1/5/13

Προσύμφωνο με τον Ι. Σαββίδη για τη ΣΕΚΑΠ

ΘΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Προσύμφωνο για την εξαγορά της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ εκτιμάται ότι υπογράφτηκε ανάμεσα στον ομογενή επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη και στην υπό εκκαθάριση ΑΤΕ, καθιστώντας τον πρώτο κάτοχο 1.849.171 κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών, που αντιπροσωπεύουν το 50,36% της επιχείρησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπογραφή του προσυμφώνου επακολούθησε μετά την ολοκλήρωση του νομικού ελέγχου στη ΣΕΚΑΠ από τον Ι. Σαββίδη.
Πλέον, στη ΣΕΚΑΠ θα συνέλθει δύο φορές μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της, προκειμένου μεταξύ άλλων να αποφασίσει για μία αναγκαία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης τουλάχιστον των 20 εκατ. ευρώ.
Η αύξηση κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου η εταιρεία να μπορέσει να αποκτήσει επαρκής ρευστότητα και κεφάλαια κίνησης.
Αρχικά στις 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΣΕΚΑΠ, χωρίς όμως η αύξηση να είναι στην ατζέντα της.
Σ' αυτή τη συνέλευση αναμένεται ότι θα τοποθετηθούν κάποια νέα μέλη στο Δ.Σ. της βιομηχανίας, τα οποία θα ορισθούν από τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ, προφανώς σε συνεργασία με την Donskoy Tabak JSC του Ι. Σαββίδη.
Το νέο αυτό Δ.Σ. θα συγκαλέσει εκ νέου έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία και θα προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που λογικά θα καλύψει στη συντριπτική της πλειοψηφία ο Ι. Σαββίδης, ο οποίος συνολικά διαθέτει το 84,54% της καπνοβιομηχανίας.
Άγνωστο έχει παραμείνει μέχρι στιγμής το τίμημα της προσφοράς Σαββίδη στον εκκαθαριστή της ΑΤΕ.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 
Πέρα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα χρειαστεί να αποπληρωθούν και χρέη απέναντι στους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ, οι οποίοι έχουν λαμβάνειν δεδουλευμένα δύο μηνών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής για τη ΣΕΚΑΠ (σε έναν διαγωνισμό που τελικά δεν ευοδώθηκε), η Ινδική Bommidala Enterprises Ltd είχε προσφέρει (βάσει ανακοίνωσης της ΑΤΕ στις 20/02/12) για την πώληση του 50,36% της ΣΕΚΑΠ 25,41 εκατ. ευρώ (αξία μετοχών, επιστροφή προκαταβολής έναντι αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και αναλαμβανόμενα μη διαγραφέντα δάνεια), αλλά και δέσμευση για εφάπαξ αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 30 εκατ. ευρώ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.