2/7/14

WEF: Ουραγός η Ελλάδα στην καινοτομία

του Φώτη Κόλλια


Τα σοβαρά προβλήματα στη χρηματοδότηση και ανάπτυξη των νέων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα αναδεικνύει πρόσφατη μελέτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην Ευρώπη
Η ανάγκη για μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας αποτυπώνεται σε έκθεση («Enhancing Europe’s Competitiveness») του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης με βάση σειρά δεικτών.
Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), από τις οποίες εκτιμάται πως θα προέλθουν οι νέες θέσεις εργασίας, βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο έναντι του 2008 με βάση την απασχόληση και την προστιθέμενη αξία, με τη μείωση στους δύο δείκτες να είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Τελευταία στην Ευρώπη είναι η χώρα μας και με βάση δύο επιπλέον δείκτες, την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε δανεισμό και την πρόσβαση σε κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital), με την απόσταση που τη χωρίζει ακόμα και από άλλες βαλκανικές χώρες (π.χ. Ρουμανία) να είναι αρκετά μεγάλη.

Για περισσότερα Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.