18/7/13

Ένοχος για κατάχρηση δημοσίου χρήματος ο Αλ. Ναβάλνι, ηγέτης των διαδηλώσεων κατά Πούτιν

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ηγέτης των διαδηλώσεων και κυριότερος επικριτής του Βλαντίμιρ Πούτιν, κρίθηκε σήμερα ένοχος για κατάχρηση εξουσίας και δημοσίου χρήματος, από δικαστήριο της πόλης Κίροφ 900 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας.
Οι εισαγγελείς ζήτησαν στο δικαστήριο να επιβάλει στον Ναβάλνι εξαετή ποινή κάθειρξης, ενώ ο δικαστής αναμένεται να ανακοινώσει την ποινή αργότερα σήμερα.
Ο  Ναβάλνι κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση το 2009 περίπου 400.000 ευρώ σε βάρος της κρατικής εταιρίας υλοτομίας Kirovles, την εποχή που ήταν σύμβουλος του κυβερνήτη της Κίροφ.
"Το δικαστήριο, έχοντας εξετάσει την υπόθεση, κατέληξε ότι ο Ναβάλνι οργάνωσε ένα έγκλημα και...την κλοπή ιδιοκτησίας σε ιδιαίτερα μεγάλη κλίμακα", ανακοίνωσε ο δικαστής Σεργκέι Μπλίνοφ.
Ο Ναβάλνι, έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να γίνει πρόεδρος και χθες έθεσε υποψηφιότητα για τις δημοτικές εκλογές στη Μόσχα τον Σεπτέμβριο.
Το αδίκημα για το οποίο κρίθηκε ένοχος επισύρει μέγιστη ποινή κάθειρξης δέκα ετών, και αν φυλακιστεί για έξι χρόνια ή περισσότερα, δεν θα μπορέσει να είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.