13/7/15

Όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρο το έθνος βρίσκεται σε κίνδυνο

Σάββας Καλεντερίδης
Την ώρα που εφορμούν οι λύκοι επικρατεί απόλυτη σιωπή στον υπόλοιπο κόσμο του δάσους. Εκείνη η στιγμή, είναι η ώρα των λύκων, η ώρα του φόβου και του τρόμου.
Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του δημοψηφίσματος, αυτού που έφερε η κυβέρνηση για να αποτελειώσει ό,τι έμεινε όρθιο από τα πέντε χρόνια λιτότητας και τους πέντε μήνες διακυβέρνησής της, αποδείχτηκε ότι τελικά το οικονομικό πρόβλημα δεν είναι το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και το έθνος. Η απόφαση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, που κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να βρει μια αξιόπιστη εξήγηση για τον λόγο για τον οποίο προκηρύχθηκε, έφερε στην επιφάνεια το πραγματικό πρόβλημα του ελληνικού έθνους.
Οι πολίτες είναι στην ουσία αποκλεισμένοι από την πολιτική εδώ και δεκαετίες, αφού καλούνται να συμμετάσχουν σε εκλογικές διαδικασίες, εθνικές, ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου η όλη διαδικασία είναι στημένη στα εκλογομαγειρεία των κομματικών διαδρόμων και η ψήφος των πολιτών χρησιμοποιείται στην ουσία μόνο ως άλλοθι για τους πολιτικούς, για να καταστρέφουν τη χώρα με τη νομιμοποιητική ασπίδα της βούλησης του λαού!

Μια ματιά στα ευρωψηφοδέλτια ή και τα ψηφοδέλτια των κομμάτων των τελευταίων ευρωεκλογών, μια ματιά στα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών, όπου ο νεποτισμός και η κομματική συναλλαγή είναι το κυρίαρχο κριτήριο της επιλογής των υποψηφίων, χωρίς να ερωτάται ο πολίτης, μια ματιά στην ποιότητα των βουλευτών του σημερινού κοινοβουλίου, θα μας πείσει για τα παραπάνω.
Με άλλα λόγια, επί δεκαετίες οι πολίτες στις κάθε είδους εκλογικές διαδικασίες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε άτομα τα οποία επιλέχτηκαν κάτω από αδιαφανείς συνθήκες, χωρίς καν να ρωτάται ο πολίτης, χωρίς να προηγείται ένας πολιτικός διάλογος στην κοινωνία, με αποτέλεσμα αφενός μεν να χρησιμοποιείται ο πολίτης ως άλλοθι στα εγκλήματα των πολιτικών και των κομμάτων και αφετέρου την αποξένωση της πολιτικής από την κοινωνία και τη μετατροπή της σε μια διαδικασία καταστροφής της κοινωνίας, της πατρίδας και του έθνους.
Αυτή η πολιτική ηγεσία, αυτό το συνονθύλευμα προσώπων που αντιπροσωπεύουν ό,τι χειρότερο από πλευράς πολιτικής ποιότητας, υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή -και εννοούμε το σύνολο του πολιτικού συστήματος- μέσω της απόφασης για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, που έγινε για να ξεπεραστούν τραγικά αδιέξοδα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, που ο ίδιος δημιούργησε, έδωσαν για πρώτη φορά στους πολίτες το δικαίωμα να εκφραστούν, χωρίς την παρεμβολή ενδιάμεσων κομματικών και άλλων μηχανισμών, που στην ουσία νοθεύουν τη βούλησή του.
Ομως, όταν δίνεις ένα τέτοιο «όπλο» στους πολίτες, τους οποίους επί δεκαετίες κρατάς βουβούς στο πολιτικό περιθώριο περιθώριο και τους χρησιμοποιείς ως χειροκροτητές και ως "πελάτες" σε κάθε εκλογική διαδικασία μόνο και μόνο για να αποκτήσεις τη νομιμοποίηση να εξυπηρετείς τα δικά σου, προσωπικά, οικογενειακά, κομματικά και πελατειακά συμφέροντα, όταν δίνεις ένα τέτοιο όπλο στους πολίτες μιας κοινωνίας που υποφέρει 5,5 χρόνια λόγω των δικών σου λαθών, κύριε πολιτικέ, όταν δίνεις αυτό το όπλο σε έναν πολίτη από τον οποίο έχεις αφαιρέσει το δικαίωμα να είναι υπερήφανος που είναι Ελληνας και πατριώτης, τότε έρχεται η ώρα των άναρθρων πολιτικών κραυγών, τότε έρχεται η ώρα των λύκων.
Αυτή την απίστευτη δυναμική τυφλής αντίδρασης απελευθέρωσε ο πρωθυπουργός, με την απόφασή του να προκηρύξει δημοψήφισμα. Μόνο που ακριβώς επειδή οι πολίτες απέχουν από την πραγματική πολιτική, γιατί κρατιούνται στο περιθώριο ως κομπάρσοι, ψηφοφόροι, χειροκροτητές στην καλύτερη περίπτωση αφισοκολλητές και στρατευμένα από τα κόμματα τρολλ στο διαδίκτυο, για να κυβερνούν οι γνωστές οικογένειες, οι κλίκες και οι κομματικές παρέες, η δύναμη αυτή τις παραμονές του δημοψηφίσματος δεν ήταν παρά μια άναρθρη κραυγή, ανάμεικτη με ύβρεις, αλληλοκατηγορίες, ήταν κυριολεκτικά τα ουρλιαχτά των λύκων πριν από την επίθεση.
Όμως πρέπει να επισημάνουμε τα εξής.
Η ελληνική κοινωνία δεν είναι διαλυμένη μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης.
Η ελληνική κοινωνία είναι διαλυμένη γιατί μεθοδευμένα, χρόνια τώρα, ομάδες πολιτικών και πραγματικά σκοτεινοί κύκλοι του βαθέος κράτους των Αθηνών, μας αποστέρησαν ως έθνος από τα παραδοσιακά ιδανικά μας, γιατί τα κόμματα της λεγόμενης αστικής δημοκρατίας πρόδωσαν τον λαό και διέλυσαν το ελληνικό κράτος, που αποτελεί τον προστάτη και τον θεματοφύλακα του Ελληνικού έθνους, γιατί συγκεκριμένα κέντρα του ψευδο-εκσυγχρονισμού και της... ψευδο-Αριστεράς και της Προόδου ξεθεμελίωσαν τα ηθικά και εθνικά θεμέλια πάνω στα οποία ήταν χτισμένη επί αιώνες η ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα να χάσει η κοινωνία τις αρχές της εθνικής συνοχής της, να χαθούν οι εθνικοί δεσμοί που κρατούσαν επί αιώνες και χιλιετίες το ελληνικό έθνος, με αποτέλεσμα να επικρατήσει στην κυριολεξία η ηθική και πολιτική βαρβαρότητα που είδαμε με τρόμο να εκτυλίσσεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ίδια την κοινωνία, τις μέρες που η άστοχη και εγκληματική απόφαση του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα, άνοιξε τον ασκό του διχασμού στην καθημαγμένη Ελλάδα.
Η κατάσταση αυτή, που μοιάζει με την ώρα των λύκων, υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί την επομένη της έγκρισης του νέου Μνημονίου.
Γι' αυτό πιστεύουμε ότι ήλθε η ώρα οι πολίτες να ξαναβρούμε τους εθνικούς μας δεσμούς, που ενώνουν όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως κομματικών επιλογών, ιδεολογίας, οικονομικής κατάστασης, σπουδών κλπ, ήλθε η ώρα να ανακαλύψουμε την πολιτική, η οποία εξημερώνει την κοινωνία, ήλθε η ώρα να διεκδικήσουμε τον ρόλο που δικαιούμαστε σε μια δημοκρατική κοινωνία, ήλθε η ώρα να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες του έθνους, που κινδυνεύει.
Ερχεται η ώρα του πολίτη και των μεγάλων ευθυνών.

http://www.dimokratianews.gr/content/49961/ethnos-vrisketai-se-kindyno

61 σχόλια:

  1. Αυτο το άρθρο δεν θέλει συμπλήρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OXI αυτο το αρθρο δεν θελει συμπληρωμα, σωστα, και
      εγω συμμεριζομαι τις ιδιες σκεψεις και ανησυχιες οπως
      και τα συμπερασματα που προκυπτουν απο τις παραπανω
      γραμμες.

      Διαγραφή
  2. Σωστός κε Καλεντερίδη, αλλά μήπως η χώρα σκάει μαζί με τη Μεταπολίτευση;
    Η καθολική ψήφος μαζί με τον διορισμό στο Δημόσιο ήταν αυτό που μας οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Νομίζετε ότι αυτός που έχει μάθει να εργάζεται στον δημόσιο τομέα μπορεί να αλλάξει άποψη,να σκεφτεί εθνικά ή πατριωτικά; Για να μη χάσουν κανένα κεκτημένο, μπορούν να δεχτούν την παραχώρηση ολόκληρης Περιφέρειας ή νησιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεξί χάφ, μόλις έβαλες αυτογκόλ. Είναι εντελώς άστοχη η γενίκευση που κάνεις.
      25 χρόνια ε.ε είχα πολλές συναλλαγές με το δημόσιο. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι ακόμη και σε υπηρεσίες που φημίζονται για εκτεταμένη διαφθορά,(πολεοδομίες-δνσεις μεταφορών-εφορίες) βρήκα και ανέντιμους, συνεργάστηκα όμως και με ανθρώπους άμεμπτους πραγματικά διαμάντια. Το ζήτημα είναι ότι λόγω της έλειψης αξιολόγησης και λογοδοσίας, αυτοί οι άνθρωποι δεν επιβραβεύονται. όπως έλεγχος πρέπει να υπάρχει και στην ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα.
      Σε ένα πατριωτικό πανεθνικό προσκλητήριο δεν περισσεύει κανείς.
      Όσο για την ουσία του άρθρου δύο κουβέντες μόνο;
      ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ - ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

      Διαγραφή
    2. Κε Λαζαρίδη ίσως δεν έγινα κατανοητός, δεν εννοώ διαφθορά.
      Εννοώ βόλεμα. Ένας που μπήκε στο δημόσιο, μεγάλωσε με αυτό το δημόσιο
      βολεύτηκε, πήρε εξωπραγματικούς μισθούς και συντάξεις και ταυτόχρονα είχε δικαίωμα ψήφου, έχει εντρυφήσει και εμβαθύνει τον ανθελληνισμό. Το πρώτο που έκανε το ΠΑΣΟΚ μόλις ανέλαβε την κυβέρνηση το 1981 ήταν η διαστρέβλωση της Ιστορίας. Όλοι αυτοί εδώ που ψήφισαν ΟΧΙ, ανήκουν σε αυτή τη σχολή ανθελληνισμού.

      Σε ο,τιδήποτε πατριωτικό είμαι μέσα

      Διαγραφή
  3. Σύμφωνοι. Τώρα τι κάνουμε; Δεχόμαστε τα προτεινόμενα μέτρα των δανειστών; Ναί ή όχι; Και γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. P.G
    Mήμες φωνάζω και προειδοποιώ σε όλους τους τόνους.
    Καταστρέφουν τη χώρα.
    Δεκάδες άρθρα.
    Τώρα τι μου ζητάς να πω;
    Τώρα είναι η ώρα του εθνικού αναστοχασμού.
    Για να διδαχτούμε από τα λάθη μας, για μπορέσουμε να χαναχτίσουμε τη χώρ από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θα ελεγες Σαββα ν' αρχισουμε να μαζευομαστε. Ολοι οσοι μοιραζομαστε κοινες πεποιθησεις και ιδεες. Να γνωριστουμε σε προσωπικο επιπεδο. Εσυ μπορεις να οργανωσεις κατι τετοιο.

      Διαγραφή
    2. Τι θα ελεγες Σαββα ν' αρχισουμε να μαζευομαστε. Ολοι οσοι μοιραζομαστε κοινες πεποιθησεις και ιδεες. Να γνωριστουμε σε προσωπικο επιπεδο. Εσυ μπορεις να οργανωσεις κατι τετοιο.

      Διαγραφή
  5. Συμφωνία Ιράν με τις μεγάλες δυνάμεις δυτικές και μη, πιέσεις στο κυπριακό για λύση και εμείς γινόμαστε παρίες της Ευρώπης...Αυτά θα γράψει η ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.ebasket.gr/2015/07/xipniste-more-2

    Κύριε Καλεντερίδη μια είδηση από το site του κυρίου Κογκαλίδη δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά είναι πολύ σημαντικό, ίσως μπορείτε να αφυπνίσετε περισσότερους ανθρώπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, ότι πλέον έχουμε έναν τεράστιο γολγοθά να ανέβουμε με μοναδικό στόχο να φτιάξουμε την Πατρίδα μας για τις επόμενες γενιές που θα έρθουν.Είναι σημαντικό να καταλάβουμε, ότι η γενιά μας, και μιλώ ως 25άρης, είναι χαμένη και οφείλουμε να παλέψουμε και να θυσιαστούμε για τις επόμενες γενιές..Ο αγώνας θα είναι δύσκολος η πρόκληση όμως ιστορικά μεγάλη...Πρέπει να έχουμε όραμα και στόχους για τις μεθεπόμενες γενιές...πρέπει να αποφασίσουμε λοιπόν πάνω από όλα τι θέλουμε να κάνουμε. Τι κράτος και τι οικονομία αλλά κυρίως τι κοινωνία θέλουμε να δημιουργήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να φτιαξεις την πατριδα, πρεπει πρωτα να σου ανηκει. Η πατριδα παραδινεται πατριωτη. Η παραμονη στην γερμανικη στανη, σημαινει οτι σε 7 χρονια (2022), οι ελληνες που θα εχουν καποια ιδιοκτησια, θα ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα. Θα ειμαστε πολιτες β κατηγοριας στην πρωην πατριδα μας. θα γινουμε οι αβοριγινες της Ελλαδας. Αν οι πολιτικες συγκυριες το επιτρεψουν, εδω θα υπαρχει γερμανικος στρατος και γερμανικη διοικηση. Θα εχομε εξοφλησει οικονομικα, κοινωνικα, πολιτισμικα και ιστορικα. Η ιστορια, επειδη γραφετε παντα απο τους νικητες, θα μας διαγραψει.
      Η φτηνη μας ιδιοτελεια, δεν μας αφηνει να δουμε το μεγεθος της επερχομενης καταστροφης.
      Αυτες οι γενικολογιες του τυπου "πρεπει να εχομε οραμα και στοχους για τις επομενες γενιες..", την στιγμη που γκρεμιζεται η χωρα, μονο θλιψη προκαλουν.
      Ευχομαι να μην μας "δωσει" ο πρωθυπουργος, και να πει το μεγαλο ΟΧΙ. Τοτε φιλτατε θα μπορουμε να μιλαμε για ανασυγκροτηση της πατριδας, για εθνικη αναταση, για μελλον.

      Διαγραφή
    2. Αντιπροοδευτικέ έχει μεγάλο δίκιο ο 25χρονος σχολιαστής. Και είναι πραγματικά παρήγορο που ένας τόσο νέος Έλληνας, σκέφτεται τι θα αφήσει στις επόμενες γενιές. Όσο για τον μεγαλύτερο εχθρό μας, αυτός είναι ο κακός μας εαυτός. Αυτός μας οδήγησε σε κατάσταση υποδούλωσης.
      Και φυσικά για να παλέψεις πρέπει να έχεις όραμα και στόχους.
      Σε ένα πράγμα ίσως κάνει λάθος. Ότι η γενιά του είναι χαμένη. Και αυτό γιατί πραγματικά χαμένος είναι αυτός που δεν αγωνίζεται με οδηγούς όραμα και στόχους.

      Διαγραφή
    3. Θα σας μιλήσω ειλικρινά, είμαι από φτωχή οικογένεια και είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό, έχω μεγαλώσει δύσκολα και αυτή την κρίση την περίμενα, γιατί όλοι έλεγαν ότι η δικιά μου γενιά είναι η γενιά του φραπέ..και του καναπέ...θα αγωνιστούμε για να τους διαψεύσουμε, τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε, δεν έχω ψευδαισθήσεις ο αγώνας και η προσπάθεια θα είναι δύσκολη, αλλά θα καταφέρουμε. Και ξέρετε κ.αντιπροοδευτικέ θα τα καταφέρουμε; γτ θα έχουμε ως πυξίδα και ως φάρο την ιστορία μας και το παρελθόν μας..σαν Έθνος έχουμε περάσει και άλλες δυσκολίες..αλλά δεν χαθήκαμε...πρέπει να σκύψουμε πάνω από το Δημογραφικό και να δώσουμε λύσεις εκεί....επενδύοντας λύσεις στο Δημογραφικό μακροπρόθεσμα επιλύεις και κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα...Το γεγονός ότι κ. ο Αλέξης Τσίπρας έπαιξε με τους θεσμούς και την κοινωνία, έκλεισε ο κύκλος της Μεταπολίτευσης και προχωράμε σε έναν νέο πολιτικό κύκλο βασισμένο σε νέες πολιτικές αλλά και σε έναν επανακαθορισμό της αριστεράς και της δεξιάς...Νομοτελειακά τα μέτρα αυτά δεν θα έχουν αποτέλεσμα ούτε κοινωνικά ούτε οικονομικά...και σε 2-3 χρόνια η Ευρώπη θα βρεθεί νομοτελειακά αντιμέτωπη με το δίλημμα ή της διάλυσης της ή του τερματισμού της λιτότητας..... Μην ξεχνάτε ότι το 2017, θα έχουμε εκλογές στη Γερμανία και θα αποτλέσει το τέλος του Σόιμπλε αλλά και της Μέρκελ.....Εαν σταματήσουμε να ελπίζουμε και να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη Πατρίδα ατιπροοδευτικέ, χαθήκαμε, καλύτερα να πάμε στα βουνά να βοσκάμε γίδια...Η Πατρίδα μας δεν ανήκει σε κανέναν, παρά μόνο στους αγέννητους Έλληνες...

      Διαγραφή
    4. Giannh, se sygxairw gia tis apopseis sou, kserw oti den xreiazesai th dikh mou epibrabeush, alla aplws etsi aisthanthika, mono kai mono gia na sou dwsw mia elaxisth estw wthisi pou mporei na sou dwsei mia epibrabeush apo ton kanenan sto diadiktyo gia na synexiseis na skeftesai me autes tis arxes!

      Διαγραφή
    5. Αντιπροοδευτικέ,

      θλίψη προκαλεί το να είμαστε κοντόφθαλμοι και βλέπουμε μόνο το άμεσο μέλλον (αν μπορούμε κι αυτό να το δούμε).
      Το κάλεσμα της Ιστορίας είναι τώρα και μας επιβάλλει να θέσουμε στόχους και να περιγράψουμε το όραμα για τις επόμενες γενιές.
      Λαός χωρίς όραμα είναι λαός χαμένος.
      Είναι λαός "βλέποντας και κάνοντας", είναι λαός "όλα στο πόδι".

      Γιάννη,
      δύο επισημάνσεις: 1) Μην είσαι σίγουρος ότι το 2017 θα είναι το τέλος του Σόιμπλε και της Μέρκελ και
      2) Η Πατρίδας μας δεν ανήκει ούτε στους αγέννητους Έλληνες, ΕΜΕΙΣ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

      Διαγραφή
  9. Κάποια κριτική, έστω και υποτυπώδη, για την εκλεκτή πολιτική παρέα της Γερμανικής Ευρώπης και των ενταύθα δοσίλογων ;

    Ή μήπως αρκεί η "επιστημονική άποψη" ότι ό λαός είναι πρόβατα και μονίμως δεν ξέρει τι ψηφίζει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη
      η κριτκή μου είναι στην όλη διαδικασία.
      Καθαρά τεχνοκρατικά, ως άνθρωπος που παρακολουθώ επί 25 χρόνια τα διεθνή και έχω συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις, η Ελλάδα με τη συμπεριφορά της και τις παιδαριώδεις ενέργειες των κυβερνώντων, με κορυφαίες τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου και το δημοψήφισμα, ενίσχυσε τις θέσεις της Γερμανίας και των περι αυτήν χωρών, για να μας τσαλακώσουν στη σύνοδο κορυφής.
      Όλα αυτά ώφειλε να τα γνωρίζει η κυβέρνηση, αφού τα γνώριζα εγώ, που δεν έχω πρωτογενή ενημέρωση και πληροφόρηση και καλούσα τον κόσμο να μη γίνει συνένοχος στο έγκλημα και εννοώ το δημοψήφισμα-πραξικόπημα της 5ης Ιουλίου.
      Επιεδή οδηγό στη ζωή μου έχω βάλει το εμείς και όχι το οι άλλοι, και επειδή γνωρίζω τι είναι η διεθνής και τι η ευρωπαϊκή κοινότητα, προτιμώ να επικεντρώνομαι στα δικά μας λάθη και όχι στις ανθελληνικές ενέργειες των άλλων, τις οποίες θεωρώ και δεδομένες και αναμενόμενες.
      Καιρός για εθνική περισυλλογή, για να μην ξαναπέσουμε θύματα ανεύθυνων λαϊκιστών και εξουσιομανών, για να δούμε μετά πώς θα ξαναχτίσουμε την Ελλάδα και πώς θα σταματήσει η διάλυση του έθνους από τους εθνομηδενιστές.
      Οι λύκοι στο διεθνές σκηνικό θα υπάρχουν πάντα και ο μόνος που μπορεί να τους αποκρούσει, είναι ένας λαός με ενιαία εθνική συνείδηση, με τους πολίτες να έχουν τον πρώτο ρόλο στις αποφάσεις και όχι το ρόλο του άλλοθι και του συνενόχου των προδοτικών επιλογών των πολιτικών.

      Διαγραφή
    2. Σάββα,
      Στο είχα θέσει το ερώτημα άλλου αλλα δεν απαντάς. Διάβασε τα άρθρα των Κρούγκμαν, Στιγκλιστ, Γκαλμπρειθ, κλπ που εξηγούν την σημασία του δημοψηφίσματος. Νομίζω έχουν δίκιο, και το αντιλήφθηκαν παρ´ ότι πέραν του Ατλαντικού.

      Εσυ υποστήριζες το Ναι, ευθυγραμμιζόμενος με τον χείμαρρο της πολιτικής προπαγάνδας, ψευδών δημοσκοπήσεων, εκβιασμών τραπεζών, κλπ. Όταν το Ναι οδηγούσε μαθηματικά στην οικονομική καταστροφή και στην παράδοση κάθε τελευταίας αξιοπρέπειας.

      Η νεολαία έδειξε πολυ περισσότερη αντίληψη.

      Διαγραφή
    3. Πραγματικά εκπλήσσομαι με την υπομονή σου. Εγώ προσωπικά πάω πάσο. Άδικος κόπος να προσπαθείς να εκφράσεις απόψεις ανάμεσα σε ενα τυφλό και φασιστικό όχλο που έχει φτάσει στο σημείο να ζητά απο τον Σάββα να ξεκινήσει επανάσταση για να διώξει την κυβέρνηση. Ούτε ένας σας δεν έχει δώσει η εισηγηθεί λύση. Τα ξερεται όλα αλλα τελικά σας οδηγεί ο τυφλός σας φανατισμός. Λύσεις μπορείτε να εισηγήθηκε?. Οχι καινούργιους ηγέτες, λύσεις θελουμε, δεν θελουμε άλλους τυράννους, μόνο λύσεις. Δεν μπορείτε όμως ειςτε άδειοι και υπερφιαλοι. Και μην σχολιάσετε το σχολιο μου. Γιατι ειναι η τελευταία φορά που διαβάζω αυτο το ιστεολογιο. Καλο κουράγιο dimitri

      Διαγραφή
    4. Άρη
      προσωπικά ποτε δεν υπερασπίστηκα το ΝΑΙ.
      Απλά, ήμουν κατηγορηματικά αντίθετος με το δημοψήφισμα, το οποίο τώρα γράφει στα παλιά της τα παπούτσια η κυβέρνηση, αφού φέρνει μια συμφωνία πολύ χειρότερη από εκείνη που απέρριψε ο λαός στο δημοψήφισμα.
      Όσο για τη συμπεριφορά των πολιτών, τις ύβρεις, τους βρυχηθμούς και τις άναρθρες πολιτικές κραυγές, όλα αυτά έχω το δικαίωμα να τα κρίνω, χωρίς να χαρακτηρίζω προσωπικά κάποιον που ψήφισε έτσι ή αλλιώς.
      Απλά, δεν ήθελα να γίνουν συνένοχοι οι Έλληνες στο έγκλημα του Τσίπρα, να προκηρύξει έαν δημοψήφισμα, να κλέισει τις τράπεζες, να προκαλέσει τεράστια ζημιά στην οικονομία και την κοινωνία, να ενισχύσει τις θέσεις και τα επιχειρήματα των αντιπάλων και των εχθρών μας στην ευρωζώνη και στο τέλος να φέρει μια συμφωνία τρισχειρότερη από εκείνη που απέρριψε το 61% του λαού.
      Ένας από τους λόγους που το έκανε, είναι αυτός.
      Ο Τσίπρας ξέρει ότι ο συνένοχος για ψυχολογικούς λόγους συνεχίζει να υποσττηρίζει τον ένοχο, ακόμα και όταν αποκαλυφθεί το έγκλημά του.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Καλεντερίδη

      Το ΟΧΙ ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές του Ελληνισμού τα τελευταία χρόνια και αυτό κυρίως γιατί ήταν μία τεράστια μούντζα σε όλο το Γερμανικό φασισταριό που βγήκε δημοσίως και διέταζε τον Ελληνικό λαό να ψηφίσει σύμφωνα με τα γούστα του.

      Το τι ακριβώς εννούσε η Γερμανική Ευρωμαφία με το ΝΑΙ, έγινε πλέον διεθνώς γνωστό μέσα στο Σαββατοκύριακο και οι παγκόσμιες πλέον αντιδράσεις εναντίον τους είναι η καλύτερη απόδειξη του πόσο σοφά ψήφισε ο Ελληνικός λαός.

      Όμως.

      Όμως διαβάζω και τρίβω τα μάτια μου ότι αναγνωρίζετε στη Γερμανική μαφία "και των περί αυτήν χωρών" το δικαίωμα "να μας τσαλακώσουν στη σύνοδο κορυφής" και τούτο γιατί ο Ελληνικός λαός ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία το ΟΧΙ.

      Υποθέτω ότι είναι συντακτική παραδρομή λόγω άγχους, διότι άλλως η παράγραφος είναι ο σύγχρονος ορισμός του δοσιλογισμού.

      Διαγραφή
    6. Δημήτρη
      ο καθένας διαβάζει και αντιλαμβάνεται αυτό που θέλει.
      Τον να προβλέπω τον κίνδυνο και τις απειλές που υπάρχουν στο διεθνές και το ευρωπαϊκό σκηνικό, είναι ικανότητα και εμπειρία και το να το μοιράζομαι με τους Έλληνες πολίτες είναι εθνική ευθύνη και καθήκον.
      Όπως ευθύνη και καθήκον είναι να προειδοποιώ τους υπαρκτούς κινδύνους από ενέργειες που ενισχύουν τους αντιπάλους και τους εχθρούς της Ελλάδας στην Ε.Ε.
      Εξ αντικειμένου, οι καλύτεροι σύμμαχοι του Σόιμπλε, είναι εκείνοι που το έδωσαν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να τσαλακώσει τη χώρα μας.
      Αν είχαν εισακουστεί οι δημόσιες εκκλήσεις μου, η Ελλάδα δεν θα είχε τσαλακωθεί.
      Αυτός θεωρώ ότι είναι ο πραγματικός πατριωτισμός και όχι ενέργειες που ριχνουν νερό στο μύλο του Σόιμπλε και των φίλων του.

      Διαγραφή
    7. http://www.alternet.org/economy/james-galbraith-greek-revolt-threatens-entire-neoliberal-project Μια συνέντευξη του Galbraith μετά το δημοψήφισμα, διαβάστε τι απαντάει για την αξία του δημοψηφίσματος. Έπειτα αυτος μεταφράζει την αξία αυτή εναντίον του καπιταλισμού, του Νεοφιλελευθερισμού για την ακρίβεια, που σημαίνει ναι μπορεί να κλυδωνιστει το συστήματά, αλλα εσείς δεν ξερω τι κερδίζετε η αν χάνετε. Κι εγω είχα εδω από άλλες χώρες και μου λέγανε ηρωική κίνηση και όταν τους ρωτούσα ναι ηρωική αλλα εμείς τι θα απογίνουμε ως χώρα, με χτυπούσαν στην πλάτη....Αυτο ειναι το θέμα όμως για μας, η Ελλαδα τι θα απογίνει; Τώρα τα πράγματα ειναι σιγουρα πολύ πιο δύσκολα από ότι πριν από 5 μήνες, αλλα ελπιζω αυτή η βαθιά κρίση να μας κάνει έστω και αργά πιο Έλληνες. Κοιτάξτε για παράδειγμα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στην χρεοκοπία την εποχή του τρικούπη και τώρα, συγκρίνετε τα και θα καταλάβετε ποσό έχουμε αφελληνιστεί !

      Διαγραφή
    8. Κύριε Καλεντερίδη,

      Συμφωνώ στο γραφέν ότι "οι καλύτεροι σύμμαχοι του Σόιμπλε, είναι εκείνοι που το έδωσαν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να τσαλακώσει τη χώρα μας".

      Ελπίζω να συμφωνήσετε και εσείς ότι το 60% του Ελληνικού λαού απεφάνθη ότι οι σύμμαχοι του Σόιμπλε στην Ελλάδα είναι οι γνωστοί Γερμανοτσολιάδες που κυβέρνησαν την χώρα εδώ και χρόνια, με κορυφαίους τους δοσίλογους της τελευταίας πενταετίας.

      Ο Ελληνικός λαός άκουσε και τους μεν και τους δε και επειδή δεν είναι πρόβατα όπως πολλοί θα ήθελαν, απεφάνθη.

      Και οσονούπω θα επανέλθει δριμύτερος.

      Διαγραφή
    9. Σαββα,
      (Ομολογω ειχα την εντυπωση οτι παροτρυνες το ΝΑΙ.)

      Ο Τσιπρας ομως τωρα ειναι εκτεθειμενος, εχει πρακτικα ηδη πεσει.
      - Το ΟΧΙ κατεδειξε οτι η συμφωνια ειναι προδοτικη. Χωρις δημοψηφισμα ο Τσιπρας θα επικαλουνταν τις ψηφους των εκλογων και το χασμα αναμεσα στην κυβερνηση και το λαο δεν θα ηταν ολοφανερο.
      - Το ΟΧΙ επισης εφερε στην επιφανεια τα κινητρα των Γερμανων. Πραγμα για το οποιο ολος ο κοσμος ξεσηκωθηκε. Και η εικονα της Ευρωζωνης καταρρακωθηκε ανεπανορθωτα.

      Χωρις δημοψηφισμα, αυτα δεν θα ειχαν γινει. Αν δε η προπαγανδα των “μνημονιακων” ειχε περασει και ειχε ψηφιστει ΝΑΙ, τοτε θα θεωρουμασταν αξιοι της μοιρας μας.

      Το νεο μνημονιο εξακολουθει να ειναι πορεια προς την καταστροφη. Χωρις κουρεμα του χρεους, δεν θα διαρκεσει πολυ. Παλι σε αδιεξοδο θα φθασει.

      Αλλα αποτελεσμα του ΟΧΙ ειναι οτι οι εξελιξεις θα ειναι ραγδαιες. Αντιθετα με την εποχη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που μια ολοφανερη πορεια προς τον γκρεμο συνεχιζονταν για πεντε χρονια χωρις να αντιλαμβανομαστε τι παιζοταν απο πισω.

      Παρεπιπτοντως, δεν εχω καμια συμπαθεια προς τις εγχωριες αριστεριστικες κυβερνησεις. Αλλα και η ΝΔ/κλπ δεν μπορουν να φορτωνουν τις ευθυνες στον Συριζα τον οποιο αυτοι εφεραν με τα ασταματητα εγκληματα και προκλησεις τους - και κατι ισχυρισμοι για ανακαμψη την προηγουμενη χρονια ειναι φαντασιοπληξιες. (Αυτο το σχολιο δεν υποννοει τιποτα για τον Σαββα.)

      Διαγραφή
    10. 38% του εκλογικού σώματος ΔΕΝ θέλησε να συμμετάσχει στο δημοψήφισμα-κοροϊδία.Ένα τεράστιο μέρος του εκλογικού σώματος με λίγα λόγια ΔΕΝ θέλησε να νομιμοποιήσει κανέναν Τσίπρα ή άλλο πολιτικό βάζοντας του κάλπικα διλήμματα.'Αρα να μην λέτε ότι το 61.35% του λαού είπε όχι, γιατί στην πραγματικότητα είναι το 61.35% του 62% του λαού που συμμετείχε σε αυτή την φάρσα...Αν κάνετε την αναλογία, τότε μιλάμε περίπου για το 35% του λαού ότι αποφάνθηκε το ΟΧΙ....

      Αν είχε τα @@ ο Τσίπρας μπορούσε να θέσει εξ αρχής το δίλημμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ και όχι να λέει ψεύδη κοροϊδεύοντας για μία ακόμη φορά μέσα σε λίγους μήνες τον κόσμο, μόνο και μόνο για να καλυφθεί εσωκομματικά.Και τότε θα βλέπαμε πόσοι θα έρχονταν να ψηφίσουν ή όχι....

      Διαγραφή
    11. αυτην την συλογιστικη να την χρησιμοποιεις και στην περιπτωση των κυβερνησεων. Πιστευεις οτι τα μνημονια περασαν απο κυβερνησεις με μεγαλυτερα ποσοστα απο αυτο το πραγματικο 35%?
      Γιατι δεν βγηκες να σκουξεις αναλογα? Διοτι τοτε κυβερνουσε το κομμα μας ετσι?

      Διαγραφή
    12. Και ποιος σας είπε ότι επικροτώ την στάση των άλλων κομμάτων που κυβέρνησαν πριν τον ΣΥΡΙΖΑ;Αλλά και πέρα από αυτό....Τα προηγούμενα κόμματα ΔΕΝ κράτησαν τόσο ανεύθυνη στάση όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπου για μικροπολιτικούς λόγους έσυραν την χώρα σε ένα ψευτοδίλημμα, για το οποίο μάλιστα έκαναν και το δημοψήφισμα-παρωδία, ισοπεδώνοντας κάθε προσπάθεια που έκανε ο Ελληνικός λαός εδώ και πέντε χρόνια αλλά και καταφέρνοντας να διχάσουν μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού...Κατάφεραν να ξεπεράσουν ακόμη και τον ανεκδιήγητο ΓΑΠ ή τα δήθεν Ζάππεια του Σαμαρά....

      ΥΓ Μάλλον δεν αντιλαμβάνεστε ότι στις εκλογές παρουσιάζονται συνολικές θέσεις από το κάθε κόμμα και δεν μπαίνουν διλήμματα, όπως έγινε με το δημοψήφισμα...ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ!!!Αν το δίλημμα ήταν πραγματικό και καθαρό, όπως ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ, τότε θα βλέπατε την συμμετοχή του κόσμου...Όχι που τώρα ένας στους τρεις έλεγε σιγά μην πάω να ψηφίσω για κάτι που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΑ!!!!Αντιλαμβάνεστε την παράνοια ή ακόμη ασχολείστε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που σε κάθε περίπτωση έχασαν την εξουσία;Μάλλον όχι όπως φαίνεται...Γιατί μάλλον τώρα κυβερνά το "δικό σας" κόμμα....

      Διαγραφή
  10. Τρανή απόδειξη του τεράστιου λάθους του Ελληνικού λαού. Παρασυρμένος απ' τις απατηλες υποσχέσεις, πάνω στην απογοήτευσή και την απελπησία του, ψήφισε αυτόν που του έταξε να τον βγάλει από την περιπέτεια και τη λιτότητα, χωρίς όμως να διερωτηθεί με ποιον τρόπο θα γινόταν αυτό. Οι δημαγωγοί του συριζα, χωρίς καμιά απολύτως γνώση της πραγματικότητας, έταξαν λαγούς με πετραχύλια. Επεζήτησαν τη ρίξη με την Ευρώπη και το επέτυχαν βάζοντας στο περιθώριο και τις φιλικές φωνές προς τη χώρα μας. Πέρασαν πεντέμιση μήνες που οδηγούσαν απ' το κακό στο χειρότερο για να αντιληφθούν επιτέλους ότι οι "τζάμπα μαγκιές" δεν είχαν πέραση κι άλλαξαν ρότα. Το κακό όμως είχε γίνει κι άντε τώρα να συμαζέψεις τα συντρίμια. Συμπέρασμα: Η πολιτική που εφαρμόστηκε ήταν λαθεμένη κι έβλαψε ανεπανόρθωτα τη χώρα. Αν δε δεν στεκόταν στο πλευρό μας η Γαλλία, η ζημιά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιχάλη
      το λαθεμένη είναι η πιο ήπια έκφραση που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς.

      Διαγραφή
    2. Ποια η εναλλακτικη Μιχαλη μου ? Ακομη δεν καταλαβες οτι το ψευτορωμαιϊκο της Μεταπολιταευσης κλεινει με τον Τσιπρα ? Απο δω και μπρος οτι δεις θα ειναι η μεταβαση στη νεα εποχη. Αυτην που δεν θελουμε να δουμε. Θα την δουμε ομως, ειτε ετσι ειτε γκιουβετσι. Και ο νοων νοητω . .

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Μιχαλη δεν ντρεπεσαι? Ο παρλαπιπας δεν ελεγε οτι "λεφτα υπαρχουν"?. Ο λυγεροκορμος δεν ελεγε οτι ειναι κατα των μνημονιων, και δωστου ζαππεια. Αυτοι οι απατεωνες δεν μας πειραξαν? Μονο ο συριζα? Αν δεν βγαλομε τα κομματικα γυαλια θα εξατμιστουμε στο λεω. Θα εξατμιστουμε. Τα κομματα ειναι οι δουρρειοι ιπποι, μεσα στους οποιους εχουν εγκαταστασθει ολες οι σκοτεινες δυναμεις. Κομμα, και καθαρο δεν γινεται.
      Τωρα θα μου πεις αν οδηγει σε λυση αυτη η υποθεση. Οχι δεν οδηγει. Η μαλλον οδηγει στο συμπερασμα, οτι η Ελλαδα πρεπει να αποκτησει ελληνικα κομματα για να εχει ελπιδα. Αλλα βλεπεις ο ελεγχος της πατριδας γινεται μεσα απο τον ελεγχο των κομματων. Το ΚΙΣ ειναι αυτο που δινει το ΟΚ για πολιτικη σταδιοδρομια.

      Διαγραφή
    5. Μιχαλη δεν ντρεπεσαι? Ο παρλαπιπας δεν ελεγε οτι "λεφτα υπαρχουν"?. Ο λυγεροκορμος δεν ελεγε οτι ειναι κατα των μνημονιων, και δωστου ζαππεια. Αυτοι οι απατεωνες δεν μας πειραξαν? Μονο ο συριζα? Αν δεν βγαλομε τα κομματικα γυαλια θα εξατμιστουμε στο λεω. Θα εξατμιστουμε. Τα κομματα ειναι οι δουρρειοι ιπποι, μεσα στους οποιους εχουν εγκαταστασθει ολες οι σκοτεινες δυναμεις. Κομμα, και καθαρο δεν γινεται.
      Τωρα θα μου πεις αν οδηγει σε λυση αυτη η υποθεση. Οχι δεν οδηγει. Η μαλλον οδηγει στο συμπερασμα, οτι η Ελλαδα πρεπει να αποκτησει ελληνικα κομματα για να εχει ελπιδα. Αλλα βλεπεις ο ελεγχος της πατριδας γινεται μεσα απο τον ελεγχο των κομματων. Το ΚΙΣ ειναι αυτο που δινει το ΟΚ για πολιτικη σταδιοδρομια.

      Διαγραφή
  11. Ετσι είναι Σάββα, συγχαρητήρια. Τι νομίζεις για την αποχή σαν μορφή διαμαρτυρίας; Εν τέλει, το αποτέλεσμα των εκλογών, νομιμοποιείται με συμμετοχή του 50 ή 40% των ψηφοφόρων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω πως η αποχή για να εχει νόημα πρεπει με κάποιον τροπο να εκφράζεται!

      Διαγραφή
  12. Πριν απο λιγο ανακοινωθηκε μια ακομη αιματηρη συμφωνια για τους Ελληνες...Προσωρινα ισως για καποιο διαστημα σταματησουμε να μιλαμε για τα οικονομικο χάλη της χωρας...Μηπως ηρθε η ωρα να συρθει η χωρα σε αναλογη αιματηρη συμφωνια που θα αφορα τα κυριαρχικα δικαιωματα της, στο Αιγαιο?? Αλλωστε οι Τουρκοι θα κανουν το παν να μας πιεσουν, εκφοβιζοντας μας με πολεμο, να τους παραχωρησουμε κατι ετσι "φιλικα" για να μην μας τα παρουν χωρις καν να μας ρωτησουν!!! Νομιζω οτι το παρτυ μετατοπιζεται απο της Βρυξελες στο Αιγαιο. Εκει θα γελασουμε πιο πολυ ......Διοτι οσο και να θελουμε να ωραιοποιεισουμε μια κατασταση, μια χωρα σε κατασταση χρεωκοπιας, δεν θελει να μπει σε πολεμο, γιατι η αμυντικη ισχυς της ειναι πολυ περιορισμενη....Ισως θα πρεπει να εκτυπωσουμε σε λιγο καιρο νεους χαρτες για την Ελλαδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψυχραιμία, αυτή τη στιγμή το σημαντικό είναι να μπούμε σε μια περίοδο οικονομικής σταθερότητας ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε σε πολιτικό επίπεδο τουρκικές κινήσεις αρχικά. Κακιά συμφωνία αλλά συμφωνία δίνει εργαλεία για να πολεμήσουμε σε όλα τα επίπεδα και όλα τα πεδία !

      Διαγραφή
  13. Πολυ καλό το άρθρο σας κ. Καλεντερίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εκει που φτάσαμε ειναι σίγουρο οτι η οποια συμφωνία θα επέφερε πολλες αντιδράσεις απο ολα τα μέρη.Το ερώτημα που γεννάτε ειναι οτι αφού η τσιπρας πιστεύει οτι το χρέος δεν ειναι Εξ αρχής βιώσιμο αν αυτο δεν υποστεί κάποιου είδους κουρέματος γιατι τοτε δέχεται και βάζει ως εγγυηςη προς τους δανειςτες 50 δις ελληνικά ασετς?
    ακομη και αν εςτω ηταν οριακά εξυπηρετούμενο πολυ ευκολα ο πανίσχυρος δανειστής θα μπορει με μια τρικλοποδιά του να σε καταστήσει αφερέγγυο και να σου αρπάξει τα ασημικά αυτα...
    Σαββα πολυ φοβάμαι οτι οταν ο οικονομικός κουρνιαχτός καταλαγιάσει θα δουμε οτι η μεγαλύτερη ζημιά θα προέλθει απο τα εθνικά θεματα ,και το μεταναστευτικό ( ηδη θα πρεπει να προετοιμαζόμαστε για τους πρώτους Μεταναςτες με ελληνική ιθαγένεια)... Και άντε να τους εξηγείς το .. Για ποια πατρίδα σύντροφε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελικα το δημοψηφισμα στηθηκε απ’ εξω και υπηρετηθηκε αψογα απο μεσα με ενα και μοναδικο σκοπο. Το πειραματοζωο της τελευταιας πενταετιας, ο Ελληνικος λαος να ταπεινωθει και να υπογραψει ο ιδιος, με μεθοδους αμεσης «δημοκρατιας» (!) την οριστικη θανατικη του καταδικη. ΔΕΝ το επραξε ομως. τους σβουριξε μια μεγαλοπρεπη σφαλιαρα ! Και τους μεσα και τους εξω. Μετα το δημοψηφισμα, οι παμπονηροι σκηνοθετες διαπιστωσαν εντρομοι πως απετυχαν, να υποταξουν την συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου που βροντοφωναξε ενα ηχηροτατο ΟΧΙ που ακουστηκε πολυ δυνατα σε καθε γωνια του πλανητη, διατρανωνοντας την θεληση του για ζωη, ελευθερη, περηφανη, κι ακηδεμονευτη. Το μεγαλυτερο κομματι του Ελληνικου λαου, δεν τους εκανε την χαρη, να σκυψει το κεφαλι, δηλωνοντας υποταγη στους μισανθρωπους, τοκογλυφους δανειστες ουτε πεισθηκε απο τη ρητορικη, των «υπερηφανων» Ελληνων ηγετων της αντιπολιτευσης. Η κυβερνηση με το νέο μνημονιο που προεκλογινα αφοριζε, βρηκε τελικα την δεδηλωμενη, να κρυψει τα αισχη των δυο προηγουμενων μνημονιων και να προσθθεσει τα δικα της. Τωρα πλεον, κυβερνηση θα συγκροτουν μονο «υπευθυνοι» πολιτικοι, τυπου Θεοδωρακη, Γεννηματα, Δενδια, Μητσοτακη, «Μπουμπουκου» ή τεχνοκρατες τυπου Παπαδημου. Ουτε καν ο κ. Τσιπρας που καηκε μονος του και θα καταληξει στον σκουπιδοτενεκε της ιστοριας αφου καταφερε να σαπισει πριν καν ωριμασει !
    Θα σας επιβαλουν μεγαλο και δυσβαστακτο φορο, αλλα δεν θα προφθασουν . . . ειχε προφητευσει πριν 300 χρονια ο Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος. Και ο νοων νοητω . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΠΟ ΤΟ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ΣΤΟ "ΘΑ ΣΚΙΣΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ"... ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΦΑΔΙ!!!

    Θα μοιραστώ ένα ανέκδοτο (μαστορικό) του πατέρα μου, που το 'χω μετατρέψει στην Ελληνική πραγματικότητα και ο νοών νοείτω....
    Πηγαίνει βόλτα την ΕΛΛΑΔΑ ο έλληνας πρωθυπουργός (πείτε τον Κωστάκη, Γιωργάκη, Αντωνάκη, Αλεξάκη...) στην εξοχή για να της τάξει πως θα την κάνει βασίλισσα!!!
    Εκεί που της μιλάει γλυκά, ξάφνου, πετάγεται (όλως τυχαίως) από το δάσος ο ΚΑΚΟΣ (πείτε τον λύκο, δανειστή, τοκογλύφο, γερμανοεβραίο, συναίτερο...) και ζητά από τον μνηστήρα τα λεφτά του. Λεφτά δεν έχω, του απαντά: "Είμαι άεργος, να οι τσέπες μου είναι άδειες". Καλά, του απαντά ο ΚΑΚΟΣ: "Αφού δεν έχει λεφτά θα σου απαφτώσω την γυναίκα. Και πρόσεχε κατά την διάρκεια της πράξης θέλω να βλέπεις αν τα κάκαλά μου είναι αλφάδι". Εντάξει; εντάξει, του απαντά ο εταίρος. "Είναι αλφάδι ω ρε χατζαηαβάτη;", αλφάδι είναι αφέντη μου, αλφάδι!!!
    Αφού τελειώνει ο ΚΑΚΟΣ και σηκώνει τα παντελόνια του, γυρνά προς τον ελληναρά πρωθυπουργό και του λέει: "Ραντεβού τον άλλο μήνα εδώ, έτσι; Και αν δεν έχεις λεφτά ξέρεις εσύ;" Κλαμμένη και ατιμασμένη η ΕΛΛΑΔΑ γυρνά προς τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ και του λέει απαρηγόρητη: "Μα καλά δεν προασπίστηκες την τιμή και την υπόληψή μου...." Και της απαντά: "Μα τι λες... έκανα κάτι καλύτερο. Τον κορόιδεψα (αμ πως). Τα κάκαλά του δεν ήταν αλφάδι!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι λυκοι αποτραβηχθηκαν για λιγο καιρο. Μακαρι στο μεσοδιαστημα να μας προκυψει διορατικος και προνοητικος τσοπανης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κλαμα, προοδευτικο!

    Λοιπον, μετα τους ΧΡΥΣΑΝΕΛ, τωρα δεν λειπει τιποτα αλλο παρα και την δοκιμη της σκετης ηλιθιοτητας χα. Ετσι για να μην εχουμε τυψεις πως χανουμε κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ξεχωριστα απλα αναφερω, η χαμενη συνοχη και η αποδυναμωση
    των πολιτισμικων και πολιτιστικων ιδεων & εθιμων που απαρτιζουν
    την ελληνικη κοινωνια, ειναι ομως αποτελεσμα ολων των μεταπολιτευτικων
    κομματων που κυβερνησαν και των μικρων που συγκυβερνησαν
    αυτο τον τοπο.
    Δεν μπορω να κατηγορησω τον Συριζα για αυτο το φαινομενο,
    ανεξαρτητα τις δικες του, εγκληματικες κινησεις που εκανε
    μεσα σε 5 μηνες. Παρολα, υποσχεθηκαν πολλα και με παθος,
    εκαναν δηλαδη αυτο που εκαναν οι προηγουμενοι, εκμεταλλευτηκαν
    το αδιεξοδο των ελληνων και εδειξαν ενα δρομο που δεν υπηρχε καν!
    Καλυτερα λεω, διοτι Η αριστερα μας εδειξε, επιτελους, οτι σε ενα
    νεο κοσμο με νεα γεωστρατιωτικα και γεωπολιτικα δεδομενα, δεν μπορει
    καποιος να κυβερνησει με ''πολιτικ ιδεες'' που ειναι αποηχος απο τα τελη
    του 19ου αιωνα και αρχης του 20ου!!!!!!!!!!!!!!! Καλη μας τυχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Την εποχή της μάσας, ένας έλληνας πολιτικός επισκέπτεται την Γερμανία.
    Ο ομόλογος του, κατά την μετάβαση από το αεροδρόμιο στο υπουργείο του, τον ξεναγεί στα της πόλεως και σε μερικές περιπτώσεις σκύβοντας προς τον επισκέπτη του εξομολογείται ότι το χ έργο κόστισε ψ χρήματα και έβγαλε ένα μικρό μπόνους των 10.000 ευρώ.
    Τέλος πάντων τα έργα που έγιναν επί των ημερών του, απέδωσαν μερικές χιλιάδες ευρώ στον Γερμανό πολιτικό.
    Ανταποδίδοντας την επίσκεψη ο γερμανός πολιτικός , σε κάποια στιγμή της διαδρομής ακούει τον συνάδελφο του να του λέει:
    Βλέπεις αυτό το τεράστιο έργο το οποίο κόστισε 100.000.000 ευρώ;
    …..Μα, δεν βλέπω τίποτα απαντά έκπληκτος!
    Φυσικά και δεν βλέπεις του απαντά ο Έλληνας πολιτικός , αφού και τα 100.000.000 ήταν το μπόνους!!!
    Κάγκελο ο Γερμανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τελικά Σάββα, ο Τσίπρας σε εισάκουσε:
    ΠΡΑΚΤΙΚΑ έχουμε πλέον κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας", "εθνικής ενότητας", "ειδικού σκοπού"... ο Σύριζα μετατράπηκε σε Τσίπριζα, σύμμαχο των γερμανοδοσιλόγων ΝΔ-Πασόκ-Ποτάμι, πιόνι των ντόπιων ολιγαρχών, λακέ των γερμανών ιμπεριαλιστών... κι ο ίδιος ο Τσίπρας έγινε ο νέος Ράλλης, ο Vidkun Quisling του 2015.
    Το πραξικόπημα για το οποίο κατηγορήθηκες κι εσύ ότι καλούσες, έγινε: απλά δεν έγινε εναντίον του Τσίπρα αλλά από το περιβάλλον του Τσίπρα.

    Το άρθρο σου μιλάει για "εθνικό αναστοχασμό" αλλά αποτυγχάνει να δώσει την κατεύθυνση, τη μέθοδο και τη στόχευση που πρέπει να έχει...
    Ποιος είναι ο ΑΝΣΚ καπετάνιε;;;;
    Εξαντλείσαι μόνο σε μπαλωθιές γενικευτικές προς την Αριστερά και ξεχνάς τόσο τις τεράστιες ευθύνες της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς όσο και το γεγονός ότι "εθνικός αναστοχασμός" υπό ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ δεν γίνεται... επειδή το μνημόνιο Τσίπρα είναι αυτό και τίποτα λιγότερο, ενώ τα μνημόνια ΓΑΠ & Σαμαρά ήταν ξεπούλημα και μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους αντίστοιχα.

    Δυστυχώς για τη δική μου πλευρά, την ΕΑΜική Αριστερά, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα οι ευρώ-φεντεραλιστές του Σύριζα χρεωκόπησαν μεν ως διαπραγματευτική-ιδεολογική γραμμή όπως είχα γράψει κι εδώ αλλά επικράτησαν στους εσωκομματικούς συσχετισμούς και πρωτίστως στο εσωτερικό του περιβάλλοντος Τσίπρα και μας έσυραν σε ένα σύγχρονο Μαντζικέρτ.
    Πραξικόπημα έγινε. Προδοσία κανονική...

    Δεν πειράζει όμως... Τώρα σε μας ανήκει η ευθύνη.... ΟΧΙ μέχρι τέλους, αγώνας μέχρις εσχάτων!
    Εμείς δεν θα παραδοθούμε. Βάρκιζα νο.2 δεν θα δεχτούμε.
    Εσείς οι δεξιοί Σάββα Καλεντερίδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό για όποιον άφρονα ισχυρισθεί ότι δεν έχουμε Κατοχή...

      Greece May Have To Sell Islands And Ruins Under Its Bailout Deal
      http://time.com/3956017/greece-bailout-selloff/

      Διαγραφή
    2. Μπορείς να ρίξεις έναν τοίχο με το κεφάλι σου; Είναι δυνατόν να μην έχεις καταλάβει ακόμα ότι είσαστε στη δουλεψη Αμερικανών;

      Διαγραφή
    3. Κόκκινε Χασάπη, επειδή είμαι loco, μου εξηγείς την έννοια Κατοχής; Πού την βλέπεις και από ποιούς την βλέπεις; Και στην Βάρκιζα 2, όπως λες, τι θα παραδώσετε τώρα, νεροπίστολα;

      Διαγραφή
    4. El Carnicero Rojo
      με καλείς να πάρω θέση και να έχω έτοιμη πρόταση για ένα θέμα εξαιρετικά δύσκολο και περίπλοκο και για το οποίο προειδοποιούσα μήνες τώρα ότι έρχεται και έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να μην έλθει.
      Σκοπεύω να βγάλω ένα βιβλίο με τα άρθα αυτά τις επόμενες μέρες.
      Αν είσαι μάγκας (πλάκα κάνω εδώ, μην παρεξηγηθείς), να έλθεις και να μιλήσεις, γιατί τα περισσότερα τα είχες διαβάσει.
      Έλα και πες εκεί τις απόψεις σου.
      Έτσι πρέπει να γίνεται ο πολιτισμένος και παραγωγικός διάλογος και όχι με ανταλλαγή ύβρεων και δεν εννοώ εσένα.

      Διαγραφή
    5. Σάββα,
      η κριτική και η ανάλυση πρέπει να εμπεριέχουν και προτάσεις... να καταδεικνύουν κατεύθυνση... να προτείνουν "τί δέον γενέσθαι"... αλλιώς καταλήγουν σκέτο show off.
      Δεν καταλαβαίνω πού, πότε και πώς να έρθω και να μιλήσω...
      Θα γράψεις ένα βιβλίο με άρθρα; ή με απόψεις ομιλητών;
      Εντάξει, ΑΝΣΚ δεν είσαι ακόμη έτοιμος να προτείνεις, αλλά μεθοδολογία εργασίας;
      Και φυσικά δεν εννοώ να διοργανωθεί κάτι που θα θυμίζει έστω και ελάχιστα διαδικασίες αριστερού φορέα αλλά διαδικασίες επιστημονικής ημερίδας.

      Διαγραφή
    6. El Carnicero Rojo
      Δεν έγινα κατανοητός.
      Θα εκδώσω ένα βιβλίο με δικά μου άρθρα, που σχετίζονται με τη διαχείριση της κρίσης.
      Φυσικά, θα έχω και ένα κεφάλαιο με το τι κατά την άποψή μου πρέπει να γίνει.
      Να στο στείλω, να το διαβάσεις και αν θέλεις έλα να πεις την δική σου άποψη, όχι μόνο για το βιβλίο, αλλά επί παντός επιστητού.
      Νομίζω ότι πρέπει να ανοιχτούμε στην κοινωνία, η οποία έχει και αριστερούς και δεξιούς και ακομμάτιστους.
      Εκεί προβάλλονται οι θέσεις όλων, γίνεται διάλογος και ανταλλασσονται απόψεις.
      Κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω.

      Διαγραφή
    7. Σάββα Καλεντερίδη,
      Δεν έχεις άσχημη ιδέα... είτε από άποψη εκδοτική, είτε από άποψη δημοσιογραφική.
      Και φυσικά το τί δέον γενέσθαι πρέπει να περιλαμβάνεται σε ένα τέτοιο βιβλίο.

      Απλά έχω κάποιες επιφυλάξεις ως προς το timing.
      Δηλαδή είναι σωστή η μεθοδολογία να περιλαμβάνονται αριστερές και δεξιές απόψεις.
      Μπορεί όμως να γίνει πραγματικά εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος σε εποχή διχασμού, κοινωνικού εμφυλίου όπου κυριολεκτικά αύριο μπορεί να σφαζόμαστε μεταξύ μας στους δρόμους; (και δεν το λέω απειλητικά αυτό, είναι μία μεγάλη πιθανότητα)
      Ας σκεφτούμε αν θα μπορούσαμε να κάνουμε μεταξύ μας διάλογο όχι για το τί να γίνει ΤΩΡΑ και στο ΜΕΛΛΟΝ αλλά για το τί έγινε πριν από 70 χρόνια, π.χ. στα Δεκεμβριανά του 1944... θα γινόταν πανδαιμόνιο... τα πάθη κοχλάζουν ξανά όπως τότε.

      Από την πλευρά μου είμαι διατεθειμένος να συμβάλλω σε μία απόπειρα διαλόγου, έντυπου ή μη, για το τί δέον γενέσθαι.
      Δεν μπορώ όμως να μην εκφράσω το σκεπτικισμό μου για διάφορες καίριες πτυχές του εγχειρήματος όπως η πολύ αρνητική χρονική συγκυρία.

      Διαγραφή
    8. El Carnicero Rojo
      δεν είπαμε θα γίνει αύριο.
      Μόλις βγει, διάβασέ το και βλέπουμε.
      Όσο για το δεξιές και αριστερες, άστο.
      Δεν είναι ώρα.
      Οι απόψει και οι ιδεές και φυσικά οι άνθρωποι, δεν φυλακίζονται σε διαχωριστικές γραμμές.

      Διαγραφή
    9. Ελπίζω μέχρι τότε να μη μας έχουν προλάβει οι εξελίξεις και να μην έχουν επαληθευτεί οι φόβοι μου για εμφύλιο.
      Ήδη στη βουλή, αυτή τη στιγμή συντελείται το μεγαλύτερο ξεπούλημα που έχουμε ζήσει ως έθνος, υπογράφεται πράξη όχι απλά υποτέλειας και αποικιοποίησης αλλά κατάργησης του νεοελληνικού κράτους 194 χρόνια μετά την εθνεγερσία μας.
      Αυτό δεν πρόκεται να περάσει έτσι... εισερχόμαστε σε μια νέα ιστορική φάση όπου τα 5 περασμένα χρόνια δυστυχίας και καταστροφής θα μοιάζουν με χρόνια παιδικής αθωότητας.
      Όλα θα αλλάξουν μετά από σήμερα...

      Διαγραφή
    10. Νομιζω ότι ήρθε η ώρα σ' αυτήν τη χώρα να υποβαθμίσουμε τους όρους δεξιός-αριστερός στην πραγματική τους διάσταση.Δηλαδή με ποιο πόδι κλωτσάμε το τόπι.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.