12/7/13

Kι άλλη εμπλοκή της Τουρκίας στην υποστήριξη της Αλ Κάιντα

O ένας από τους τρεις τυνήσιους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, που συνέλαβαν οι κουρδικές αρχές στην πολη Αφρίν
Τρίτη εμπλοκή της Τουρκίας στο καυτό ζήτημα της ισλαμικής τρομοκρατίας και συγκεκριμένα της Άλ Κάιντα.
Μετά την αποκάλυψη του ατυχήματος "Σουσουρλούκ Νο 2", όπου αποδείχτηκε η παρουσία στην Τουρκία του σαουδάραβα τρομοκράτη Γιασίν Ελ Καντί, ως επίσημος προσκεκλημένος και συνομιλητής της κυβέρνησης Ερντογάν και του διοικητή της ΜΙΤ, και τη σύλληψη έκτου κατά σειράν πλοίου εντός του 2013 με τουρκικό πλήρωμα, που μετέφερε λαθραία όπλα σε αντάρτες της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, τρίτο περιστατικό έρχεται να εμπλέξει τις υπηρεσίες του τουρκικού κράτους στην υποστήριξη της ισλαμικής τρομοκρατίας.
Συγκεκριμένα, οι κουρδικές Δυνάμεις Ασφαλείας της πόλης Αφρίν (Efrin Asayişi), που έχει στρατηγική σημασία για την έξοδο των Κούρδων μελλοντικά στη θάλασσα της Μεσογείου, συνέλαβαν τρεις Τυνήσιους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, οι οποίοι ομολόγησαν κατά την ανάκριση ότι μεταφέρθηκαν στην περιοχή από Τούρκους αξιωματικούς που δρουν στη γραμμή Αεροδρόμιο "Ατατούρκ" Κωνσταντινούπολης - Αντιόχεια - Συνοριακή πύλη Τσιλβέγκιοζου.


Οι τρεις Τυνήσιοι, που συνελήφθησαν πριν από μια εβδομάδα, είχαν πάνω τους διαβατήρια, τα οποία αποτελούν απόδειξη της σχέσης Τουρκίας-Άλ Κάιντα. Συγκεκριμένα, στα διαβατήρια των τριών τρομοκρατών υπάρχουν σφραγίδες που δείχνουν ότι επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνο στη Λιβύη, αποβιβάστηκαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολη και από κει, μεταφέρθηκαν στην Αντιόχεια, για να περάσουν κανονικά δια της συνοριακής πύλης στη Συρία.
Με βάση τις πληροφορίες που έδωσαν οι τρεις Τυνήσιοι κατά τη διάρκεια της ανάκρισής τους, που μαγνητοσκοπήθηκε, υπάρχει η "ΟΜΑΔΑ ΙΜΑΜ" που αποτελείται από αξιωματικούς του τουρκικού στρατού, που φροντίζει για τη μεταφορά και τη διείσδυση των ομάδων των τρομοκρατών στο έδαφος της Συρίας. Επίσης, ζητήματα διοικητικής μέριμνας, όμως για παράδειγμα νοσοκομεία για τη θεραπεία τραυματιών, κανονίζονται από το συγκεκριμένη ομάδα.
Η σχέση της Τουρκίας με την Αλ Κάιντα αποδείχτηκε μέχρι σήμερα πολλές φορές μέσω της φανερής υποστήριξης που δίνουν οι αρχές του τουρκικού κράτους στο Μέτωπο Αλ Νούσρα που αποτελεί το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Ομολογία του 35χρονου Τυνήσιου Essabi Musa
Ο 35χρονος Essabi Musa, εις εκ των τριών συλληφθέντων, ομολόγησε στους ανακριτές τα εξής:
“Μένω με τα αδέλφια μου στη Βεγγάζη. Πιο πριν στρατολογήθηκαν τα αδέλφια μου στην Αλ Κάιντα και ήλθαν να πολεμήσουν στη Συρία. Μετά ήλθα σε επαφή κι εγώ με τα άτομα που τους έστειλαν και ρώτησα για την τύχη των αδελφών μου. Κάποιος Ebu Ziyad μου είπε ότι αν θέλω να δω τα αδέλφια μου, πρέπει να πάω ο ίδιος στη Συρία να πολεμήσω με την Αλ Κάιντα. Το δέχτηκα και σε μερικές μέρες που έδωσαν εισιτήριο για Κωνσταντινούπολη. Αποβιβάστηκα στην Κωνσταντινούπολη και από κει πήγα στην Αντιόχεια. Από την συνοριακή πύλη Bab El Hava, δηλαδή από το Τσιλβέγκιοζου, πέρασα στο συριακό έδαφος.”
Στη συνέχεια, με βάση την ομολογία του, οδηγήθηκε στην κωμόπολη Tıxarim, όπου υπάρχει στρατόπεδο της Αλ Κάιντα. Εκεί εκπαιδεύτηκε για 21 μέρες μαζί με άλλα 120 άτομα.
 “Στο στρατόπεδο εκπαίδευσης υπήρχα άλλα 120 άτομα. Η πλειονότητά τους ήταν Τυνήσιοι και όλοι είχαν έλθει εκεί μέσω Τουρκίας. Στο στρατόπεδο υπήρχαν επίσης άτομα από την Τουρκία, την Αλγερία και την Αίγυπτο. Πολλοί από αυτούς πηγαινοέρχονταν στην Τουρκία. Μετά μας πήγαν στο Idlıp, στις περιοχές Duveylê, Ermenez, Teftenez, Binniş και Dane. Εκεί μπήκαμε στις μάχες".
Ο Μουσά ανέφερε επίσης ότι βρίσκεται στη Συρία επί οκτώ μήνες και ότι επειδή δεν βρίσκει κανένα νόημα σ' αυτόν τον πόλεμο, εκτός από το θάνατο ανθρώπων, θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ομολογία του Nadir Elwassani
Ο δεύτερος από τους συλληφθέντες από τις Δυνάμεις Ασφαλείας του Αφρίν, ο Nadir Elwassani (1987), ομολόγησε τα εξής:
“Με στρατολόγησαν στη Λιβύη. Μου έδωσαν εισιτήριο για Κωνσταντινούπολη. Εκεί με υποδέχτηκε ο Τυνήσιος Ebu Beşir Tunusi. Με πήγε σε ένα ξενοδοχείο και την επόμενη ημέρα με έστειλε στην Αντιόχεια.
Μετά οι άνθρωποι της Αλ Κάιντα με οδήγησαν στο στρατόπεδο εκπαίδευσης. Όλα αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια των αρχών της Τουρκίας. Δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται τη δράση της Αλ Κάιντα.  Η Τουρκία έχει ισχυρές υπηρεσίες πληροφοριών, είναι αδύνατον να μην τα γνωρίζει αυτά. Άλλωστε, πάλι τώρα είχαμε σκοπό να γυρίσουμε στην πατρίδα μας μέσω Τουρκίας. Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται τα όσα συμβαίνουν;"
Ο Elwassani ανέφερε επίσης ότι στην περιοχή Άτμε (Atme) της Συρίας δρουν δυο ομάδες που απαρτίζονται από Τούρκους αξιωματικούς. Η μια ονομάζεται ΟΜΑΔΑ ΙΜΑΜ ενώ δεν γνωρίζει το όνομα της άλλης. Συγκεκριμένα ο  Elwassani είπε:
“Οι σχέσεις μας με την Τουρκία περνούσαν από αυτήν την ομάδα. Ο υπεύθυνος λέγεται Ebu Abdo Esseyef. Μέσω αυτής της ομάδας παίρναμε όπλα, πυρομαχικά, τρόφιμα και άλλα χρειώδη. Επίσης, για τους τραυματίες φρόντιζε πάλι αυτή η ομάδα. Έπαιρναν τους τραμυατίες και τους μετέφεραν σε νοσοκομεία στην Τουρκία".

Ο τρίτος Τυνήσιος τρομοκράτης
Ο τρίτος της παρέας που συνελήφθη ενώ πολεμούσε στη Συρία, είναι ο Yusuf Ekkari. Ο Εκκάρι ομολόγησε τα εξής:
“Σπούδαζα σε πανεπιστήμιο της Τυνησίας. Μετά πήγα για δουλειά στη Λιβύη. Εκεί με προσέγγιζαν οι άνθρωποι της Αλ Κάιντα. Μας είπαν ότι οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί μπήκαν στη Συρία και δολοφονούν τους σουνίτες. Αυτό το βλέπαμε και ως προπαγάνδα στις τηλεοράσεις. Μετά μου έδωσαν ένα εισιτήριο και πέταξα για Κωνσταντινούπολη. Με υποδέχτηκε κάποιος Ebu Hasan και στη συνέχεια με παρέδωσε σε κάποιον Ebu El Amaryen, ο οποίος με συνόδευσε μέχρι τα σύνορα με τη Συρία.  Ο Ebu El Amaryen, που με πέρασε από τη συνοριακή πύλη Τσιλβέγκιοζου και στο έδαφος της Συρίας, είναι από τη Λατάκεια και μένει σε κάποιο χωριό, στην τουρκική πλευρά των συνόρων. Αυτός δουλεύει ανοιχτά για την Αλ Κάιντα. Στη συριακή πλευρά με παρέλαβε κάποιος Ebu Ahmet, ο οποίος με μετέφερε στο στρατόπεδο εκπαίδευσης. Είμαι στη Συρία τέσσερις μήνες και αυτό που διαπίστωσα είναι κανένα από αυτά που μας έλεγαν δεν είναι σωστό. Θέλησα να επιστρέψω στο σπίτι μου. Φυσικά και πάλι μέσω Τουρκίας.”
Οι Τυνήσιοι που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια του Αφρίν, τα στοιχεία που υπάρχουν στα διαβατήριά τους, όπως σφραγίδες, ημερομηνίες κλπ, καθώς και οι ομολογίες τους, αποτελούν άλλη μια απόδειξη της εμπλοκής της Τουρκίας στο ζήτημα της ισλαμικής τρομοκρατίας και συγκεκριμένα της υποστήριξης της Αλ Κάιντα!
Πηγή: Πρακτορείο Ειδήσεων Ευφράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.