24/3/14

Ομπάμα: ΗΠΑ-ΕΕ «θα επιβάλουν ενωμένες το τίμημα» στη Ρωσία

Επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στον ουκρανικό λαό
Ο Ομπάμα επισκέπτεται την Ολλανδία. ( Πηγή: AP Photo/Frank Augstein)
Χάγη 
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι «ενωμένες για να επιβάλουν το τίμημα» στη Ρωσία μετά την επέμβασή της στα εσωτερικά της Ουκρανίας, δήλωσε από την Ολλανδία ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος λαμβάνει μέρος στη διήμερο Σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μαρκ Ρούτε, ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στον ουκρανικό λαό.

«Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι ενωμένες για να στηρίξουν την ουκρανική κυβέρνηση και τους Ουκρανούς. Είμαστε ενωμένοι για να επιβάλουμε στη Ρωσία το τίμημα των ενεργειών στις οποίες προέβη μέχρι τώρα» δήλωσε ο Ομπάμα.

Η Σύνοδος για την πυρηνική ασφάλεια γίνεται στη σκιά των εξελίξεων στην Ουκρανία. Είναι η πρώτη διεθνής συνάντηση μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, στην οποία θα βρεθούν γύρω από το ίδιο τραπέζι εκπρόσωποι από 53 χώρες του κόσμου.

Είναι και η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου ΥΠΕΞ και των ηγετών των χωρών που έχουν ήδη αποφασίσει κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Η Ολλανδία είναι ο πρώτος από τους τέσσερις σταθμούς της περιοδείας του αμερικανού προέδρου, ο οποίος θα επισκεφθεί στη συνέχεια τις Βρυξέλλες, τη Ρώμη και το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Άλλη προτεραιότητα του Μπαράκ Ομπάμα θα είναι να διαβεβαιώσει τους ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ για την υποστήριξη της Ουάσινγκτον απέναντι στην επίδειξη ισχύος της Ρωσίας.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant, ο Ομπάμα δήλωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να θέτει εν αμφιβόλω τη δέσμευση των ΗΠΑ ως προς την ασφάλεια της Ευρώπης.

» Το ΝΑΤΟ παραμένει η πιο ισχυρή και αποτελεσματική συμμαχία στην ιστορία της ανθρωπότητας και δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ απέναντι στη συλλογική μας άμυνα».

Η «παράπλευρη απώλεια» της διμερούς συνεργασίας

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι εξέφρασε την ελπίδα η κρίση στην Κριμαία να μην βλάψει τη συνεργασία με τη Ρωσία στις προσπάθειες για την καταστροφή των συριακών χημικών όπλων.

«Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ελπίζω οι ίδιοι λόγοι που οδήγησαν τη Ρωσία να γίνει εταίρος στην προσπάθεια αυτή, να συνεχίσουν να ισχύουν» δήλωσε ο Κέρι στους δημοσιογράφους στην Χάγη, όπου αναμένεται να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G7.

Η Συρία έχει χάσει σχεδόν όλες τις προθεσμίες που ορίστηκαν στη συμφωνία η οποία επετεύχθη με τη μεσολάβηση των επικεφαλής της αμερικανικής και της ρωσικής διπλωματίας Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Κέρι θα έχει διμερείς συνομιλίες στη Χάγη με το ρώσο ομόλογό του. Η Συρία έχει καθυστερήσει αρκετές εβδομάδες βάσει του χρονοδιαγράμματος στην παράδοση του τοξικού υλικού του χημικού της οπλοστασίου.

Σχέδια για μια κοινή αποστολή Ρωσίας και ΝΑΤΟ για την προστασία ενός αμερικανικού φορτηγού πλοίου που θα καταστρέψει το πλέον φονικά χημικά όπλα της Συρίας ακυρώθηκαν εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία.
BHMA

5 σχόλια:

  1. Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι προχώρησε στην προσάρτηση της Κριμαίας ενώ τα ανθρωπάρια της ΕΕ τρέμουν.......Τι να πει κανεις για την τόση ανικανότητα και ανοησία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομίζω, Αλέξανδρε, ότι τα πράγματα είναι τόσο απλά, όσο τα βλέπομε εμείς, οι αμύητοι.

    Έχω την αίσθηση ότι όλα αυτά είναι συμπεφωνημένα. Οι αναλύσεις, τα άρθρα, τα σχόλια και όλη αυτή η παραφιλολογία δεν είναι παρά για τους αφελείς. Δεν ξέρω πάλι, ίσως κάνω εγώ λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομπάμα: ΗΠΑ-ΕΕ «θα επιβάλουν ενωμένες το τίμημα» στη Ρωσία....
    ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ...ΝΕΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα να δεις η πληροφόρηση είναι το pan!

    Θα ήταν πολύ ωραίο να γνωρίζαμε ποιος ήταν ο στόχος των Δυτικών (Αμερικής) όταν ανέτρεπαν τον Γιανούκοβιτς, τον πραγματικό λόγο!

    Αν γνωρίζαμε αυτό τότε θα μπορούσαμε να πούμε περισσότερα,

    Μπορούμε να υποθέσουμε βεβαια πως αυτό έγινε με στόχο να πάρουν μια χωρα στο πλευρό τους αποδυναμώνοντας την Ευρασιατική Ένωση, να στείλουν μήνυμα πως είναι εδώ και οι Ρώσοι δεν κάνουν κουμάντο προχωρώντας σε αντίποινα για την Syria, να αποδυναμώσουν τις σχέσεις ΕΕ Ρωσίας ώστε να προχωρήσουν πιο εύκολα στην Βορειοατλαντική Ένωση, να ενδυναμώσουν το ΝΑΤΟ, το οποιο έχει αρχίσει να γίνεται παρωχημένο, να κερδίσουν με τις τιμές στο φυσικό αέριο και οι Αμερικανικες εταιρίες να κερδίσουν εις βάρος των Ρωσικων συμβόλαια με τους Ευρωπαίους, να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο του Πούτιν πλήττοντας τον, τότε μέχρι τώρα η επιτυχία τους είναι αμφιλεγόμενη ειδικά αν κάποιος συνυπολογίσει τα μηνύματα που λαμβάνονται στην Asia, όπου είναι το μέλλον του οικονομικού ελεγχου της ανθρωπότητας!

    Πέτυχαν σίγουρα να προωθήσουν τα σχέδια της Βορειοατλαντικής Ένωσης, η οποια υπογείως προωθείται ουσιαστικά και δεν ξέρω γιατί και μακριά από τη δημοσιότητα ακόμα τουλάχιστον, γιατί φαίνεται πως ο κόσμος στην Ευρώπη τρομοκρατήθηκε από την propaganda εναντίον της Ρωσίας, αλλα δεν ξέρω κατά ποσον πέτυχαν καίριο πλήγμα στη Ρωσία ειδικά εκεί που είναι το πραγματικό ενδιαφέρον στην Asia!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα αν και κατά ποσον αυτά ήταν συμφωνημένα με την Ρωσία, τι να πω δεν αποκλείεται τίποτα, άλλωστε οι Αμερικανορωσικές σχέσεις είχαν έρθει πολύ κοντά σε υψηλό επίπεδο, αλλα ο τρόπος που έλαβαν χωρα τα γεγονότα δύσκολα προδίδει κάτι τέτοιο, βεβαια τίποτα δεν αποκλείεται!

    Είναι αλήθεια πως πολλοί Αμερικανοι ονειρεύονται έναν ψυχροπολεμικό κόσμο και σίγουρα ο Πούτιν δεν θα έλεγε όχι σε κάτι τέτοιο, αλλα τότε θα πρέπει να μιλάμε για συμφωνίες παρασκηνιακές, οι οποιες είναι πιθανές, αλλα μπορεί και όχι!

    Και αν ισχύουν τέτοιες συμφωνίες ποιο είναι το αντάλλαγμα της Ρωσίας για την απώλεια της Ουκρανίας? Η Κριμαία? Θα μπορούσα να καταλάβω αν ήταν η Syria, αλλα οι Τουρκικες κινήσεις δείχνουν αλλα πράγματα όπως και ο διωγμός των διπλωματων της Συρίας από την Αμερική Άλλωστε εκεί νικησαν ούτως η άλλως, αφού οι Άραβες του κόλπου τα έσπασαν μεταξύ τους.....

    Επιπλέον το ύπουλο της υπόθεσις, την ώρα που διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι άλλο ένα ενδεικτικό στοιχειο ότι αυτές οι υπόγειες συμφωνίες και μοιρασιές είναι μάλλον απίθανες
    Εγώ τείνω να νομίζω πως πρόκειται για κήρυξη πολεμου, απλώς οι Αμερικανοι αντί να χτυπήσουν την Κίνα, πρώτα αποφάσισαν να χτυπήσουν τη Ρωσία, θεωρώντας την πιο εύκολο αντίπαλο αυτή τη στιγμή αλλα που τείνει να γίνει ιδιαιτερα επικίνδυνη για τα Αμερικανικα συμφέροντα. Το θέμα είναι ότι κινδυνεύουν να πέσουν αν δεν έχουν πέσει ήδη στις παγίδες που έστησαν!

    Εκείνο πάντως που αποδεικνύεται είναι ότι ΕΕ ουσιαστικά δεν υφίσταται, αν είμαστε εμείς προτεκτοράτο της Γερμανίας τότε και οι γερμανοί είναι προτεκτοράτο της Αμερικής και το ίδιο είναι και τα ανθρωπάκια που το παίζουν ότι κάτι είναι μεταξύ τους! Αμφιβάλλεις ότι τρέμουν τον Πούτιν? Αν αποφασίσει μεθαύριο ο Πούτιν να εισβάλει κανονικά στην Ουκρανία, τι θα του κάνουν οι γερμανοί? Που δεν θα το κάνει γιατί δεν είναι χαζός, αλλα αν ήταν τρελός και το έκανε τι θα έκαναν οι Ευρωπαίοι? Αν αποφάσιζε να φτάσει μέχρι την Μολδαβία τι θα του έκαναν? Άσε θα σου πω εγώ, τίποτα!

    Οι Αμερικανοι έκαναν λάθος με την Ουκρανία, ο Πούτιν δεν έχει λόγο να εισβάλλει πουθενά και όλα εναπόκεινται στο πως θα χειριστεί το ζήτημα αυτός και να ξέρεις ότι θα τον πιέσουν να εισβάλλει στην Ουκρανία, θα κάνουν τα πάντα, γιατί μόνον έτσι υπάρχει ελπίδα να ανατραπεί η κατάσταση εναντίον του!

    Μπορεί στην Αγγλία και στη Γερμανία τα κανάλια να φωνάζουν για τον αιμοσταγή Πούτιν, αλλα ο κόσμος και βλέπει και καταλαβαίνει! Μόνον ένα θα σου πω, τα μμε στην Ευρώπη, γραφουν μόνον poses βάσεις είναι υπό Ουκρανικό έλεγχο στην Κριμαία και δε λένε κουβέντα για το πόσοι στρατιώτες πηγαίνουν στη Ρωσία μονοι τους ενώ προβάλλουν δήθεν αγώνες αντίστασης των Ουκρανών στρατιωτών ετοιμων να πεθάνουν και αλλα τέτοια, το ότι δεν ανοίγει myth είναι άσχημο για αυτούς! Το καλο με τις υποανάπτυκτες χώρες είναι ότι μπορεί να διαβάσεις και άλλες απόψεις....Και αυτό το ξέρουν καλά οι Αμερικανοι και ίσως αρχίζουν ήδη να βλέπουν τα αποτελέσματα των πράξεων τους σε αλλα μέρη του πλανήτη! Άλλο παράδειγμα το ότι χτες έγραψε το foreign affairs ότι ο Lukashenko δε θέλει να ενταχθεί στην Ευρασιατική Ένωση όταν πριν λίγες ώρες αναγνώριζε την προσάρτηση της Κριμαίας όπως έκανε και η Armenia, για δικούς της λόγους βεβαια, Ναγκόρνο καραμπάχ, Τέλος πάντων μεγάλη κουβέντα είναι όλη αυτή, θα δούμε.

    Το μονο σίγουρο είναι ότι εμείς δεν έχουμε την κατάλληλη πληροφόρηση βεβαίως...αλλα τι να κάνουμε...τουλάχιστον ελπίζω να αντιλαμβάνονται τη σημασία της πληροφορίας αυτοί που πρέπει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.