18/7/15

No shit Kostas! - "Πήγαμε απροετοίμαστοι στις διαπραγματεύσεις"

«Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι η πλευρά μας πήγε απροετοίμαστη στις διαπραγματεύσεις, με τελείως λανθασμένη αντίληψη της «Ευρώπης». Ήταν απαραίτητο να υπάρχει Σχέδιο Β, με τεχνική επεξεργασία και άμεση λαϊκή συμμετοχή»

lapavitsasA
Σε άρθρο του στο «The Press Project», υπό τον τίτλο «Ποιος τελικά ακολούθησε το δρόμο του Σόιμπλε;», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, σχολιάζει ην πορεία των διαπραγματεύσεων μέχρι τη στιγμή που επιτεύχθηκε συμφωνία ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές στη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
Ο κ. Λαπαβίτσας υπενθυμίζει τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες βρέθηκε στην εξουσία της χώρας, αναφέρεται στον εκβιασμό που ασκήθηκε στην Ελλάδα αλλά και στις επιλογές του Σόιμπλε ως «λύση» στον ελληνικό ζήτημα.

Για περισσότερα The Paper

2 σχόλια:

  1. Που είναι το πρόβλημα σε αυτά τα πολιτισμένα που μας λέει ο Λαπαβίτσας;
    Στην ειλικρίνεια !
    Θέλετε να σας πώ ότι η επιλογή του ΟΧΙ ήταν καταστροφική ! Προσωπικά πιστεύω είναι καλύτερη από αυτή που διάλεξε η κυβέρνηση της "αριστεράς" Ας το δεχτούμε για χάρη της συζητησης. Κάνει λοιπόν ο Τσίπρας ένα δημοψήφισμα που από τα γεγονότα ήταν ολοφάνερα στημένο. Ηθελε ο άνθρωπος να πάρει ένα ναι ή εστω ένα οριακό οχι και να βγεί να πει δεν το θέλω έγώ ο λαός όμως είναι κυρίαρχος κλπ κλπ Και του ρθε το 62% και την παταει. Ο Βαρουφάκης το πε ότι τους βρήκε το βράδυ του ΟΧΙ να χουν πένθος ! Και χωρίς το στοιχείο αυτό έχουμε το ατράνταχρο δεδομένο ότι διώξαν το Βαρουφάκη την ίδια νύχτα (τη νυχτα της νικης) γιατί δεν τον ήθελαν οι "εταίροι" Και εν πάσει περιπτώσει γράφει στα παλία του τα παπουτσι το δημοψήφισμα το σύμφωνα με το σύνταγμα "δεσμευτικό" και υπογράφει ακριβώς αυτό που όπως όλα δείχνουν είχε προαποφασίσει να υπογράψει. Εδω λοιπόν έγινε προδοσία και μου λέει ο Λαπαβίτσς για ειλικρινή συζήτηση και κουραφέξαλα ; Όλες οιι ξένες εφημερίδες λένε ότι βασική δουλεια του Τσίπρα αυτή τη στιγμή είναι να ξεφορτωθεί τους αριστερούς και μου λέει για "ειλικρινή διάλογο" Είτε καβαλάτε το κόμμα (πράγμα που το βρίσκω απίθανο) ή σηκώνεστε και φεύγετε το ταχύτερο όσο έχει απομείνει κάποιο ίχνος αξιοπιστίας πάνω σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα να δεις τι κάνει ο κύριος Λαπαβίτσας, ο οποίος φαίνεται να είναι καθηγητής προπαγάνδας, όπως οι καλοί γνήσιοι κομμουνιστές που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την πατρίδα και έθνος, που μάλλον είναι και έννοιες που δεν πιστεύουν άλλωστε, τουλάχιστον οι κομμουνιστές ελληνικής καταγωγής, που έχουν υπερισχύσει στα κομματικά όργανα! Μας αναφέρει για "διαπραγμάτευση", αλλά ξεκινάει από τα έγγραφα στις 9 Ιουλίου! Μα η διαπραγμάτευση ξεκίνησε την πρώτη ημέρα που κυβέρνησε ο Συριζα, αφού άμεσα ξεκίνησε τις συναντήσεις ο "πολύς" Βαρουφάκης, με στυλ ροκ σταρ. Είναι μια κλασσική προπαγανδιστική τακτική! Η ουσία είναι όμως πως η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδος υπονομεύτηκε από την πρώτη κιόλας μέρα αριστερής διακυβέρνησης! Ό,τι είχε επιτευχθεί ακόμα και αυτό το λίγο λόγω της ατολμίας και πολλές φορές της ανηθικότητας των προηγούμενων, γκρεμίστηκε ολοκληρωτικά από την κυβέρνηση Συριζα, η οποία ανοιχτά υπονόμευσε την εθνική προσπάθεια στρεφόμενη εναντίον της ΕΕ χωρίς να έχει εξασφαλίσει καμία εναλλακτική!

    Η περίπτωσή μας δεν είναι μόνον μαθηματικά, χώρια που από ό,τι φαίνεται κανείς στην κυβέρνηση δεν τα πάει καλά με τα μαθηματικά και η οικονομία εν γένει δεν μπορεί να είναι απλά μαθηματικά! Η ρήξη με την ΕΕ, η οποία ήταν ξεκάθαρα η πρώτη επιλογή της κυβέρνησης και η ίδια την επιδίωξε, όχι ο Σόυμπλε, ήταν μια αισχρή κίνηση, γιατί δεν είχε εξασφαλισμένη καμιά εναλλακτική επιλογή συμμαχιών για την πατρίδα, δεν είχε υπολογίσει το γεωπολιτικό περιβάλλον, δεν είχε καμία υποστήριξη από πουθενά ούτε σε πολιτικό ούτε σε οικονομικό επίπεδο ενώ δεν είχε και καμία λογική! Υποστήριζαν ουσιαστικά οι καθηγητές υπουργοί ότι η Ελλάδα θα πάει να αλλάξει το κακό και σκληρό νεοφιλελεύθερο σύστημα, υποστηριζόμενη από ποιον ακριβώς, τους Αμερικάνους που είναι ηγεμόνες του συστήματος ή τους Ρώσους και τους Κινέζους που επιδιώκουν τη διαιώνιση του συστήματος και της αναβάθμισής τους μέσα σε αυτό ή και την κυριαρχία επί αυτού; Δηλαδή αυτά που έλεγαν οι καθηγητές υπουργοί μπορούν να γίνουν πιστευτά μόνον από ηλίθιους, οι τρελοί δεν τα πιστεύουν! Αλλά υπήρχαν πολλαπλά σχέδια όπως έχω γράψει σε άλλα σχόλια μου και τα οποία δρούσαν παράλληλα, ο ένας είχε σχέδιο πρόκλησης μεγάλης κρίσης στην ΕΕ, που θα την οδηγούσε σε ομοσπονδιοποίηση και ο αρθρογράφος με άλλους είχαν σχέδιο λαϊκής δημοκρατίας και έχουν ακόμα ξεκάθαρα και πρέπει κάποιος εισαγγελέας να επέμβει, ο κύριος Νικολούδης πρέπει να τους εξετάσει όλους αυτούς διεξοδικά! Αυτά που γράφει για τις αυθαίρετες διαγραφές χρέους μπορούν να γίνουν πιστευτά από ηλίθιους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.