14/11/15

Προσφυγικό: Η ιδεοληψία Τασίας-Τσίπρα, υποβάθμισε την Ελλάδα και αναβάθμισε γεωπολιτικά την Τουρκία! - Ανυπολόγιστες οι συνέπειες για Κύπρο και Ελλάδα


Του Σάββα Καλεντερίδη
Στο άρθρο μας της Παρασκευής, αναφερόμενοι στο προσφυγικό ζήτημα, προτείναμε να ελεγχθεί το φαινόμενο της απόβασης εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, οικονομικών μεταναστών και λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά, με ενίσχυση της Frontex και εντοπισμό των προσφύγων στις μικρασιατικές ακτές. 
Ο έγκαιρος εντοπισμός τους με παθητικές και θερμικές κάμερες στις μικρασιατικές ακτές, πριν επιβιβαστούν στις βάρκες, δίνει τη δυνατότητα να ειδοποιηθούν επισήμως οι τουρκικές αρχές και να αποτρέψουν τους επικίνδυνους πλόες προς τα ελληνικά νησιά. Η πρότασή μας για κοινές περιπολίες στα τουρκικά χωρικά ύδατα, είχε καθαρά σαρκαστικό χαρακτήρα, για να αναδειχτεί η υποκρισία της Τουρκίας αλλά και της Ε.Ε., που ζητούσε από την Ελλάδα, που είναι το θύμα, να κάνει εθνικές υποχωρήσεις απέναντι στην Τουρκία, η οποία είναι ο θύτης αφ’ ενός μεν των προσφύγων, αφού η ίδια εξόπλισε του Σύρους αντάρτες που διαλύουν τη χώρα τους και προκαλούν τον εκπατρισμό και την προσφυγοποίηση των συμπατριωτών τους, και αφ’ ετέρου των νησιών του Αιγαίου, αφού η ίδια η Τουρκία και οι υπηρεσίες του τουρκικού κράτους οργανώνουν τις… κρουαζιέρες των προσφύγων και των λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά.
Η Ελλάδα, θύμα της ιδεοληψίας της προηγούμενης υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, του πρωθυπουργού Τσίπρα και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, που κυβερνούν την χώρα σαν να είναι φοιτητικός σύλλογος ή στην καλύτερη περίπτωση Μη Κυβερνητική Οργάνωση, αντί να υπερασπιστεί πρώτα και πάνω απ’ όλα τα σύνορα, τα ελληνικά νησιά, τα οποία σημειωτέον διεκδικεί η Τουρκία, την εθνική κυριαρχία και τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας, άνοιξε τα σύνορά της υποτίθεται  για να υπερασπιστεί τους πρόσφυγες, δημιουργώντας έτσι ένα τεράστιο πρόβλημα στην πατρίδα και στην ίδια την Ε.Ε.
Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι η Τουρκία, θύτης των προσφύγων και της Ελλάδας, πήγε στην Ευρώπη και απαίτησε… λαγούς με πετραχήλια, για να σταματήσει να στέλνει πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά και στην Ε.Ε.
Και σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στην απόφαση συνόδου Κορυφής των 28, η Ε.Ε., για να πείσει την Τουρκία να μην στέλνει άλλο μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα και τις χώρες της Ευρώπης και να δέχεται την επαναπροώθησή τους, πήρε ως δώρο από την Ε.Ε. τη δευκόλυνση της χορήγησης βίζας στους Τούρκους πολίτες, το «ξεπάγωμα» της προενταξιακής διαδικασίας και γενναία οικονομική στήριξη, υποτίθεται για τη σίτιση και στρατωνισμό των προσφύγων. Όσον αφορά το ύψος της οικονομικής στήριξης που θα της δοθεί από την Ε.Ε. για τους πρόσφυγες που φιλοξενεί στο έδαφός της κυρίως από τη Συρία, θα κυμαίνεται στα 3 δισ. Ευρώ και τα ποσά θα αποδεσμεύονται αναλόγως της συμπεριφοράς της Τουρκίας στο θέμα.
Πέραν του ότι η Ε.Ε. απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ένας πολιτικός νάνος, αφού η διαχείριση του όλου ζητήματος από την αρχή μέχρι τη σύνοδο κορυφής ήταν εντελώς λάθος, πέραν του ότι ολόκληρη Ε.Ε. των 28 κρατών, στην ουσία υπέκυψε στις άθλιες απαιτήσεις της Άγκυρας, πέραν του ότι η Ελλάδα, αντί να υψώσει το ανάστημα της, παραμένει μια καχεκτική χώρα παρίας, που μόνο οίκτο προκαλεί σε εχθρούς κα φίλους, το χειρότερο όλων είναι ότι τα «δώρα» αυτά του θύματος προς τον βιαστή και τον θύτη, θα τα χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν προεκλογικά, για να πετύχει όσα δεν πέτυχε με πόλεμο, σφαγές και βόμβες εναντίον των ίδιων των πολιτών του. Να πάρει την περιπόθητη αυτοδυναμία το κόμμα του, όχι μόνο για να συνεχίσει αλλά για να εντείνει τις πολιτικές της αμφισβήτησης και της βίας προς τους ίδιους τους πολίτες Τουρκίας, προς την Ελλάδα αλλά και προς την Ε.Ε.
Με άλλα λόγια, η Ελλάδα με τη στάση της έδειξε ότι δεν θέλει να προστατέψει τα σύνορά της απέναντι στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, αδυναμία που εκμεταλλεύτηκε η Τουρκία, με αποτέλεσμα να υποστεούμε μια στρατηγικής σημασίας ήττα, αφού Ελλάδα και Κύπρος περιθωριοποιηθήκαμε στην Ε.Ε., ενώ η Τουρκία, ως αποτέλεσμα της άφρονος πολιτικής Τασίας-Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από μια περιθωριοποιημένη χώρα που ήταν γεωπολιτικά λόγω εμπλοκής της στη Συρία και την ισλαμική τρομοκρατία, επωφελήθηκε της ευκαιρίας που της δώσαμε στο... πιάτο, αναβαθμίστηκε γεωπολιτικά, παρέκαμψε Ελλάδα και Κύπρο και έγινε προνομιακός συνομιλητής της Ε.Ε. και της Γερμανίας, με σοβαρά ανταλλάγματα για την ίδια και ανυπολόγιστες συνέπειες για τα συμφέροντα Αθήνας και Λευκωσίας.
Κλείνοντας να κάνουμε την ύστατη έκκληση προς την κυβέρνηση, να εγκατελείψει τις ιδεοληψίες και να αντιληφθεί ότι δεν προΐσταται κάποιου φοιτητικού συλλόγου ή ΜΚΥΟ, αλλά μιας χώρας χειμαζόμενης, που απαιτεί στιβαρή και πατριωτική διακυβέρνηση.
 Δημοσιεύεται στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

11 σχόλια:

  1. No Sava, we cannot say yes to joint patrols. Even if we could convince Turkey to allow our coast guard to enter its waters, that arwa could easily expand ours.
    The only and cheapest solution is operating on the coast of Turkey with a support base in some quasi Greek island

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι τρομερό το ότι ύστερα από την κατακραυγή εναντίον του Ερντογάν λόγω της συμπεριφοράς του στο εσωτερικό της Τουρκίας, ακολούθησε ουσιαστικά η επιβράβευσή του από την ΕΕ όσον αφορά την νομιμοποίηση της χρησιμοποίησης προσφύγων ως ανταλλάγματα για πολιτικά οφέλη! Είναι απολύτως συνυπεύθυνη η ελληνική κυβέρνηση, γιατί δεν είπε ούτε το αυτονόητο, πως είναι δηλαδή αδιανόητο κάποιος να χρησιμοποιεί ταλαιπωρημένους ανθρώπους ως ανταλλάγματα ενώ βέβαια άνοιξε κερκόπορτες στο Αιγαίο και στην Κύπρο και νομιμοποίησε μια απολυταρχική και ιμπεριαλιστική κυβέρνηση όπως αυτή του Ερντογάν! Είναι βέβαια απολύτως θλιβερή και η ίδια η ηγεσία της ΕΕ, η οποία λειτουργεί με απόλυτα νεοαποικιακό τρόπο βλέποντας την Ελλάδα σαν μια αποικία, όπως έλεγε και ο κύριος Κοτζιάς στα βιβλία του, όντας βέβαια ανίκανος να ανατρέψει αυτή την κατάσταση στην πράξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι, όπως τα αναφέρεις, αγαπητέ Σάββα, έτσι και είναι τα πράγματα. Θα σταθώ όμως δε έναν εκβιασμό,όπως αναφέρεις, της Άγκυρας και δη αυτόν της βίζας. Μπορεί να τους αποκαλούμε εκβιαστές, να τους αποδίσουμε χίλιες δυο άλλες δικαιολογημένες κατηγορίες, στο θέμα όμως αυτό της βίζας την πάτησαν. Ναι την πάτησαν, γιατί αυτό δεν ήταν αίτημα της Τουρκίας αλλά των κατοίκων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Και εξηγούμε. Οι Τούρκοι είναι λαός από τους καλύτερους καταναλωτές και ξοδεύουν αρκετά χρήματα. Για χρόνια λοιπόν, επί κυβέρνησης ΓΑΠ, έγιναν προσπάθειες να αρθεί το εμπόδιο της βίζας για να επισκέπτονται τα νησιά όλο και περισσότεροι Τόυρκοι. Το αίτημα λοιπόν αυτό των κατοίκων προσέκρουε διαχρονικά στις κοινωτικές οδηγίες. Αν τελικά εφαρμοστεί, δεν αποτελεί υποχόρηση σε εκβιαστικό αίτημα της Άγκυρας, αλλά αντίθετα σε μακροχρόνιο αίτημα των Ελλήνων κατοίκων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Καμιά φορά και το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκείνος που γνωρίζει ιστορία δεν εκπλήσσεται για το πλεύρισμα των Ευρωπαίων με την Τουρκία. Πάντα έτσι γινόταν και αν στο μέλλον πάψει να γίνεται αυτό δεν θα εξαρτηθεί από την Ελλάδα αλλά από άλλους εντελώς αστάθμητους παράγοντες. Ευρωπαίους και Τούρκους, ιδίως δε Γερμανούς, συνδέει κοινό ανθελληνικό γονίδιο. Τα υπόλοιπα απλώς για να γράφονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Γερμανοί και οι Τούρκοι θεωρούν ότι έχουν κοινή ρίζα καταγωγής!

      Τους Ούνους ...........!

      Άσχετα, για την λαφυραγώγηση των Ελληνικών αρχαιοτήτων κατά την κατοχή, όταν οι Γερμαναράδες επισκέπτονται κάποιο μνημείο των Ούνων, ... στέκονται εννεοί!

      Σε πολλά βιβλία με συγγραφείς Αγγλους που πολέμησαν τους Γερμανούς κατά τον Β΄ Π.Π. και συνέγραψαν τα απομνημονεύματά τους, αναφέρονται στους Γερανούς ως Huns, Ούνους...!

      Άλλως τε είναι γνωστή η στενή σχέση των Νεότουρκων με τους Γερμανούς της εποχής του Κάϊζερ, οι Στρατηγοί Λήμαν φον Σάντερς (του βίασαν την κόρη και την γυναίκα καθώς και τον νεαρό αξιωματικό που τις συνόδευε στα τείχει της Βασιλεύουσας, Τούρκοι στρατιώτες, αλλά η επίσημη Γερμανία έκανε γαργάρα την δουλειά! Σκοπιμότητες!) και φον ντερ Γκόλτς υπήρξαν οι διοργανωτές του στρατού των Νεότουρκων και συμβούλευσαν την εξάλειψη των χριστιανικών εθνοτήτων δια των γενοκτονιών από την επικράτειά τους!

      Ο Ινφογνώμων έχει κατ' επανάληψη παρουσιάσει εξαιρετικά τεκμηριωμένα άρθρα της συμμετοχής των Γερμανών στα τρομερά εγκλήματα των Τούρκων κατά της ανθρωπότητας!

      Σήμερα, στην Γερμανία υπάρχει μεγάλη και συμπαγής τουρκική κοινότητα η οποία οπωσδήποτε επηρρεάζει πολιτικά, αλλά υπάρχουν και τα οικονομικά συμφέροντα, όταν η Τουρκία έχει 80.000.000 αγορά. Στην Τουρκία κατασκευάζονται πολλά τμήματα των Μερτσέντες τα οποία εν συνεχεία αποστέλλονται για συναρμολόγηση στην Γερμανία.

      Όποιος αγοράζει Τογιότα, ας προσέξει πρώτα την χώρα στην οποία αυτό έχει κατασκευαστεί, διότι η Τογιότα έχει μεγάλο εργοστάσιο στην Τουρκία όπου κατασκευάζονται πολλά από τα μοντέλα της. Εκεί το τουρκικό κράτος παραχώρησε οικόπεδο και κατασκεύασε όλες τις άλλες ευκολίες (δρόμους, αποχέτευση, νερό κ.τ.λ.) δωρεάν!

      Οι άτιμοι και δόλιοι γείτονες δουλεύουν πάντοτε προς το συμφέρον τους, εδώ έχουμε Αλέξηδες, Σίες και Τασίες που φροντίζουν όπως βλέπετε να καταστραφεί η χώρα μας!!

      Ας είναι καλά ο Ινφογνώμων ο οποίος, εν αντιθέσει προς άλλα ΜΜΕ (ή ΜΜΠαραπληροφόρησης ...!), πάντα κρατά τις Ελληνικές θέσεις στις απόψεις του!

      Την Σερβία την "τελείωσαν" με πόλεμο, εμάς μέσω της οικονομίας και τους Σημίτηδες τους "Γιωργάκηδες"και τους "Κωστάκηδες"!


      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    2. Ευμένη,

      "Οι Γερμανοί και οι Τούρκοι θεωρούν ότι έχουν κοινή ρίζα καταγωγής!

      Τους Ούνους ...........!"


      Ποιος σού το είπε αυτό; Εύκολα μπορείς να ανατρέξεις στην καταγωγή των Ούνων και των Γερμανών και να δεις πόση σχέση έχουν οι δύο λαοί.

      Οι Άγγλοι αποκαλούσαν Ούνους τούς Γερμανούς ήδη από το Α'ΠΠ. Αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτε.

      Διαγραφή
  5. Η συγγένεια των Γερμανών με τους Ούννους δεν είναι τόσο φυλετική, όσο εκ μέρους των Γερμανών ………….. ιδεοληπτική!

    Ένα Hunnen Denkmal (Μνημείο Ούννων) είναι για τους περισσότερους Γερμανούς πολύ σπουδαίο!

    Εάν ρωτήσει κανείς συνήθεις Γερμανούς που έχουν πάει στην Σικελία όπου είδαν τα αρχαία της μνημεία όταν βρίσκονται στην Ακρόπολη, θα απαντήσουν ότι εκεί τα αρχαία είναι …. σημαντικότερα.

    Μου έχει συμβεί προσωπικά!

    Βέβαια, οι άνθρωποι δεν γνώριζαν, ότι αυτοί που κατασκεύασαν τα μνημεία στην Σικελία, ήασν οι ίδιοι οι οποίοι αποίκισαν την Σικελία φεύγοντας από την κυρίως Ελλάδα.

    Επίσης, δεν πρόσεξαν την αρμονία και την σπουδαία τέχνη που υπάρχει στα μνημεία της Ακρόπολης των Αθηνών.

    Τώρα, όσον αφορά τους Τούρκους, οι Γερμανοί τους …. θαυμάζουν και τους εκτιμούν ιδιαίτερα, καθ’ όσον στον Α΄ Π.Π. υπήρξαν σύμμαχοί και τροφοδότες τους.

    Όταν ο Ελληνικός Στρατός στην Μάχη του Σκρα ντι Λέγκεν και στην Μάχη της Δοϊράνης, κατενίκησε τους Γερμανοβουλγάρους και απέκοψε τον ομφάλιο λώρο που συνέδεε της Γερμανία με την τότε τεράστια σε έκταση Τουρκία, η Γερμανία κυριολεκτικά λιμοκτόνησε.

    Σχετικά με την τουρκική πολιτική έναντι της Γερμανίας κατά την διάρκεια του Β΄ Π.Π. υπάρχει πλούσιο υλικό στο βιβλίο του κ. Μάνου Ηλιάδη «Τα Μυστικά Αρχεία του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών του Φόρεϊν Όφις για την Τουρκία», Εκδόσεις Λαβύρινθος, Αθήνα 1996, καθώς και πολλά στοιχεία που αφορούν την συγγενή τουρκική και γερμανική νοοτροπία τα οποία αναφέρει ο Δρ. Γεώργιος Μούρτος στα βιβλία του.

    Ένα από τα βιβλία που αναφέρουν τους Γερμανούς ως Ούννους, είναι το «Wing Leader», του Air Commodore Johnnie Johnson, Penguin Books, 1956. Μην με κάνεις να αρχίσω να ψάχνω! Και στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της Κατοχής … Ούννους τους αποκαλούσαμε, ίσως λόγω της βαρβαρότητας και των εγκλημάτων που διέπρατταν.

    Εάν προστρέξεις στο GOOGLE θα βρείς εκεί πλήθος στοιχείων που αναφέρονται στην συγγένεια Ούννων, Τούρκων και Μογγόλων.

    Οφείλω πάντως να Σου γράψω ότι δεν είμαι τόσο αξιόλογος και ενημερωμένος …. Ιστορικός, όπως φερ’ ειπείν η Λαίηντυ Σία Αναγνωστοπούλου με το ιδιόρρυθμο χτένισμα, καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών η οποία ……. σκίζει .., τουλάχιστον ιδεοληπτικά!

    Πολιτικός Μηχανικός είμαι ....!

    Γράφω ότι διαβάζω και προσπαθώ να διαθέτω κοινόν νουν!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι συμπληρωματικώς και τελείωσα. Αν κάποιοι αισθάνονται υπερήφανοι ως απόγονοι των Ούννων και τούς θαυμάζουν, αυτοί είναι μερικοί θερμοκέφαλοι Τούρκοι. Στην Τουρκία απαντά κανείς, μάλλον σπανίως, το μικρό όνομα Αττίλας, το γεγονός όμως ότι έτσι βάπτισαν την επιχείρηση κατάληψης τής Κύπρου το 1974, μιλά από μόνο του.

      Και τούς Ούγγρους βγάζουν μερικοί απογόνους των Ούννων, οι ίδιοι πάντως δεν το δέχονται.

      Διαγραφή
  6. "Ένα Hunnen Denkmal (Μνημείο Ούννων) είναι για τους περισσότερους Γερμανούς πολύ σπουδαίο!"

    Πρώτη φορά το ακούω αυτό και θα ήθελα να μού πεις από πού το έχεις. Επιπλέον, ξέρεις εσύ πολλά μνημεία Ούννων; Εγώ κανένα. Ούτε και ξέρω Γερμανούς, να είναι περήφανοι για την ... συγγένειά των με τον λαό τού Αττίλα. Οπότε και αυτός ο ισχυρισμός σου παραμένει έωλος, μέχρι να μού προσκομίσεις στοιχεία.

    Αλλά αν ήσαν τόσο υπερήφανοι οι Γερμανοί για την συγγένειά των αυτή, τότε γιατί τούς ενοχλούσε που τούς βάπτισαν οι Άγγλοι Ούννους στον Α'ΠΠ, όπως έγραψα παραπάνω; Αυτό το πήραν κι άλλοι λαοί φυσικά, μέχρι που βρέθηκαν κάποιοι, όπως εσύ, να νομίζουν ότι έχει ιστορική βάση.

    Τα υπόλοιπα δεν αφορούν στο σχόλιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Nativist,

      Πάντα αναφέρω όσα έζησα και έχω διαβάσει!

      Εάν προσέφευγες και Εσύ όπως έκανα εγώ στο GOOGLE, υποβάλλοντας την ερώτηση για την σχέση των Ούννων με τους Τούρκους, θα έβλεπες αρκετές πληροφορίες για την συγγένεια Ούννων, Μογγόλων και Τούρκων. Τους πρώτους θαυμάζουν οι Γερμανοί, όπως και τους δεύτερους τους θεωρούν ή θεωρούσαν πριν αυτοί γίνουν 3.000.000 μέσα στην Γερμανία και σηκώσουν κεφάλι συμμάχους των.

      Επειδή έχεις αρκετές φορές αμφισβητήσει τα γραφόμενά μου, Σε πληροφορώ πως έχω ζήσει στο πετσί μου καταστάσεις τις οποίες ίσως Εσύ δεν έχεις υπ’ όψη Σου.

      Προσωπικά, πιστεύω ακράδαντα, ότι όσοι Έλληνες π.χ. θαυμάζουν τους Εθνικοσοσιαλιστές Γερμανούς δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα. Δεν έχουν ιδέα για το τι ήταν το καθεστώς αυτό μέσα στην τότε Γερμανία.

      Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω προσωπικά και τους Χιτλερικούς και τους λογικότερους άλλους Γερμανούς, έτσι έχω ιδίαν αντίληψη.

      Δεν πρόκειται να συνεχίσω την αλληλογραφία μαζί Σου!

      Πίστευε ότι Εσύ θέλεις και έχε τις αμφιβολίες Σου για όσα γράφω!

      Φιλικά


      Ευμένης Καρδιανός

      Υ.Γ. Γνωστός Βιεννέζος ηθοποιός, πολύ καλός κωμικός, ονομαζόταν Αττίλα Χέρμπινγκερ!

      Διαγραφή
    2. Φίλε Ευμένη,

      Ζήτησα κάποιες διευκρινίσεις, τις οποίες δεν μού έδωσες, σχετικά με τον δήθεν θαυμασμό/συγγένεια των Γερμανών προς/με τούς Ούννους. Ρώτησα αν γνωρίζεις κανένα μνημείο Ούννων και δεν απάντησες.

      Η παράγραφος περί Ελλήνων θαυμαστών των Γερμανών Εθνικοσοσιαλιστών πού κολλά στο θέμα;

      Τελικά, δεν καταλαβαίνω γιατί θύμωσες. Συζήτηση κάνουμε, ή όχι;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.