19/5/14

Φερόες Νήσοι: «Η σφαγή των φαλαινών - πιλότων» κρατάει πάνω από 400 χρόνια

Ενα βάρβαρο έθιμο που βάφει κόκκινη τη Βόρεια Θάλασσα κάθε καλοκαίρι
Ενα βάρβαρο, για πολλούς, έθιμο εξακολουθεί να τηρείται στις Φερόες Νήσους και κάθε χρόνο, αυτή την εποχή έρχεται στην επικαιρότητα λόγω της μεγάλης αγριότητας που το χαρακτηρίζει.
Πρόκειται για την μαζική σφαγή φαλαινών - πιλότων που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι. Ολόκληρα χωριά συμμετέχουν σε αυτήν την «τελετή». Κοπάδια με φάλαινες - πιλότους εγκλωβίζονται από μεγάλες βάρκες και μστη συνέχεια σφαγιάζονται, βάφοντας κόκκινη τη θάλασσα.

Μετά τη σφαγή, το λίπος και το κρέας των φαλαινών διανέμεται στα μέλη της κοινότητας.

Οικολογικές και φιλοζωϊκές οργανώσεις δίνουν αγώνα για να τερματισθεί το βάρβαρο αυτό έθιμο που κρατάει περισσότερο από τέσσερεις αιώνες. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι των νησιών υπερασπίζονται το έθιμο αυτό, καθώς όπως υποστηρίζουν το συγκεκριμένο είδος της φάλαινας δεν κινδυνέυει, καθώς μόνο το 0,1% του τοπικού πληθυσμού του είδους χάνεται από το πρωτόγνωρο αυτό είδος κυνηγιού, ενώ παράλληλα  η σφαγή των φαλαινών - πιλότων δεν γίνεται για εμπορικούς λόγους.

Σημειώνεται ότι παρόμοιο έθιμο με μανελέητη σφαγή δελφινιών τηρείται και στην περιοχή Ταιτζί της νοτιοανατολικής  Ιαπωνίας.
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Τώρα σώθκαμαν με τις αμιγώς κρεατοφάγες (κρατικοδίαιτες ΜΚΟ) Οικολογικές και Φιλοζωϊκές Οργανώσεις που αγωνίζονται για το μεροκάματο... φαίνεται ότι τα αρνάκια, τα κατσικάκια, τα βόδια και τις αγελάδες που καταβροχθίζουν καθημερινά, έχουν οδηγηθεί στη σφαγή... «οικεία βουλήσει» των καψερών ζωντανών, όπως λέει η Μπριζίτ Μπαρντό και οι ωραίες & sexy γκομένισσες της «People for the Ethical Treatment of Animals» ή PeTA (*).

    (*) Σύνθημα: «Animals are not ours to eat, wear, experiment on, use for entertainment, or abuse in any way» δλδ «Τα ζώα δεν είναι δικά μας για να τα τρώμε, να τα φοράμε, να τα χρησιμοποιούμε σε ιατρικά πειράματα, να τα χρησιμοποιούμε για την ψυχαγωγία μας , ή να τα βασανίζουμε με οποιονδήποτε τρόπο»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.