9/8/13

Ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών - Έκκληση στους Τούρκους να φύγουν από το Λίβανο μετά την απαγωγή δύο πιλότων

Στρατιώτες περιπολούν στο δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Βηρυτού μετά την απαγωγή των δύο πιλότων της Turkish Airlines (Reuters)
Στρατιώτες περιπολούν στο δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Βηρυτού μετά την απαγωγή των δύο πιλότων της Turkish Airlines (Reuters)
Η Τουρκία κάλεσε τους υπηκόους της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, λίγες ώρες αφότου ένοπλοι απήγαγαν δύο πιλότους αεροσκάφους της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines στον δρόμο που οδηγεί προς το αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Σύμφωνα με πηγές της λιβανικής κυβέρνησης, τέσσερις ένοπλοι έπιασαν ομήρους έναν πιλότο αεροσκάφους της Turkish Airlines και τον συγκυβερνήτη του, οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο που κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο της Βηρυττού. Οι άλλοι επτά επιβάτες του λεωφορείου αφέθηκαν να φύγουν.
Την ευθύνη για την απαγωγή των δύο πιλότων ανέλαβε η οργάνωση Σουβάρ αλ Ιμάμ Ρίντα, η οποία ζητεί την ανταλλαγή των ομήρων με 9 λιβανέζους που κρατούνται αιχμάλωτοι από αντάρτες στη Συρία. 
  
Η Τουρκία στηρίζει τους σουνίτες αντικαθεστωτικούς στη Συρία, ενώ οι Σιίτες του Λιβάνου έχουν ταχθεί στο πλευρό του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. 
«Εν όψει της παρούσας κατάστασης, θα συνιστούσαμε στους συμπατριώτες μας να αποφεύγουν, εκτός αν υπάρχουν ζωτικής σημασίας λόγοι, κάθε ταξίδι στον Λίβανο», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό του.
Παράλληλα, κάλεσε τους τούρκους πολίτες που βρίσκονται στο Λίβανο να επιστρέψουν στην Τουρκία, αλλιώς τους συνιστά να επαγρυπνούν και να λάβουν όλα τα μέτρα για την προσωπική τους ασφάλεια.
Η Άγκυρα αναμένει από την κυβέρνηση του Λιβάνου να «λάβει όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των Τούρκων υπηκόων που βρίσκονται στον Λίβανο», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ   Πηγές: Reuters, BBC, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.