14/11/15

Ομπάμα, Ερντογάν, Αλ Σαούντ και Αλ Θάνι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι του εγκλήματος στη Συρία και του κύματος των προσφύγων και όχι η Ευρώπη

Ο Τσίπρας και η Τασία έχουν κι αυτοί μερίδο ευθύνης, γιατί με την πολιτική ανοικτών συνόρων άνοιξαν μια πόρτα στους πρόσφυγες, που στην ουσία δεν υπήρχε. Και μετά ήλθαν οι πνιγμοί και η κατάλυση της νομιμότητας σε Κω, Μυτιλήνη και αλλού!!!
Μεταναστευτικό: Τα του καίσαρος τω καίσαρι
Του Σάββα Καλεντερίδη
Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινή γνώμη από τη φωτογραφία του μικρού Σύρου, που κειτόταν νεκρός στην ακρογιαλιά της Αλικαρνασσού, θύμα γεωπολιτικών σχεδίων, σχεδίων περιφερειακών παραγόντων, κυκλωμάτων διακίνησης και εμπορίου ανθρώπινων ψυχών και ολιγοωριών εθνικών κρατών που συνορεύουν με εστίες κρίσεων.
Όμως κι εδώ η υποκρισία ορισμένων περισσεύει! 
Γι’ αυτό θα κάνουμε μια συνοπτική συνολική θεώρηση του φαινομένου, για να μην δώσουμε την ευκαιρία και πάλι σε εκείνους τους ιδεοληπτικούς που παίζουν με τις λέξεις και τις ζωές δυστυχισμένων ανθρώπων να στρεβλώσουν για άλλη μια φορά την πραγματικότητα.
Όσον αφορά το κύμα προσφύγων προς την Ευρώπη, αν εξαιρέσουμε τις πληγές του Αφγανιστάν, της Παλαιστίνης, της Σομαλίας και του Σουδάν, που άνοιξαν με ευθύνες της Δύσης και είναι παλιές, πλην όμως συνεχίζουν να χαίνουν, οι νέες πληγές που τροφοδοτούν τα κύμματα προσφύγων στην Ευρώπη, είναι κατά βάσιν αυτές της Λιβύης και της Συρίας.
Στη Λιβύη πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν η Γαλλία και η Αγγλία, ενώ οι ΗΠΑ του Μπάρακ Ομπάμα προτίμησαν να τηρήσουν μια στάση υποστήριξης, συντονισμού και καθοδήγησης της όλης επιχείρησης ανατροπής του Καντάφι, ενώ οι δυο ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν ενεργά στους βομβαρδισμούς με πολεμικά αεροσκάφη. Τότε ο Καντάφι προειδοποιούσε την Ευρώπη ότι θα πληρώσει με την άφρονα πολιτική της, γιατί αν διασαλευθεί η έννομη τάξη τη Λιβύη, θα πλημμυρίσει η Ευρώπη με μετανάστες. Πράγμα που έγινε.
Αν θέλουμε δε να δούμε τους πραγματικούς υθίνοντες και υπεύθυνους του δράματος της Λιβύης και των προσφύγων που προέρχονται από κει και θαλασσοπνίγονται πλέοντας προς Λαμπεντούσα, δεν έχουμε παρά να ερευνήσουμε και να δούμε ποιοι είναι εκείνοι που συνεχίζουν αδιάλειπτα να καρπώνονται τα έσοδα από το πετρέλαιο της Λιβύης,το οποίο συνεχίζει να ρέει, ενώ δεν πρέπει να παραβλέπονται και οι γεωπολιτικές πτυχές του θέματος, δηλαδή η αποβολή από τη Λιβύη της Κίνας και της Ρωσίας, με επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων να τις έχει φάει η άμμος της ερήμου!
Όσον αφορά τη Συρία, οι ευθύνες της Ευρώπης είναι ελάσσονες, με εξαίρεση ίσως αυτές της Γαλλίας, σε σχέση με της μείζονες ευθύνες κυρίως των ΗΠΑ, της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ, που ευθύνονται για το δράμα του συριακού λαού, τις εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τα εκατομμύρια πρόσφυγες, ένας από τους οποίους ο μικρός, το άψυχο σώμα του οποίου απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός στην ακτή της Αλικαρνασσού.
Ιδίως στην περίπτωση της Συρίας, αν ο κόσμος μας ήταν κοινωνία… αγγέλων, θα έπρεπε οι ηγέτες των προαναφερθεισών χωρών να δικαστούν ως εγκληματίες πολέμου, ως κύριοι υπεύθυνοι των αποτρόπαιων εγκλημάτων που παρακολουθούμε να γίνονται στο εδαφος της Συρίας και στις ελληνικές θάλασσες, όπου θαλασσοπνίγονται αθώοι άνθρωποι.
Άρα, για όσους ρίχνουν τα βέλη τους στην Ευρώπη για το κύμα των προσφύγων από τη Λιβύη, καλό θα είναι να στοχεύεουν συγκεκριμένα, στη Γαλλία και την Αγγλία και όχι στην Ευρώπη, η οποία αν έχει κάποια ευθύνη, είναι γιατί παραμένει ένας πολιτικός νάνος, αντί να αποκτήσει εννιαία πολιτική υπόσταση, η οποία θα προστατεύει τις χώρες της Ε.Ε. από εξωτερικές επιβουλές και θα είναι σε θέση να ασκεί σοβαρή και στιβαρή πολιτική σε μια σειρά από ζητήματα που την αφορούν, ένα από τα οποία το προσφυγικό και λαθρομετανάστευση.
Σε σχέση με το ζήτημα των προσφύγων από τη Συρία, οι ευθύνες της Ευρώπης επικεντρώνονται και πάλι στον πολιτικό της νανισμό και όχι σε ουσιαστικές ευθύνες στο έγκλημα της Συρίας, για το οποίο είπαμε παραπάνω ποιοι ευθύνοτναι και ποιοι είναι οι εγκληματίες πολέμου.
Όσον αφορά τις ευθύνες της Ελλάδας, η πατρίδα μας είναι θύμα όλης αυτής της κατάστασης.
Θύμα, γιατί παρακολουθεί να ολοκληρώνεται η γενοκτονία των Χριστιανών η τελική φάση της οποίας είχε αρχίσει το 1914 και πάλι με βασικούς πρωταγωνιστές τους Τούρκους.
Θύμα γιατί παρακολουθεί την καταστροφή μιας φίλης χώρας και ενός συγγενούς λαού, αφού είναι γνωστοί οι προαιώνιοι πολιτισμικοί και φυλετικοί δεσμοί των Ελλήνων με τους κατοίκους της χώρας των Σελευκιδών, της Συρίας.
Θύμα γιατί με αφορμή την κρίση στη Συρία, καλείται να διαχειριστεί ένα ζήτημα, αυτό των προσφύγων, για το οποίο δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη και το οποίο την ξεπερνά ως μέγεθος, για τη διαχείρισή του.
Τέλος, να τονίσουμε ότι η κατάσταση για την πατρίδα μας έγινε ακόμα πιο δραματική, λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της αρμόδιας υπουργού, που κατέστησε τη χώρα ελκυστική με την πολιτική των ανοικτών συνόρων και τώρα η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Να ξαναθυμίσουμε ότι η γειτονική Βουλγαρία, που προστατεύει τα σύνορά της, έχει μηδενικό πρόβλημα σε σχέση με την Ελλάδα. Αυτό, για τους ιδεοληπτικούς που περιφέρουν το πτώμα του μικρού παιδιού, για να κρύψουν την συνενοχή τους στο έγκλημα.

Ας ελπίσουμε ότι το δράμα θα ολοκληρωθεί εντός του 2016 και ο αμερικανοκίνητος και τουρκικίνητος πόλεμος στη Συρία θα λήξει, εκτός κι αν οι ΗΠΑ το έβαλαν αμέτι μουχαμέτι να διαλύσουν την Ευρώπη.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία" και στο Pontos-news

22 σχόλια:

  1. Δυστυχώς μετά το 74 φοβόμαστε τους Τούρκους. Τα πολεμικά τους πλοία "αντικατέστησαν" εκείνα της ακτοπλοϊας στις κυκλάδες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επόμενο είναι ο θρασύς γείτονας να επιτεθεί, τώρα με τους μετανάστες και σε λίγο στρατιωτικά. Όταν όμως αποφασίσουμε να χτυπήσουμε τους Τούρκους, τότε πολλοί θα σοβαρευτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους Τούρκους, δυστυχώς, τούς φοβόμαστε συνεχώς από το 1922. Φαίνεται ότι η ηλικία τού σχολιαστή είναι τέτοια ώστε να πιστεύει ότι το 1974 αρχίζει, όχι ο φόβος, αλλά το φοβικό σύνδρομο που καλλιεργούν συνεχώς ΟΛΟΙ οι λεβέντες πολιτικοί μας. Λοιπόν έχουμε και λέμε:
    Οι πολιτικοί μας έβαλαν τήν ουρά στα σκέλια τόν Σεπτέμβρη τού 1955 τέτοιες μέρες όταν η Τουρκιά ξεπάστρεψε τόν Ελληνισμό τής Πόλης ( Καννελόπουλος, Στ. Στεφανόπουλος και στη συνέχεια Καραμανλής) Ως προς τήν "Αριστερά", το Πασοκ και τήν μοντέρνα Δεξιά (π.χ Γιαννάκου, Μητσοτάκηδες κλπ), που θα σπεύσουν να αιτιολογήσουν το έγκλημα, πρέπει να πούμε στους ανιστόρητους νέους μας ότι η Τουρκία καταδίκασε γιά το έγκλημα αυτό τόν τότε πρωθυπουργό Μεντερές και τόν κρέμασε!
    Το 1964 ο παππούς Παπανδρέου είχε ήδη στείλει μία Μεραρχία στην Κύπρο (αυτήν που απέσυραν το 1967 οι λεβέντες συνταγματάρχες!) και έστειλε αεροπλάνα στην κύπρο (8/8/1964) με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να τα μαζέψουν και να φύγουν!
    Μετά πάμε στο 1974...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν δύο μέρες βρισκόμουν στο Νταμμάμ της Σαουδικής Αραβίας και σε μία συζήτηση με φίλους Σαουδάραβες , κάποιος από από αυτούς επικαλέσθηκε άρθρο σε τοπική εφημερίδα, η οποία ανέφερε ότι το ..φάσμα του εμφυλίου πλανάται πάνω από την Ελλάδα!
    Το άρθρο επικαλείται την πολιτική και οικονομική αστάθεια που ταλανίζει την χώρα τα τελευταία χρόνια καθώς και το κοινωνικό αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε η τελευταία κυβέρνηση την χώρα.
    Βέβαια κάποιος θα πει:
    Αρθογραφία!
    Τι βλέπουν όμως αυτοί που δεν βλέπουμε εμείς εντός της χώρας;
    ( Τα αφήνω για άλλη συζήτηση και ευκαιρία)
    Σε ότι αφορά το προσφυγικό, όπως αυτό έχει εξελιχθεί εξαιτίας της ένοπλης πολιτικής αντιπαράθεσης στην Συρία, αντικατοπτρίζει κοινωνικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις και παρωπιδισμό δεκαετιών.
    Οι σύριοι πρόσφυγες είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι για την ένοπλη αντιπαράθεση- σφαγή στην χώρα τους.
    Ο τελευταίος σύριος πρόσφυγας έχει την ίδια ευθύνη που έχει και ο τελευταίος έλληνας πολίτης –ψηφοφόρος που θα βρεθεί ξανά μπροστά στην κάλπη σε λίγες μέρες.
    Οι δύο λαοί έχουν πολλά κοινά σημεία με σπουδαιότερο αυτό το οποίο αναφέρεται στην διεθνή βιβλιογραφία ως Λογοκριτική και Βάναυση κοινωνία.
    Η βαναυσότητα δεν αφορά και μόνο την σωματική κακοποίηση - ευτελισμό και εξευτελισμό, άλλα εμπεριέχει κάθε μορφής επίθεση σε πολιτιστικά-ιστορικά-μορφωτικά στοιχεία και ντοκουμέντα της χώρας ενδιαφέροντος από τα ίδια συστατικά μέλη που συνιστούν την κοινωνία-πολιτεία.
    Η επίθεση της Ρεπούση, για παράδειγμα, κατά του μικρασιατικού ελληνισμού, αποτελεί λογοκριτική και βάναυση συμπεριφορά και επίθεση στην ιστορική-πολιτιστική-λαογραφική και εξελικτική του απανταχού ελληνισμού πορεία, ο οποίος συνεχίζει να ανέχεται αυτή την προσβολή διατηρώντας την συγκεκριμένη κυρία στο πολιτικό προσκήνιο.
    International and National hypocrisy!!!!
    Ο Κόλτον είχε πει το εξής:
    Πολλές φορές οι δόλιοι πετυχαίνουν τον σκοπό τους χάρις στην φαινομενική ειλικρίνεια, αφέλεια και εμπιστοσύνη με την οποία σκεπάζουν τις ενέργειες τους!
    Αλλά αν ανατρέξουμε στην σπαρτιατική σοφία, θα βρούμε δύο μοναδικά γνωμικά.
    Το πρώτο αναφέρει:
    Είναι καλύτερο να προστατεύει κάποιος την δική του ελευθερία παρά να την στερεί από τους άλλους!
    Το δεύτερο αναφέρει:
    Όταν τσακώνονται τα αδέλφια τιμωρούμε τον γονιό που δεν μεριμνά για αυτά.
    Νομίζω ότι η συσχέτιση με το παρόν είναι αναμφισβήτητες.







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Poly sovaro auto pou grafei o Giwrgos! Epipleon sto arthro tha prosetheta oti euthines exoun kai oi Iranoi, kai oi Rwsoi kai fysika oi Israhlinoi! Oloi omws kanoun ton Kinezo kai brizoun ton eukolo stoxo thn Eurwph! Oi Brykselles omws sto rythmo tous....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΧΑΗΛ, η ιστορική αλήθεια που επιμελώς κρύβεται επι δεκαετίες είναι πως την μεραρχία στην Κύπρο δεν την έστειλε ο Παπανδρέου, αλλα ο Υπουργός Αμυνας Γαρουφαλιάς ,εν αγνοία του Παπανδρέου, που έγινε έξαλος όταν το έμαθε κατόπιν εορτής! (Ενας Παπανδρέου να τολμήσει να κάνει κάτι χωρίς την άδεια Αμερικάνων και Αγγλών? Γίνονται αυτά τα πράγματα?)

    Η τραγική ειρωνία είναι πως ΑΥΤΟΣ ήταν ο πραγματικός λόγος που ο Παπανδρέου ήθελε να απομακρύνει τον Γαρουφαλιά , με αποτέλεσμα τα Ιουλιανά του 1965, και όχι βέβαια τα παραμύθια που επέβαλε το "Συγκρότημα", περι...Δημοκρατίας, βασιλικού πραξικοπήματος κλπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΕΛΙΟ τα έζησες ή τα διάβασες όλα αυτά; Μήπως δεν γνωρίζεις ότι ο Λαμπράκης φωτογραφήθηκε εξερχόμενος τών ανακτόρων μετά τήν πρώτη ορκωμοσία τού αποστάτη Νόβα;
      Είναι μεγάλο το θέμα αλλά ουδέποτε αμφισβητήθηκαν αυτά τα γεγονότα. Ο Γαρουφαλιάς αποκάλυψε ότι μυστικά μετεφέροντο τσεχοσλοβακικά όπλα (τότε υπήρχε Τσεχοσλοβακία) στην Κύπρο μετά από παραγγελία τής Κυπριακής Κυβέρνησης. Ετσι ακυρώθηκε η παράδοση.
      Αγνοείς ότι ο Παπανδρέου αρνήθηκε να δώσει, κατ'απαίτηση τών Αμερικανών, το Καστελόριζο στους Τούρκους και γιαυτό έπεσε;
      Εαν δεχθούμε ως αληθή τόν ισχυρισμό σου, τότε γιατί οι συνταγματάρχες απέσυραν τήν μεραρχία, αυτήν που έστειλε Γαρουφαλιάς;

      Διαγραφή
    2. ΣΤΕΛΙΟ,

      Ο Γ. Παπανδρέου ήθελε να απομακρύνει από το ΥΠΕΘΑ τον Γαρουφαλιά, άνθρωπο τών Ανακτόρων, επειδή είχε αρχίσει η ανάκριση για τον ΑΣΠΙΔΑ, στον οποίο φερόταν αναμεμειγμένος και ο γιος του, ο Ανδρέας.

      Διαγραφή
    3. Μιχαήλ και Nativist, θεωρώ πως η αποστολή της μεραρχίας εν αγνοία του Παπανδρέου είναι κάτι γνωστό , τουλάχιστον σε όσους δεν διδάσκονται ιστορία από τα…επετειακά αφιερώματα των «δημοκρατικών» εφημερίδων της κλεπτοκρατίας (δεν εννοώ εσάς!)

      Για την ακρίβεια ,ο Γαρουφαλιάς είχε την σιωπηλή υποστήριξη του Αμερικανικού Πενταγώνου, που ήθελε έναν Νατοϊκό στρατό στην Κύπρο. Το State Department και η επίσημη Ουάσιγκτον , απ’ οπου έπαιρνε γραμμή ο Παπανδρέου , είχε αντίθετη πολιτική , γι’ αυτό η μεταφορά έγινε κρυφά.

      (Αλήθεια ,δεν είδα απάντηση στο…ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ ιστορικά επιχείρημά μου: Ήταν δυνατό ένας Παπανδρέου να τολμήσει να κάνει κάτι χωρίς την άδεια Αμερικάνων και Άγγλων;)

      Από εκεί ξεκίνησε η δυσαρέσκεια του γερο-Παπανδρέου με τον Γαρουφαλιά. Μετά ήρθε καπάκι και ο Ασπίδα ,αλλά για το μοιραίο 1965 τα θέματα είναι τόσο πολλά που δεν χωράνε σε ένα σχόλιο.


      Τα περί Καστελόριζου κλπ αποτελούν μέρος της ατέλειωτης παραφιλολογίας γύρω από το ουσιαστικά ανύπαρκτο σχέδιο Ατσεσον. (Ανύπαρκτο γιατί οι Τούρκοι ούτε που το συζήτησαν ποτέ).

      Τέλος για τη απόσυρση της λεγόμενης (γιατί δεν ήταν) μεραρχίας : Οι οπερετικές γκάφες του Παπαδόπουλου στην «συνάντηση του Έβρου» είναι γνωστές.

      Αυτό όμως που παραβλέπει σκόπιμα η «πολιτικά ορθή» ιστορία, είναι πως τα δεδομένα είχαν αλλάξει δραματικά από το 1964. Τότε δεν υπήρχε η Εθνοφρουρά , και η Κύπρος ήταν τελείως ανυπεράσπιστη. (μόλις τον Ιούνιο του 1964 καθιερώθηκε στην Κύπρο η στρατιωτική θητεία) . Γι’ αυτό η άμεση αποστολή Ελληνικού στρατού ήταν θέμα ζωής και θανάτου.

      Το 1968 υπήρχε πιά η Εθνοφρουρά όπως την γνωρίζουμε σήμερα ,και συνεπώς η μείωση των (φανερών ή κρυφών) δυνάμεων της ΕΛΔΥΚ δεν είχε μεγάλη τακτική σημασία.

      Διαγραφή
    4. Υστερόγραφο: Μιχαήλ ,τα Τσεχοσλοβακικά όπλα είναι υπόθεση του 1971 , καμία σχέση. Και για την ιστορία ,προορίζονταν για τους παρακρατικούς του Μακαρίου ,όχι για την Εθνική Φρουρά.

      Το θέμα που ίσως αναφέρεσαι ήταν ένα πυροτέχνημα του 1964 ,όπου δήθεν το ΑΛΕΛ (αυτοί οι Πατριώτες!) θα κανόνιζε να στείλει η Σοβιετική Ενωση στην Κύπρο (πού τότε δεν είχε κάν Ενοπλες Δυνάμεις)...Πυραυλικά Συστήματα!!!

      Φυσικά ήταν μιά μπούρδα ,κατι σαν το φτηνό πετρέλειο που θα μας έστελνε ο σύντροφος Τσάβεζ!

      Διαγραφή
  6. Ζητάει και τα ρέστα ο...Μογγόλος:
    http://www.iefimerida.gr/news/224450/ntavoytogloy-oi-ekkliseis-gia-dimioyrgia-zonis-asfaleias-sti-syria-den-eisakoystikan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπεύθυνη και η Ευρώπη διότι αυτή επιβάλλει και προμοτάρει την πολιτική ανοικτών συνόρων ! Πολύ πριν τους πολέμους που κάνουν Ισραήλ-ΗΠΑ-Σ.Αραβία-Τουρκία για την νέα δημιουργία της Μ.Ανατολής.Οι Έλληνες πολιτικοί είναι άπαντες από το 1974 και μετά υπεύθυνοι για το πρόβλημα.Θυμίζω ότι ο νυν πρόεδρος της ΝΔ ευχαριστούσε τους λαθρομετανάστες για την προτίμηση στη χώρα μας πολύ πριν την κυρά Τασία.
    Θα δείτε και μετά την επικείμενη νίκη της ΝΔ ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει την ίδια και χειρότερη αντιμετώπιση στο θέμα με την Τασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μήπως πρέπει να σταθούμε λίγο πιό προσεκτικά στην φωτογραφία του πνιγμένου παιδιού?

    Παρατηρήσεις εργασίας:

    - Γιατί κυκλοφόρησαν ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (που κατα κύριο λόγο έχουν λερωμένη τη φωλιά τους) τέτοιες φωτογραφίες που τους εκθέτουν?

    - Οταν βλέπεις ένα παιδάκι όπως στη φωτογραφία ,ΤΡΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕΙΣ , ΔΕΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!

    - Πως πνίγηκαν? Μόλις γύρισα απο ένα καλοκάιρι στη Χίο. Εδώ και πολλά χρόνια δεν είχαμε καλοκάιρι με τόσο καλό καιρό. Κανένα πρόβλημα για τις βάρκες των δουλεμπόρων. Ολοι οι λάθρο που βλέπαμε καθημερινά έφθαναν άνετοι και χαλαροί σαν τουρίστες!

    Είναι γνωστό πως όλες σχεδόν οι διάσημες φωτογραφίες της Ιστορίας ,και κυρίως αυτές που στόχευαν στα ανθρωπιστικά αισθήματα του κοινου ,είχαν απο πίσω μιά πολύ διαφορετική ιστορία. (βλέπε και την περίφημη φώτο με το σκελετωμένο παιδάκι της Σομαλίας)

    Παράξενο που το περιστατικό συνέβη μόλις οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (που δεν είναι οικοι ανοχής όπως η Ελλάδα) άρχισαν να δυσανασχετούν με την μεταναστευτική εισβολή.

    Μήπως η τραγωδία και οι φωτογραφίες ήταν μέρος σχεδίου για να αρθούν οι Ευρωπαικές αντιστάσεις στο σχέδιοι ισλαμοποίησης της Ευρώπης - και βέβαια ,για να μην σταματήσουν τα γρανάζια μιάς πολύ επικερδούς για την Τουρκία δουλεμπορικής μηχανής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλή, σύντομη, ουσιώδης παρατήρηση που προβάλλει την δυστυχώς αυταπόδεικτη αλήθεια:
      Το παιδάκι (δυστυχώς) πνίγηκε, αλλά η τουρκική & αγγλοαμερικανική σπέκουλα για τον θάνατό του με εκατοντάδες σκίτσα και αναπαραγωγές φωτό γνησίων & παραλλαγμένων, είναι προφανέστατα δόλια και προμελετημένη. Elementary Watson!
      Άλλωστε η επωδός που ξεκίνησε από τούρκικα μεσα και την indepedent , επαναλαμβάνεται μονότονα: "αν δεν αλλάξει τώρα στάση η Ευρώπη, τότε πότε;"
      Και όμως αγαπητοί Σάββα Καλεντερίδη και ΣΤΕΛΙΟΣ υπάρχουν κάποιοι που ακόμα αμφιβάλλουν και θέλουν και να τούς το ζωγραφίσει κάποιος για να πειστούν...

      Διαγραφή
    2. "Μήπως η τραγωδία και οι φωτογραφίες ήταν μέρος σχεδίου για να αρθούν οι Ευρωπαικές αντιστάσεις στο σχέδιο ισλαμοποίησης της Ευρώπης"

      Καλά υπάρχει κανείς που δεν είναι ισλαμιστής,αφού όλοι διαμαρτύρονται για τους τοκογλύφους και κατά των ιδιωτικών τραπεζών.

      Διαγραφή
  9. Μωρέ οι Αμερικάνοι όχι απλός την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο ολόκληρο θέλουν να διαλύσουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. o sigrafeas ekfrazei apopseis tis opies omos den tekmirionei me apodixeis kai stichia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το γεγονός είναι ένα και μοναδικό η Ελλάδα ήταν το κρυφό χαρτί της αποικίας των ιδιοκτητών της Τράπεζας της Ελλάδας, το Ισραήλ είναι για παραπλανητικούς λόγους, για τη συντήρηση των πολεμικών τους βιομηχανιών,
    Η προπαγάνδα για το μίσος κατά της Τουρκίας και του λαού της, είναι στα πλαίσια της διαιώνισης του διαίρει και βασίλευε, δυστυχώς στη λούμπα αυτής της σχιζοφρένειας μας έχουν βάλει όλους, και δει οι ειδήμονες της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, κι εκείνοι όλο και βάζουν περισσότερο υποθήκη τη ζωή μας!

    Τώρα με αφορμή το άρθρο θα πρέπει κανείς να πάρει θέση για το ποιος ήταν λιγότερο η περισσότερο υποτελείς στα συμφέροντα των τραπεζιτών που την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ την ελέγχουν απόλυτα οι Ισραηλινοί.

    Δια το δίκαιο του πολίτη να είναι αυτεξούσιος της ισότητάς του ενώπιον του νόμου κανείς δεν ενδιαφέρεται,
    http://diaploki-diafthora.blogspot.se/2015/07/k.html
    και να σκεφτεί κανείς ότι αφορμή για τις επεμβάσεις, επικαλούνται τη καταπίεση των λαών και την έλλειψη της πολιτείας δικαίου, αλλά κι Ρούμσφελτ τις αρχές της Αθηναϊκής δημοκρατίας επικαλέστηκε για το ξεκίνημα του πολέμου κατά του Ιράκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Συριακός εμφύλιος βαδίζει προς την τελική του αναμέτρηση και ήδη οι αντιμαχόμενες πλευρές κινούνται και προετοιμάζονται για αυτήν!
    Μια τελική αναμέτρηση, η οποία χρειάζεται ένα καθολικά ηττημένο αντίπαλο, αφού στην μεσανατολική κουλτούρα, διαπραγματεύσεις και λοιποί σχετικοί όροι δεν χωρούν.
    Οι Σύριοι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους υπολογίζονται στα 4εκ. περίπου, με το μεγαλύτερο ποσοστό εξ αυτών να βρίσκεται στην Τουρκία ,2εκ., διασκορπισμένο σε 82 πόλεις και 25 στρατόπεδα προσφύγων που βρίσκονται σε 10 πόλεις.
    Από τα 2 εκ. το 1.700.000 βρίσκεται στις 82 πόλεις και μόλις οι 300.000 στα στρατόπεδα προσφύγων.
    Σύμφωνα με μελέτη του τουρκικού πανεπιστημίου HACETTEPE, από όπου και τα ανωτέρω στοιχεία, η παρουσία των σύρων προσφύγων αποτελεί κοινωνική –οικονομική –απειλή ασφάλειας , ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το τουρκικό κράτος δεν έχει δυνατότητα να προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα στα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που περιλαμβάνονται στον προσφυγικό πληθυσμό, με άμεσο τον κίνδυνο περιθωριοποίησης με ότι συνεπάγεται αυτό.
    Σύμφωνα με το τουρκικό πανεπιστήμιο, οι σύριοι στην Τουρκία, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ήρθαν για να μείνουν!
    Εντοπίζει ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα για τις τοπικές τουρκικές κοινωνίες, αυτό της εργασιακής αμοιβής και των εργασιακών δικαιωμάτων που θα καταπέσουν από την προσφορά φτηνής εργασίας των προσφύγων.
    Σε ότι αφορά την ελληνική πραγματικότητα, το γεγονός ότι η ελληνική πολιτεία και κοινωνία ταλανίζεται από οικονομική δυσπραγία και πολιτική αστάθεια, καθιστά ακόμη οξύτερη την συνύπαρξη των μεταναστών με τις τοπικές ελληνικές κοινωνίες.
    Στην ήδη παραπαίουσα ελληνική οικονομία και ανεργία, η παρουσία απελπισμένου, άρα φτηνότερου εργατικού δυναμικού, θα οξύνει την κατάσταση.
    Φυσικά το χειρότερο όλων είναι η περιθωριοποίηση –γκετοποίση, όσων για δικούς τους προσωπικούς λόγους αποφασίσουν να μην μετακινηθούν προς άλλους προορισμούς και παραμείνουν εντός επικράτειας.
    Η ελληνική κοινωνία πέρασε σκληρές δεκαετίες που τις χαρακτήριζε, η απομόνωση, η ανασφάλεια, η εγκληματικότητα ,λοιπές παραβατικές ενέργειες, φοβικά σύνδρομα ,έως ότου ο Έλληνας, εκπαιδευθεί να ακολουθεί και υπακούει σε συγκεκριμένους κοινωνικούς –πολιτικούς –πολιτιστικούς-οικογενειακούς κανόνες και νόρμες.
    Αυτή η εκπαίδευση του Έλληνα, είναι μελετημένη και καταγεγραμμένη, αλλά δυστυχώς δεν διδάσκεται .
    Αν και δεν αποτελεί κρατικό μυστικό η σχετική βιβλιογραφία, εν τούτοις αναδεικνύει σκοτεινά και θλιβερά έτη και καθημερινά στιγμιότυπα της ελληνικής οικίας-εργασίας-στράτευσης, πολιτικής συμμετοχής, αθλητισμού, σχολείου,κλπ.
    Αν και δεν είναι μυστικό, εν τούτοις αποκρύπτεται και δεν διδάσκεται, διότι τότε πολλοί μύθοι θα καταρρεύσουν, μα κυρίως θα υποχωρήσει δραματικά η ικανότητα και δυνατότητα των κρατούντων να συνεχίζουν να διαχειρίζονται τον ελληνικό λαό σύμφωνα με το πειραματικό πρωτόκολλο των αντανακλαστικών του Παυλώβ.
    Η αυτή απειλή επανεμφανίζεται με οξύτερη μορφή λόγω της αδυναμίας της ελληνικής πολιτείας να διαχειρισθεί το μεταναστευτικό και φυσικά της περιθωριοποίησης των μεταναστών.
    Την θεωρία του μπαλονιού που μεγάλη επιτυχία εφάρμοσε η Ισπανία και πλέον η είσοδος μεταναστών από την Ισπανική πύλη είναι μηδενική, βλέπε και Ισραήλ που από το 2013 έχει μηδενική είσοδο μεταναστών, μετατόπισε τις πύλες εισόδου στην Ιταλία και την φοβική Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το τραγικότερο όλων των λαθών τα οποία γίνονται όταν συζητείται ένα διεθνές ζήτημα , είναι ότι αυτό συζητιέται και προσεγγίζεται κατά πλειονότητα, μέσα από την διαδικασία του λεγόμενου ΜΑΥΡΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ.
    Είναι μια τεχνική πού έχει βρει πρόσφορο έδαφος σε πολλούς τομείς και δραστηριότητες, χωρίς φυσικά να εγγυάται την επακριβή εικόνα του προς μελέτη μαύρου κουτιού.
    Τι είναι αυτή η τεχνική;
    (Πιθανόν να έχει πολλά κοινά σημεία με αυτό που ονομάζουν και χρησιμοποιούν οι μαθηματικοί: Την εις άτοπον απαγωγή.)
    Στην διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, τύποι ηλεκτρονικών συσκευών του αντιπάλου, για τους οποίους υπήρχε φόβος παγίδευσης, δεν ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΝ και με βάση τα εξωτερικά χαρακτηριστικά και στοιχεία αυτής, επιχειρούνταν η χαρτογράφηση της, χωρίς σε καμία περίπτωση να είναι γνωστό το υλικό και η διάταξη αυτού εντός της συσκευής.
    Αυτή η προσπάθεια ανάγνωσης της συσκευής και φυσικά κάθε προσπάθεια ανάγνωσης και ερμηνείας κοινωνικών-πολιτικών –οικονομικών γεγονότων και φαινομένων, χωρίς να γνωρίζουμε το εσωτερικό κύκλωμα που επέτρεψε να δεχθεί εξωτερικό ερέθισμα και να την ενεργοποίηση, προσκρούει στην θεμελιώδη απορία:
    Η ορθότητα ή μη ορθότητα του τρόπου σκέψης για την προσέγγιση και ανάγνωση και μόνο με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά.
    Το συριακό, εξετάζεται και μόνο με βάση τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά και κανείς δεν τολμά να ανοίξει το ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ που ονομάζεται Συρία και το οποίο περιλαμβάνει την καθημερινότητα , το μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο, την θρησκοληψία του πληθυσμού, την πολιτική και στρατιωτική του εξάρτηση και σχέση και δεκάδες άλλες παραμέτρους που επέτρεψαν την έναρξη του εμφυλίου και συνεχίζουν να τον διατηρούν!
    Η ευθύνη βαραίνει και μόνο του σύριους , όπως βαραίνει και μόνο τους Έλληνες για το κατρακύλισμα της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Chateaubriand.
    Πρωτότοκα παιδιά της αρχαιότητας οι Γάλλοι, Ρωμαίοι στο πνεύμα, είναι Έλληνες στον χαρακτήρα!
    Ανήσυχοι, άστατοι στην ευτυχία , σταθεροί και άκαμπτοι στην δυστυχία, φτιαγμένοι για τις τέχνες, μάταιοι, θαρραλέοι, φιλόδοξοι, συντηρητικοί και καινοτόμοι ταυτόχρονα, περιφρονούν ότι δεν είναι οι ίδιοι!!!
    Αυτοί ήταν οι Αθηναίοι του χθες και οι Γάλλοι του σήμερα!!
    Το 1890 ο γερμανός αυτοκράτορας Γουλιέλμος ο Β΄, σε ένα συνέδριο εκπαιδευτικών τοποθετήθηκε ως παρακάτω για το γερμανικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο.
    Θα πρέπει να αναθρέφουμε νέους Γερμανούς και όχι νέους Έλληνες και Ρωμαίους!!!
    Στα 1837 , στα εγκαίνια του πανεπιστημίου του Οθωνα, ο πρώτος πρύτανης αυτού, Κωνσταντίνος Σχινάς, εκφωνεί τον πανηγυρικό και λέει :
    Η Ελλάς ,(….) υποκύψασα έπειτα με οικτράν μόνην αυτονομίας σκιάν εις των μακεδόνων την κυριαρχία……….
    Ως γνωστόν ; η Μακεδονία δεν εθεωρείτο Ελλάδα παρά των νοτιοελλαδιτών μέχρι και το 1890.
    Αυτές οι τρείς διαφορετικές αναφορές δείχνουν ότι το νεοελληνικό κράτος έχασε μέσα από τα χέρια του την πολιτιστική πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη με ότι συνεπάγεται αυτό, ενώ ταυτόχρονα έβαζε η ίδια τα δάκτυλα της και έβγαζε τα μάτια της στο ανοιχτό κεφάλαιο των υπόδουλων εδαφών!
    Η γέννηση του Μακεδονικού ζητήματος οφείλεται όχι μόνο στην αδιαφορία αλλά και στην πολεμική κατά της Μακεδονίας από το νέο ελληνικό κράτος αφού τα διδακτικά βιβλία μέχρι και το 1890, τυφλές μεταφράσεις ξένων βιβλίων, αφιέρωναν και μόνο μία μικρή σελίδα αναφερόμενη στην Μακεδονία-Θράκη και Θεσσαλία ενώ όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλεται, η αναφορά στην Βαρβαρία, Σενεγαμβία, Γουινέα, Κιμβεμβασία, κλπ περιγράφονται σε πλέον των 20 σελίδων!!!
    Πολιτική γεωγραφία 1878.
    Στο δε συνέδριο γεωγραφίας των Παρισίων ,1875, η ελληνική αντιπροσωπεία ουδέν είχε να επίδειξη περί της Ελλάδος χώρας!!!;;;; πλην χάρτου, στρατιώτου, που επεδείκνυε τα πεδία μαχών του ελληνισμού!!!!
    Αντιθέτως , η σλαβική παρουσία πλήρης και εμπεριστατωμένη περιελάμβανε τα υπόδουλα ελληνικά εδάφη!
    ( καθόλου τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι στα μέσα της δεκαετίας του 2000, χάρτης των αμερικανών πεζοναυτών, εμφανίζει το γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας, υπό Ελληνική κατοχή!!!!, με την γνωστή θύελλα αντίδρασης που προκάλεσε.
    Το φαινόμενο αυτό το ξαναζήσαμε με τον χάρτη του Καστελόριζου και τις δηλώσεις Κοραντή, μόνο που αυτή την φορά το ατόπημα ήταν ελληνικής έμπνευσης.)
    Αν δε η Ρεπούση ξεσήκωσε κύματα διαμαρτυρίας για τον συνωστισμό, κάποιοι άλλοι στα 1895, καταφέρονταν κατά της γεωγραφίας του Μητσόπουλου επειδή η γραφή του ήταν προκλητική για τους βούλγαρους στα περί της Μακεδονίας!!!
    (Αξιωματικοί, καταγγέλλουν ότι στην κρίση των Ιμίων υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τον Έβρο ποταμό και να προωθήσουν τα τμήματα τους πεζή, για να μην προκληθεί η απέναντι πλευρά!!!!!!!!)
    Φαίνεται ότι το φαινόμενο της ήπιας πολιτικής και της μη πρόκλησης, είναι διαχρονικό, αφού το συναντάμε συνέχεια από την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους και σε σημαντικές για το έθνος στιγμές.
    Προφανώς, είναι κατάλοιπο της δουλείας 450 χρόνων, ριζωμένο στην ψυχική βιβλιοθήκη του έλληνα και εμφανίζεται –ενεργοποιείται σε συνθήκες εξωτερικής πίεσης.
    Είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να τύχη σχετικής μελέτης και θεραπείας για να μην έχουμε φαινόμενα ΙΜΙΩΝ και αέρηδων που αρπάζουν σημαίες, ειδικά στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης και διακυβέρνησης.
    Εν κατακλείδι, κανείς δεν μας φταίει παρά και μόνο η άγνοια; , η παρασιώπηση; –παραποίηση; των καταβολών και της συνεχείας μας, είτε λεγόμαστε Έλληνες, είτε Σύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Ευρωπαική Ένωση μέσω της Κομμισιόν ήταν αυτή επέτρεψε ομόφωνα και πανηγυρικά από το 2012 την εξαγωγή πετρελαίου από τους ισλαμοφασίστες, μέσω του αγωγού της Τουρκίας (οποία σύμπτωσις) που καταλήγει στο λιμάνι του Τσειχάν.

    Αυτή η "Ευρωπαική" πολιτική έδωσε τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους στους τρομοκράτες για να εγκαθιδρυθούν στην Ανατολική Συρία και να συνεχίζουν μέχρι σήμερα το καταστροφικό τους έργο.

    Δεν βλέπω κανένα λόγο να χρεωθεί αυτή την πολιτική μόνο η Γερμανία και η Γαλλία, είναι μία συνολική πολιτική αυτού του φασιστικού μορφώματος που αυτοαποκαλείται ΕΕ, και φυσικά οι ευθύνες αφορούν και βαρύνουν όλες τις ηγεσίες των κρατών μελών που συμφώνησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.