20/10/15

Πούτιν: Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Συρία επιβεβαιώνει την ετοιμότητα της Ρωσίας απέναντι σε κάθε απειλή

Την ετοιμότητα της Ρωσίας να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά στις τρομοκρατικές απειλές επιβεβαιώνει η ρωσική αεροπορική επιχείρηση κατά θυλάκων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία: με αυτή τη δήλωση απευθύνθηκε σήμερα στο κοινό ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τελετής απονομής μεταλέιων σε ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους στο Κρεμλίνο. 
Μετά από αίτημα του σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, τα ρωσικά επιθετικά αεροσκάφη Sukhoi Su-25, Su-24M, Su-34 και Su-30 ξεκίνησαν στις 30 Σεπτεμβρίου αεροπορικές επιθέσεις ακριβείας κατά στόχων των εξτρεμιστών τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους που δραστηριοποιούνται στη Συρία. Επίσης από τις 7 Οκτωβρίου ξεκίνησαν πυραυλικές επιθέσεις από τις ρωσικές βάσεις στην Κασπία Θάλασσα με στόχο τις θέσεις του ISIS.
«Τα αποτελέσματα των αεροδιαστημικών επιχειρήσεων επιβεβαιώνουν πως η Ρωσία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα κάθε τρομοκρατική ή άλλου είδους απειλή για τη χώρα μας», τόνισε ο πρόεδρος Πούτιν.

Αναφερόμενος στην εξάπλωση των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επεσήμανε πως οι τρομοκράτες έχουν δημιουργήσει ένα εφαλτήριο στη Συρία, προκειμένου να επεκτείνουν τις επιθέσεις και να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρη τη γύρω περιοχή, ακόμα και ολόκληρα καθεστώτα. «Εχοντας δημιουργήσει σταθερές” βάσεις εκκίνησης στη Συρία και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, οι τρομοκράτες δρομολογούν σχέδια επέκτασης και αποστεθεροποίησησς σε άλλες χώρες. Δυστυχώς, συνεχίζουν να στρατολογούν μαχητές από πολλες χώρες, ακόμα και από τη Ρωσία και τα κράτη της CIS (σ.σ. ΚΑΚ- Κοινοπραξία Ανεξαρτήτων Κρατών: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Μολδαβία, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Γεωργία κατέληξε ο πρόεδρος Πούτιν.
Sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.