1/3/14

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγγέλλει τις δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στην Βενεζουέλα;

Διαβάζουμε την εξής είδηση: Δεκαεπτά άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους κατά τη διάρκεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων που συνταράσσουν τη Βενεζουέλα από την 4η Φεβρουαρίου, ενώ ακόμη 261 έχουν τραυματιστεί, βάσει νέου απολογισμού που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εισαγγελία της χώρας.
«Μετράμε μέχρι στιγμής 17 νεκρούς και 261 τραυματίες» δήλωσε η γενική εισαγγελέας, Λουίζα Ορτέγκα Ντίας, στους δημοσιογράφους, αναφέροντας ότι οι δικαστικές αρχές έχουν ξεκινήσει 27 έρευνες για υποθέσεις παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Η εισαγγελία δεν θα επιτρέψει υπό οποιοδήποτε πρόσχημα να καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα» προσέθεσε η ίδια, την ώρα που οι κατηγορίες για την καταστολή των διαδηλώσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας ή ένοπλες ομάδες αγνώστων πολλαπλασιάζονται.
Με απλά λόγια, σχεδόν κάθε μέρα έχουμε κι από έναν νεκρό διαδηλωτή στη χώρα της Μπολιβαριανής επανάστασης. Στη χώρα του Ούγκο Τσάβες και του διαδόχου του Ν. Μαδούρο καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κι αυτό δεν είναι ούτε παρέμβαση των ξένων, ούτε η CIA το υποκινεί, ούτε κατέβηκαν οι Ελοχίμ από το διάστημα και χτυπούν την επανάσταση. Ο κόσμος προτιμά να πεθάνει στους δρόμους παρά να ζει το δράμα μιας δήθεν δημοκρατίας. Τα πράγματα είναι απλά. Μια επανάσταση «έκατσε» γιατί οι γραφειοκράτες, η κομματική νομενκλατούρα ζει πλουσιοπάροχα και ο λαός πεινάει. Και μιλάμε για τη Βενεζουέλα με τον απίστευτο ορυκτό πλούτο.
Όμως, αυτό που μας κάνει τεράστια εντύπωση είναι το εξής: Ούτε μια ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Ούτε ένα δάκρυ για τους 17 νεκρούς; Μόνο για τους ακροδεξιούς της Ουκρανίας βγάζει ανακοινώσεις η Κουμουνδούρου;
Να φανταστούμε ότι κάνουν καλύτερο… πτώμα οι Ουκρανοί διαδηλωτές από αυτούς της Βενεζουέλας. Να υποθέσουμε ότι αλλιώς πεθαίνει ο διαδηλωτής του Κιέβου κι αλλιώς του Καράκας.
Αλλά δεν πειράζει σύντροφοι Συριζαίοι. Μην χαλιέστε. Μπορεί να Πασοκίζετε αλλά δεν ξεχνάτε και το κομμουνιστικό παρελθόν σας. Όπως όταν εισέβαλε η Ρωσία στο Αφγανιστάν κι εσείς λέγατε ότι πάνε να τους εκπολιτίσουν.
Αφήστε τους διαδηλωτές να σκοτώνονται όταν ο αρχηγός σας ο Αλέξης φορά τη φανέλα του Τσάβες.
Πηγή: Αντινιούζ

6 σχόλια:

  1. γιατι να καταγγειλουν οι τσυριζαοι φονιαδες αφου αυτοι τους σκοτωνουν

    οι δικοι τους αντιστοιχοι τσυριζαιοι φονιαδες σκοτωνουν το λαο τους εκει, οπως θα κανει ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ και ο εαμοβουλγαρικος ρεβανζιστικος σταλινικος τσυριζα εδω οταν παρει τη εξουσια.
    οποιος διαφωνει μαζι του θα βαφτιζεται φασιστας και ναζι και θα βαζουν το παρακρατος της αρισετρας των εξαρχειων να τον σκοτωνει

    εμεις πρεπει να ουρλιαζουμε στους δρομους εμεις οι ΜΗ αριστεροι αλλα ειμαστε ανυπαρκτοι ως γνωστον, ηττημενοι απο το 74 και κατεξεφτελισμενοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρωτάνε όλοι, ρωτάει και ο κεντρικός βόθρος του διαδικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  3. Me agai pros ton Dimitri

    Etos 2020 Stin epanastatiki Ellas apo tin Amfissa kai kato.
    Titlos Bibliou
    Tsoukalas Edition

    O Tsepapara kai I Epanastasi pou den egine pote.
    ekdotikos oikos:Burberry+Lacost

    Epsis to vivlio pou prepei na diavasti epigontos tautoxrona me tin diathiki tou Tsaves.


    "O Lafazanis arxigos tis Antarsias kai pos me Ipad sto xeri anakatalave tin Villa Amalia.
    Didagmata kai prosdokies mias epitiximenis epanastasis.
    Ekdoseis Sakelaridi kai Stratouli.

    Oi 666 protoi agorastes pernoune doro ena oikonisma tou Pappa Soura yia na dioxnoune ta kakka pneumata tou kapitalismou ka dyo foto me tis omorfes kai goiteutikes Vouleutines tis epanastasis. Zooulas koinos ati kai tis omorfis kai koultouriaras Gaitani.
    Teliko Bonus

    Ena exeiridio pos na to paizete Aristeros me Deksies tsepes Ekdoseis Papadimouli Press

    (X) Ellinas.

    kai an epimenete to kainourio syggrafiko ergo tou Mparoufaki:

    Pos kai pote to Tsyrizistan anakalipse oti paizontas to Mpegleri pote den pernei to pano xeri.
    Ekdoseis: Realismos kai Geopolitiki ston 21 aiona.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η υπεράσπιση ή όχι των λεγόμενων "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" αποτελεί πρόσχημα της εκάστοτε πολιτικής παράταξης, προκειμένου να προωθήσει τις θέσεις της ή να χτυπήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό κάνει και ο συντάκτης του κειμένου: σκοπός είναι να κατηγορηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για την κατηγορία κατά του ΣΥΡΙΖΑ για "κομμουνισμό", αυτή είναι όλα τα λεφτά. Φαίνεται πως ο αντικομμουνισμός αποτελεί τόσο θεμελιώδες στοιχείο της κυρίαρχης προπαγάνδας, που ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν κομμουνιστές πρέπει να τους εφέβρουμε. Όσο για τον Τσάβες, αυτό που ενοχλεί τόσο πολύ είναι το ότι μπήκε στο μάτι των ΗΠΑ βεβαίως, και όχι η λεγόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Άλλωστε οι ΝΑΖΙ της Ουκρανίας βρήκαν τόσους συμμάχους στους κατηγόρους του Τσάβες. Προφανώς εκεί τα ανθρώπινα δικαιώματα πάνε περίπατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Gianni pes mas ti pineis kai den mas dineis o Tsaves itane ena eidos diktatoras mas aresei mi I oxi.. San ton antrea edose fai stous Indianous alla me antalgma tin eksousia. An den paithena tha tin kratouse me xeria kai me dontia... Ase tis galifies kai prasina aloga. Allo Venezouela kai allo Ukrania... Tora ton logiarismo tha ton plirosei o Mantouro. Oso gia to tsyriza den kryvei tis koumounistike tou pepithiseis. Mexri exes pou anikane giannaki sto kentro? Sovareutite sto Yunanistan exaite ksefigi..mexri aidias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Ellinas, δεν ξέρω ποιος πίνει τι αλλά φαίνεται πως εσύ δεν κατάλαβες το σχόλιό μου:
    α. Εγώ δεν υπερασπίστηκα τη δημοκρατικότητα του Τσάβες (αν και βγήκε με εκλογές απ' ότι ξέρω). Απλώς είπα ότι εναντιώθηκε στα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ και γι'αυτό προβάλλεται η (πραγματική ή υποτιθέμενη) παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πλευρά του. Όσο για το κοινωνικό του έργο, την αντιμετώπιση της φτώχειας του λαού του κλπ, αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση και ο παραλληλισμός του με τον Αντρέα είναι μάλλον υπεραπλουστευτικός.
    β. Στην Ουκρανία τα "ανθρώπινα δικαιώματα" είναι διαφορετικά; Μήπως γιατί εκεί την παραβίασή τους από τους ΝΑΖΙ τη στηρίζουν οι ΗΠΑ και η Δύση;
    γ. Από που και ως που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οποιαδήποτε σχέση με τον κομμουνισμό; Μήπως αμφισβητεί τον καπιταλισμό κατά οποιονδήποτε τρόπο, είτε στη θεωρία είτε στην πράξη; Ούτε την ΕΕ ούτε το Ευρώ, ούτε τα πρωτογενή πλεονάσματα, ούτε το χρέος...κλπ. Εκτός αν εννοείς κάποιες περιθωριακές συνιστώσες που αυτοαποκαλούνται κομμουνιστές, και δεν τις ακούει κανένας. Μέχρι εχτές είχε πράγματι πιο "ριζοσπαστικές" θέσεις, αλλά απείχε πολύ από τον κομμουνισμό. Σήμερα εξελίσσεται σε κλασικό κόμμα εξουσίας.
    Δεν ξέρω πόσο μακριά βρίσκεσαι απ΄ το Yunanistan αλλά φαίνεται πως έχεις μπερδέψει κάπως τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.