22/10/15

«Έκρηξη» της Ανάπτυξης στο Ιράν Μετά την Άρση των Κυρώσεων Προβλέπει το ΔΝΤ

Οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις προοπτικές της οικονομίας του Ιράν είναι πολύ πιο ενθαρρυντικές σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως προκύπτει από την έκθεση του Ταμείου για την περιοχή.

Το ΔΝΤ εκτιμά πως η άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν σημαίνει ότι τα θετικά «σοκ» στην εξωτερική ζήτηση, στον πλούτο και στις εμπορικές συναλλαγές μπορεί να δώσουν ώθηση στο ΑΕΠ του Ιράν έως και 15%.

«Η επιστροφή του Ιράν στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και η ενσωμάτωσή του στην παγκόσμια οικονομία μπορεί να έχουν μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις, δεδομένου του μεγάλου μεγέθους της οικονομίας του (κοντά στο 1,5% του παγκόσμιου ΑΕΠ), του πληθυσμού (78 εκατομμύρια άνθρωποι) και των μεγάλων αποθεμάτων αργού και φυσικού αερίου», υπογραμμίζεται στην έκθεση.

 http://www.energia.gr/article.asp?art_id=98865

3 σχόλια:

  1. Αν δεν προσέξει το Ιράν θα την πατήσει...Το συνέφεραν οι περιορισμοί σε πολλούς τομείς.Π.χ. φαρμακοβιομηχανία.Αν χρησιμοποιηθούν οι νέες συνθήκες προς αύξηση των εισαγωγών και όχι προς αύξηση των εξαγωγών θα πέσει και το Ιράν εσωτερικώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τυχεροί οι Έλληνες. Θα βρούμε δουλειές στο.... Ιράν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λενε οτι σε σε δυο με τρια χρονια θα ερθει αντιμετωπο το Ιραν με προβλήματα λειψυδρίας, σε σημειο που δεν θα εχουν προσβαση σε νερο πολλα εκατομμύρια κατοικοι. Αυτο θα εχει γενικοτερες αρνητικές συνεπειες που που θα επηρεασουν και την οικονομια. Αν ισχυει βέβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.