8/7/14

ΟΗΕ: Ανησυχία για την «επικίνδυνη κλιμάκωση» της βίας στη Μ. Ανατολή

REUTERS/IBRAHEEM ABU MUSTAFA
Στιγμιότυπο από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας.
Ανησυχία για την «επικίνδυνη κλιμάκωση» της βίας στη Μέση Ανατολή εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν, αναφερόμενος στις «πρόσφατες πολλαπλές επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ από τη Γάζα».
Με δήλωση του εκπροσώπου του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τονίζει ότι «αυτές οι αδιάκριτες επιθέσεις σε περιοχές αμάχων πρέπει να σταματήσουν».
Όπως υπογραμμίζεται, «ο Γενικός Γραμματέας ανησυχεί ιδιαίτερα για την επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας, η οποία έχει ήδη οδηγήσει σε πολλαπλούς θανάτους και τραυματισμούς Παλαιστινίων, ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιχειρήσεων εναντίον της Γάζας».

Στη συνέχεια, επισημαίνεται: «Ο Γενικός Γραμματέας επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς όλους τους φορείς να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν περαιτέρω απώλειες αμάχων και συνολική αποσταθεροποίηση. Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να αποκατασταθεί η ηρεμία. Η αφόρητη κατάσταση στη Γάζα θα πρέπει επίσης να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της πολιτικής, της ασφάλειας, της ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής διάστασής της ως μέρος μιας συνολικής λύσης».

Εν τω μεταξύ στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, διπλωματικοί κύκλοι εκφράζουν ανησυχίες για «πιθανές ανεξέλεγκτες καταστάσεις» στην περιοχή και επανάληψη της επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας το 2008-2009, κατά την οποία μετά τους βομβαρδισμούς ακολούθησαν χερσαίες επιχειρήσεις.
Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε νωρίτερα σήμερα τη σύγκληση επειγόντως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

7 σχόλια:

  1. Οι τιτλοι μιλουν για κλιμακωση της βιας, και στο μυαλο του κοινου ανθρωπου σχηματιζεται η εικονα δυο πλευρων που αλληλοχτηπιουνται. Στην πραγματικοτητα εχομε τον συνηθη σφαγεα να σκοτωνει δικαιους και αδικους. Αρα δεν εχομε κλιμακωση της βιας αλλα κλιμακωσει των δολοφονιων των παλαιστινιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τις ρουκέτες που ρίχνουν οι Χαμασιώτες στο Ισραήλ, έχεις κάτι να πεις; Για τα νεαρά παιδιά που απήγαγαν και δολοφόνησαν; Για τις βόμβες που έβαζαν παλιότερα σε σχολικά λεωφορεία σκοτώνοντας εν ψυχρώ αθώα παιδιά;

    Γιατί τα βλέπεις μονόπλευρα τα πράγματα; Ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος της Χαμάς; Ενδιαφέρεται για την επίλυση του Παλαιστινιακού, μήπως; Αν ναι, τότε γιατί ρίχνει ρουκέτες στο Ισραήλ και μάλιστα ανεξέλεγκτα, δηλαδή χωρίς να στοχεύει σε στρατιωτικούς στόχους;

    Η Χαμάς είναι μία μαφία, που έχει κάτσει στο σβέρκο των Παλαιστινίων και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μην λυθεί ποτέ το Παλαιστινιακό. Διαφορετικά θα χάσει τον λόγο ύπαρξής της και μαζί την εξουσία και τα εξ αυτής απορρέοντα αγαθά (π.χ. κονδύλια από Ιράν, τα οποία αξιοποιεί καταλλήλως, πάντα προς όφελός της).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν θέλεις να καταλάβεις τι ακριβώς είναι η Χαμάς, δεν έχεις παρά δεις αυτό το άρθρο στα "ΝΕΑ". Σήμερα, βέβαια, προσφέρεται ολόκληρο μόνο στους συνδρομητές, αλλά αυτή η "Οικοδομική – και οικονομική – άνοιξη στη Λωρίδα της Γάζας" προφανώς δείχνει πού επενδύουν οι Χαμασιώτες τα χρήματα του Ιράν και για ποίου το όφελος.

    Κατόπιν των ανωτέρω, έχεις καμμία αμφιβολία ότι πρόκειται για μαφιόζικη και όχι αντιστασιακή οργάνωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν συγκρουεται το ισραηλ με την χαμας, το αποτελεσμα ειναι να σκοτωνονται δεκαδες ή εκατονταδες παλαιστινιοι και κανεις ισραηλινος!
    Ουσιαστικα ή όποια προκληση απο την χαμας εχει σαν αποτελεσμα μια γενοκτονια κατα παλαιστινιων. Οι οβιδες της χαμας ριχνονται στον γαμο του καραγκιοζη, την στιγμη που το ισραηλ κανει χειρουργικα κτυπηματα. Δεν υπαρχει καμια σχεση στις συγκρουσεις αυτες. Ειναι παντα τετοιο το αποτελεσμα που γεννιουνται υποψιες μηπως τα κτυπηματα των παλαιστινιων κατα ισραηλινων πολιτων, ειναι ισραηλινες προβοκατσιες. Δεν εχω καμια συμπαθεια ουτε προς την μια ουτε προς τηνα αλλη πλευρα, απλα δεν ειμαι μακακας να πιστευω ο,τι παραμυθι σερβιρει η ισραηλινη προπαγανδα. Οι ισραηλινοι θεριζουν τους παλαιστινιους και εσεις καθεστε και μου λετε βλακειες με το συμπαθειο. Πες ποια χωρα στον κοσμο θα ειχε κανει τα εγκληματα και τις σφγες των νεοβαρβαρων του ισραηλ, χωρις να εχει κινηθει εναντιον της ο πανω και ο κατω κοσμος. Σου θυμιζω την τυχη του μιλοσεβιτσ, του μνλαντενοβιτσ, του σανταμ κλπ κλπ Γιατι δεν υπαρχει ιδια αβντιμετωπιση για το ισραηλ? Γιατι μπορει το ισραηλ να αποδεκατιζει πολιτες της παλαιστινης σε ζωνες που εχει επιβαλει απαγορευση δημοσιογραφικης καλυψης? Που βρισκουν την δυναμη να σκοτωνουν χωρις τιμωρια. Τι ειναι στην πραγματικοτητα το Ισραηλ που δεν ξερει ο κοσμος. Ποοι κρυβονται πισω απο την δημιουργια του και τι επιδιωκουν?Δες αυτο το βιντεο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1) Δεν είναι όλη μέρα πάνω στο computer, όπως εσύ, ώστε να σού απαντώ αμέσως.

    2) Ουσιαστικά, δεν σχολίασες τίποτε απ' όσα έγραψα.

    3) Το σχόλιό σου αποτελεί επανάληψη των όσων ατεκμηρίωτων κατά καιρούς γράφεις, επαναλαμβάνοντας τα περί σφαγών και γενοκτονιών και άλλα φαιδρά. Το ποιος γράφει βλακείες είναι προφανές. Δεν είσαι "μακακας να πιστευεις ο,τι παραμυθι σερβιρει η ισραηλινη προπαγανδα" (αυτός ο χαρακτηρισμός πάει σε μένα, έτσι;), είσαι όμως αρκούντως ΜΑΛΑΚΑΣ για να πιστεύεις τα παραμύθια της άλλης πλευράς, όταν μάλιστα σου δίνω κάποιες πολύ ενδεικτικές πηγές παραπάνω.

    4) Το βίντεο τι παραπάνω δείχνει απ' ό,τι συμβαίνει; Δεν κατάλαβα.

    Λυπούμαι που άρχισα διάλογο μαζί σου, μετά μάλιστα τις πρόσφατες αρλούμπες που είχες γράψει περί σιωνισμού, Χίτλερ κλπ., χωρίς και πάλι να μπορείς να τεκμηριώσεις ο,τιδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστω για τις τεκμηριωμενες σου τοποθετησεις. Απλα σου γραφω για να σε ενημερωσω οτι το αποτελεσμα Ισραηλ - Παλαιστινη ειναι αυτη τη στιγμη 100-0!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.