7/7/15

Χριστοδουλοπούλου: 7 και 8 Ιουλίου ολοκληρώνεται η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια

Τι δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Χριστοδουλοπούλου: 7 και 8 Ιουλίου ολοκληρώνεται η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια
Οι απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για τη διαχείριση των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών συνεχίζονται κανονικά, παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, όπως υπογραμμίζει η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε σχετική ανακοίνωσή της.
Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο των ενεργειών αυτών:

- Ενισχύθηκε η λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου, μέσω έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, εξ ολοκλήρου από ευρωπαϊκά κονδύλια. Από τις 6 Ιουλίου ξεκινάει η λειτουργία του Περιφερειακού Γραφείου Θεσσαλονίκης και συστήνονται πέντε καινούρια αυτοτελή κλιμάκια ασύλου στην επικράτεια.

- Εξασφαλίστηκε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 700.000 ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, για την ενίσχυση των κλιμακίων και κέντρων Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο και τα Δωδεκάνησα.

- Υποβλήθηκαν και βρίσκονται στη φάση της τελικής έγκρισης τα πολυετή ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα για τη χρονική περίοδο 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 560 εκατομμύριων ευρώ, τα οποία ήταν εκκρεμή από τον Οκτώβριο του 2014.

- Κατατέθηκε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς, αναλυτικό αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης από την Ε.Ε., ύψους 13,6 εκατομμυρίων ευρώ, για την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών υποδοχής στα νησιά του Αιγαίου.

- Στις 2 Ιουλίου επικυρώθηκε η σύσταση Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου για τον συντονισμό των δράσεων που αφορούν τα ζητήματα της αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Αιγαίου υπό την εποπτεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο οποίο συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς Πολιτικής Προστασίας, Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, οι αναπληρωτές γενικοί γραμματείς των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπως και ο γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής.

- Μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής Συμβουλίου της Ε.Ε., συνομολογήθηκε η ενεργοποίηση του μηχανισμού μετεγκατάστασης 16.000 προσφύγων από τη χώρα μας σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Φορείς του υπουργείου συμμετέχουν ενεργά στην άμεση υλοποίηση του ως άνω σχεδίου.

- Συνεχίζεται η στελέχωση των υπηρεσιών Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής, αξιοποιώντας το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό μέσω του νόμου περί «Επανασύστασης Δημοτικής Αστυνομίας».

Τέλος, όπως σημειώνεται, την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Ιουλίου ολοκληρώνεται η ψήφιση επί των άρθρων και επί του συνόλου του νομοσχέδιου «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας».
http://www.e-typos.com/gr/politiki/article/138619/hristodoulopoulou-7-kai-8-iouliou-oloklironetai-i-psifisi-tou-nomoshediou-gia-tin-ithageneia/

7 σχόλια:

  1. Η ιθαγενεια ειναι κατι που δεν αγγιζει κανεναν απο τους βαλτους μισθοδοτουμενους πολιτικαντηδες.
    Δεν ειναι αποτελεσμα της ''αριστερης'' επελασης. Ειναι επιταγη της Εβραιοπαικης Αυτοκρατοριας και το ''θεμα'' * της Ελλαδος απλα υπακουει. Ειναι ολοι τους ρουφιανοι και ο λαος δεν εννοει να καταλαβει . . .
    Καταλαβαμε τωρα οτι η καταστροφη της χωρας ηταν το κωλοευρω και η ανευ ορων παραδοση - προσχωρηση στην Εβραιοπη ?
    Καλη λευτερια πατριωτες και καλα ξυπνητουρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντος της Ευρωπης ειμαστε ομοσπονδη επαρχια ''καντωνι'' δεν εχουμε αυτονομη πολιτικη και οικονομια και νομοθεσια και ιδιαιτεροτητες. Ολα τα καθοριζουν οι Βρυξελες γουσταρετε ετσι ?
    Γουσταρετε γκευ παρεηντ και απεθνοποιηση και να ζειτε με κονδυλια που αλλοι επιβαλουν πως και που θα διατεθουν ?
    Δεν το πηραμε χαμπαρι οτι ειμαστε χωρος και οχι χωρα ?
    Φατε Ευρωπη και οπεν σοσαετυ , βαλιανατους, Κωνσταντινου, λιμπερταριανς, καταναλωση κουλτουρας μεηντ ιν γκλομπαλιζεσιον. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kleisane thn amygdaleza, alla autoi pou eixan proslofthei kai twra einai anepaggeltoi akoma plhrwnontai, me liga logia akoma kai tis dyskoles wres ths patridas rixnete kai tis xaristikes boles, gia na mhn yparxei kamia eukairia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μοναδική μεταρρύθμιση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, βαφτίζει Έλληνες τους Πακιστανούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η ΝΠΤ έχει το σχέδιό της και αυτό "είναι προσωπική δέσμευση" που έλεγε και ο "προδότης"..ο στόχος είναι προσεκτικά επιλεγμένος και το πλαίσιο (πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό) επίσης.
    Αυτή τη στιγμή είμαστε σα τα παιδιά που παίζουν ανέμελλα στην αμμοπαραλία με τα κουβαδάκια και 3-4 χιλιόμετρα απ' την ακτή πλησιάζει με ορμή τεράστιο παλιρροιακό κύμα..
    Οι έχοντες και ελάχιστο δείγμα κριτικής σκέψης βλέπουν την καταστροφή που έρχεται, οι έχοντες και φόβο Θεού έχουν προ πολλού διαλύσει τα γόνατά τους απ' τις προσευχές. Τι αναλώνεσται σε μακροσκελή σχόλια και αναλύσεις, έρχεται ΠΕΙΝΑ και ΑΙΜΑ!!!
    Ο Τσίπρας (δηλωμένος άθεος και οι συν αυτώ ακόμα χειρότεροι..) στην παρούσα φάση - χωρίς ενδεχομένως να το θέλει - έκανε ένα καλό :
    ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    Για να' μαι ειλικρινής, δεν το περίμενα ότι ένας άθεος (επ αυτού διατηρώ επιφυλάξεις) διεθνιστής και απάτριδος κατά τεκμήριο, θα υπερασπίζονταν το Έθνος...
    Ντρέπομαι που δεν υπήρξε ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ, ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ απ' αυτούς που δηλώνουν προασπιστές του δεξιού πολιτικού χώρου, να πει το αυτονόητο : ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΤΙ ΘΕΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΥΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΥΠΟΒΑΣΤΑΖΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ;;;;;;
    Κύριοι ας ξυπνήσουμε γιατί σε λίγες μέρες θα συμβεί με τραγικό τρόπο...ο "ΜΕΓΑΣ ΕΥΡΟΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΗΣ" έχει πάρει τις αποφάσεις του και περιμένει τη μετάνοιά μας, την επιστροφή μας, έχουμε λίγο καιρό ακόμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.