28/3/14

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Siemens…

Σε απόπειρα διαίρεσης του δυτικού «στρατοπέδου» στο οικονομικό επίπεδο έχει αποδυθεί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προχωρώντας σε συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του γερμανικού κολοσσού Siemens, Joe Kaeser και μάλιστα όχι στο Κρεμλίνο, αλλά στην έπαυλή του στα προάστια της Μόσχας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία και αντηλλάγησαν απόψεις για τη διμερή συνεργασία, με τον Ρώσο ηγέτη να διαβεβαιώνει τον συνομιλητή του για την εκτίμηση του ρωσικού κράτους στις σχέσεις με τη γερμανική εταιρία.
Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού η εταιρία έχει επενδύσει στη Ρωσία 800 εκατομμύρια ευρώ μόνο τα τελευταία δύο χρόνια. Και ο επικεφαλής της Siemens είχε μόνο καλά λόγια να πει για τη δραστηριοποίηση της εταιρίας στη Ρωσία, σε ένα μήνυμα ότι η κρίση πρέπει να αποκλιμακωθεί, προτού γίνει αμοιβαία καταστρεπτική.

Αν υπάρχει συμπέρασμα από τη συνάντηση, είναι ότι και οι δυο πλευρές θα ζημιωθούν σημαντικά, οπότε το αμοιβαίο συμφέρον υπαγορεύει την εξεύρεση λύσης για τη διαφυγή από το σημερινό αδιέξοδο.
Η Siemens είναι στην ουσία βραχίονας της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής με την ισχύ που διαθέτει, η δε Ρωσία θα πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω, προτού ένα νέος Ψυχρός Πόλεμος απειλήσει όσα οικοδομήθηκαν τη μεταψυχροπολεμική εποχή.
Για να γίνουν όμως όλα αυτά, θα πρέπει οι δυο πλευρές να συνεννοηθούν για τα ζωτικά τους συμφέροντα, τα οποία θα πρέπει να γίνουν εκατέρωθεν σεβαστά, αφού μόνο σε περιβάλλον ασφαλείας ευημερεί η οικονομική δραστηριότητα. Η δε διαδικασία αυτή δεν μπορεί – από ρωσικής πλευράς – να αποκλείει τις Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε να εκτρέφει λογικές που κάποτε καταδικάζονταν, με άξονα το «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας»…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.