26/6/13

Τερματικός σταθμός Κύπρου: Εξαγωγές 5 εκατ. τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΥΟΙΩΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Τη δυνατότητα εξαγωγών περίπου 5 εκατ. τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως αποκτά η Κύπρος πέρα από την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της.
Αυτό αποκάλυψε στέλεχος της Noble Energy σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι. Η εταιρεία που διαχειρίζεται το τεμάχιο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ, στέλνει το μήνυμα για πιο σταθερό και ευοίωνο μέλλον για την Κύπρο και το λαό της.
Στη συνέντευξη καταγράφονται και οι μελλοντικοί σχεδιασμοί σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι ποσότητες του φυσικού αερίου καθώς και οι ευκαιρίες απασχόλησης που θα προκύψουν.

Με βάση τα δεδομένα της Κύπρου, για κάθε επιστημονική θέση εργασίας στο τερματικό υγροποίηση θα δημιουργηθούν άλλες τέσσερις υποστηρικτικές.

Σε πρώτο στάδιο, αυτό συνεπάγεται με τη δημιουργία 8.000 θέσεων εργασίας.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Noble, η εταιρεία έχει ολοκληρώσει σημαντική μηχανολογική μελέτη για την περιοχή Βασιλικού σε τοποθεσία που έχει προσδιορίσει η Κυπριακή Δημοκρατία για την κατασκευή τερματικού, με δυνατότητα για τουλάχιστον τρία τρένα υγροποίησης.

Είπε ότι έχει διαπιστωθεί η καταλληλότητα του χώρου για παγκοσμίου επιπέδου τερματικό για εξαγωγές. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ελπίδα η Κυβέρνηση να εγκρίνει σύντομα την αίτηση της εταιρείας για εξασφάλιση συνεργάτη στο τεμάχιο 12.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κυπριακές αρχές έδωσαν έγκριση σε πέντε εταιρείες για μελέτη των δεδομένων. Μια εξ' αυτών είναι και η Αυστραλέζικη Woodside με την οποία η Noble συνεργάζεται για τα κοιτάσματα του Ισραήλ.
 Πηγή: Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.