7/12/14

Μπουτάρης για Ρωμανό: Θέλει να βγει ελεύθερα να σπουδάσει και τι; Να πάρει το καλάσνικοφ;

Μπουτάρης για Ρωμανό: Θέλει να βγει ελεύθερα να σπουδάσει και τι; Να πάρει το καλάσνικοφ;
Το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να του χορηγηθούν εκπαιδευτικές άδειες σχολίασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μετά και τα επεισόδια που έγιναν στη συμπρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της πορείας για την έκτη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

«Δεν είναι λογικό αυτό. Να ακούς ότι θέλει να βγει ελεύθερα να σπουδάσει και τι; Να πάρει το καλάσνικοφ; Δεν στέκουν αυτά τα πράγματα» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στη Δημοτική Τηλεόραση της πόλης,.

 Όσον αφορά τα όσα επεισόδια που συνέβησαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε «εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι συνδέεται μια επέτειος για τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου με επεισόδια, καταστροφές και διάλυση της αγοράς».

«Είναι Σάββατο, έχουμε μπει σε εορταστική περίοδο και το κέντρο είναι διαλυμένο. Η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να πάρει μέτρα. Είναι τελείως απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, δεν είναι αυτός τρόπος να τιμούμε τη μνήμη ενός ανθρώπου» σημείωσε.

Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι θα μπορούσε να γίνει μια εκδήλωση στο ΑΠΘ για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αλλά και για να υποστηριχθεί το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει.

2 σχόλια:

  1. Ο Νίκος Ρωμανός έχει καταδικαστεί για τα εξής:
    1) 10 χρόνια για ληστεία
    2) 6 χρόνια για διακεκριμένη οπλοφορία
    3) 6 μήνες για πλαστογραφία
    4) 1 μήνας για παράνομη παρακράτηση
    5) 7 μήνες για παράνομη βία

    Ληστεία σε τράπεζα, διαφυγή με όμηρο και με βαρύ οπλισμό(που δεν τον αγοράζεις από ένα απλό σούπερ μάρκετ όπως τα πορτοκάλια) στα χέρια δεν κάνει η πλειοψηφία των 20αρηδων.

    Κάποτε θα πρέπει όλοι σε αυτή τη χώρα να καταλάβουν ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται.

    Αν οι υπεύθυνοι κρίνουν ότι παραμένει επικίνδυνος να δραπετεύσει κάνοντας κακή χρήση της εκπαιδευτικής άδειας κρατουμενου οφείλει να σεβαστεί την απόφαση και να μην κάνουν όλοι τους σαν κακομαθημένα. Να σεβαστεί την απόφαση, να διαβάζει στην φυλακή, να κάνει εργασίες, να δίνει εξεταστική μαθημάτων μέσα στην φυλακή με επιτηρητή και δεν θα αργήσει αργότερα και η εκπαιδευτική άδεια όταν κρίνουν οι υπεύθυνοι.

    Δεν έχει σημασία που στη ληστεία δεν σκότωσαν κανέναν. Το ότι δεν το έκαναν ήταν καλό για τους ίδιους διότι με τις συγκεκριμένες ποινές, την καλή διαγωγή και την εργασία μέσα στη φυλακή θα βγουν νέοι από εκεί. Όλη η "επαναστατική" ομάδα και θα μπορέσουν να φτιάξουν ξανά τη ζωή τους ΑΝ ΔΕΝ συνεχίσουν τα ίδια "επαναστατικά" και χειρότερα.

    Ο Νίκος Ρωμανός είδε τον φίλο του Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο να πεθαίνει μπροστά του. Όχι από έναν σωστό αστυνομικό αλλά από έναν μπάτσο της κακιάς ώρας με νοοτροπία καουμπόι Άγριας Δύσης που τον προσέβαλαν στο σαλούν και ρίχνει εν ψυχρώ. Ο συγκεκριμένος "αστυνομικός" είναι η ζωντανή απόδειξη ότι το σύστημα αξιολόγησης για το ποιος πρέπει να φέρει όπλο σε μια υπηρεσία, είναι αδύναμο και πρέπει να υπάρχουν σοβαρές αυστηρές αξιολογήσεις ειδικά για υπηρεσίες σε συγκεκριμένες περιοχές που τα νεύρα κάποιου μπορούν να "σπάσουν" πιο εύκολα με ότι συνεπάγεται αυτό..

    Ο Νίκος Ρωμανός λοιπόν ξέρει τι σημαίνει όπλο και τι μπορεί να κάνει αυτό. Το κατάλαβε πολύ σκληρά. Στη ληστεία με τα όπλα στα χέρια και την απόπειρα διαφυγής με τον όμηρο πέρα απ' όλα τα άλλα έχει σκεφτεί τι ψυχολογικές επιπτώσεις υπήρξαν σε όσους την έζησαν? Δεν είναι τρόμος αυτό? Γιατί έδωσε τρόμο σε αθώους πολίτες με τα όπλα στα χέρια από τη στιγμή που στα 15 του είχε ζήσει τι σημαίνει τρόμος στη χειρότερη μορφή του. Γιατί αυτά τα προσπερνάνε τόσο εύκολα η οικογένεια του, ο δικηγόρος του, ο ίδιος και όσοι άλλοι τον υπερασπίζονται τόσο θερμά? Μπράβο που πέρασε σε μια σχολή. Μια καλή αρχή για να προχωρήσει τη ζωή του. Αυτή η επιτυχία όμως δεν σημαίνει ότι διαγράφονται αυτομάτως όλα.Υπάρχει ποινή και θα παρακολουθεί τη σχολή όπως κρίνουν οι υπεύθυνοι. Όχι όπως κρίνει αυτός και όσοι τον υποστηρίζουν ξεχνώντας τα περιστατικά.Δεν θα αξιολογήσουν αυτοί για το αν είναι επικίνδυνος να δραπετεύσει σε μια εκπαιδευτική άδεια. Ούτε μπορεί να εκβιάζουν ένα κράτος. Αν πάθει κάτι θα ευθύνεται ο ίδιος και κυρίως όσοι δεν του εξήγησαν κάποια πράγματα.

    Υπάρχουν φοιτητές που για να πάρουν το πτυχίο τους αγωνίστηκαν σκληρά.Δεν πιάσανε Καλάσνικοφ να το παίζουν "επαναστάτες".

    Ο άλλος ήταν πραγματικός επαναστάτης και τα "στρατιωτικού" τύπου με την έννοια του ελέγχου και της χρηματικής εξάρτησης δεν τα σήκωνε. Ήθελε την ανεξαρτησία του και στα 18 του σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι του, πήγε και νοίκιασε ένα μικρό διαμέρισμα και έμαθε ότι πρέπει να δουλεύει ενώ σπουδάζει, να μάθει να μαγειρεύει, να ράβει, να πλένει, να σιδερώνει, να πληρώνει μόνος του ενοίκιο, να πληρώνει τους λογαριασμούς στην ώρα τους διότι αν δεν το έκανε θα του κόβανε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όταν τον επισκέφτηκε συγγενικό του πρόσωπο, του έκανε καφέ και επίτηδες είχε τις αποδείξεις των πληρωμένων λογαριασμών πάνω στο τραπέζι για να πάρει το μήνυμα ο επισκέπτης συγγενής του.
    Δούλεψε σε διάφορα: σερβιτόρος, μπάρμαν σε ροκάδικο, σε πιάνο μπαρ, υπάλληλος γραφείου και παράλληλα έκανε απλές εργασίες αλλά και πτυχιακές άλλων με το αζημίωτο.
    Είχε φτάσει ένα διάστημα σε ηλικία 20 ετών να βγάζει 1.200 ευρώ τον μήνα ενώ υπήρξε και φορά που "χτύπησε" 1.700.
    Με δουλειά, όχι ληστείες και "επαναστατικά" που δεν οδηγούν πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσα προβλήματα έχει να επιλύσει ο Ελληνικός λαός, μας πρόσθεσαν τώρα και τον εγκληματία Ρωμανό. Κανείς δεν πρέπει να ασχολείτε μαζί του. Δεν μπορεί να ζητά δικαιώματα από μια πολιτεία την οποία ο ίδιος πολεμούσε. Οι αναρχικοί, τα αποβράσματα της κοινωνίας, οι περιθωριακοί (ένας απ' αυτούς κι Ρωμανός) ξέρουν μόνο να καταστρέφουν όχι δικές τους περιουσίες, αλλά άλλων βιοπαλιστών της ζωής. Και ο 'ήρωας' Γρηγορόπουλος. Άλλο φιντάνι των Εξαρχείων. Αν η κοινή γνώμη δεν εναντιονόταν με τον αστυνομικό που τον σκότωσε, αν ήξεραν αυτοί οι θρασύδηλοι ότι σε κάθε εξόρμησή τους θα είχαν και θύματα, σίγουρα θα κάθονταν στα αυγά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.