12/4/15

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια καταγγέλλει τον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ ως παράνομο και έκπτωτο




ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΤΟΣ Ο ΕΪΝΤΕ

Οι δηλώσεις που έκαμε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικου Γραμματέα στα πλαίσια της εξαγγελίας νέου γύρου συνομιλιών  για το Κυπριακό είναι προκλητικά απαράδεκτες, παράνομες αφού αντιστρατεύονται τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και τον καθιστούν εκπτωτο ως Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα. 
Ο Εϊντε ενεργεί ως εντολοδόχος της ΑμερικανοΒρετανικής Διπλωματίας  η οποία ενεργοποιείται υπερ της νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων στην Κύπρο. Εκφράζει απόλυτα τις Τουρκικές θέσεις  με άξονα την εξουδετέρωση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Απο το σύνολο των δηλώσεων του το οποίο είναι απορριπτέο και καταδικαστέο, προερχόμενο απο διορισμένο εκπρόσωπο του ΟΗΕ, ξεχωρίζουμε και στεκόμαστε στη σκανδαλώδη αναφορά του ότι «... δεν μπορεί η μιά πλευρά στο Κυπριακό να αποφασίζει και να ενεργεί στο ενεργιακό χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις της άλλης πλευράς...»  Για τον κ. Εϊντε  είναι ανύπαρκτη η Κυπριακή Δημοκρατία και το κυρίαρχο δικαίωμα της  να διαχειρίζεται τον φυσικό της πλούτο(Τουρκική θέση και απαίτηση).  Η εκ των υστέρων τάχα διορθωτική δήλωση είναι κατα την άποψή μας εξίσου υβριστική και μειωτική για την Κυπριακή Δημοκρατία. Αποτελεί κατα τη Λαϊκή ρύση ακόμη ένα «χέσιμο» για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Επαναλαμβάνουμε ότι είναι καταδικαστέος ο κ. Εϊντε για τη στάση του αυτή. Όμως διπλά καταδικαστέα είναι η διπλωματική διαχείριση της όλης υπόθεσης απο την Κυβέρνηση και κάποια απο τα Κόμματα η οποία εκκολάπτει την πολιτική που μας σερβίρει ο κάθε Ντάουνερ ή Είντε. Αιτία αυτών των επαναλαμβανόμενων αρνητικών για μας αδιεξόδων που αντιμετωπίζουμε είναι,
  • Η πολιτική διαχείριση που έγινε τον τελευταίο καιρό,
  • Η διαχρονικά ισχύουσα παράλογη απόφαση, στην οποία δογματικά εμμένουν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις και οι Κομματικές Ηγεσίες, για συμβιβασμό με την κατοχή, για λύση ΔΔΟ, η οποία θα νομιμοποιεί τα κατοχικά δεδομένα.
 Φαίνεται ότι και αυτή τη φορά η Κυβέρνηση θα επιστρέψει  στις συνομιλίες με σκυφτό το κεφάλι και  με τις προϋποθέσεις που έθεσε η Άγκυρα, τις οποίες  ενέκριναν οι Νονοι Βρεττανοί και Αμερικανοί  και τις οποίες μετέφερε ο εντολοδόχος Εϊντε. Αυτή η εκτίμηση βγαίνει ξεκάθαρα απο την «χαϊδευτική» Κυβερνητική αντίδραση στη δήλωση Εϊντε. Απλά απαράδεκτη χαρακτηριστηκε η δήλωση και το περιεχόμενό της και ταυτόχρονα δόθηκε  η διαβεβαίωση ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να πάμε στις συνομιλίες. Δεν φαίνεται να ενδιαφέρει πλέον την Κυβέρνηση η Κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας την οποία μηδένισε με τη δήλωσή του ο Εϊντε, ούτε ότι ποδοπατείται απο το 1974 με τις Τουρκικές ενέργειες στα κατεχόμενα και Διεθνώς.  Εχει πέσει η αυλαία του θεάτρου με την εισβολή του Μπαρπαρος στην ΑΟΖ με την υποχώρηση στο Φυσικό Αέριο και η αποστολή εξετελέσθει, οποτε επιστρέφουμε στις συνομιλίες του παραλόγου, συνεχίζοντας να συμβάλλουμε στην περαιτέρω αναβάθμιση του παράνομου Καθεστώτος στην πορεία του για αναγνώριση. 

Η απάντηση στη νέα πρόκληση  Εϊντε θα έπρεπε να ήταν απο χθές η προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας  όπου:
·         Να καταγγελθεί η νέα εκτροπή του εκπροσώπου του ΟΗΕ,
·         Να ζητηθεί η απομάκρυνσή του
·         Να ξεκαθαρίσει με δική μας τοποθέτηση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ως ισότιμα κυρίαρχο Κράτος μέλος του ΟΗΕ  δεν δέχεται αμφισβήτηση της Κυριαρχίας της και ότι θα συνεχίσει τη ενεργειακή της πολιτική απρόσκοπτα,
·         Να ξεκαθαρίσει ότι σε ότι αφορά το Κυπριακό ανακαλεί την απόφασή της για συμβιβασμό με την κατοχή και,
·         Να ζητεί μέτρα απο το Συμβούλιο Ασφαλείας εναντίον της κατοχικής Δύναμης για αποκατάσταση της τάξης και της Διεθνούς Νομιμότητας που είχε παραβιασθεί το 1974.

Αν δεν ακολουθηθεί η γραμμή που προτείνουμε και επαναλάβουμε το πολιτικό λάθος τεσσάρων δεκαετιών, να επιστρέψουμε σε Δικοινοτικό διάλογο για λύση ΔΔΟ, κάτι τέτοιο θα αποτελεί επιλογή αυτοκτονίας,  την οποία οι Ηγέτες μας , Κυβερνώντες και μή, δεν έχουν ούτε εξουσιοδότηση , ούτε δικαίωμα να ακολουθήσουν. Κάτι τέτοιο παραβιάζει κατάφωρα την απόφαση του 76% του Λαού, του 2004.

Ως πολίτες αυτού του τόπου, και ιδιαίτερα πρόσφυγες και εκτοπισμένοι, επιφυλάττουμε τα Δικαιώματά μας.

Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.