1/3/14

«Ναι» της ρωσικής Βουλής στην ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην Κριμαία

Εντείνεται περισσότερο η κρίση - Η Ουκρανία ένα βήμα πριν τη διάσπαση
Το πράσινο φως για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην Κριμαία, «μέχρι να εξομαλυνθεί η πολιτική κατάσταση» στην Ουκρανία, άναψε η ρωσική Βουλή, έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η απόφαση, που έχει άμεση ισχύ, εντείνει την ανησυχία στη διεθνή κοινότητα και τους φόβους ότι η Ουκρανία βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στη διάσπαση. Άμεση αναμένεται να είναι η αντίδραση του προσωρινού προέδρου της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, ο οποίος έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

Το Reuters μεταδίδει ότι η Βουλή πρόκειται να ζητήσει από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε την έγκριση του Κοινοβουλίου για την χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Κριμαία λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη περιοχή και «της απειλής για τη ζωή των Ρώσων πολιτών, των συμπατριωτών μας και του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας που βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος».

«Υποβάλλω μια πρόταση για τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας μέχρι την εξομάλυνση της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης στη χώρα αυτή» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πως ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα αριθμεί περίπου 20.000 άνδρες -δύναμη αρκετά σημαντική.
BHMA

1 σχόλιο:

  1. Πλάκα θα έχει να ζητήσει η Ουκρανία απο την Τουρκία στρατιωτική συνδρομή για τη διασφάλιση της εδαφικής της ακεραιότητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.