26/7/14

Συρία: Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν στρατ. βάση στη Ράκκα και σκότωσαν τουλάχιστον 85 στρατιώτες σε δύο ημέρες

Οι τζιχαντιστές σκότωσαν τουλάχιστον 85 σύρους στρατιώτες τις τελευταίες δύο ημέρες στη βορειοανατολική επαρχία Ράκα, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, παραμένει άγνωστη η τύχη άλλων 200 σύρων στρατιωτών στην περιοχή.
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησαν μαζικές εκτελέσεις και αποκεφάλισαν μέλη του συριακού στρατού, που επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν την περιοχή, σύμφωνα με την οργάνωση η οποία εδρεύει στο Λονδίνο.
Τζιχαντιστικές ιστοσελίδες έχουν ανεβάσει φωτογραφίες που, όπως αναφέρουν, απεικονίζουν τα πτώματα σύρων στρατιωτών που έχουν εγκαταλειφθεί στους δρόμους. Τουλάχιστον 28 τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στις μάχες, επισημαίνει το Παρατηρητήριο.
Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο αρχικά ονομαζόταν Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέλαβε μία σημαντική στρατιωτική βάση στις παρυφές της Ράκα, ενισχύοντας έτσι την εξουσία του στην περιοχή.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας δεν αναφέρθηκαν στις πληροφορίες περί θυμάτων στις τάξεις του στρατού στην Ράκα.
Τον περασμένο μήνα, το Ισλαμικό Κράτος - που έχει αποσπαστεί από την Αλ Κάιντα - ανακήρυξε την ίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες του στη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ.

Συρία: Στρατιωτική βάση κατέλαβαν οι τζιχαντιστές
REUTERS/STRINGER
Οι ακραίοι ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος  της επαρχίας της Ράκα και πρόσφατα κατέλαβαν εκτεταμένα εδάφη στο Ιράκ (φωτ. αρχείου).
Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν στρατιωτική βάση του καθεστώτος Άσαντ στα περίχωρα της πόλης Ράκα, στη Συρία.
Οι ισλαμιστές μαχητές δημοσίευσαν φωτογραφίες από αποκεφαλισμούς στρατιωτών μετά το τέλος της μάχης για τον έλεγχο της βάσης.
Ο συριακός στρατός δεν επιβεβαιώνει την πτώση της βάσης, ωστόσο ανακοίνωσε ότι οργανώνει αντεπίθεση.
Οι ακραίοι ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος  της επαρχίας της Ράκα και πρόσφατα κατέλαβαν εκτεταμένα εδάφη στο Ιράκ.
Η οργάνωση αποκαλεί το σύνολο των εδαφών που ελέγχει σε Ιράκ και Συρία ως χαλιφάτο.
Η βάση της Ράκα έπεσε μετά από ολονύκτια πολιορκία των ανδρών του Ισλαμικού Κράτους.
Η επίθεση άρχισε με δύο επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα, ενώ ελικόπτερα του στρατού χτυπούσαν θέσεις των ανταρτών γύρω από την βάση.
Η μάχη ήταν ιδιαίτερα πολύνεκρη και για τις δύο πλευρές.
Το τελευταίο διάστημα οι μάχες μεταξύ κυβερνητικών συριακών δυνάμεων και των ανταρτών του ΙΚ έχουν ενταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.