25/4/15

Reuters: Πλήρως απομονωμένος ο Γιάνης Βαρουφάκης - Ούτε στο δείπνο των υπουργών Οικονομικών δεν πήγε


ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΡΙΓΑReuters: Πλήρως απομονωμένος ο Γιάνης Βαρουφάκης - Ούτε στο δείπνο των υπουργών Οικονομικών δεν πήγε
Νέα επίθεση σε βάρος του Γ. Βαρουφάκη, εξαπολύουν τα διεθνής μέσα ενημέρωσης με το πρακτορείο Reuters να δίνει το κλίμα από τη σύνοδο στη Ρίγα περιγράφοντας ορισμένες λεπτομέρειες.

Το πρακτορείο χαρακτηρίζει τον κ. Βαρουφάκη ως τον «Ελληνα επαναστάτη υπουργό Οικονομικών», και τονίζει πως «ο Βαρουφάκης ήταν πιο απομονωμένος από ποτέ», ενώ επισημαίνει ότι αυτό που εισέπραξε και μετά τη συνεδρίαση ήταν «η πλήρης και παγερή αδιαφορία» των ομολόγων του.
Γλαφυρή και διόλου κολακευτική είναι η περιγραφή για το βράδυ της Παρασκευής, μετά το Eurogroup, όπου το πρακτορείο μεταδίδει ότι «ενώ τα λεωφορεία μετέφεραν τους εναπομείναντες στην πρωτεύουσα της Λετονίας Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών σε ένα δείπνο, ένας από αυτούς έμεινε πίσω στο ξενοδοχείο και μετά περιπλανήθηκε μόνος στο σκοτάδι».
Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, για τον οποίο σχολιάζουν οι ανταποκριτές του πρακτορείου στη Ρίγα, Robin Emmott και Ingrid Melander: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως είχε άλλα σχέδια, έπειτα από μια μέρα ανελέητου σφυροκοπήματος και επαφών στη Ρίγα, κάτι που υπογράμμισε την απομόνωσή του καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την εθνική χρεοκοπία. Την ώρα που στους άλλους υπουργούς οι συνοδείες τους τούς έφερναν φαγητό και ζεστά ρούχα κατά τη συνεδρίαση στη Ρίγα, ο Βαρουφάκης ήταν σχεδόν πάντα μόνος, απέχοντας από τη οποιαδήποτε βοήθεια ή κάλυψη από security».
«Είναι εντελώς απομονωμένος» αναφέρει στο Reuters ένας ανώτερος αξιωματούχος, ο οποίος όμως δεν κατονομάζεται και προσθέτει για το δείπνο όπου οι υπουργοί απόλαυσαν τοπικά θαλασινά εδέσματα με σολομό και λαβράκι υπό τους ήχους χορωδίας: «Δεν ήρθε καν στο δείπνο να εκπροσωπήσει τη χώρα του».
Οσο για το πρωί πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο μεταδίδει ότι την ώρα που όλοι τους ήταν στο μπουφέ για να πάρουν πρωινό, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι «απέφυγαν να ανταλλάξουν ακόμα και βλέμμα».
Οι δημοσιογράφοι του Reuters επισημαίνουν ότι αυτή «η σκλήρυνση της διάθεσης προς τον Βαρουφάκη θέτει σε κίνδυνο να εμβαθύνει το χάσμα που πρέπει να γεφυρώσει η Ελλάδα με τους πιστωτές της, αν η Αθήνα θέλει να αποφύγει τη χρεοκοπία. Επειτα από τρεις μήνες μακρών και καρποφόρων διαπραγματεύσεων, οι υπουργοί της Ευρωζώνης τον προειδοποίησαν την Παρασκευή ότι η ελληνική ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση δεν θα πάρει καμία βοήθεια μέχρι να συμφωνήσει σε ένα πλήρες οικονομικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, πριν από το τέλος Ιουνίου».
Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι Robin Emmott και Ingrid Melander αναφέρουν ότι κάποιες από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης «είναι τόσο απογοητευμένες από αυτό που βλέπουν με την Ελλάδα να αποτυγχάνει να συμβιβαστεί, που ένας από τους υπουργούς είπε ότι ίσως τώρα έχει φτάσει η ώρα να προετοιμαστούμε για μια ελληνική χρεοκοπία».
Ημερησία

7 σχόλια:

  1. ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ποῦ κατάντησε ὁ ὑπαρκτός «εὐρωπαϊσμός»; Ἤ θά ἐπενδύουμε σέ ἑταίρους μέ τέτοιες ἡγεσίες;
    Νομίζω ὅτι καλά ἔκανε καί δέν συνέφαγε ὁ Βαρουφάκης. Θέμα ψυχικῆς τουλάχιστον ὑγείας. Διότι ἡ ἐκδικητικότητα κάποιων ἐκ τῶν «ἑταίρων» μέ ναζιστικές καταβολές στόν τρόπο ἀντιλήψεως τῆς πραγματικότητας (π.χ. δόγμα ὅτι οἱ πιό ἀδύνατοι πρέπει νά ὑποτάσσονται πλήρως, αλλιῶς.... ) ἐνδέχεται νά μήν ἔχει ὅρια.
    Οἱ ἄλλοι ὑπουργοί δέν ἀποφάσισαν καμία ἀπομόνωση - ἁπλῶς μέ ἔνστικτο πολιτικῆς ἐπιβιώσεως καί ἰδιοτέλειας, ἀκολουθοῦσαν.....Πολιιτκά ἀνδρείκοιλα.

    Τώρα, γιατί ἐπιμένουν σέ συγκεκριμένα νούμερα ἀποδόσεων τῆς οἰκονομίας, ἀπό μία χώρα πού περιῆλθε σέ κατάσταση ὑφέσεως καί ὑπέρμετρης χρεώσεως, τίς ὁποῖες οἱ ἴδιοι δημιούργησαν μέ τίς καταστροφικές πολιτκές που ἐπέβαλαν ἤ πού ἀποδέχθηκαν ἀπό πειθήνιους «δικούς μας»;
    Ἐπιμένουν γιατί....
    Πολιτκό κυρίως τό θέμα, ὄχι οἰκονομικό μόνον. Χρειάζεται σοβαρή ἀνάλυση.... Ἐπιμένουν , λοιπόν, τουλάχιστον γιά τοῦτο:
    Γιά νά μπορέσῃ νά ἐμφανισθῆ ὅτι συνεχίζεται τό (καταστροφικό) «πρόγραμμα», ὅσο καταστροφικό κι ἄν εἶναι, καί ὅτι ἄρα δέν μετράει ἰδιαίτερα ἡ ψῆφος στίς ἐκλογές γιά τήν σχεδιαζόμενη Νέα Τάξη Εὐρώπης.
    Οἱ ἀπόλυτα συγκεκριμένοι ἀριθμοί στά οἰκονομικά ἀποτελέσματα, καί μάλιστα χωρίς δυνατότητα μειώσεως τοῦ χρέους μετά ἀπό τόν ἔλεγχό του, εἶναι αἰσχίστη μορφή μονίμου ὑποδουλώσεως. Συγκριτικῶς, τό «φόρου ὑποτελεῖς» τῆς ἀρχαιότητας καί τῶν μέσων χρόνων, ἦσαν καθεστῶτα ἐλευθερίας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια θηριώδης τεχνόσφαιρα που συναγελάζεται με σπιθαμιαίου αναστήματος μικρό-ηγέτες της πλήρους αντιφάσεων ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής εξαίρεσε από γεύμα τον κ Βαρουφάκη. Μια τέτοια εξαίρεση του οποιουδήποτε κ Βαρουφάκη αποτελεί τίτλο τιμής. Ακόμη και εάν κανείς έχει ή δεν έχει επιφυλάξεις για τον τρόπο χειρισμών ή τις αισθητικές προτιμήσεις του κ Βαρουφάκη. Το ζήτημα πλέον δεν είναι εάν αυτό το υπερκρατος-τέρας της Αποκαλύψεως θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος των αντιφάσεών του αλλά εάν αυτό, όταν θα συμβεί, θα μας καταπλακώσει. Ιδιαίτερα όταν η ανάλγητη προηγούμενη "δική μας" εξουσία επί πέντε (ιδιαίτερα τα δύο τελευταία) μερίμνησε να μας φορτώσει με κοντά 400 δις. Υπό τις περιστάσεις όποιος δικαιούται να ζει σε αυτή την χώρα (ή ότι απομείνει από αυτό τα επόμενα χρόνια) έχει συμφέρον και καθήκον να υπερασπιστεί το ελληνικό κράτος που αμύνεται κατά του προαναφερθέντος ασυνάρτητου και τερατώδους υπερκράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας φιλελληνικός τίτλος στο φρέσκο περίττωμα που μας σερβίρει ο γνωστός Εβραίος της ΝΥ θα ήταν κάτι σαν

    "Ο Έλληνας Υπουργός δεν μετείχε στο ανεπίσημο γεύμα μετά την λήξη του Eurogroup"

    Ένα λίγο πιό τραβηγμένο θα έλεγε

    "Ο Ελληνας Υπουργός έδειξε την δυσφορία του με τα όσα ελέχθησαν στην σύνοδο του Eurogroup, αρνούμενος να παραστεί στο δείπνο με τους άλλους υπουργούς."

    Εγώ προσωπικά θα έγραφα "Ο Βαρουφάκης έδειξε καθαρά που έχει γραμμένους τους υποτακτικούς του Βερολίνου".

    Απεναντίας εδώ βλέπουμε την πλήρη υιοθέτηση της γραμμής των "εταίρων" και της ντόπιας παρέας των Γερμανοτσολιάδων εναντίον του Έλληνα υπουργού Βαρουφάκη, με τις γνωστές παρόλες των ΜΜΕ περί του ενοχλητικού και αδαούς υπουργού που είναι απομονωμένος, και λειτουργεί από μόνος του και εις βάρος των συμφερόντων της Κυβέρνησης.

    Η ανθελληνική προπαγάνδα συνεχίζεται ακάθεκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω πει πολλες φορες ότι σε αυτήν την ιστοσελίδα μαθαίνεις και από τους διαχειριστες της αλλά και από τους αναγνωστες που σχολιάζουν.
    Θελω να ευχαριστήσω γι αυτό. Τωρα που τα καναλια και οι εφημεριδες έχουν κληθει μεσω των αφεντικών τους να πληρωσουν τα χρωστούμενα και η "ενημερωση" μεσω αυτών έχει καταστει αδύνατη είναι σημαντικο να υπάρχουν τετοιες ιστοσελίδες που παρουσιάζουν την είδηση μέσα από τα γραφόμενα εχθρων και φίλων για να έχουμε μια σφαιρικη αντιληψη του θέματος.
    Ευχαριστω και συγχαρητήρια γι αυτό.

    ΥΓ. Χίλια μπραβο στον Βαρουφάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει ότι δεν διαφέρει ουσιαστικά από τη Σοβιετική Ένωση και ότι εκτός του αυταρχισμού αποδεικνύεται συνοδοιπόρος της υποκρισίας, η αποχώρηση Βαρουφάκη σώζει την τιμή των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοί προσπαθείτε να βγάλετε λάδι τον Μπαρουφάκη...Δυστυχώς η πικρή αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ το έκανε για την Ελλάδα, για να σώσει την τιμή της ή για κάποιον εθνικό λόγο...Ο μόνος λόγος που δεν πήγε είναι προσωπικός λόγος...Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει συνηθίσει να τον στριμώχνουν τόσο άσχημα στην γωνία και το γεγονός ότι τον αγνοούν τόσο έντονα και τον αποδοκιμάζουν, τον έχει εξοργίσει άπειρα.Στο eurogroup δεν του μιλούσε κανείς...Αυτό για τον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι χειρότερο από το να τον βρίζουν...Ένας τέτοιος νάρκισσος τύπος ανθρώπου που κοιτάει ουσιαστικά μόνο τον εαυτό του, δεν μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά...

    Φυσικά ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει και να δικαιολογεί μέχρι και τα αδικαιολόγητα...Δημοκρατία έχουμε ακόμη...Μέχρι να αποφασίσει να το αλλάξει ΚΑΙ αυτό η κυβέρνηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.