9/4/15

Τσίπρας από Μόσχα: «Για την Ελλάδα, η Ρωσία δεν αποτελεί «λύση»

«Στηρίζουμε σθεναρά την συμφωνία του Μινσκ» - Συνάντηση με Μεντβέντεφ στις 15:00
Συνεχίζει για δεύτερη ημέρα τις επαφές του στη Μόσχα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίιπρας.
Το πρωί ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις και η
Ευρώπη. Προκλήσεις και προοπτικές» στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO).
Κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ρωσία δεν είναι λύση στις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στις ελληνορωσικές σχέσεις με ιστορικά παραδείγματα από το 1821 έως τον παγκόσμιο πόλεμο.
«Για την Ελλάδα, η Ρωσία δεν αποτελεί «λύση» στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει στο πλαίσιο της Ευρωζώνης», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός. Το ζήτημα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος κρίσης στην Ευρωζώνη που είναι ευρωπαϊκό και μόνο στο πλαίσιο αυτό – μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είναι αναπτυξιακή και κοινωνική - μπορεί να λυθεί».
Ο ελληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους τομείς συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας, ενώ όπως είπε στη συνάντηση με τουν πρόεδρο Πούτιν «θέσαμε τις βάσεις για να υπάρχουν, σύντομα, απτά αποτελέσματα στην ενέργεια, το εμπόριο, την πολιτιστική, μορφωτική και επιστημονικήστον πολιτισμό και την επιστήμη καθως και στον τουρισμό».
Η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά τη συμφωνία του Μινσκ, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της κρατικής Δούμας της Ρωσίας στις 12: 00 το μεσημέρι της Μ.Πέμπτης.
Ακόμη, σημείωσε: «H λύση στα προβλήματα είναι ο διάλογος και η συνεργασία, κι όχι η κλιμάκωση ενός αδιέξοδο οικονομικού πολέμου».
Ανέφερε ακόμη ότι η Βουλή των Ελλήνων είναι ανοικτή στον διάλογο και στη συνεργασία με τη ρωσική Δούμα.
Στις 3 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ στον οίκο δεξιώσεων της ρωσικής κυβέρνησης, ενώ στις 4:30 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο στην Ιερά Μονή Αγ. Δανιήλ.
ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. Ένας ακόμη λάθος τίτλος (ίδιος με αντίστοιχο του ΣΚΑΙ).

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ρωσσία δεν θα πληρώσει τα γαμισιάτικα της Ευρωμαφίας, κάτι που οφείλουν να το κάνουν οι "φίλοι μας και εταίροι" στην "Ένωση".

    Ο δε Βαρουφάκης είπε το αμίμητο.

    Οι «μεταρρυθμίσεις» στην Ελλάδα είχαν τόση επιτυχία όσο και η επιστροφή της δημοκρατίας στο Ιράκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπαρουφάκης όμως είπε και ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις της στο διηνεκές...Αλλά τα ξεχνάς ή δεν τα λες επίτηδες κομματόσκυλο...

      Διαγραφή
    2. Η μη εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων δεν ανακοινώνεται εκ των προτέρων...
      Think about it.
      Και μην εξάπτεσαι...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.