2/12/14

Κρεμλίνο: Η Μόσχα δεν πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλία για να «ξεπαγώσουν» οι σχέσεις με τη Ε.Ε.

 Interfax
Η Μόσχα δεν προτίθεται να αναλάβει καμία πρωτοβουλία προκειμένου να «ξεπαγώσουν» οι σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οπως δήλωσε χθες στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ «εκείνοι είναι που “πάγωσαν” τις σχέσεις μας, εκείνοι θα πρέπει να αναλάβουν την πρωτοβουλία επαναπροσέγγισης και εμείς θα την εξετάσουμε».

Ο Μεσκόφ τόνισε πως αυτήν την στιγμή δεν εξετάζεται καν το θέμα σύγκλισης Συνόδου Ρωσίας - Ε.Ε., γίνονται εντούτοις παράλληλες επαφές σε υποθέσεις εργασίας.

Να υπενθυμίσουμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ακύρωσε την προγραμματισμένη για τον περασμένο Ιούνιο (3/6/2014) Σύνοδο Κορυφής με τη Ρωσία, σε αντίδραση για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.  


Ο υψηλόβαθμος ρώσος διπλωμάτης επιβεβαίωσε πάντως πως ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι στο περιθώριο της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 4 - 5 Δεκεμβρίου στην Βασιλεία της Ελβετίας.

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.