11/10/15

Νουμάν Κουρτουλμούς: «Δεν πρέπει να θυσιαστούν οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας για τη Συρία»

Το υψηλό δυναμικό των ρωσοτουρκικών σχέσεων δεν μπορεί να χαθεί εξαιτίας της κατάστασης στη Συρία, δήλωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς σύμφωνα με το RIA Novosti. 
«Με τη Ρωσία μας συνδέουν μακροπρόθεσμες οικονομικές και πολιτικές σχέσεις και ζούμε σε μια καλή και ειρηνική γειτονιά πολλά χρόνια. Αυτή η σχέση δεν πρέπει να θυσιαστεί σε πολιτικά συμφέροντα στη Συρία»,είπε ο Κουρτουλμούς σε συνέντευξη στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
Στις 3 Οκτωβρίου, τα μαχητικά Sukhoi Su-30 μπήκαν σε τουρκικό εναέριο χώρο για λίγα δευτερόλεπτα, λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Η Μόσχα ζήτησε επισήμως «συγγνώμη» για το περιστατικό, το οποίο χαρακτήρισε «παρεξήγηση» και δεσμεύτηκε για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.
Σε μια συνέντευξη στο EurActivο απεσταλμένος της Ρωσίας στην Ε.Ε. Βλαντιμίρ Τσιζόφ σημείωσε ότι «όλες οι γραμμές επικοινωνίας μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας είναι ανοιχτές. Συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών. Ο ρωσικός στρατός βρίσκεται ανοιχτή γραμμή επαφής με τον τουρκικό στρατό, για να συζητηθούν τυχόν ζητήματα που μπορεί να προκύψουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.