4/3/14

Καταζητείται από τη ρωσική δικαιοσύνη ο αυτο-αποκαλούμενος Ουκρανός τρομοκράτης DMYTRO YAROSH, στέλεχος της νέας πραξικοπηματικής κυβέρνησης

Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία)              (μτφ. Κριστιάν)
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας ξεκίνησε έρευνα για τις επικλήσεις για τρομοκρατία στη Ρωσία που αναγγέλλονται από τον Dmytro Yarosh στην ιστοσελίδα του.
Ο ηγέτης των Ναζί Dmytro Yarosh διορίστηκε αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (όργανο που επιβλέπει το υπουργείο Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις) στην πραξικοπηματική ουκρανική κυβέρνηση. 

Ο Dmytro Yarosh ισχυρίζεται ότι πολέμησε ενάντια στους Ρώσους για να υπερασπιστεί το Ισλαμικό Εμιράτο της Ισκερίας (Τσετσενία). 
Στην ιστοσελίδα του, κάλεσε τον Dokka Umarov, Εμίρη του Βορείου Καυκάσου και μέλος της Αλ-Κάιντα να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Ρωσία, σε συντονισμό με την «ουκρανική επανάσταση». 

Κατά τη διάρκεια των ταραχών στην πλατεία Μαϊντάν, ο Dmytro Yarosh διεύθυνε το Δεξιό Τομέα (Pravy Sektor), μια οργάνωση 3.000 μαχητών οπλισμένων από το ΝΑΤΟ μέσω της Πολωνίας.

Είχε οργανώσει μια ψεύτικη απαγωγή από την αστυνομία και είχε δηλώσει ότι διέφυγε αφού βασανίστηκε φρικτά. Αρνούμενος να δείξει τα ίχνη της δοκιμασίας του στους δημοσιογράφους, είχε διαφύγει αμέσως στη Γερμανία, ύστερα από πρόσκληση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ  για θεραπεία.

http://www.voltairenet.org/article182442.html

3 σχόλια:

  1. Υπάρχει κάτι που δεν έχω καταλάβει - ίσως πρόκειται για τυπογραφικό λάθος...

    Αναφέρεται στο κείμενο που αναδημοσιευετε, πως ο εικονιζόμενος αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας DMYTRO YAROSH "...είχε οργανώσει μια ψεύτικη απαγωγή από την αστυνομία και είχε δηλώσει ότι διέφυγε αφού βασανίστηκε φρικτά. Αρνούμενος να δείξει τα ίχνη της δοκιμασίας του στους δημοσιογράφους, είχε διαφύγει αμέσως στη Γερμανία, ύστερα από πρόσκληση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ για θεραπεία..."

    Όμως, σε προηγούμενη δημοσίευσή σας όμως, στις 3/3/2014 και στο link http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7757.html υπό το άρθρο με τίτλο "Ποιοι είναι οι Ναζί στην ουκρανική κυβέρνηση; Δείτε φωτογραφίες και βιογραφικά", το ίδιο "κατόρθωμα" καταλογίζεται και στον Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού DMYTRO BULATOV. Αναφέρετε χαρακτηριστικά "...Ισχυρίστηκε ότι είχε απαχθεί, και βασανίστηκε φρικτά μεταξύ 22-31 Ιανουαρίου 2014. Στη συνέχεια πήγε στη Γερμανία για να νοσηλευτεί χωρίς να συναντήσει δημοσιογράφους. Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών Λεονίντ Kojara δήλωσεότι ο άνθρωπος ήταν καλά και ότι επρόκειτο για σκηνοθεσία. Τελικά, γύρισε ένα μήνα αργότερα σε εξαιρετική κατάσταση...".

    Συκρίνοντας τα δύο άρθρα, διαπιστώνει κανείς πως έχουμε δύο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ άτομα, που φαίρεται να έχουν πει την ΙΔΙΑ ιστορία! Εάν δεν πρόκειται για εξαιρετική σύμπτωση, μήπως πρόκειται για κάποιο τυπογραφικό λάθος μιας και τους δυο τους λένε "DMYTRO"? Άλλο πρόσωπο ο YAROSH, και άλλος ο BULATOV!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EDIT: Τώρα που το έψαξα περισσότερο και διάβασα για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, φαίνεται πως ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ έχουν παρόμοιες πλην όμως διαφορετικές ιστορίες "βασανισμού". Και στις δυο περιπτώσεις όμως, τα φερόμενα ως "θύματα βασανισμού", αρνήθηκαν και οι δύο να συναντήσουν δημοσιογράφους, και οι δυο τους μετέβησαν (σχεδόν ταυτόχρονα) για θεραπεία στην Γερμανία και (ω, θαύμα) και οι δυο τους ανάρρωσαν σε χρόνο ρεκόρ από τα "τραύματά" τους - τόσο γρήγορα που οι κακόπιστοι θα μπορούσαν να υποψιαστούν απάτη! Αλλα, είναι δυνατόν, κοτζάμ "υπουργοί" και μάλιστα "επαναστάτες", να λένε ψέματα? Ε, όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EDIT #2 ...είναι ιδέα μου, ή ο DMYTRO YAROSH είναι φτυστός ο τραγουδιάρης ο Πλούταρχος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.