2/7/14

Οι «καλοί» φασίστες

"Η ιδεολογική ριζοσπαστικοποίηση της μεταπολίτευσης υπονόμευσε τις καθιερωμένες κοινωνικές ιεραρχίες. Ο ηλικιωμένος καθηγητής σου, για παράδειγμα, έπαψε να θεωρείται πηγή κοινωνικής αυθεντίας και αξιοσέβαστο πρόσωπο. Τώρα μπορείς να τον χλευάζεις δημόσια, να του χτίζεις το γραφείο ή να τον κρατάς όμηρο για ώρες. Αν χρειαστεί μπορείς και να τον χτυπήσεις (όχι πολύ, ίσα-ίσα για «συμμόρφωση»). Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τους αντιπροσώπους (που εσύ ψήφισες) στο Κοινοβούλιο ή οποιονδήποτε άλλο φορέα υποτιθέμενου κύρους ή εξουσίας. Η ατομική ή συλλογική επιδίωξη, το «έτσι θέλω» έγινε για πολλούς η μόνη νομιμοποιητική δύναμη (παρατηρήστε πώς συμπεριφέρονται πολλοί συνδικαλιστές). Η μεταπολίτευση έθεσε άλλες προτεραιότητες και η παλιά τάξη πραγμάτων έπρεπε να υποχωρήσει. Εξάλλου, όπως το είχε πει ο Α. Παπανδρέου: δεν υπάρχουν θεσμοί παρά μόνο ο λαός" 

του Φαήλου Κρανιδιώτη
Τρία φασισταριά, από αυτά που υποδύονται τους «προοδευτικούς», έστειλαν στο νοσοκομείο τον καθηγητή Μαραντζίδη μετά από λυντσάρισμα σε καφετέρια, του οποίου προηγήθηκε η ερώτηση «είσαι αυτός που γράφει άρθρα κατά της αριστεράς»;
Ο Νίκος Μαραντζίδης αποτελεί σπάνια περίπτωση επιστήμονα με υποδειγματική τεκμηρίωση στο ιστορικό, ερευνητικό του έργο. Έχω διαβάσει όλα όσα έχει δημοσιεύσει κι έχω διαβάσει και πολλά βιβλία άλλων για τα θέματα που εκείνος πραγματεύεται. Δεν τον έχω τσακώσει ποτέ να ψεύδεται, να μαϊμουδίζει πηγές και γεγονότα ή να κάνει την πάπια για άλλα. Έχει δε μια εκνευριστικά σταθερή απόσταση από τα γεγονότα, τα πρόσωπα και την όποια ιδεολογική τους φόρτιση, σε μια χώρα όπου μερικοί «επιστήμονες» φτιάχνουν πρώτα το κομματικώς επιθυμητό «συμπέρασμα» των ιδεοληψιών τους και μετά προσπαθούν να στραμπουλήξουν τα γεγονότα, για να τα φέρουν στα μέτρα του «συμπεράσματος». Αυτό βέβαια είναι επιστήμη του κώλου αλλά ως γνωστόν, η μύγα ξέρετε τι κάνει με αυτόν στον κόσμο όλο. Άμα δε είναι και «προοδευτικιά» η μύγα, άστα να πάνε.
Στα βιβλία του η ποικιλόχρωμη αριστερά έχει απαντήσει με ύβρεις, αφορισμούς, ελεεινολογίες αλλά ποτέ δεν άκουσα μισό δράμι τεκμηριωμένα επιχειρήματα, που να αμφισβητούν το επιστημονικό του έργο. Ειδικά γύρω από το βιβλίο του «Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας» έγινε το έλα να δεις από φραστικές επιθέσεις.
Χτες όμως ο «επαναστατικός αγώνας» ανέβηκε στάδιο. Τρία φασισταριά, από αυτά που υποδύονται τους «προοδευτικούς», τον έστειλαν στο νοσοκομείο μετά από λυντσάρισμα σε καφετέρια, του οποίου προηγήθηκε η ερώτηση «είσαι αυτός που γράφει άρθρα κατά της αριστεράς»; Γράφει κυρίως βιβλία αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια για τους ψιλοοπλατζήδες. Ο κ. Μαραντζίδης με την «διαστροφή» του δάσκαλου προσφέρθηκε να συζητήσουν την όποια διαφωνία τους. Η απάντηση ήταν γροθιές και κλωτσιές.
Λοιπόν, αυτοί είναι οι άλλοι φασίστες, οι «καλοί», γιατί δεν είδα και πολλές καταδίκες του περιστατικού από τα συνήθως λαλίστατα συντρόφια. Είναι οι άλλοι φασίστες, το αντεστραμμένο είδωλο και τα πρωτοξάδερφα των νεοναζί, που αναλαμβάνουν να διαφυλάξουν τα άπλυτα της αριστεράς από την ιστορική έρευνα και την δημόσια κριτική. Είναι το υπαρκτότατο ένα άκρο εκ των δυο άκρων, τα οποία είναι πραγματικότητα κι όχι θεωρία, όπως μπορεί να πιστοποιήσει κι ο κ. Μαραντζίδης, στον οποίο ευχόμαστε καλή ανάρρωση και πολλά νέα βιβλία.
Με τα άρθρα του, όταν πραγματεύεται τα τρέχοντα, κάποιες φορές κι εγώ διαφωνώ αλλά δεν διανοήθηκα να σιγήσω την φωνή του με βία. Στην δε αριστερά υπάρχουν πολλοί, πολιτευόμενοι, αρθρογράφοι και ντεμέκ «διανοούμενοι», που με όσα λένε με εξοργίζουν, τους θεωρώ πνευματική και πολιτική φύρα αλλά δεν αναγνωρίζω σε κανέναν το δικαίωμα να τους λυντσάρει ή έστω να απαγορεύσει την δημόσια έκφραση ακόμη κι αυτού που θεωρώ μηδενιστική κι ανιστόρητη καφρίλα τους.
Αυτοί είναι μια βασική διαφορά μας με κάποιους της απέναντι όχθης. Εμείς είμαστε αληθινοί φιλελεύθεροι δημοκράτες, ενώ αυτοί είναι παρενδυτικοί φασίστες, που κάτω από την δορά του «προοδευτικού» κρύβουν τον πιο μαύρο και βίαιο ολοκληρωτισμό

7 σχόλια:

  1. Περί της μισής κοινοβουλευτικής ομάδας του νόμιμα εκλεγμένου κόμματος που είναι στην προφυλάκιση έχετε να μας πείτε τίποτε κ. γλύφτη των Τσολάκογλου ;

    Ή ακόμη βολεύεστε από την θεωρία των δύο άκρων και δοθείσης ευκαιρίας μας υπενθυμίζετε πόσο καλόν είναι το δημοκρατικόν τόξον και πόσο ευτυχείς είμαστε (έστω και εξαθλιωμένοι) που έχουμε την τύχη να μας κυβερνούν οι Ναζί της Γερμανίας ;

    Όπως και να το κάνουμε άλλο πράμα ο φασισμός της Γερμανίας και άλλο ο ντόπιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλὰ νὰ πάθει τὸ μπομπολάκι, τὸ κρατικοδίαιτο κατακάθι τοῦ μπόμπολα. Ὅπως σπέρνει κοιμᾶται. Τραγικὴ εἶναι καὶ ἡ ἀνακοίνωση τοῦ Μπόμπολα-Νούμερο 3 παραρτήματος τῶν τοκογλύ(ΕΙ)φων, τοῦ καπιταλ(η)στρικοῦ νεομπολσεβικικοῦ έκτρώματος τῶν gay friendly καὶ λοιπῶν καθεστωτικῶν ἀνωμάλων ποὺ στὰ πλαίσια τοῦ κόμπλεξ ποὺ διέπει ἕναν ἀριστεροεκαλιώτη ποὺ δὲν ξεχνᾶ οὔτε ἀπὸ ποὺ ξεκίνησε πιτσιρικᾶς σπάζοντας πλάκα (μπολσεβίκος ἀκραῖος), οῦτε ποῦ κατέληξε ἐνήλιξ (τσάτσος τῶν νταβάτζήδων-ἐξουσιαστῶν) κάνει λόγο γενικὰ καὶ ἀόριστα γιὰ φασισμὸ χωρὶς οὐδεμία ἀναφορὰ στὴν πραγματικὴ ίδεολογικὴ ταυτότητα τῶν ἀριστερῶν παρακρατικῶν ποὺ τὸ ἀστικὸ καθεστὼς ἐξέτρεφε καὶ έκτρέφει μετὰ βδελυγμίας. Ὁ φασισμός, Φαῆλε, ὑπεσπαστιστὴ σατανιστῶν χωρὶς βέβαια νὰ νοιάζει τὴν ψευτεοπατριωτικὴ προδοτικὴ δεξιούλα, εἶναι μία χωριστὴ ἰδεολογία ποὺ δὲν ἔχει σχέση οὔτε μὲ δεξιὰ οὔτε μὲ ἀριστερά. Ἐπειδὴ προφανῶς τὸ μόνο ποὺ ξέρεις εἶναι νὰ παριστάνεις τὸν καθεστωτικὸ ἐθνικόφρονα, παραπαίδι τοῦ Σαμαρᾶ, μάθε ὅτι ἡ λέξη φασισμὸς ἔφθασε νὰ χρησιμοποιεῖται μὲ τὴν ἔννοια τοῦ ὁλοκληρωτικοῦ, τραμπούκου κτλ μέσῳ τῆς μαρξιστικῆς ἰδεολογίας τὴν ὁποίαν ὑποτίθεται ὅτι ἐσὺ ἀντιμάχεσαι. Γιατὶ ἀκολουθεῖς τὴν συνειρμικὰ ἀριστερίζουσα (μήπως ἐπίκειται συμφωνία μὲ τὸν τσύριζα καὶ πρέπει οἱ μαζάνθρωποι καὶ οἱ γέροι νὰ προετοιμασθοῦν;) καὶ δὲν γράφεις κατευθείαν γιὰ μπολσεβικική, ἀριστερή, κομμουνιστικὴ ἢ τὰ συναφῆ ἐπίθεση στὸν "προοδευτικὸ" νεοκαπιταλιστὴ καὶ θαμώνα τῶν καταχρεωμένων καναλιῶν τῆς ἀνάπτυξης Μαραντζίδη καὶ κινεῖσαι στὰ πλαίσια τῆς συστημικῆς πολιτικῆς ὀρθότητας ποὺ οἱ γελοῖοι κρατοῦντες σοὺ ἔχουν ἀναθέσει δικηγοράκο τοῦ ψευτοεθνικισμοῦ; Σὲ πήραμε χαμπάρι. Κοίτα νὰ πουλήσεις τίποτα πρόοδο καὶ ἐσὺ σὲ κανέναν ἄνεργο ἢ γεράκο μπὰς καὶ ἔρθει στὸ μαντρὶ ὲ τὰ περιττώματα! Ἀλλὰ εἶναι ὡραῖο στὸ πόππολο τῶν ἐηλιθίων ἡ καλὴ νουδούλα νὰ παριστάνει τὸν ἐξομαλυντὴ τῶν ἀκραίων κακῶν ποὺ σίγουρα εἶναι γενικὰ καὶ ἀόριστα φασίστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαρέθηκα τα (καλογραμμένα) λόγια σου Φαήλο.

    Δε σε είδαμε τόσα χρόνια να εγκαλείς τον κο Δενδια (καλα, τον Κικίλια άστον) γιατί αντί να συλλάβει ΕΝΑΝ απο αυτούς τους αριστερούς αληταράδες ,έψαχνε τα αεροβόλα της Χρυσής Αυγής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαθήματα η Αριστερά των ιδεών δεν δέχεται τόσο απο τους σοβαρούς συνομιλητές του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής όσο και απο τους αριστεριστεστές. Ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός, η παρακαταθήκη του Ελληνικού Πολιτισμού, η ιστορική κατάκτηση της Αριστεράς δεν μπορεί να εκφραστεί απο τους συνδαιτυμόνες του Κασιδιάρη, απο τα απομεινάρια-κουρέλια της ιδεολογικής στροφής του Ευάγγελου Αβέρωφ ούτε απο τους "επαναστάτες της κακιάς ώρας", λακέδες της κάθε εξουσίας.

    Θα Εξακολουθώ να περιμένω μια πατριωτική Δεξιά που θα σέβεται τους θεσμούς και την Δημοκρατία. Θα εξακολουθώ να είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή βίας όποια και αν λέγεται όπως και αν ντύνεται απο όπου και αν προέρχεται.Θα εξακολουθώ να μισώ τον αριστερό λαϊκισμό.

    Μάλλον Φαήλο ξέχασες τους γλωσσικούς σου τραμπουκισμούς και την ψυχολογική βία που ασκείς μέσω των υποτακτικών σου. Ισως φταίνε οι απώλειες που έχεις υποστεί χάνοντας τις δυο ιδιότητες που στόλιζες το όνομα σου. Οι δύο αυτές σφαλιάρες σε υποχρέωσαν να γίνεις πιο διαλλακτικός, άργησες όμως πολύ.

    Η Αριστερά αν έχει κατακτήσει κάτι μέσα από τις ήττες της είναι το ηθικό της πλεονέκτημα και η Ηγεμονία της. Ας μην το απαλλοτριώσει στο όνομα κοντόφθαλμων πολιτικών λογικών συμπεριφορών, ας μην το αφήσει στους κουκουλοφόρους και τους τραμπούκους

    Ενα μεγάλο μπράβο στον Κο Μαραντζίδη και για την ρήση του "«Συνειδητοποίησα τη βασική διάκριση ανάμεσα στο ένα άκρο (σ.σ ΧΑ) που έχει μπότες και το άλλο άκρο που έχει ελβιέλες, είναι πιο μαλακές για το κεφάλι»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αριστερη φιλολογια και ιδεολογια, ηταν παντα ο φερετζες του σαλταδορου. Του κωλοπαιδου. Η αριστερα τσαλαπατισε την ελλαδα και την εκανε θερμοκηπιο απατεωνων. κατεστρεψε την ιδιωτικη δημιουργια και επεβαλε μια σκληρη δικτατορια με ανεμελο και αγαπησιαρικο προσωπο. Στο μποστανι της αριστερας φυτρωσαν οι συμμοριες του πασοκ. Ενα πασοκ που μεταλλαξε την πολιτικη σε καφενειο ρεμουλιαρηδων δεξιων και αριστερων. Σημερα πνιγομαστε στα απονερα της αριστερης πειρατικης γαλερας, που απομακρυνεται καγχαζοντας για το κατορθωμα της, να καταστρεψει μια χωρα, εναν λαο και προπαντων εναν πολιτισμο.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι πραγματικοι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ηταν παντα οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, αλλωστε ειναι γνωστο σε ολη την κοινωνια οτι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν εχει ιστορια εχει ΜΟΝΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ...
    Δεν ειναι τυχαιο οτι απο την μεταπολιτευση εχουμε ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ (πληθος εγκληματικων δολοφονικων οργανωσεων)ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ με 84 δολοφονηθεντε .
    Δεν ειναι τυχαιο οτι καθε ημερα ανα την επικρατεια εχουμε τραμπουκισμους απο αριστερους,να σπανε γραφεια, κεφαλια, να κτιζουν πορτες σε πανεπιστημια, να κανουν βιαιες επιθεσεις σε οποιον εχει αντιθετη γνωμη με αυτους, να καινε δεκαδες φορες βιβλιοπωλεια, να καινε τραπεζες (με ανθρωπους μεσα), να καινε σημαιες ελληνικες, να βεβηλωνουν εκκλησιες και ιδρυματα να καινε ακομη και Χριστουγεννιατικα δενδρα ! Τους πηρε 41 χρονια αλλα τα καταφεραν να δικαιωσουν τον Γεωργιο Παπαδοπουλο και το κινημα της 21ης Απριλιου που τους κυνηγουσε γιαυτο που παντα ηταν = ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΛΙΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙΣΗι ΑΠΑΝΤΕΣ,ΕΔΩ!ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΑΣ(ΕΝΘΕΝ ΚΑΚΕΙΘΕΝ)Η ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣΙΣ,ΑΥΤΟΒΕΒΑΙΩΣΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.