14/7/15

Διαβάστε τι γράφει ο μαθηματικός Γιώργος Καρυπίδης: Η συμφωνία δρομολογήθηκε! Η ελπίδα ίσως γεννηθεί! Γιατί;


Ο μαθηματικός Γιώργος Καρυπίδης (αριστερά) με τους μαθητές του
1 ώρα ·
Η συμφωνία δρομολογήθηκε! Η ελπίδα ίσως γεννηθεί! Γιατί;
1ον: Επειδή ο πρωθυπουργός ανέλαβε επιτέλους τις ευθύνες του, με μια επώδυνη συμφωνία. Επέλεξε να μη βγεί στο βουνό, όπως τον καλούσαν ανεύθυνα αρκετοί, εντός και εκτός Ελλάδος. Επέλεξε το δρόμο της υποστήριξης των εθνικών συμφερόντων διαλέγοντας το δρόμο της Ευρωπαϊκής ενότητας.
2ον: Απομυθοποιήθηκε επιτέλους οτι η πολιτική γίνεται με μαγκιές ΟΠΩΣ ανόητα έπεισαν τον Ελληνικό λαό εδω και 6 χρόνια τέσσερεις διαδοχικά ανόητοι ηγέτες και έσπασαν τα μούτρα τους. Εμείς απλά θα πληρώσουμε το λογαριασμό! Με ενότητα των κομμάτων, νηφαλιότητα και σωφροσύνη θα είχαμε προ καιρού, με λιγότερο κόστος, τελειώσει με αυτόν τον Γολγοθά.
3ον:«Δεν υπάρχει βασιλική οδός προς τη Γεωμετρία», έλεγε ο Ευκλείδης. Ούτε αφήνεις σε καλομαθημένους "βασιλικούς" οικονομολόγους τις τύχες της χώρας στα παιχνίδια τους. Οι πέντε μήνες αυτοί τσαλάκωσαν ΟΛΟΥΣ τους μαθητευόμενους μάγους της φαντασιόπληκτης, ιδεοληπτικής πολιτικής των συναισθημάτων και των παθών χωρίς περίσκεψη, χωρίς Αιδώ!
4ον: Επιτέλους τελειώσαμε με ΟΛΟΝ αυτόν τον βούρκο περί προδοτών, γερμανοτσιολάδων, μνημονιακών, αντιμνημονιακών κλπ. Το 3ο μνημόνιο είναι εδώ ως Νέμεσις! Ας αρχίουμε να βλέπουμε γύρω μας. Η πατρίδα κινδυνεύει. Χρειαζόμαστε συνετές πολιτικές και ενότητα. Το πολιτικό σύστημα οφείλει να αναλάβει και ευθύνες και σκληρές αποφάσεις για την αναμόρφωση της χώρας. Πρώτα όμως να βγούμε από τον κίνδυνο του ξαφνικού θανάτου!
5ον: Ανοίγει ο δρόμος για μια νέα πολιτική εκπροσώπηση. Το πελατειακό σύστημα πεθαίνει. Η χώρα έχει ανάγκη από απλές αξίες που θα εφαρμόζονται.
Φυσικά και αυτή η συμφωνία δεν αρέσει σε κανένα Έλληνα. Αλλά όποιος ξαναπεί ότι έχουμε άλλο δρόμο είναι απλά τυφλός. Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων περνάει μέσα από μια ισχυρή οικονομικά, και όχι μόνο, Ελλάδα. Ας την χτίσουμε αντί να μαλώνουμε στα καφενεία ως ανόητοι! Με σεβασμό για τον διπλανό μας.

9 σχόλια:

  1. Για όσους νομίζουν ότι με αυτούς τους κυβέρνώντες και με το 3ο μνημόνιο θα δούμε άσπρη μέρα (έστω και εις τον αιώνα) παραθέτω αυτό: "ἄφετε αὐτούς· ὁδηγοί εἰσι τυφλοὶ τυφλῶν· τυφλὸς δὲ τυφλὸν ἐὰν ὁδηγῇ, ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦντα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Τι ήθελες εσύ, να σου κάνει ανάλυση μακροοικονομικών μεγεθών?

      Διαγραφή
  3. ........ Επέλεξε το δρόμο της υποστήριξης των εθνικών συμφερόντων διαλέγοντας το δρόμο της Ευρωπαϊκής ενότητας ......

    Όταν βρείτε που κατοικεί η Ευρωπαική ενότητα, κύριε καθηγητά, στείλτε μας την διεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσον αφορά την ποιότητα της επιχειρηματολογίας : Ο ανηψιός μου που ειναι γυμνάσιο δεν γράφει τέτοιες ανοησίες στις σχολικές εκθέσεις ιδεών. Για ένα είμαι σίγουρος : δε θα σε εμπιστευόμουν ποτέ να κάνεις μάθημα στα παιδία μου (ούτε και στον ανηψιό μου)
    Όσον αφορα την πολιτική τοποθετηση : Εισαι γερμανοτσολιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χανιώτη,
      την ίδια ύβρη απευθύνεις και στον πρωθυπουργό και σε όσους ψηφίσουν απόψε τη συμφωνία στη βουλή;

      Διαγραφή
    2. "Για ένα είμαι σίγουρος : δε θα σε εμπιστευόμουν ποτέ να κάνεις μάθημα στα παιδία μου (ούτε και στον ανηψιό μου)"

      Χανιώτη,

      Τι σχέση έχει αυτά που λέει για την πολιτική και η ικανότητα του να διδάσκει μαθηματικά σε τάξη ? Μπορεί να είναι ένας πολύ καλός μαθηματικός. Είναι διαφορετικό πράγμα η πολιτική γνώμη του. Έχει δικαίωμα να την γράφει.
      Απλώς ο άνθρωπος έχει διαφορετική πολιτική άποψη από τη δικιά σου. Κι εγώ διαφωνώ μαζί του σε μερικά που γράφει στο άρθρο του. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μιλάμε στον άλλο με τέτοιο τρόπο.

      Κατά τη γνώμη μου ειδικά αυτό που λέει:

      "Το πολιτικό σύστημα οφείλει να αναλάβει και ευθύνες και σκληρές αποφάσεις για την αναμόρφωση της χώρας"

      και

      "Ανοίγει ο δρόμος για μια νέα πολιτική εκπροσώπηση. Το πελατειακό σύστημα πεθαίνει. Η χώρα έχει ανάγκη από απλές αξίες που θα εφαρμόζονται"

      Σε ποιο πολιτικό σύστημα αναφέρεται που θα αναλάβει ευθύνες και σκληρές αποφάσεις για την αναμόρφωση της χώρας? Αν πιστεύει σε αυτό που έχουμε είναι δικαίωμα του αλλά προσωπικά δεν το θεωρώ ικανό για τίποτα. Για να υπάρξει αλλαγή πρέπει πρώτα να έρθει η καταστροφή με χρεοκοπία και γεωπολιτική απειλή.Εκεί οδηγούμαστε αργά αλλά σταθερά τα τελευταία 5 χρόνια. Κάθε φορά υπογράφουν για να αποφύγουμε χρεοκοπία, κοινωνικό χάος και γεωπολιτικές απειλές αλλά τα μέτρα που εφαρμόζονται μόνο στην ανάπτυξη δεν οδηγούν και ούτε πρόκειται να οδηγήσουν.
      Στο τέλος δεν θα το αποφύγουμε. Αυτό πιστεύω. Μακάρι να πέσω έξω.

      Το Ελληνικό δημόσιο χρέος χωρίς κούρεμα και αναπτυξιακό πακέτο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Τα παραμύθια περί βιωσιμότητας του χρέους εδώ και 5 χρόνια πρέπει να σταματήσουν απ ' όλους. Δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να βρεθεί μια λύση. Δεν περιμέναμε να το ακούσουμε τώρα. Όποιοι έχουν διδαχθεί βασικά μαθήματα οικονομικών μπορούν να το αντιληφθούν. Παράλληλα οι Έλληνες πρέπει να οργανώσουμε ένα σωστό κράτος.

      Οι Αμερικανοί αυτά τα αντιλαμβάνονται.

      Κάποιοι άλλοι μεγάλοι για την Ευρώπη αλλά μικροί για να διοικούν δεν θέλουν να το καταλάβουν. Για ακόμα μια φορά στην ιστορία τους δημιουργούν συσπειρώσεις υπέρ τους αλλά και εναντίον τους. Η γεωπολιτική σταθερότητα σε ευαίσθητη περιοχή είναι σοβαρό πράγμα για να την αφήνεις στα χέρια Γερμανών...Λιθουανών, Φινλανδών κλπ "μεγάλων" και "υπεύθυνων" δυνάμεων. Σαν να δίνεις σε μικρό παιδί τα κουμπιά εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων.

      Κάθισε ένας λαϊκιστής εκπρόσωπος των φτωχών Βαλκάνιων "Ταλιμπάν" που το παιζε Τσε Γκεβάρα λες και ήταν σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο σε γενική συνέλευση φοιτητών, μαζί με έναν εμμονικό ψυχασθενή σε ρόδες και τα μικρά(και πρώην κομμουνιστικά) γεωπολιτικά στρουμφάκια του Βορρά και κόντεψε να καταστραφεί το "κτίριο" ενώ υπάρχουν ήδη φωτιές σε Ουκρανία, Συρία και Βόρεια Αφρική.

      Ποιος διοικεί επιτέλους αυτό τον κόσμο?! Να επέμβει να τελειώνουμε. Τέρμα τα γλυκόλογα. Είναι επικίνδυνοι εκεί μέσα για την παγκόσμια ασφάλεια και πρέπει να βρεθεί μια πολιτική λύση. Δεν είναι δυνατόν τα χρηματιστήρια να κρατάνε κάθε φορά την αναπνοή τους για το τι θα γίνει στην Ευρώπη με το ευρώ.

      Ποιος είναι ο Γερμανός και ο κάθε ιθαγενής για να μιλάει με τέτοιο τρόπο (όπως ο Σόιμπλε στον Λιου)?
      Τα 50 αστέρια και το σύμβολο $ είναι τα πιο ισχυρά σύμβολα του πλανήτη. Οι 10 "αρχάγγελοι" του "Θεού" οργώνουν τις θάλασσες και επιβάλλουν ειρήνη, τάξη και ασφάλεια. Είναι πολύ μικρός ο Σόϊμπλε για να μιλάει έτσι στον εκπρόσωπο του "Θεού".

      Ο τρελός με το καρότσι είναι επικίνδυνος και το κάθε γεωπολιτικό στρουμφάκι του Βορρά - γύρω απ' αυτόν απλώς νομίζει ότι είναι κάτι.
      Είναι επικίνδυνοι για την παγκόσμια ασφάλεια. Κανονικά τον τρελό από τη Γερμανία έπρεπε να το βάλουν μαζί με τους Ισλαμιστές στο Γκουαντάναμο.

      Όχι για την πολιτική του που πληρώνει η Ελλάδα(φυσικά με τα λάθη της κοινωνίας της και της πολιτικής της ελίτ) αλλά επειδή οι απαιτήσεις του θέτουν σε κίνδυνο ευαίσθητες ισορροπίες. Να τελειώνει η πλάκα επιτέλους.
      Αν δεν βάλει τάξη ο "Θεός" αυτοί στο τέλος θα τα τινάξουν όλα στον αέρα.



      Διαγραφή
    3. Χανιώτη, έχω νεκρούς στην οικογένειά μου από Γερμανούς τον Οκτώβρη του 41! Δε με γνωρίζεις. Ένα απλό κείμενο είναι, όχι άρθρο! Το έγραψα στο facebook για τους φίλους μου. Ο Σάββας το πήρε και το ανήρτησε. Αλλά φαντάζομαι δεν είσαι σε θέση να ξεχωρίζεις την Ιστορία από τη Γεωγραφία για αυτό να είσαι καλά! Παίξε με τις ιδεοληψίες σου και τον εμφύλιό σου!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.