14/10/14

Φρανσουά Ολάν: Η Κόμπανι είναι πόλη εθνομαρτύρων και ηρώων

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάν, μιλώντας στο Ινστιτούτο του Αραβικού Κόσμου, στα Παρίσι, κάλεσε  όλες τις χώρες να συμμετέχουν στη συμμαχία που μάχεται εναντίον του λεγόμενου Ι.Κ., ενώ παράλληλα τόνισε ότι η πόλη Κόμπανι θα γίνει το σύμβολο αυτού του πολέμου.

Επίσης, ο Ολάν είπε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να ενισχυθεί η αντιπολίτευση στη Συρία και να αποτραπεί η κατάληψη της Κόμπανι.
Να σημειωθεί ότι η εφημερίδα Liberation, όπως και άλλες εφημερίδες, έχουν ανακηρύξει και αναφέρουν την Κόμπανι ως "πόλη μαρτύρων" και ως "ηρωική πόλη".
Στη Γαλλία έχουν αναγνωριστεί επισήμως 64 πόλεις και στο εξωτερικό άλλες πέντε, ως "πόλεις μαρτύρων" και τους έχει αποδοθεί το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής.
Στην ίδια εκδήλωση ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της περιοχής των Παρισίων, Julien Dray, κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα για διπροσωπία και υποκρισία απέναντι στην Κόμπανι, την οποία χαρακτη΄ρισε ως ένα "μικρό Στάλινγκραντ".
Ο Dray, αφού τόνισε ότι μια νίκη των τζιχαντιστών στην Κόμπανι, θα τους ενισχύσει και θα τους καταστήσει ανίκητους, συμπλήρωσε ότι οι Κούρδοι της Συρίας το μόνο που θέλουν είναι αντιαρματικά, για να αντιμετωπίσουν τα άρματα και την υπεροπλία των τζιχαντιστών.

3 σχόλια:

  1. Ο Ολλάντ αποφεύγει συστηματικά να αναφέρει πως κάποιες από τις ομάδες που αντιμάχονται τον Άσαντ και το ΙΚ αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία.
    Επίσης αναφέρεται στους Κούρδους της Κομπάνι (την οποία λανθασμένα λέει Κονάμπι) ως αντιφρονούντες, εννοώντας του Άσαντ, για να βγει λάδι η κυβέρνηση του που από την αρχή του εμφυλίου πήρε το μέρος των "μετριοπαθών" ανταρτών.
    Τέλος δεν αναφέρεται ποτέ σε ακραίους Ισλαμιστές αλλά γενικά και αόριστα σε "τρομοκράτες"
    το βίντεο εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε μάστορα γιατί δεν παίρνεις το μηχανάκι και το κράτος να κυνηγήσεις καμμιά γκόμενα, αντί να λές ότι σου κατέβει για τις αμαρτίες σου στην Συρία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε ο Φρανσουά. Το παιδί μίλησε!

    Στείλε την Armée de l'Air με αρκετά αεροσκάφη και όχι τσιγκουνιές. Φορτωμένα με εμπρηστικές να εξαερώσουν τους "Αλλάχ Ακμπάρ" και άσε τα ωραία λόγια. Σώσε τους ανθρώπους από τα κτήνη.

    Contre nous de la tyrannie

    L'étendard sanglant est levé

    Entendez vous dans les campagnes

    Mugir ces féroces soldats

    Ils viennent jusque dans nos bras

    égorger nos fils et nos compagnes

    Aux armes François!


    Άντε πριν να είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.