19/7/13

Το πνεύμα του Παπανδρέου μεταφέρει ο Βενιζέλος στον Νταβούτογλου.

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΕΣ
Έγινε και αυτό στο Ελλαδιστάν.
Αντί ο υπουργός των εξωτερικών του ελλαδιστάν να συσκεφτεί με τον πρωθυπουργό και τους διπλωμάτες πριν την συνάντηση του με τον Νταβούτογλου, συσκέπτεται επί μιάμιση ώρα με τον μέγα στοχαστή του έθνους, τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Λοιπόν, όλοι στην υπηρεσία του μέγα στοχαστή!!!
Τελικά το Κράτος έχει συνέχεια, όταν πρόκειται για υποχωρήσεις.
Όλους τους ενώνει ο κοινός σκοπός.
Όλοι στην υπηρεσία του νεοοθωμανισμού, από τον Μπουτάρη που ετοιμάζει το τζαμί για να υποδεχτεί τον Οθωμανό, μέχρι τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά, που συνεχίζουν το όραμα του Παπανδρέου.

Πρόβλεψη:
Χέρι Χέρι θα προχωρήσουν, Σαμαράς Βενιζέλος Παπανδρέου, για το νέο σχέδιο Ανάν και το ξεπούλημα του ονόματος Μακεδονία.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.  
olympia 

Ο...Βενιζέλος στο εξπρές του Μεσονυκτίου!

Aλέξανδρος Διαμάντης
Πολλές σκοτεινές πτυχές περιλαμβάνει το αυριανό έκτακτο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην Τουρκία.

Το γεγονός ότι... δεν πρόλαβε να φτάσει η πρόσκληση του ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου και ο κ. Βενιζέλος απάντησε αμέσως θετικά γεννά αρκετά ερωτήματα, την ώρα, μάλιστα, που τα ταξίδια θα συνεχιστούν, αφού φημολογείται ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ ενδεχομένως να βρεθεί στις 8 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη (δεν αποκλείεται να έρθει και στην Αθήνα), όπου πιθανόν να προσευχηθεί σε χώρο λατρείας των μουσουλμάνων, έπειτα από πρόσκληση του κ. Μπουτάρη.

Και όλα αυτά τη στιγμή που παραμένουν άγνωστες οι προθέσεις των γειτόνων, λίγες μέρες προτού ο Αντώνης Σαμαράς βρεθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Εάν προστεθεί, επίσης, η αναστάτωση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή σε συνδυασμό με τα οφέλη που επιθυμούν να έχουν σε όλα τα επίπεδα οι γείτονες, γίνεται -αν μη τι άλλο- κατανοητό ότι αύριο θα παιχθούν πολλά. Επιπροσθέτως, την ερχόμενη Δευτέρα στις στις Βρυξέλλες αναμένεται να λάβει χώρα το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο οποίο θα συμμετάσχει ο Ελληνας ΥΠΕΞ, με την ατζέντα να περιλαμβάνει την κατάσταση στη Συρία και την Αίγυπτο.

Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται ο κ. Νταβούτογλου να επιθυμεί μια πρώτη βολιδοσκόπηση σε ό,τι αφορά τη στάση της Ελλάδας, μια και η Τουρκία εμπλέκεται άμεσα τουλάχιστον με τη Συρία. Πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα κρατήσει ο κ. Βενιζέλος και ποια ενδεχομένως θα είναι τα «ανταλλάγματα» που θα δώσει η τουρκική πλευρά.

Το άλλο βασικό θέμα που αναμένεται να απασχολήσει τη συνάντηση των δύο ανδρών είναι το Κυπριακό, που εξαιτίας και του ορυκτού πλούτου της περιοχής «καίει» και τις δύο πλευρές.
 
Aλέξανδρος Διαμάντης
δημοκρατία

3 σχόλια:

  1. Δεν έχουμε δικτατορία έχουμε Υπουργό Εξωτερικών του 7%......και βοηθό πρωθυπουργό, διαμεσολαβητή του 0.1%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μόνο απο τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί τα τελευταία χρόνια για την κρίσιμη θέση του ΥΠΕΞ της Ελλάδος,μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της απαξίωσης του Υπουργείου.

    Μπακογιάννη

    Παπανδρέου

    Δρούτσας

    Λαμπρινίδης

    Αβραμόπουλος

    Βενιζέλος

    Απο το κακό στο χειρότερο. Τελικά,όντως,ποιος κυβερνά τον τόπο αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με γενικολογίες και αοριστολογίες, δεν διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα (εννοείται).
    Ασε Χρήστο, μην αναρωτιέσαι ποιός κυβερνάει..
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.