2/5/14

Δύο ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - Αρνείται η ΝΔ

Τη διεξαγωγή δύο τηλεοπτικών συζητήσεων μεταξύ των Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σ. Κεδίκογλου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης. Πρόταση την οποία απέρριψε με αιχμές η εκπρόσωπος της ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει το ένα debate να έχει θέμα τις οικονομικές εξελίξεις και το άλλο εθνικά και ευρωπαϊκά θέματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε αναρμόδιος για να απαντήσει, αλλά δεσμεύτηκε να μεταφέρει την πρόταση.
Αναρμόδια, επίσης, δήλωσε κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άν. Ασημακοπούλου, με την οποία υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία.
«Τελικώς» αναφέρει η ανακοίνωση «παρέπεμψαν και οι δύο στη διακομματική επιτροπή, η οποία όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μιχελάκη, έχει ολοκληρώσει το έργο της» και καταλήγει: «Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του κ. Σαμαρά στη πρότασή μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσηλωμένος στην αρχή του ανοιχτού διαλόγου και της πλήρους διαφάνειας όσον αφορά τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων πριν την επερχόμενη κάλπη».
Απαντώντας η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη μη συμμετοχή του στο debate για την προεδρία της Κομισιόν.
“Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είναι υποψήφιος για ευρωπαϊκό αξίωμα στις ευρωεκλογές, δεν καταδέχθηκε να πάει σε καμία από τις τηλεμαχίες που έγιναν ήδη στην Ευρώπη, όπου παρευρέθηκαν, βέβαια, οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Τώρα ξαφνικά θυμήθηκε να ζητήσει “ελληνικό debate” ανάμεσα στον ίδιο και στον Πρωθυπουργό, για θέματα άσχετα με τις Ευρωεκλογές! Αυτά όλα, βέβαια, τα θυμήθηκε ξαφνικά, αφού ολοκλήρωσε τις εργασίες της η διακομματική Επιτροπή, όπου το κόμμα του δεν έθεσε ποτέ ως τώρα τέτοιο ζήτημα”, δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε τα εξής:
“Ίσως γιατί νιώθει την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε για την απουσία του στα ευρωπαϊκά debate. Ίσως γιατί βλέπει ότι τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα σχεδίαζε για το κόμμα του, και γυρίζει εσπευσμένα στην Ελλάδα να σώσει ό,τι μπορεί. Ενώ μέχρι χθες έλεγε ότι “δεν προλαβαίνει” να πάει στα ευρωπαϊκά debate, επειδή πρέπει να περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη!
Δεν παίρνουμε στα σοβαρά αυτά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Κι ανυπομονούμε να τον δούμε να συζητά με τους ανθυποψηφίους του στην Ευρώπη.”

ΣΥΡΙΖΑ: Φοβάται το διάλογο όπως ο διάολος το λιβάνι
"Ο πανικός του πρωθυπουργού είναι έκδηλος. Φοβάται το διάλογο όπως ο διάολος το λιβάνι, γι’ αυτό και παραμένει άφαντος από τη βουλή και αρνείται να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έκανε και στις εκλογές του 2012." απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.