10/7/13

H Aίγυπτος επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στην Τουρκία για ανάμειξη στα εσωτερικά της

Μόρσι και Ερντογάν χαιρετούν τα πλήθη. Ο ένας είναι υπό περιορισμό. Ο άλλος;
Σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία η απόφαση της αιγυπτιακής κυβέρνησης να καλέσει στο ΥΠΕΞ τον πρέσβη της Τουρκίας στο Κάιρο, Hüseyin Avni Botsalı Mısır, και να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας για τη στάση της Τουρκίας απέναντι στο νέο καθεστώς.
Με βάση το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, οι αρμόδιοι του ΥΠΕΞ της Αιγύπτου καταδίκασαν τις επίσημες δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης, που χαρακτήρισε "απαράδεκτο το πραξικόπημα" και κατηγόρησαν την Τουρκία για ανάμειξη στα εσωτερικά της Αιγύπτου.
Η Τουρκία χαρακτήρισε την ανατροπή του Μόρσι ως "πραξικόπημα" και κάλεσε την κοινή γνώμη να αντιδράσει, καταδικάζοντάς το.
Να σημειωθεί ότι η Τουρκία με δηλώσεις του Ερντογάν και του Νταβούτογλου καταδίκασε το πραξικόπημα, ενώ οι περισσότερες αραβικές χώρες το υποστήριξαν ή τήρησαν ουδέτερη στάση!
Σύμφωνα με Τούρκους αναλυτές, η περίπτωση της Αιγύπτου είναι η σοβαρότερη κρίση που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση Ερντογάν για να διαφυλάξει ότι απέμεινε από το περίφημο Δόγμα Νταβούτογλου, "του στρατηγικού βάθους και των μηδενικών προβλημάτων"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.