2/5/13

Η Αυστραλία κερδίζει 15 δις από ξένους φοιτητές, η Ελλάδα χάνει δις από αιμορραγία φοιτητών! Γιατί;

Τι συμφέροντα εξυπηρετούν όλοι εκείνοι που απαγορεύουν τη λειτουργία μη κρατικών στην Ελλάδα;
Ποιος ο ρόλος των καθηγητών και του καθηγητικού κατεστημένου, που κρατά την Ελλάδα υποβαθμισμένη στον τομέα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης;
Ακολουθεί δημοσίευμα της Καθημερινής:
Αυστραλία: Έσοδα 15 δισ. δολ. ετησίως αποφέρουν οι ξένοι φοιτητές
«Φλέβα χρυσού» έχει χτυπήσει η Αυστραλία με τους φοιτητές από το εξωτερικό. Πέρυσι σπούδαζαν στην Αυστραλία 117.000 ξένοι φοιτητές που, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία απέφεραν στην εθνική οικονομία 15 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο αριθμός των ξένων φοιτητών έφτασε σε ύψη ρεκόρ το 2009 όταν ανήλθε στις 142.000. Έκτοτε μειώθηκε αλλά πέρυσι παρουσίασε και πάλι αύξηση 3.2%.

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός φοιτητών από την Ελλάδα, που ανέρχεται πλέον σε μερικές εκατοντάδες.

Πολλοί, πάντως, κάνουν χρήση της «φοιτητικής» βίζας όχι τόσο για να σπουδάσουν όσο «για να πατήσουν πόδι» στην Αυστραλία, ελπίζοντας ότι μέσω αυτής θα μπορέσουν αργότερα να παραμείνουν στη χώρα.

Δεν είναι λίγοι όμως οι φοιτητές από το εξωτερικό που υποφέρουν. Και ανάμεσά τους και αρκετοί Έλληνες αφού τα δίδακτρα είναι ακριβά όπως και το κόστος ζωής, ενώ έχουν δικαίωμα να εργαστούν μόνο 20 ώρες την εβδομάδα, με εξαίρεση την περίοδο των διακοπών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια:

  1. Το ίδιο κάνει και η Αγγλία κερδίζοντας μεγάλαλ ποσά από τους σπουδαστές που σπουδάζουν στα πανεπιστήμιά της.

    Το ίδιο έκανε και η Αυστρία μέχρι πρόσφατα.

    Όταν δεν είχε πλέον ανάγκη το πολύτιμο συνάλλαγμα των ξένων φοιτητών, περιόρισε τον αριθμό των εισακτέων στους αυστριακούς πολίτες και συντόνισε την συνεργασία Πανεπιστημίων και του Ιδιωτικού Τομέα (Βιομηχανία, Επιχειρήσεις, Εμπόριο) στην Έρευνα και την προώθηση και την βελτίωση της οικονομίας της.

    Όλα τα οργανωμένα και εύνομούμενα κράτη φροντίζουν τους πολίτες και την ευμάρειά τους.

    Και εκεί γίνονται λωβιτούρες και διαφόρων ειδών εγκλήματα, αλλά σε γενικές γραμμές το κράτος λειτουργεί κανονικά.

    Εδώ δυστυχώς γίνονται αφάνταστα πράγματα. Προωθούνται οι χειρότεροι, τόσο στην πολιτική όσο και στον δημόσιο καθώς και στον ιδιωτικό τομέα. Τα διάφορα πολιτικά κόμματα θεωρούνται πως αποτελούν ιδιοκτησία μερικών διεφθαρμένων οικογενειών, από τις οποίες εξαρτάται το φουκαλιάρικο "πόπολο" που ελπίζει κάτι να μπορέσει "να φάει" και αυτό!

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διότι για δεκαετίες οι μέτριοι κυριαρχούν στα ΑΕΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κυριος υπευθυνος ειναι η προδοσια των "ελληνων" πολιτικων και οτι υπεκυψαν στους Αγγους που υπογεια μαχονται κατι τετοιο για προφανεις λογους ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευμένη,

    Ξεχνάς το όργιο που γινόταν στην Ιταλία του '50, '60 και '70; Τότε που όλοι οι σκράπες (δεν θέλω, προς Θεού, να γενικεύσω) πήγαιναν για σπουδές εκεί; Είχαν την ευχέρεια μεταγραφής από το ένα στο άλλο πανεπιστήμιο κι έδιναν τα μαθήματα εκεί που ήταν ο πιο εύκολος καθηγητής. Άσε τις μίζες που έπεφταν για την εγγραφή τους. Είχαν οργανωθεί στην Ελλάδα ινστιτούτα ιταλικής για μέλλοντες φοιτητές, που τους πήγαιναν κι έδιδαν "εξετάσεις" ιταλικών στο πανεπιστήμιο στην Ιταλία και έμπαιναν όλοι!

    >Και εκεί γίνονται λωβιτούρες<

    Εμ, δεν είναι μόνο τα Βαλκάνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.