8/6/13

FT: Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και θεωρίες συνομωσίας

Πόσο ισχυρή είναι πλέον η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ; Η λίστα των συμμετεχόντων, η απουσία εκπροσώπων από τις BRIC και η προσκόλληση στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Τι έχει αλλάξει με τα χρόνια και πόσο ευσταθούν οι... θεωρίες συνωμοσίας.
Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, η γνωστή συγκέντρωση των ισχυρών - και πάλαι ποτέ ισχυρών- του δυτικού κόσμου ξεκινά το ετήσιο συνέδριό της αυτή την εβδομάδα σε ένα ξενοδοχείο spa στο Γουότφορντ, μία μικρή πόλη λίγο έξω από το Λονδίνο. Το Γουότφορντ συχνά παραβλέπεται συγκριτικά με τις πολυτελείς ευρωπαϊκές πόλεις. Κι αυτό παρά τη γειτνίασή του με το Πίνερ, το Ρίκμανσγουόρθ και τον αυτοκινητόδρομο Μ25.
Αυτό το αποκλειστικό στάτους όμως, μπορεί να εξασφαλίζεται με την επιλογή του Grove Hotel για τη πολύκροτη συνάντηση ανθρώπων που, σύμφωνα με τους υπέρμαχους των θεωριών συνωμοσίας, είναι οι μυστικοί κυρίαρχοι του κόσμου.

Η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου αναφέρει ότι η ιστορία της περιοχής πηγαίνει πίσω στο 7.000 π.Χ, «όταν ο άνθρωπος πάτησε πρώτη φορά το πόδι στου στην περιοχή». Δεν είναι όμως, όλοι εντυπωσιασμένοι. Το TripAdvisor αναφέρει ότι οι παροχές του ξενοδοχείου είναι προϊστορικές και το room service σαφώς μη φιλικό.

Περισσότερα Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.