20/12/13

Ποιο δικαστήριο, ποια δικαιοσύνη; Ο Λιάπης έφυγε για την εξωτική Ασία

Συνεχίζει να προκαλεί με τη συμπεριφορά του ο άλλοτε υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης. Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλά έφυγε για διακοπές σε εξωτικά μέρη
Αγνοώντας τη δικαιοσύνη και το δικαστήριο στο οποίο έπρεπε να παρευρεθεί και κλείνοντας τα αυτιά του στον πολιτικό σάλο που προκλήθηκε από τη συμπεριφορά του, ο Μιχάλης Λιάπης μας κούνησε το μαντήλι και έφυγε για την εξωτική Ασία.

"Έβγαλα το τζιπ από πάρκινγκ στο Πόρτο Ράφτη για να φορτίσω τις μπαταρίες επειδή θα φύγω για Ασία" είχε δηλώσει έξω από το κτίριο της Ευελπίδων στους δημοσιογράφους όπου είχε οδηγηθεί με χειροπέδες μετά τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, ο πρώην υπουργός το απόγευμα της Τετάρτης επιβιβάστηκε στην πτήση QR204 με προορισμό την Ντόχα του Κατάρ.

Δεν κατέστη ωστόσο σαφές αν το Κατάρ ήταν ο τελικός προορισμός του ή σταθμός μετεπιβίβασης για την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας ή τη Σιγκαπούρη.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο Μιχάλης Λιάπης έφτασε στο αεροδρόμιο με χειμωνιάτικη αμφίεση που τον κράτησε μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

Πέρασε τον έλεγχο των διαβατηρίων λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, πέρασε αμέσως στην αίθουσα αναχωρήσεων και επιβιβάστηκε στην πτήση του.

Πηγή: Έθνος
http://news247.gr/eidiseis/politiki/poio_dikasthrio_poia_dikaiosunh_o_liaphs_efyge_gia_thn_ekswtikh_asia.2560903.html

Τα «γαλλικά» του Καραμανλή για την υπόθεση Λιάπη

Την οργισμένη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καταμανλή -και όχι μόνο- προκάλεσε η υπόθεση του Μιχάλη Λιάπη ο οποίος βρέθηκε να οδηγεί με πλαστές πινακίδες και ανασφάλιστο όχημα
Τα «γαλλικά» του Καραμανλή για την υπόθεση Λιάπη
Ο κ. Καραμανλής μη μπορώντας να κρύψει τη δυσαρέσκειά του κουνούσε απογοητευμένος το κεφάλι του.
«Καλά με πλαστές πινακίδες....» έλεγε και ξανάλεγε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ σύμφωνα με την real.gr, δεν έλειψαν και τα «γαλλικά».

Η διαγραφή του ξαδέρφου του από τη ΝΔ ήταν κάτι που ανέμενε ο Κώστας Καραμανλής.
Ωστόσο το τηλεφώνημα που πραγματοποιήθηκε από το Μαξίμου προς την Παναγή Κυριακού φαίνεται πως έγινε για τυπικούς κυρίως λόγους.
Οι σχέσεις μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Μιχάλη Λιάπη χάλασαν όταν τον Ιανουάριο του 2009 ο τότε πρωθυπουργός τον άφησε εκτός κυβέρνησης, υπό το βάρος και των καταγγελιών που είχαν δει εκείνη την εποχή το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο της Siemens.
 Η αντίδραση του κ. Λιάπη ήταν έντονη ενώ τα υποτιμητικά σχόλια εναντίον του ξαδέρφου του έδιναν και έπαιρναν.

http://www.sofokleousin.gr/archives/151552.html


Κόντρα για χάρη του... «Μισέλ»!

Την ώρα που ο Μ. Λιάπης είχε βάλει πλώρη για άλλες, εξωτικές πολιτείες, κάποιοι άλλοι στην Αθήνα... τσακώνονταν για χάρη του!

Κόντρα για χάρη του... «Μισέλ»!

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ενωσης τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών Κ. Πυλαρινός χαρακτήρισε χθες «αδαή» τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου για τις δηλώσεις του περί προνομίων των πρώην βουλευτών...
Προνόμια
Υπενθυμίζεται ότι μετά τα όσα απίστευτα συνέβησαν με τον πρώην υπουργό, ο Αντ. Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να ετοιμάσει διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές -πρώην και νυν- θα στερούνται όλων των προβλεπόμενων ατελειών και προνομίων τους όταν υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας (πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, εκβίαση, απάτη κ.λπ.).
Ερωτηθείς ποια προνόμια θα κοπούν, ο Χ. Αθανασίου απάντησε ότι πιθανότατα αυτά θα αφορούν την αστυνομική φρουρά και την παροχή αυτοκινήτου...
«Είναι αδαής»
Οι δηλώσεις Αθανασίου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Κ. Πυλαρινού, ο οποίος έκανε λόγο για «ανύπαρκτα προνόμια». «Λυπάμαι που ο υπουργός είναι αδαής», είπε, τονίζοντας ότι αστυνομική φρουρά δικαιούνται μόνον οι πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, επειδή κατά καιρούς έχουν απειληθεί από τρομοκρατικές οργανώσεις.
«Ουδέν προνόμιο έχει παραχωρήσει η Ελληνική Πολιτεία στους διατελέσαντες κατά το παρελθόν εκπροσώπους του ελληνικού λαού», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή της η Ενωση τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών, προσθέτοντας πως εξαιτίας «ενός θλιβερού περιστατικού, το οποίο μοιραία έντονα ενόχλησε την ελληνική κοινή γνώμη» (σ.σ.: υπόθεση Λιάπη), «κάποιοι στην κυβέρνηση, προσφέροντας φαιδρή σπονδή στον ευκαιριακό λαϊκισμό, διέρρευσαν τις προθέσεις τους για κατάργηση των βουλευτικών προνομίων»...

 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63937040

6 σχόλια:

  1. Αφου ειχε κλεισει ξενοδοχεια εισητηρια κλπ. Ασε τη μουρμουρα απο τη λεγαμενη. Τι να εκανε ο ανθρωπος. Ηθελε να κανει ρεβεγιον κοντα στον ισημερινο. Με την τιμη του πετρελαιου στα επιπεδα ποειναι θα ξεπαγιαζε ο ανθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προταση: Η φραση ''τεως Υπουργος'' , ''αλλοτε Υπουργος'' , ''ο πρωην ισχυρος ανδρας του ταδε κομματος'' και αλλα κοσμιτικα αξιωματα πρεπει να σταματησουν απο την στιγμη που δεν κατεχει κανενα αξιωμα, διοτι ειναι ισος με τους αλλους. Και μονο οι φρασεις που εξαπολυονται σε ατομα καμιας πολιτικης σημασιας, πλεον, δημιουργουν μισος και αυτοματα διαχωρισμο απο τους πολιτες με στοχο την πληρη πλυση εγκεφαλου του πολιτη για να χωνεψει καλα οτι αυτος που εκανε την κακη πραξη, ηταν μεγαλο στελεχος πολιτικου κομματος και εχει χαρη απο την Δικαιοσυνη. Εγω λεω οχι σε ολα αυτα, ειναι ακρως ρατσιστικο προς τους πολιτες αυτης της χωρας! Δεν ειναι ''πρωην Υπουργος'' , ειναι απλα ο κ.Μιχαλης Λιαπης και ειναι ιδιος με τους υπολοιπους κατοικους της Ελλαδος! Φτανει πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ kaminis1

    Εγώ, αντιθέτως, πιστεύω ότι πρέπει να γράφεται τι ήταν αυτός, μπας και ξυπνήσουν κάποιοι και καταλάβουν τι αλήτες μας κυβερνούσαν/κυβερνούν.

    Επίσης, σωστά γράφουν την συγγένειά του με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς, ώστε να υπενθυμίζουν στον κόσμο, ότι κυβερνάται από οικογενειακές κλίκες.

    Λέγοντας, όπως προτείνεις, απλώς "κ. Λιάπης", ίσως δεν δώσουν σημασία, διότι πολλοί ούτε καν τον θυμούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίσως να ήθελε να πει ο σχολιαστής για όλους εκείνους τους ΠΡΩΗΝ υπουργούς, ΠΡΩΗΝ βουλευτές που όταν τους καλούν οι δημοσιογραφίσκοι της συμφοράς και της ρεμούλας τους αποκαλούν
    -ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ενώ είναι απλοί βουλευτές
    -ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ενώ ήταν κάποτε υπουργοί ενώ τώρα δεν έχουν εκλεγεί
    -ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ενώ ήταν κάποτε βουλευτής ο προσφωνιζόμενος

    Εκτός λοιπόν από το γελοίο αλλά και εμετικό του όλου πράγματος, όπως και της πλύσης εγκεφάλου που πολύ σωστά γράφει ο @kaminis1, είναι και εξοργιστικό γιατί πραγματικά υπάρχει κόσμος που μπερδεύεται.Ξαφνικά δεν ξέρει ποιός είναι/ήταν/τι/πότε/που.

    Θέλουν να τους προσφωνούν οι δουλοπρεπείς δημοσιογραφίσκοι;
    Κύριε ΠΡΩΗΝ υπουργέ, βουλευτά κλπ κλπ.ΠΡΩΗΝ.

    Δηλαδή αν κάποιος από εμάς ήταν φοιτητής στα νιάτα του, ήταν μετέπειτα έφεδρος αξιωματικός στο στρατό θα πρέπει να μας προσφωνούν και εμάς
    Κύριε Φοιτητά ή Κύριε Ανθυπολοχαγέ;

    Καλά λένε ότι όσο περισσότερο ανεβαίνει η μαιμού σε ένα δένδρο τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της.
    Δυστυχώς αυτούς τους κώλους ψηφίζαμε τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >Ίσως να ήθελε να πει ο σχολιαστής..<

    1) Ουδείς σε διόρισε ερμηνευτή ή δικηγόρο του σχολιαστή. Αν θέλει να απαντήσει, έχει "στόμα".

    2) Σαφώς δεν αναφέρεται στην προσφώνηση, διότι γράφει και ''ο πρωην ισχυρος ανδρας του ταδε κομματος''. Προσφωνούν έτσι κανένα;

    3) Όσον αφορά στις προσφωνήσεις, το θέμα είναι εθιμικό. Τον στρατηγό ε.α., "στρατηγό" τον προσφωνούν δια βίου.

    Επιμένω ότι καλώς μάς θυμίζουν ότι ο "κύριος" αυτός ήταν πρώην υπουργός και δη μεταφορών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεν υπάρχουν προνόμια τότε γιατί διαμαρτύρεται έντονα για την κατάργηση τους ο Πυλαρινος? Πρώην βουλευτές με υπηρεσία μόλις 4 χρόνια παίρνουν σύνταξη, δεν είναι αυτό ένα πολύ σημαντικό προνόμιο? Επιπλέον σίγουρα υπάρχουν προνόμια όπως αστυνομική προστασία αλλά και άτυπa προνόμια όπως διαγραφή κλίσεων και παράνομες προσλήψεις συγγενών. Ας μην διαρρηγνύει τα ιμάτια του ο κάθε προύχοντας πρώην εθνοπατέρας μόνο με το άκουσμα της φράσης ‘κατάργηση προνομίων’ αντιθέτως θα έπρεπε να χαίρεται. Είναι λυπηρή αλλά και συνάμα άκρως ενδεικτική η σφοδρή αντίδραση πρώην βουλευτών στο άκουσμα μόνο των λέξεων ‘κατάργηση προνομίων’ ενώ δεν επεμβαίνουν ποτέ σε τίποτα άλλο.
    Όσο για την όψιμη είδηση (που προφανώς διαρρέει η ΝΔ) ότι «Οι σχέσεις μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Μιχάλη Λιάπη χάλασαν όταν τον Ιανουάριο του 2009 ο τότε πρωθυπουργός τον άφησε εκτός κυβέρνησης, υπό το βάρος και των καταγγελιών που είχαν δει εκείνη την εποχή το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο της Siemens» απλώς αποκαλύπτει την ανάρμοστη συμπεριφορά του Κωσ. Καραμανλή εναντίον των Ελλήνων που την εμπιστευτήκαν. Αν σεβόταν τους Έλληνες θα έπρεπε να τον καταγγείλει τον ξάδελφο στην δικαιοσύνη, αλλά με τι όφελος? Επίσης διαρρέουν ότι μπορεί και να είπε και γαλλικά ο ΚΚς και πέσαμε ξεροί με την αντικειμενικότητα και το θάρρος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.