21/10/15

FT : Το μεταναστευτικό ξυπνά ναζιστικούς εφιάλτες στην Γερμανία

Στα ύψη τo πολιτικό θερμότερο στην Γερμανία, καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση για το προσφυγικό. Θύελλα αντιδράσεων μετά την δήλωση για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την επίθεση με μαχαίρι στην δήμαρχο της Κολονίας. Σε δύσκολη θέση η Μέρκελ. Φόβοι για άνοδο της ακροδεξιάς.


Οι εντάσεις για το μεταναστευτικό οξύνθηκαν επικίνδυνα στην Γερμανία μετά την δήλωση ομιλητή σε συγκέντρωση ακροδεξιών ότι λυπάται που έκλεισαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην χώρα, προκαλώντας την άμεση καταδίκη από τους πολιτικούς ηγέτες που ανησυχούν όλο και περισσότερο για την βία από τα άκρα.
Οι σκληρές κουβέντες αντηλλάγησαν μετά από μια βραδιά διαδηλώσεων και αντι-διαδηλώσεων την Δευτέρα που φανέρωσε τα αντίρροπα ένστικτα του έθνους για ένα ζήτημα που ταλανίζει την κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ.
Αντανακλούν επίσης την αυξανόμενη ανησυχία των Γερμανών αξιωματούχων ότι η μεταναστευτική κρίση μετατρέπεται σε έναν μαγνήτη ακροδεξιάς ρητορικής και εξτρεμιστικής βίας.
Στη Γερμανία έχουν σημειωθεί εκατοντάδες επιθέσεις σε καταλύματα μεταναστών τους τελευταίους μήνες. Σε μια τρομακτική κλιμάκωση, η υποψήφιος δήμαρχος στην Κολονία που έχει αναλάβει δράσεις υπέρ των προσφύγων, μαχαιρώθηκε το Σάββατο από εξτρεμιστή που φέρεται να έκανε σχόλια κατά των ξένων.

Για τη συνέχεια Euro2Day

4 σχόλια:

  1. Δεν νομίζετε και εσείς ότι μοναδική λύση για να φύγει μπροστά μαι κοινωνία είναι περισσότερη δημοκρατία;

    Αφού κανένας μας στην Ευρώπη δεν έχει ρωτηθεί εάν θέλει λαθρομετανάστες στην χώρα του παρά την επιβολή που επιχειρείται από τους πολιτικούς.

    Να ληφθεί υπόψη ότι μέρος της αντίστασης είναι η κόντρα στις φασιστικές αποφάσεις των κυβερνώντων να επιβάλλουν τους λαθρομετανάστες με το έτσι θέλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναμενόμενες αντιδράσεις από ανθρώπους, που βλέπουν την χώρα τους να γεμίζει λαθρομετανάστες, την ποιότητα ζωής των να υποβαθμίζεται δραματικά και όλα αυτά χωρίς ποτέ να ερωτηθούν, όπως σωστά γράφει ο r+w.

    Ποιοι είναι αυτοί οι καραγκιόζηδες, που θα χαρακτηρίσουν όλον αυτό τον κόσμο φασίστες, ρατσιστές κλπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καποιοι προσπαθουν να αντικαταστησουν τους φυσικους νομους (που διεπουν και την φυση του αθρωπου) με κοινωνικες και λεκτικες επινοησεις. Ρατσιστες λεει, φασιστες, ναζιστες.... και οτι αλλο! Δεν υπαρχει ανθρωπος που θα εβλεπε αυτη την τεραστια σειρα νεαρων, αυτης της βομβας τεστοστερονης, με την αγριεμενη εμφανιση, που ουρλαζουν καθε λεπτο Ἁλαχ Ακμπαρ", να περναει βιαια τα συνορα του και να μην φοβόταν! Και κατι αλλο. Φτωχοι υπαρχουν και στην Ινδια. Γιατι δεν ερχονται απο εκει λαθρομεταναστες κι ερχονται απ το ΙσλαμικοΑφγανισταν, Πακισταν και Μπαγκλαντες;; Τελος να αναφερω οτι κατανοω το ψεμα του Μουζαλα και των αλληλεγγυων οτι το 80% των εισβολεων ειναι Προσφυγες και γι αυτο πρεπει να εχουμε ανοικτα συνορα. Ειναι απλη ιδεοληψια που χρειαζεται θεραπεια! Να του πω ομως οτι απογραφη κανουν και οι Σκοπιανοι και οι Σερβοι, και οι Κροατες και οι Αυστριακοι .... και ολοι αυτοι συμπιπτουν στο οτι, προσφυγες ειναι ΜΟΝΟ το 50%!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ὅπως διάβασα σὲ αὐστριακὸ site πρίν λίγες μέρες οἱ πρόσφυγες εἶναι 2 στούς 10.

    Ὅταν ἔχης σκοπὸ νὰ ἀντικαταστήσης τοὺς γηγενεῖς μὲ ὁρδές ὑπαναπτύκτων φτωχῶν καὶ ἀγραμμάτων ἀλλοδαπῶν,θὰ ἔπρεπε νὰ περιμένης ἄνοδο τῶν ἀκροδεξιῶν.

    Ἄν μὲ ρωτήσης τὶ προτιμῶ,τὴν πλημμυρίδα τῶν ἀφροασιατῶν νὰ ἐποικίση τὴν χώρα μου ἤ ἀκροδεξιὰ κυβέρνησι,σίγουρα θὰ προτιμήσω τό δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.