16/7/14

Για τους «ισχυρούς διμερείς δεσμούς» συζήτησαν Σαμαράς – Μπάιντεν

Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ
Οι «ισχυροί διμερείς δεσμοί», η Κύπρος, αλλά και η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία ήταν -σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου- τα θέματα για τα οποία συνομίλησαν χθες, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
«Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τους ισχυρούς διμερείς δεσμούς και τη συμμαχία ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.
Για την Ουκρανία, συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, οι δύο άνδρες «συμφώνησαν πως η συνέχιση της ρωσικής παροχής βαρέων όπλων και εξοπλισμού στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, απαιτεί μια σταθερή και ενιαία απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Τέλος, «όσον αφορά στην Κύπρο, ο αντιπρόεδρος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Σαμαρά για το πρόσφατο ταξίδι του στο νησί, τον Μάιο και οι ηγέτες συζήτησαν την σθεναρή υποστήριξή τους για μια συνολική διευθέτηση της σύγκρουσης που θα επανενωνεί την Κύπρο σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα».
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία συνομιλία εκτέθηκε πάλι χωρίς κανένα κέρδος ο Έλληνας Πρωθυπουργός εναντίον της Ρωσίας, η επαναληψιμοτητα, του συγκεκριμένου σκηνικού χρήζει μελέτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.