18/7/15

Η πόρτα του φρενοκομείου έκλεισε…

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ
Δυστυχώς δεν άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου, αλλά, όπως όλα δείχνουν, η πόρτα έκλεισε πίσω μας για τα καλά. Και όλοι βρισκόμαστε πια εγκλωβισμένοι σε αυτό το φρενοκομείο ημίτρελων, συμπλεγματικών, φρενοβλαβών.
Εκείνων που νομίζουν ότι είναι οι Καλάμιτι Τζέιν της επανάστασης, αυτών που βλέπουν στον καθρέφτη τους τη μετενσάρκωση του Μαρξ σε συσκευασία Κέινς και περιτύλιγμα Ελβις, και των πιο γραφικών αλλά εξίσου επικίνδυνων που βλέπουν το Νομισματοκοπείο του Χολαργού και την ΤτΕ σαν τα Χειμερινά Ανάκτορα. Και θα γέμιζαν εμάς με ευρώ και θα διέλυαν την Ευρώπη με ευρώ που θα τύπωναν σε τσιγαρόχαρτο.
Είναι οι ίδιοι ημίτρελοι που είχαν πείσει και τον πρωθυπουργό ότι θα σπρώχνονται Ρώσοι, Κινέζοι, Μογγόλοι να μας φορτώσουν χρήμα πριν μας στρώσουν στο άρπα κόλλα τον αγωγό να γεμίσουμε αέριο. Κι όμως αυτή η παρέα αποσταθεροποιημένων κρατά την τύχη της χώρας στα χέρια της.
Είναι και ο άλλος που το 2009 παραμύθιαζε τον Γ. Παπανδρέου και την κοινή γνώμη ότι μια χαρά θα τα καταφέρναμε και με τη δραχμή. Ο ίδιος τύπος που το βράδυ πριν τον διώξει ο πρωθυπουργός έλεγε ότι δεν θα ήταν κακή λύση και η υιοθέτηση του IOU. Προφανώς και δεν τον ένοιαζε γιατί αυτός θα πληρωνόταν στα δολάρια των Ιδρυμάτων που τον μισθοδοτούσαν στις ΗΠΑ και εμείς θα την περνούσαμε με χαρτάκια που μέχρι να φτάσεις στο σούπερ μάρκετ θα είχαν χάσει τη μισή αξία τους. Ομως ο κίνδυνος προκύπτει και από τους λογικούς.
Ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ δεν μας τα είπε καλά. Εκανε λάθη ο Βαρουφάκης είπε, έχω την ευθύνη και εγώ. Μα δεν αρκεί αυτό, κύριε Τσίπρα. Τα 30-40 δισ. που φορτώθηκε η επομένη γενιά Ελλήνων από την πλάκα του κ. Βαρουφάκη δεν ξεπλένεται με «ένα λάθος κάναμε».
‘Ή πιστεύετε και εφαρμόζετε τη συμφωνία, κύριε Τσίπρα, ή προσχωρείτε στο στρατόπεδο της Ζωής. Δεν μπορείτε, κύριε Τσίπρα, να λειτουργείτε ως τροχονόμος στο τρελοκομείο του κόμματός σας. Και να νοιάζεστε μόνο για το πώς θα σουτάρετε τη Ζωή και τον Λαφαζάνη για να πάτε σε εκλογές, επειδή πιστεύετε ότι θα τις κερδίσετε. Δεν αρκεί να κερδίζεις εκλογές. Πρέπει να έχεις τα κότσια να κυβερνήσεις. Είναι η ώρα να το αποδείξετε. Τουλάχιστον θα έχετε κερδίσει τα λογικά σας από αυτό το φρενοκομείο στο οποίο μας ρίξατε.

4 σχόλια:

  1. Μα κύριε Πετράκη, αν δεν το διακρίνετε το θέτω προς γνώση σας, και ο ίδιος ο Τσίπρας είναι φρενοβλαβής.

    Ελπίδα ΔΕΝ υπάρχει. Λυπάμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα θέσω ενα βασικό ερώτημα για το οποιο ποτε κανεις δεν αναφέρθηκε.
    Ο Τσιπρας κάλεσε την εσωτερική αντιπολίτευση να πάρει θέσει στο εξής.Εαν θεωρούν οτι Εναι αληθής η ψευδής ο εκβιασμός που υφίσταται στη χωρα μας.Και αν μεν ειναι ψευδής,κοινώς μπλόφα, οφείλουν να προτείνουν την λυση του και αυτος θα συνταχθεί μαζι τους ,εαν ομως ειναι αληθής τοτε οφείλουν να συνταχθούν αυτοι μαζι του...τόσο απλα...και μαλιστα προσέθεσε οτι παρα το οτι δεν το θελει ,ουτε τον,ιςτευει ειναι υποχρεωμένος να συμβιβαστεί με τις θέσεις των δανειστών ( η εκβιαστών)!

    Ομως εφόσον δεχτούμε το αληθές της θέσεις αυτής και οτι δεν ειναι μπλόφα,τοτε τίθεται το σοβαρότερο ολων ερώτημα

    κατα ποςο ειναι νόμιμο, οχι μονο με βαςη τους νόμους και το ελληνικό Σύνταγμα αλλα και με βαςη τις διεθνείς συνθηκες και νόμους να υφίσταται και πολυ περιςςοτερο να υποκύπτει σε εξωθεν εκβιασμό ενα νόμιμο κρατος και μια νόμιμη κυβερνηση? τι απαντηση θα έπρεπε να δώσει ενας ηγέτης ενος λαού οταν υφίσταται εναν τετοιο εκβιασμό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορώ να κάνω ιατρική γνωμάτευση αν είναι φρενοβλαβείς, σίγουρα μερικοί εκεί μέσα είναι τελείως κομπλεξικοί, αλλά τα γεγονότα είναι πεισματάρικα όπως έλεγε κι ο Λένιν.
    Και τα γεγονοτα λένε ότι ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ
    Με όποιον τρόπο κι αν ορισεις την ανικανότητα.
    Για να απαντήσω στον τελευταίο σχολιαστή: Ο πρωθυπουργός που υποκύπτει σε έξωθεν εκβιασμό έχοντας ρητή και πρόσφατη εντολή του λαού (και υποτίθεται πως υποκύπτει για το καλό του αδαούς λαού που δεν ξερει να ψηφίζει) λέγεται ΠΡΟΔΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η χωρα ειναι ενα απεραντο Φρενοκομειο.
    Κωνσταντινος Καραμανλης ο Α.
    Στης επομενες εκλογες, κομμα Ζωης-κυβερνηση.
    Ξερω καποιοι βολεμενοι-αρπακτικα,βγαζουν σπυρακια.
    Στον επομενο τονο.
    Εξουσια Χρυσης Αυγης.
    Η χουντα των μνημονιων,ειναι η νεα μεθοδος,υποταγης.ο παπαδοπουλος ζει,ομοιως και π ιωαννιδης,τα προβατα, βοσκουν στο λειβαδι.
    Αλλα πετρελαιο!!!,απ το Αιγαιο.
    Ηδη εχει κλειστει,για τους συγχρονους νταβατζηδες,συγχρονους Χουντικους προδοτες!.
    Η τρελα,απλα γινεται αρπαχτες,καποιοι.
    Εγιναν κρισσοι,για αυτο υπογραφουν την καταδικη μας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.