πράκτορες και τους προδότες, και έσπασε την νοοτροπία της σκλαβιάς. Χιλιάδες γυναίκες και άνδρες ανέδειξαν τους αγωνιστές της ελευθερίας, τους διοχέτευσαν στον απελευθερωτικό αγώνα, και στα βουνά και στις φυλακές έγραψαν το τραγούδι της ελεύθερης γυναίκας, της ελεύθερης ζωής, της ελεύθερης κοινωνίας και του ελεύθερου Κουρδιστάν. Κυρίως όμως, το κίνημά μας, έδωσε ξανά ελπίδες στην κοινωνία μας και έκανε συνείδηση τις αξίες της αγάπης, της ομορφιάς, του πατριωτισμού, της αγωνιστικότητας και της αποφασιστικότητας.
Το κίνημά μας, το ΡΚΚ, αντιστάθηκε και αντιστέκεται ενάντια στην κυρίαρχη και αποικιοκρατική κρατική νοοτροπία και τις πρακτικές της. Κατέχει μεγάλο μέρος στο μυαλό και στην καρδιά του κουρδικού λαού. Το ΡΚΚ, που μαζικοποιήθηκε στους αγώνες του μαζί με το λαό είναι ο σύγχρονος σωτήρας του κουρδικού λαού. Ο λαός μας που ταυτίζει την ύπαρξή του με την ύπαρξη του ΡΚΚ κατέκτησε μια ιστορική αλλαγή και μετασχηματισμό. Πλέον, οι παλιοί χαρακτηρισμοί που απέδιδαν στον κουρδικό λαό ισοπεδώθηκαν, και αναπτύχθηκε η συνείδηση της δημοκρατικής εθνικής ενότητας και οργάνωσης στις γραμμές του κινήματός μας. Ο αγώνας μας που αναπτύσσεται γύρω από την οργανωμένη σκέψη και συνείδηση του ΡΚΚ ξέρανε την ρίζα της απελπισίας, ανέπτυξε την ελπίδα και αυτή η συνείδηση άπλωσε τις ρίζες της σαν πλατάνι στην κοινωνία μας. Παρόλες τις επιθέσεις ενάντια στον κουρδικό λαό και στον απελευθερωτικό αγώνα μας, ο απελευθερωτικός αγώνας μας αναπτύσσεται και προσθέτει νέες κατακτήσεις στις παλιές, και σαν κύμα εξαπλώθηκε σε όλο το Κουρδιστάν.
Υπ’ αυτή την έννοια, το ΡΚΚ την 34η επέτειο της ίδρυσής του έκανε αισθητή την παρουσία του περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οργανώθηκε από την Άμιδα έως το Καμίσλο, την Σουλεϊμανίγια, τη Μαχαμπάτ, έριξε στο κενό όλες τις διαμελιστικές πολιτικές όλων των αποικιοκρατικών δυνάμεων και κύρια της Τουρκίας, εξύψωσε τον αγώνα του για την απελευθέρωση του ηγέτη ΑΠΟ και την κατάκτηση ειδικού στάτους για τον κουρδικό λαό.

Η πραγματικότητα του ηγέτη μας και η γραμμή του ΡΚΚ έβαλαν τη σφραγίδα τους στον απελευθερωτικό αγώνα και δημιούργησαν αξίες που έγιναν κτήμα του λαού μας. Κάθε κομμάτι κρύβει μέσα του και μια επανάσταση. Με την γυναικεία επανάσταση, την πολιτιστική επανάσταση, την επανάσταση αλλαγής νοοτροπίας ενάντια στη νοοτροπία υποταγής του  σύγχρονου καπιταλισμού, με το Δημοκρατικό Συνομοσπονδιακό του σύστημα έδωσε και δίνει μεγάλους αγώνες.
Ξεπέρασε την στενή, ταξική και δογματική σκέψη που πολώνει το λαό, και με βάση την ισότητα και την απελευθέρωση των δύο φύλλων σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο, στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας. Υπό αυτή την έννοια, ο Ηγέτης ΑΠΟ και το κόμμα μας το ΡΚΚ, με καθαρούς σκοπούς και σωστούς στόχους, άρχισε τη μεγάλη αναμέτρηση με μια ιστορία πολιτισμού 5000 χρόνων, ανέτρεψε την χαμένη ιστορία, καλλιέργησε μια νοοτροπία μιας ελεύθερης ζωής με άξονα τη γυναίκα, και ανέδειξε τις γυναίκες και τους νέους σε πρωτοπόρα δύναμη της δημοκρατικής κοινωνίας. Κύρια, σε μια στιγμή που λέγονταν ότι , ‘Ο σοσιαλισμός τελείωσε, οι Ουτοπίες και οι ιδεολογίες δεν έχουν κανένα ρόλο’, με την επαναθεμελίωση του ΡΚΚ αναδείχθηκε μια νέα δύναμη που αγωνίζεται για δημοκρατικό σοσιαλισμό. Έτσι, το ΡΚΚ για άλλη μία φορά επιβεβαίωσε τον πρωτοπόρο ρόλο του έναντι της ανθρωπότητας και της ιστορίας.
Το ΡΚΚ με την ίδρυσή του έπαιξε ρόλο σωτήρα για το λαό μας και με την επαναθεμελίωσή του έκανε κτήμα του λαού τους στόχους του αγώνα του για μια ελεύθερη, δημοκρατική και σοσιαλιστική ζωή. Σήμερα, το κίνημα του ΡΚΚ που πλαισιώνεται από εκατομμύρια του λαού μας, εξελίχθηκε σε δύναμη  που με τον τίμιο αγώνα του είναι σε θέση να υπερασπίσει το λαό μας απέναντι σε κάθε μορφή συνωμοσίας  και σε πολιτικές γενοκτονίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Σήμερα, στο σημείο που βρισκόμαστε, στοχεύει να δώσει τέλος στην ομηρία του Ηγέτη ΑΠΟ και στην κατάκτηση ειδικού καθεστώτος για τον κουρδικό λαό. Στα πλαίσια αυτού του στόχου, τόσο στο Κουρδιστάν όσο και στο εξωτερικό, ο απελευθερωτικός αγώνας μας είχε σημαντικές επιτυχίες σε ιδεολογικό, πολιτικό, κοινωνικό και στρατιωτικό επίπεδο.
Το κίνημά μας, με τον επαναστατικό λαϊκό πόλεμο της 4ης στρατηγικής περιόδου, για άλλη μία φορά έβαλε τη σφραγίδα του σε μεγάλες επιτυχίες. Με τις επιχειρήσεις του κύρια στο Şemzinan, στο Çele, στο Çewlik, και στο AmedAngul απέδειξε την αποφασιστικότητα και το αήττητο των αντάρτικων δυνάμεων, για άλλη μία φορά οδήγησε σε αποτυχία τις πολιτικές άρνησης και εξόντωσης που ασκούν οι εχθροί μας, το αποικιοκρατικό τουρκικό κράτος και η κυβέρνηση του ΑΚΡ, η οποία μετά από την αποτυχία στην οποία οδηγήθηκε βάθυνε ακόμη περισσότερο την απομόνωση του ηγέτη μας και τις πιέσεις της στο Ίμραλι. 
Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές, άρχισε ‘η τρίτη μεγάλη αντίσταση μέσα στις φυλακές’. Το κράτος του ΑΚΡ που για μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε πως δεν βλέπει αυτή την αντίσταση, συνέχισε την εκστρατεία αμαύρωσής της. Παρ’ όλα αυτά, η τρίτη μεγάλη αντίσταση μέσα στις φυλακές, με την ανίκητη πίστη και αποφασιστικότητα των πολιτικών κρατουμένων του ΡΚΚ και του PAJK, έφτασε στη νίκη.
Μπαίνοντας στον 35ο χρόνο της ίδρυσης του ΡΚΚ, είναι γεγονός ότι με αφετηρία τις κατακτήσεις μας, έχουμε καθήκον να τις υπερασπιστούμε και να τις διευρύνουμε. Για άλλη μία φορά ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας στον Ηγέτη ΑΠΟ, στους ήρωες μάρτυρές μας, στις Κούρδισσες μητέρες και σ’ όλο το λαό μας ότι θα φτάσουμε στη νίκη. Καλούμε κύρια τον κουρδικό λαό, αλλά και όλους τους δημοκράτες φίλους μας, τους καλλιτέχνες, τους διανοούμενους, τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εξυψώσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα για σοσιαλισμό».
 


1 σχόλιο:

  1. Π Ο Λ Ε Μ Ο Σ 'ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ 'ΣΤΗΝ ''ΤΟΥΡΚΙΑ''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.