11/6/15

Γ. Πανούσης: Να εξετάζονται από ψυχίατρο και οι πολιτικοί «για να μη γίνουμε ένα απέραντο φρενοκομείο»

ΚΑΤΑ ΤΗ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...
Γ. Πανούσης: Να εξετάζονται από ψυχίατρο και οι πολιτικοί «για να μη γίνουμε ένα απέραντο φρενοκομείο»
«Υπερασπίζομαι τους θεσμούς της δημοκρατίας... Δεν δέχομαι να μου κάνουν μαθήματα κάποιοι με μισά πτυχία…Δεν έχω τις φωτογραφίες των αντιπάλων μου στον τοίχο για να τους πετάω βελάκια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ερωτηθείς για τα όσα είπε σήμερα στην Βουλή, ενώ πρότεινε να εξετάζονται από ψυχίατρους και οι πολιτικοί, «για να μην γίνουμε ένα απέραντο φρενοκομείο», κατά τη ρήση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο κ. Πανούσης, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου της Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, σχολίασε χωρίς δισταγμό τα όσα τον κατηγορούν τον τελευταίο καρό, από διάφορες πλευρές.

Ο αναπληρωτής υπουργός ρωτήθηκε συγκεκριμένα σχετικά με την αναφορά του στην Βουλή, ότι κάποιοι δημιουργούν κλίμα καχυποψίας την ώρα που κάποιοι άλλοι προσπαθούν να συμφιλιώσουν την Αστυνομία με τους πολίτες, ποιους εννοεί και για ποιο σκοπό το κάνουν.

«Ακούσατε τι είπε η Χρυσή Αυγή στην ερώτησή της ότι ηγούμαι παρακράτους» απ’αντησε ο κ. Πανούσης και συνέχισε: «Υπάρχουν δύο απόψεις. Η μία που κάνει λόγο για αστυνομία του παρακράτους που εκεί βρίσκεις όλα τα σκοτεινά σημεία της μεταπολίτευσης του εμφυλίου ή της δικτατορίας και από την άλλη πλευρά υπάρχει μία αντίληψη που λέει να μεταμφιέζω τους αστυνομικούς, ντρέπεται για τους αστυνομικούς, δεν τους χρειάζεται και πρέπει να τους κρύβουμε. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λαϊκή δημοκρατία, τι είναι αυτό το πράγμα δεν το ξέρω και η αστυνομία είναι στη μέση.Προσπαθώ λοιπόν εγώ πρώτον να κρατήσω το ηθικό της αστυνομίας, να μην νοιώθουν ότι τους γδύνουν, τους ντύνουν. Εγώ δεν έχω λόγο να μπαίνω σε πολιτικές αντιπαραθέσεις… Δεν έχω αντίπαλο κάποιον και να βάζω φωτογραφία στον τοίχο να του πετώ βελάκια. Εγώ μιλάω για θέματα της επιστήμης μου και του θεσμικού μου ρόλου. Για περιπτώσεις άλλων επιστημών και άλλων ρόλων, θεατρικών ή μη, ή κάτι άλλο, δεν μπορώ να μιλήσω».

Ο αναπληρωτής υπουργός, τόνισε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό και θα του δώσει όλα τα στοιχεία των τεσσάρων μηνών «τι φθορές έχουνε γίνει, τι έχει καεί, τι μύτες έχουν ανοίξει, τι κεφάλια έχουν ανοίξει, για να δει ότι αυτό που ονομάζουν κάποιοι κύκλοι αστυνομία, αυταρχική, φασιστική κλπ., δεν βγαίνει στην πράξη».«Πρέπει να επαναφέρουμε την αλήθεια και να διώξουμε τα ιδεολογήματα» υπογράμμισε ο κ. Πανούσης και συμπλήρωσε: «Το κριτήριο ότι δεν ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρκετό γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκουν ο κ. Νικολούδης, ο κ. Παρασκευόπουλος, πολλοί άνθρωποι δεν ανήκουν, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Το κριτήριο ότι κάνω λάθος είναι δεκτό από ανθρώπους που ξέρουν πως θα το κάνουν, διότι εν πάσει περιπτώσει είμαι καθηγητής πανεπιστημίου και ήμουν και πρύτανης, δεν μπορεί ο καθένας με μισό πτυχίο να μου κάνει μαθήματα…».

Στην συνέχεια ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στις αντιπαραθέσεις που υπήρξαν με άλλα πρόσωπα της κυβέρνησης, λέγοντας:«Προσωπική τριβή δεν έχω με κανέναν. Με την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου περάσαμε δύο υπέροχα χρόνια στη Βουλή, δεν υπάρχει προσωπική τριβή. Με την κ. Ραχήλ είχα καλές σχέσεις με τη γυναίκα. Ξαφνικά εκρήγνυται άσε αυτά που λένε , δεν θέλω να μπω σε αυτά, δεν έχει νόημα…».

Καταλήγοντας ο αναπληρωτής υπουργός και απαντώντας σε ερώτηση το τι προτίθεται να κάνει με αφορμή το τραγικό συμβάν στην Θεσσαλονίκη, όπου 47χρονος αρχιφύλακας στραγγάλισε την 7χρονη κορούλα του, είπε: «Ήδη συνεννοήθηκα με το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου και θα κάνω προγραμματική συμφωνία για τον επανέλεγχο με ειδικά ψυχοτεχνικά τεστ πολλών περιπτώσεων. Επίσης, έχουμε και εμείς ψυχολόγους στην αστυνομία. Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ως πρύτανης του πανεπιστημίου είχα ζητήσει από τον τότε υπουργό κάθε τρία χρόνια να γίνεται επανέλεγχος της κατάστασης των αστυνομικών. Θα πρότεινα για να μη γίνει αυτό που έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ότι η Ελλάδα είναι φρενοκομείο να γίνει ένας έλεγχος και των πολιτικών».

πηγή

4 σχόλια:

  1. Ερώτηση: Και τους πσυχίατρους ποιος θα τους εξετάζει
    για να είμαστε βέβαιοι ότι στέκουν με τα καλά τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΣΥΧΙΑΤΡΟΙ!
    Κυρία Εὐαγγελία Κ., τί λέξη εἶναι αὐτή;!!! "Πσυχίατροι!
    Μοῦ δώσατε μία ἰδέα. Ἠσυχίατροι θά ἔπρεπε νά ὀνομάζονται. Καθησυχάζουν τούς ἀνήσυχους! Καί ἐνισχύουν τούς ὑπερβολικά ἥσυχους (θλιμμένους, καταθλιπτικούς, κ.ο.κ.). ΗΣΥΧΙΑΤΡΟΙ λοιπόν!
    Καί οἱ ΗΣΥΧΙΑΤΡΟΙ δέν χρειάζονται ἐξέταση, τήν δουλειά τους κάνουν.
    ( Οἱ ...«ψυχίατροι», ὅμως, λόγῳ τοῦ ὅτι μόνος ἀληθινός ἰατρός τῶν ψυχῶν εἶναι ὁ Κύριος Ἰησούς Χριστός, ἐξετάζονται ἀλλά μόνο ἀπό τόν Θεό. ...)
    Τους πολιτικούς μας ὡστόσο, ἀνήσυχους τούς βλέπω.
    Μέ ἐξαίρεση τόν ἀκούοντα στό ὄνομα τοῦ ...ἀγχολυτικοῦ «ΤΣΙΠΡΑΛΕΞ» (ναί, ὑπάρχει τέτοιο ἀγχολυτικό!).
    Τούς ἄλλους, ἄς τούς ἐξετάσουν οἱ ἡσυχίατροι.
    Ποιός ἄλλωστε σοβαρός ἄνθρωπος, σέ ἕναν κόσμο ἄγχους, θά ἀρνεῖτο τήν ἐξέτασή του ἀπό ἕναν ἡσυχίατρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H πρόταση Πανούση είναι εξαιρετικά σημαντική. Εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό τόσο στην δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
    Η εφαρμογή της ειδικά στον δημόσιο τομέα όπου η αξιοκρατία απουσιάζει παντελώς είναι επιτακτική.
    Εξαιτίας αυτής της μεθόδου ανακαλύφθηκε και αποκαλύφθηκε στον αμερικανικό στρατό, η λεγόμενη Συμπεριφοριστική Τοξικότητα των αξιωματικών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που ανέρχεται σε ποσοστό πάνω από το 25 % του συνολικού αριθμού των υπηρετούντων αξιωματικών.
    Αυτή η τοξικότητα των στελεχών προκαλεί δυσλειτουργία στο υπόλοιπο στράτευμα με αρνητικές συνέπειες σε καιρό ειρήνης και φυσικά πολεμικών επιχειρήσεων.
    Προέρχεται από μια λανθασμένη και ουτοπική αυτό ανακήρυξη του ατόμου σε ειδήμονα και το χειρότερο εξ όλων, αυτόκλητο εφαρμοστή θεσμών, αξιών και μεθόδων.
    Τα άτομα αυτής της κατηγορίας ανά πάσα ώρα και στιγμή λειτουργούν και θέλουν να λειτουργούν και οι υπόλοιποι μέσα σε ένα περιορισμένο πλαίσιο το οποίο ορίζουν οι γενικές και ειδικές λειτουργικές διατάξεις.
    Αυτό αφαιρεί κάθε πρωτοβουλία και κυρίως προσαρμογή στα δεδομένα της στιγμής τα οποία δεν είναι δυνατόν να προβλέπονται και να περιλαμβάνονται σε γενικές και ειδικές διατάξεις.
    Έτσι στελέχη τέτοιας νοοτροπίας, θέτουν το προσωπικό και τον σχεδιασμό σε αμφισβήτηση και κίνδυνο.
    Για παράδειγμα είναι τεράστιο το χάσμα αντίληψης και εκτίμησης καταστάσεως και επιλογής αντίδρασης ανάμεσα σε καρεκλοκενταύρους ( άκαπνους) και επιχειρησιακούς.
    Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρεται στο βιβλίο Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, όπου ΑΚΑΠΝΟΣ ταγματάρχης αναλαμβάνων διοίκηση τάγματος επιστράτευσε το ποινολόγιο!!! για να επιβληθεί σε μάχιμους αξιωματικούς/υπαξιωματικούς και στρατιώτες με αποτέλεσμα σύσσωμη η μονάδα να αντιδράσει στην συμπεριφορά του!!
    Τοξική Συμπεριφορά και Διοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εἴσαστε ὅλοι γιὰ δέσιμο μὲ πρώτη τὴν Κυρά-Τασία.

    Αὐτὴ μάλιστα πρέπει νὰ δεθῆ ἰσοβίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.