24/12/14

Επίσκεψη Νταβούτογλου στις Καστανιές Έβρου - Ευχές στους αξιωματικούς

24-12-2014, Καστανιές Έβρου
Το τελωνείο και το συνοριακό φυλάκιο στις Καστανιές του Έβρου επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο κ. Νταβούτογλου, που βρισκόταν από το πρωί σε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αδριανούπολη, ταξίδεψε αιφνιδιαστικά μέχρι τις Καστανιές του Έβρου, για να ευχηθεί στους Έλληνες αξιωματικούς για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Στην ολιγόλεπτη παρουσία του στον ελληνικό μεθοριακό σταθμό, ο τούρκος πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή και τον στρατιωτικό διοικητή Ορεστιάδας, με τους οποίους αντάλλαξε δώρα και τους ευχήθηκε υγεία και ειρήνη.

Η ολιγόλεπτη συνάντηση με τους δυο αξιωματικούς, πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και καλύφθηκε από τα πολυάριθμα τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία που τον ακολουθούσαν. Λίγο πριν επιστρέψει στην Αδριανούπολη ο κ. Νταβούτογλου έκανε δηλώσεις στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά για να του ευχηθεί για τα Χριστούγεννα.

reporters 

 Επικοινωνιακό τρίκ του Νταβούτογλου στον Εβρο

Στο Αιγαίο τα τουρκικά αεροπλάνα παραβιάζουν καθημερινά τον ελληνικό εναέριο χώρο. Στην Κύπρο συνεχίζουν την κατοχή με την παρουσία 35 χιλιάδων Τούρκων στρατιωτών και στην κυπριακή ΑΟΖ συνεχίζεται η εισβολή του “Βάρβαρος” και τουρκικών πολεμικών πλοίων.
Και σήμερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου επιχείρησε “χειρονομία φίλιας”, επισκεπτόμενος υποτίθεται αιφνιδιαστικά το τελωνείο και το συνοριακό φυλάκιο, στις Καστανιές του Έβρου.

Ο κ. Νταβούτογλου, ευρισκόμενος από το πρωί σε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ανδριανούπολη, ταξίδεψε …αιφνιδιαστικά μέχρι τις Καστανιές του Έβρου, για να ευχηθεί στους Έλληνες αξιωματικούς,με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων.
Στην ολιγόλεπτη παρουσία του στον ελληνικό μεθοριακό σταθμό, ο Τούρκος πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή και το στρατιωτικό διοικητή Ορεστιάδας, με τους οποίους αντάλλαξε δώρα και τους ευχήθηκε υγεία και ειρήνη.

Η ολιγόλεπτη συνάντηση με τους δυο αξιωματικούς, πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και καλύφθηκε από τα πολυάριθμα τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία που τον ακολουθούσαν. Λίγο πριν επιστρέψει στην Ανδριανούπολη ο κ. Νταβούτογλου έκανε δηλώσεις στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός τηλεφώνησε και στον Ελληνα ομόλογό του, Αντώνη Σαμαρά. Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τούρκου πρωθυπουργού ο οποίος βρέθηκε στην τουρκική παραμεθόριο κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και ο οποίος ευχήθηκε στον κ. Σαμαρά για τις εορτές των Χριστουγέννων και για το νέο έτος.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Για δεύτερη συνεχόμενη φορά δύο οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν χθες στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως και σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εμπλοκή δυτικά της Λέσβου και στην περιοχή των Αντίψαρων.

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν σε εικονική αερομαχία ήταν στις 19 Δεκεμβρίου, προηγουμένως στις 15 Απριλίου φέτος οπότε είχαν σημειωθεί δύο εμπλοκές και η αμέσως προηγούμενη τον Ιανουάριο του 2012 οπότε είχε σημειωθεί μία εμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν με προσοχή αυτή τη διαφοροποίηση της στάσης της γείτονος.

Στο FIR Αθηνών εισήλθαν συνολικά 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Καταγράφηκε 1 παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας που εξελίχθηκε σε 2 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

mignatiou.com  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

11 σχόλια:

  1. Soft power
    Μόνο καθρεπτάκια δεν κουνούσε στους Ιθαγενείς (κατε)εξουσιαστές.
    Στις επερχόμενες εκλογές απαιτείται Πολιτική ψήφος για ζυμώσεις προς μια μεγάλη αλλαγή προσανατολισμών και στρατηγικών επιλογών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχμέτ Νταβούτογλου, Το Στρατηγικό Βάθος, η διεθνής θέση της Τουρκίας (https://www.facebook.com/pages/%CE%A4%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CE%91%CF%87%CE%BC%CE%AD%CF%84-%CE%9D%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85/627638243961842)
    «Η Τουρκία οφείλει να επανεκτιμήσει πλέον τη βαλκανική της πολιτική έχοντας αποτινάξει την ψυχολογία της υπεράσπισης της Ειστανμπούλ και της Ανατολικής Θράκης, η οποία έχει καλλιεργηθεί από τις οδυνηρές αναμνήσεις των καταστροφών που προκλήθηκαν κατά τους Βαλκανικούς πολέμους και ενισχύθηκαν από τις συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού πολέμου. Υπό τις νέες περιφερειακές συνθήκες η υπεράσπιση της Ανατολικής Θράκης και της Ειστανμπούλ δεν εξαρτάται από την τοποθέτηση συμβατι¬κών μονάδων στην Ανατολική Θράκη αλλά από την ενεργή χρήση σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο των πεδίων επιρροής που θα δημιουργηθούν πέραν της μεθορίου. Σήμερα διαμορφώνεται μία περιφερειακής εμβέλειας δυναμική συγκρότηση ισορροπίας δυνάμε¬ων στα Βαλκάνια και ως φυσικό επακόλουθο αυτού του γεγονότος οι χώρες οι οποίες θα δείξουν επιδεξιότητα στον ευέλικτο και δυναμικό χειρισμό των εναλλακτικών σχεδίων θα αυξήσουν την επιρροή τους, ενώ οι στατικές και αδρανείς χώρες χάνοντας τις καθοριστικές ιδιό¬τητές τους στην άσκηση επιρροής στην περιοχή ολοένα και περισσό¬τερο θα απομονώνονται». Σελ. 104


    «Η ζώνη ασφάλειας που δημιουργήθηκε στην Ανατολική Θράκη κατά τη διάρκεια του Ψυχρού πολέμου πρέπει να επιδιωχθεί να επεκταθεί δυτικότερα με πολυμερείς και διμερείς συμφωνίες ασφάλειας που θα συναφθούν σε βαλκανικό επίπεδο. Από αυτή την άποψη κρίνεται αναπόφευκτη η δημιουργία «ομπρελών ασφάλειας» στην περιφέρεια ή εκτός της περιφέρειας, που θα έχουν στόχο την εξισορρόπηση του ρωσικού παράγοντα στην περιοχή και κυρίως την προετοιμασία ενός σχεδίου πλαισίου το οποίο θα εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια και την εδα¬φική ακεραιότητα της Αλβανίας, της Βοσνίας και της Μακεδονίας.
    Εκτός από αυτή την πολιτική διάσταση οι μεταφορές είναι το οι¬κονομικό θεμέλιο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στα Βαλκά¬νια. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να εξασφαλιστεί ένας δυναμικός συντονισμός τόσο των δια θαλάσσης όσο και των δια ξηράς μεταφο¬ρικών μέσων των Βαλκανίων προς τη Μέση Ανατολή και την Ασία και αυτές οι μεταφορικές αρτηρίες, όταν χρειαστεί, να ενεργοποιη¬θούν ως εργαλείο συνεργασίας, αλλά και ως στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής. Στον προγραμματισμό κοινών σχεδίων για την ενοποίηση των γραμμών Ειστανμπούλ-Αδριατική και Ειστανμπούλ-Δούναβης πρέπει να διασφαλιστεί μία κεντρική θέση στους οικονομικού και πολιτικού χαρακτήρα σχηματισμούς που θα δημιουργηθούν στην περιοχή.» σελ. 202

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχμέτ Νταβούτογλου, Το Στρατηγικό Βάθος, η διεθνής θέση της Τουρκίας (https://www.facebook.com/pages/%CE%A4%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CE%91%CF%87%CE%BC%CE%AD%CF%84-%CE%9D%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85/627638243961842)
    Το Οθωμανικό κράτος κατά την περίοδο της υποχώρησής του από την παραμεθόριο προσπάθησε να κρατηθεί σε μία περιοχή που δεν θα ήταν τελείως αποκομμένη από τις πολιτικές της εγγύς ηπειρωτικής περιοχής. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η μακρά αντίσταση που έλαβε χώρα στις όχθες του Δούναβη, η υπεράσπιση του οροπέ¬διου της Ερζερούμης με κάθε κόστος και η προσπάθεια δημιουργίας ενός συνεχούς ερείσματος στον άξονα Βαγδάτης-Αιγύπτου.
    Τα σύνορα του Εθνικού Όρκου, τα οποία προσ¬διορίζουν τον ζωτικό χώρο των οθωμανικών καταλοίπων που προ¬έκυψαν μετά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο, και από την άποψη αυτή νομιμοποιούν και τα μελλοντικά γεωγραφικά όρια της Τουρκικής Δημοκρατίας, αποτυπώνουν αυτή την προσπάθεια.* Στο πνεύμα του εγγράφου αυτού κυριαρχεί μία κρυφή βούληση αντίστασης που εκ¬δηλώθηκε με σκοπό να διαφυλαχτεί η οθωμανική κυριαρχία στην Ανατολική και Δυτική Θράκη και στα Βαλκάνια, και κατά συνέπεια στην Ευρώπη, και να διατηρηθεί η επαφή με τον Καύκασο μέσω των πολιτικών που ακολουθήθηκαν προς τις ανατολικές επαρχίες, με τις οποίες υπήρχαν διαφωνίες, και να μην αποκοπεί η χώρα από τη Μέ¬ση Ανατολή λόγω του άξονα που θα προέκυπτε από τη μοιραία πια απόσχιση του αραβικού γεωγραφικού χώρου στα νότια σύνορα του κράτους.» σελ. 304

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχμέτ Νταβούτογλου, Το Στρατηγικό Βάθος, η διεθνής θέση της Τουρκίας (https://www.facebook.com/pages/%CE%A4%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CE%91%CF%87%CE%BC%CE%AD%CF%84-%CE%9D%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85/627638243961842)
    «Η σημασία του Κυπριακού από την οπτική της Τουρκίας μπορεί να μελετηθεί κατά βάση σε δύο κύριους άξονες.
    Ο πρώτος προκύπτει από την ιστορική ευθύνη της Τουρκίας για εμπέδωση της ασφάλειας της μουσουλμανικής τουρκικής κοινότη¬τας της νήσου και είναι ένας άξονας που έχει κοινωνικό χαρακτή¬ρα. Με τη μείωση των εδαφών του Οθωμανικού κράτους, πάντα μία από τις βασικές παραμέτρους της οθωμανοτουρκικής εξωτερικής πολιτικής υπήρξε η ασφάλεια και η συνέχεια των μουσουλμανικών στοιχείων που παρέμειναν στα εγκαταλειφθέντα εδάφη. Το ενδεχό¬μενο δημιουργίας ενός κύματος που θα ξεκινήσει από μία περιοχή λόγω ανικανότητας ή αδυναμίας της Τουρκίας και θα επεκταθεί σε άλλες καθιστά αναγκαία μία κατάσταση γενικότερης επιφυλακής και επαγρύπνησης. Ενδεχόμενη αδυναμία, που θα μπορούσε να ανακύ¬ψει αναφορικά προς την ασφάλεια και την προστασία της τουρκικής κοινότητας της Κύπρου, εμπεριέχει τον κίνδυνο να διαδοθεί κατά κύματα στη Δυτική Θράκη και στη Βουλγαρία –και ακόμη και στο Αζερμπαϊτζάν και στη Βοσνία. Γι’ αυτό τον λόγο η προστασία της τουρκικής κοινότητας της Κύπρου έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο από την άποψη της εν λόγω κοινότητας αλλά και του μέλλοντος των λοιπών κοινοτήτων, οι οποίες συνιστούν οθωμανικά κατάλοιπα.»
    Δυτική σελ. 279,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχμέτ Νταβούτογλου, Το Στρατηγικό Βάθος, η διεθνής θέση της Τουρκίας (https://www.facebook.com/pages/%CE%A4%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CE%91%CF%87%CE%BC%CE%AD%CF%84-%CE%9D%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85/627638243961842)
    «
    Το μέλλον των Βοσνίων και των Αλβανών αποτελεί τόσο από γεωπολιτισμική όσο και από γεωπολιτική άποψη το κλειδί των Βαλ¬κανίων. Μέσα στις ολισθηρές και μεταβαλλόμενες περιφερειακές σχέσεις των Βαλκανίων η πιο σημαντική στρατηγική προτεραιότη¬τα και στοιχείο αμετάβλητο από την άποψη της Τουρκίας είναι το ζήτημα της παραμονής στον τόπο διαβίωσης και κατοχύρωσης της ασφάλειας των εν λόγω κοινοτήτων, οι οποίες αποτελούν οθωμανικά κατάλοιπα και συνδέουν τη μοίρα τους με την περιφερειακή ισχύ και τη βαρύτητα της Τουρκίας. Αυτό δεν αποτελεί μόνο μία ευθύνη που πρέπει να έλθει σε πέρας και ένα άχθος για την Τουρκία αλλά ταυτόχρονα και το πιο σημαντικό μέσο για τη δημιουργία πεδίου δράσης στα Βαλκάνια. Η ζώνη που εξικνείται βορειοδυτικά και μέσω του άξονα Μπίχατς-κεντρική Βοσνία-Ανατολική Βοσνία-Σαντζάκ-Κόσοβο-Αλβανία-Μακεδονία-Κιρτζαλί-Δυτική Θράκη καταλήγει στην Ανατολική Θράκη και έχει από τη σκοπιά της Τουρκίας τον χαρακτήρα ζωτικής αρτηρίας για τη βαλκανική γεωπολιτική και τον γεωπολιτισμό της». Σελ. 477

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αδριανούπολη και όχι Ανδριανούπολη...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κ. Νταβούτογλου, ιδού ο στρατός σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην στρατηγική θεωρία αυτά ονομάζονται "επίθεση φιλίας" και είναι πλήρως ενταγμένη στο αναθεωρητικό επιθετικό παίγνιο. Την ίδια στιγμή που ετοιμάζονται επιθετικά σχέδια με πολύ συγκεκριμένες αποκοιμιστικές κινήσεις αποβλακώνουν όσα κράτη έχουν βλάκες ηγέτες και κοινωνία που επαναπαύεται και τους ψηφίζει για να έχει την (μαύρη) "ησυχία" της Για το τι συμβαίνει κατ' ουσία αναζητείστε τι συμβαίνει στο Αιγαίο με τις παραβιάσεις, στην Κύπρο με την στρατηγική απόλυτης επικυριαρχίας και με την Θράκη (και κάποια στιγμή σύντομα με το Καστελόριζο;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιδού και ένα σχετικό άρθρο του Μάριου Ευρυβιάδη στην Jerusalem Post http://www.jpost.com/Opinion/Turkeys-vision-of-Cyprus-as-its-satrapy-385554

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επαγρυνείτε!!! Ουδεμία εμπιστοσύνη στον εν λόγω γείτονα, ο οποίος τις προθέσεις του καθαρά τις έχει αποτυπώσει στο βοβλίο του "Το στρατηγικό βάθος", δεικνύνοτας ότι εντός του "βάθους" περιλαμβάνει Αιγαίο, Κύπρο κλπ. Το γεγονός της αιφνιδιαστικής επίσκεψης υποδηλώνει ότι κάποια "φουστιά" μαγειρεύεται. Έλληνες αφυπνιστείτε πάντες, πρωτίστως τα στελέχη των Ε.Δ. Για την πολιτική ηγεσία ας βάλει το χέρι του ο Θεός, η Παναγία, όλοι οι Άγιοι, Όσιοι και λοιποί σύμαχοι, αλλά και η ελληνική κοινωνία, μήπως και εξαναγκασθούν να εργασθούν προς όφελος της Πατρίδος, γιατί από μόνοι τους δεν δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο.
    Σ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.