17/10/15

Μόσχα: Εγγυόμαστε την ασφάλεια των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία

Η Μόσχα θα λάβει μέτρα προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ρώσων στρατιωτών που συμμετέχουν στη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Η Ρωσία θα ενισχύσει την ασφάλεια των στρατιωτικών δυνάμεων της, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη Συρία μετά από τον εντοπισμό μίας ουκρανικής έκκλησης να βοηθηθούν οι τρομοκράτες, δήλωσε την Πέμπτη οεκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν. 
Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας και βουλευτής, Αντον Χερατσένκο ζήτησε την αποκάλυψη οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικά με τις ρωσικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην εναέρια επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό θα κάνει τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον τους (των ρωσικών δυνάμεων) ευκολότερες, δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.
«Οι υπηρεσίες ασφαλείας μας δεσμεύονται να το λάβουν υπόψιν. Φυσικά, αυτό είναι μια εξαιρετικά εχθρική στάση έναντι της χώρας μας και του προσωπικού μας, και θα ληφθούν μέτρα που εγγυώνται την ασφάλεια των στρατιωτών μας»,τόνισε ο Πεσκόφ.
Η Ρωσία έχει ξεκινήσει μια ποινική υπόθεση εναντίον του Χερασένκο με την κατηγορία της υποκίνησης ή της δικαιολόγησης της τρομοκρατίας.
Στις 30 Σεπτεμβρίου, η Ρωσία ξεκίνησε χειρουργικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, μετά από αίτημα του προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 450 επιθέσεις εναντίον θέσεων των τρομοκρατών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σκοτώθηκαν περίπου 300 τζιχαντιστές και καταστράφηκαν κέντρα διοίκησης, στρατόπεδα εκπαίδευσης και αποθήκες πυρομαχικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.