3/1/13

Συνάντηση-έκπληξη του Οτζαλάν με συντρόφους του βουλευτές

Τελικά φαίνεται ότι οι εξελίξεις στο Κουρδικό τρέχουν με ταχείς ρυθμούς. Το τουρκικό κράτος, ενώ κρατούσε σε πλήρη απομόνωση τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και δεν επέτρεπε την επαφή με τους δικηγόρους του από τον Ιούνιο του 2011, σήμερα, ξαφνικά, αποφασίστηκε να επιτραπεί η επίσκεψη στο Ιμραλί του ανεξάρτητου βουλευτή Αχμέτ Τουρκ, που είναι και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTK), και στη βουλευτή του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), Λεϋλά Ακάτ.
Έγινε γνωστό ότι ο Τουρκ και η Ακάτ, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Οτζαλάν, επέστρεψαν αυθημερόν από το Ιμραλί  και ότι θα προβούν σε δηλώσεις, μετά από σχετικές εκτιμήσεις που θα κάνουν σε σχέση με τα όσα συζητήθηκαν με τον έγκλειστο Κούρδο ηγέτη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουρριέτ, ο Άπο,, αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα που δημοσίευσε η εφημερίδα στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο "Ο στόχος είναι τους πρώτους μήνες του 2013 να γίνει μια δημόσια δήλωση στην κοινή γνώμη, για την επίλυση του Κουρδικού", είπε στους συντρόφους του τα εξής:
“Σε περίπτωση που το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν σαμποταριστεί και οι διαπραγματεύσεις που γίνονται με το τουρκικό κράτος έχουν αίσιο αποτέλεσμα, εντός του νέου έτους θα γίνουν σημαντικά βήματα. Το διάστημα αυτό όλοι θα πρέπει να δείξουμε υπομονή. Δεν θα δεχτώ οποιαδήποτε κίνηση για άλλη ηγεσία εκτός από μένα".
Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, μιλώντας πριν από λίγο στον κουρδικό δορυφορικό τηλεοπτικό σταθμό, Nuçe TV, δήλωσε ότι η συνάντηση των βουλευτών με τον Άπο έγινε σε θετικό κλίμα και ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις για το περιεχόμενο των συζητήσεων.

1 σχόλιο:

  1. Τι σαμποτάρισμα δηλαδή;
    -Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για 46 νεκρούς Κούρδους μαχητές και 5 συλληφθέντες σε επιχείρηση στον Νομό Χακάρι
    -Δικαστήριο στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, επέβαλε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης από τρεις μήνες έως και 17 χρόνια σε 40 Κούρδους ακτιβιστές οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι της κατηγορίας πως ήταν μέλη «μιας τρομοκρατικής οργάνωσης».
    -..Το διάστημα αυτό όλοι θα πρέπει να δείξουμε υπομονή. Δεν θα δεχτώ οποιαδήποτε κίνηση για άλλη ηγεσία εκτός από μένα".
    Aν Ισχύει αυτή η δήλωση και δεν είναι τέχνασμα να εγκλωβιστεί η Τουρκική διπλωματία ανάμεσα σε Καραγιλάν-BDP-Οτζαλάν τοτε ο ανθρωπος Οτζαλάν νίκησε τον πολιτικό Οτζαλάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.