18/5/14

Ο Τίμοθι Γκάιθνερ κατέρριψε τους μύθους

Ο Τίμοθι Γκάιθνερ κατέρριψε τους μύθους
Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ
Τα όσα εξόχως αποκαλυπτικά περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Αμερικανού πρώην υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιθνερ βοηθούν σημαντικά στην κατάρριψη μιας σειράς μύθων. Συγκεκριμένα:

1ος μύθος: Το σενάρια περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη ήταν απλώς μια μπλόφα των Γερμανών. Ο Β. Σόιμπλε προφανώς είχε άλλη γνώμη όταν συζήτησε τον Ιούλιο του ’12 το ενδεχόμενο αυτό με τον Αμερικανό ομόλογό του, παραδεχόμενος μάλιστα ότι είχε έτοιμο σχετικό σχέδιο.
2ος μύθος: Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο τραγική όσο εμφανιζόταν κατά την προεκλογική περίοδο του ’12 και τότε κάποια πολιτικά κόμματα κινδυνολογούσαν. Εάν δεν ήταν τραγική, τότε γιατί οι Γερμανοί ετοίμαζαν το «plan B» για την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη;
3ος μύθος: Η περίοδος του Γ. Παπανδρέου είχε αποσοβήσει τον κίνδυνο. Μέσα από το βιβλίο του Αμερικανού πολιτικού προκύπτει το ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα. Ο κίνδυνος ήταν απολύτως υπαρκτός και η χώρα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού.
4ος μύθος: Ο Β. Σόιμπλε ανήκει στους ευρωπαϊστές και ήταν εκείνος που έφερε την καγκελάριο Μέρκελ στη «γραμμή» του. Μάλλον το αντίθετο συνέβη, καθώς ο υπουργός Οικονομικών μαζί με τους συνεργάτες του (που αργότερα προώθησε σε υψηλά κοινοτικά αξιώματα) προετοίμαζε μεθοδικά το σχέδιο για την… αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ.
5ος μύθος: Εάν η Αθήνα εκβίαζε τους Ευρωπαίους, θα είχε πετύχει καλύτερα αποτελέσματα και θα είχε επιβάλει τη δική της «γραμμή» στις Βρυξέλλες. Ο Β. Σόιμπλε εμφανίζεται στο βιβλίο του κ. Γκάιθνερ έτοιμος να απαντήσει στον… εκβιασμό της Αθήνας.

Τελικά, το συγκεκριμένο βιβλίο είναι εξόχως διδακτικό και αποκαλυπτικό. Το βασικό συμπέρασμα είναι πως οι πολιτικοί καλό θα ήταν, πριν διαμορφώσουν τις κομματικές τους γραμμές με στόχο να αποσπάσουν ψήφους, να έχουν την πληροφόρηση για το τι πραγματικά συμβαίνει σε κρίσιμα θέματα, όπως αυτό που πραγματεύεται στο βιβλίο του ο Αμερικανός αξιωματούχος. Εάν δεν έχουν την πληροφόρηση, κινδυνεύουν να κάνουν λάθη και τα λάθη αυτά να τα πληρώσει η χώρα!

Πηγή   από  http://www.ethnos.gr

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.