31/5/18

Μήνυση κατά Κοτζιά για «Εσχάτη Προδοσία» κατέθεσαν φορείς Μακεδόνων

Λόγω της συμφωνίας που φαίνεται να έχει “κλειδώσει” για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

Μήνυση για “Εσχάτη Προδοσία” κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων (ΠΟΠΣΜ) Γιώργος Τάτσιος, λόγω της συμφωνίας που φαίνεται να έχει “κλειδώσει” για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.“Εμείς οι γηγενείς αυτόχθονες αληθινοί Μακεδόνες αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για να ζητήσουμε προστασία από την ανιστόρητη και μελλοντικά επισφαλή παράδοση του ονόματός μας στο γειτονικό κράτος των σλαβο-αλβανών” αναφέρει Δελτίο Τύπου της ΠΟΠΣΜ, που επιτίθεται σφοδρά κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, τον οποίον ευθέως κατηγορεί για μειοδοσία. Αναφέρει συγκεκριμένα : “Ντρεπόμαστε που ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νικόλαος Κοτζιάς, όντας διορισμένος να διαπραγματευτεί ένα όνομα για τους γείτονες, που θα ήταν προς το εθνικό συμφέρον, επέδειξε ασέβεια στους αγώνες των προγόνων μας, που εργάσθηκαν σκληρά για τη διατήρηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και έθεσε σε κίνδυνο την Ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Είμαστε εξοργισμένοι που ο κ.Κοτζιάς “χάρισε” το όνομά μας ως επικεφαλής μιας μειοδοτικής διαπραγματευτικής πολιτικής. Αισθανόμαστε προδομένοι για την επίσημη τοποθέτησή του ότι είναι αδιανόητο να υπάρχει όνομα χωρίς τον όρο “Μακεδονία”, αναφερόμενος στο κράτος των Σκοπίων. 
Ο υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς κατέλυσε κάθε έννοια Δημοκρατίας, καθώς:

Aρνήθηκε να συζητήσει με τους αληθινούς Μακεδόνες για το μείζον αυτό θέμα, ενώ συναντιόταν συχνότατα με τους ψευδομακεδόνες των Σκοπίων.

Αδιαφόρησε για τη βούληση των εκατομμυρίων πραγματικών Ελλήνων που συμμετείχαν μαζικά στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Αδιαφόρησε για τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων της Μακεδονίας και πολλών άλλων Δήμων της χώρας, καθώς και για το αποτέλεσμα των δημόσιων διαβουλεύσεων που έγιναν στις μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας, που αποδεικνύουν την ξεκάθαρη λαϊκή βούληση. 

Αδιαφόρησε για τα ψηφίσματα Ομοσπονδιών, Ενώσεων, Συλλόγων, αλλά και για την επίσημη θέση του Αγίου Όρους και της Εκκλησίας της Ελλάδος για μη χρήση το όρου «Μακεδονία» από τους γείτονες. 

Ήδη έχει διαπράξει ηθικά και εθνικά το αδίκημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, δημιουργώντας προηγούμενο με την παραδοχή ύπαρξης «Μακεδόνων» πλην ημών των Ελλήνων, το οποίο ήδη επικαλούνται οι γείτονες για να στηρίξουν τον περιγέλαστο «μακεδονισμό» τους. 

Δυστυχώς με τους χειρισμούς του ο κ.Κοτζιάς εξυπηρέτησε τα συμφέροντα της ακροδεξιάς των Σκοπίων που επιθυμεί διακαώς την εγκαθίδρυση δήθεν «Μακεδονικού» έθνους και κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τα «ιμπεριαλιστικά» σχέδια του ΝΑΤΟ (για ένταξη των Σκοπίων) για τα οποία η κυβέρνηση ήταν αντίθετη προεκλογικά και ιδεολογικά. 
Προσκομίσαμε ΟΛΑ τα στοιχεία που αποδεικνύουν τα παραπάνω στην Δικαιοσύνη και αναμένουμε να μας προστατεύσει (έστω και την τελευταία στιγμή) από την ολοκλήρωση της εθνικής μειοδοσίας”.

Δείτε το κείμενο της μήνυσης

Πρώτο Θέμα

20 σχόλια:

  1. Αν η δικαιοσυνη...δεν φιλα τα ποδια των Σατραπων...λογω του επειγοντος του θεματος πρεπει να το δικασει αμεσα...Αν τα φιλα...ευγε..για τις δεκαρες ζουμε....θα το πω στο παιδι μου να ξερει....τον σωστο δρομο....της προοδου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. A legal action like that by itself should be enough to stop any negotiations. Imagine during a buyout the CEO of one of the companies were accussed of espionage favoring the opponent. Negotiations would freeze on the spot.
    In our country, logic, common sense and common good have no place. Just a march will not do it. We must occupy Boule for as Long as it takes. Peacefully, but with determination and planning.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνήθηκε η ονομασία “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” αλλά την έκαψε ο Ιβάνοφ

    Όσον αφορά στο άρθρο, εκπλήσσομαι που κανείς δεν μίλησε στις 30/9/2007, όταν προτάθηκε η νέα γραμμή για το Σκοπιανό στις προγραμματικές δηλώσεις τής κυβερνήσεως Καραμανλή και την ψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην τού ΛαΟΣ. Η νέα αυτή γραμμή, όπως την αναφέρει έκτοτε και η ιστοσελίδα τού ΥπΕξ, είναι "σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή”.
    Δέκα χρόνια και οκτώ μήνες έχουν περάσει και τώρα είναι "προδότες" όσοι θα την εφαρμόσουν, αν την εφαρμόσουν, ενώ δεν ήσαν/είναι προδότες αυτοί που την ψήφισαν τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε, ὑπὴρχε μόνο τυπική ἀποδοχή τῆς σύνθετης ὀνομασίας, καί ὁ Ἑλληνικός λαός καταλαβαίνει τήν διαφορά μεταξύ στριμωγμένης ἡγεσίας πού κάνει μιά τυπική ἀντιπρόταση, καί προδοτικῆς ἡγεσίας πού τά δίνει ὅλα χωρίς νά χρειάζεται παρά μόνο ἐπειδή πιέζεται...καί τῆς ἀρέσει.

      Διαγραφή
    2. Συμπατριώτη Σωκράτη Αλεξανδρινέ, το τι λες σε διαπραγματεύσεις διεθνούς επιπέδου και τι δικαιολογίες χρησιμοποιείς απέναντι σε δεκάδες κράτη, εμπεριέχουν εκ των πραγμάτων μια διπλωματική δέσμευση. Είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που λένε ότι "η κυβέρνηση έχει συνέχεια". Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν είναι τίποτα σχολιαρόπαιδα για να τα κοροιδεύεις εσύ. Όταν αυτοί θέλουν να βάλουν ένα κράτος και εσύ είσαι ο μόνος που λες όχι και σε ρωτούν "τι θες για να πεις ΝΑΙ" και εσύ λες "θέλω σύνθετη erga omnes", δεν το λες στο μπακάλη, το λες σε αρχηγούς κρατών. Δεκάδων κρατών.
      Μετά αν εσύ πεις "άλλαξα γνώμη, το παίρνω πίσω", θα εξαγριωθούν και δικαίως. Και γι αυτό η ΝΔ δεν το πήρε ΠΟΤΕ πίσω! Απλά, όταν είδε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει με την ίδια θέση, έριξε και το Σύνταγμα στο τραπέζι, ως πρόσχημα που δε στηρίζει τον Τσίπρα, για να αποφύγει και η ίδια το πολιτικό κόστος:

      Ιανουράριος 2018: "Η κ. Σπυράκη επανέλαβε ότι η θέση της ΝΔ είναι σαφής: Το ελάχιστο για την κυβέρνηση είναι το Βουκουρέστι και η προτεινόμενη λύση θα πρέπει να είναι πακέτο, να περιλαμβάνει το όνομα, το εύρος της χρήσης -έναντι όλων- και τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων."
      http://www.euro2day.gr/news/politics/article/1589908/spyrakh-einai-arga-gia-enhmerosh-sto-zhthma-ths-pg.html

      Αν η ΝΔ στο ΝΑΤΟ ήταν μια φορά υπό πίεση, ο Τσίπρας είναι υπό πίεση στο τετράγωνο, γιατί είναι χρεωκοπημένος και τον πιέζει και το ΝΑΤΟ (και ζητάει τη βοήθεια των ΗΠΑ για το ΔΝΤ) και της ΕΕ (της οποίας ζητάει την ευμένεια για το χρέος).
      Η ΝΔ πήγε για "σκι" στο 1ο συλλαλητήριο, ακριβώς για να μη σηκώσει το τηλέφωνο ο Μητσοτάκης και ακούσει κανέναν Τραμπ ή καμιά Μέρκελ, να του λέει "καλα, σε καταλαβαίνω που δε θες να σηκώσεις κόστος, αλλά τουλάχιστον μην κάνεις τη ζωή δύσκολη στον Τσίπρα. Ας τον να το περάσει μόνος του χωρίς εσύ να ρίχνεις λάδι στη φωτιά". Γι αυτό η ΝΔ δε ηγείται των συλλαλητηρίων.
      Το γραμμάτιο που υπέγραψε η Ελλάδα το 2008 με σύνθετη erga omnes, κάποια στιγμή θα καλούνταν να το ξεχρεώσει. Είναι σαν το Κυπριακό. Όταν για δεκαετίες συζητάς για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, δε μπορείς μετά να πεις στον ΟΗΕ, "άλλαξα γνώμη, θέλω επαναφορά στο 1975 και ζητώ την πλήρη και άνευ όρων αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και επιστροφή στο Status quo ante της εισβολής". Δε γίνονται αυτά.
      Γιατί μετά, νομιμοποιούνται πχ και οι Ευρωπαίοι να πουν "τότε και μεις αναγνωρίζουμε τα Σκόπια ως Μακεδονία και όταν είσαι ξανά έτοιμος για λύση, ξαναέλα".

      Διαγραφή
    3. Δέν μίλησα ὑπέρ κανενός κόμματος. Εἶπα τό πῶς ἀντέδρασε καί γιατί δεν ἀντέδρασε τότε, τό 2008, ὁ Ἑλληνικός λαός.
      Ἡ "διπλωματική δέσμευση" μέ μία πρόταση ἤ ἀντιπρόταση, εἶναι νομικῶς ἀνύπαρκτη, ὅταν δέν εὐδοκιμεῖ ἀμέσως. Ὑπάρχει στό τραπέζι ὅσο ὑπάρχει ἐπικαιρότητά της. Καί τό πολύ, δεσμεύει ἠθικῶς, τό πρόσωπο πού τή διετύπωσε. Ὄχι τήν χώρα.
      Θυμηθεῖτε καί τόν Τάσο Παπαδόπουλο ἀπένταντι στό σχέδιο Ἀνάν, καί τήν τελευταία ὁμιλια τοῦ Μακαρίου (Παραλίμνι) ὅπου κατήγγειλε τήν ἀποδοχή τῆς διζωνικῆς, ὅτι ἀφοῦ δἐν ἔγινε δεκτή ἀπό τούς Τουρκοκύπριους, ἄρα τελείωσε._Καί τόν ἀγνόησαν οἱ πειθήνιοι στά παραμασωνικά τερτίπια, ὅτι "δεμευθήκαμε"!
      Στίς διαπραγματεύσεις συμφέρει βέβαια στό ἰσχυρότερο μέρος ἤ ἕναν τρίτο τύπου Μ. Βρετανίας, νά ὡρὐεται, ὅτι ὑπάρχουν δεσμεύσεις πού ἀναλήφθηκαν ἐμμέσως, μέσα στά πλαίσια ἑνός διαλόγου.
      Ἀλλά, αὐτό εἶναι πρόβλημα πραγματικό (ὄχι νομικό) τοῦ πῶς ἀντιμετωπίζονται οἱ κατά τό διεθνές δίκιαο ἀβάσιμες αὐτές αἰτιάσεις τοῦ ἰσχυροτέρου.

      Ὁ λαός, εὐλόγως, δέν σκαμπάζει ἀπό τέτοια γκαίη τερτίπια. Δέσμευση βλέπει τώρα τό 2018, καί ὄχι τότε τό 2008. Τότε μέ λόγο καί ἡγεσία, κάποιας ἔστω προσπαθείας ἀμύνης στά ἐθνικά θεματα. Καί τωρα, μέ ἡγεσία ἡ ὁποία
      α) οὔτε τά συλλαλητήρια ἀξιοποιεῖ (δέν θέλει νά τά ξέρει),
      β) οὔτε τήν ἱστορική ἀλήθεια ἀξιοποιεῖ (δέν θέλει νά τήν ξέρει),
      γ) οὔτε στίς ἐμπεριστατωμένες ἀναλύσεις ἐγκύρων ἀναλυτῶν (πού δἐν θέλει νά τίς ξέρει) ἔχει κάποεις στοιχειωδῶς πειστικές ἀπαντήσεις.

      Δέν εἶναι ὁ γιαλός στραβός, ἀλλά στραβά ἁρμενίζουν.
      Ὅσο γιά πιέσεις, ἄμα θέλει κανείς νά πιεσθῆ [γιά νά παραμείνῃ στήν ἐξουσία ἤ γιά νά ἔλθη στήν ἐξουσία, ὡς ἐντολοδόχος ξένων], "πιέζεται",
      ἄμα ὅμως θέλει, μέ τέτοιον λαό, ἀνθίσταται.

      Ἀκόμη καί ὁ Κων. Καραμανλής, ὡς Πρόεδρος, εἶχε ρωτήσει τόν Μιχαλάκη τόν Παπακωνστνατίνου τό 1992, γιατί δἐχθηκε βάση τῶν ΗΠΑ στά Σκόπια, καί ἐκεῖνος εἶχε ἀπαντήσει, ὅτι "στούς Ἀμερικάνους δέν λές ὄχι". Γιά νά τόν ἔχει ὅμως ρωτήσει ἔτσι ἐλεγκτικά ὁ Κ. Καραμανλής, ἐννοοῦσε: "τί πῆρες, γιά νά δεχθῆς βάση τῶν ΗΠΑ στά Σκόπια".
      Τό ἴδιο καί σήμερα: Τί πῆραν τοῦτοι δῶ [ἐξόν ἀπό προσωπική ὑποστήριξη στό πῶς θά διαφύγουν ὅταν θά ἀντικατασταθοῦν ἀπό ὁμοίους τους], καί λένε σέ ὅλα ναί;

      Διαγραφή
    4. @Nativist. I do not see the point of your arguement. What is this? A competition who does more damage to Greece?
      We are facing the biggest identity theft in Human history and with our blessings!!!!! The one who signs goes down for treason. As simple as that.

      Διαγραφή
    5. Συμπατριώτη, εσείς δε μιλήσατε για κόμματα, ας πούμε ότι το έκανα εγώ, δεν είναι εκεί το θέμα. Να σας εξηγήσω τη διαφορά με τα παραδείγματα που λέτε.
      Ο Τάσος Παπαδόπουλος, δεν αρνήθηκε λύση διζωνικής δικοινοτικής. Αρνήθηκε τη συγκεκριμένη λύση, που ήταν το σχέδιο Ανάν και που ζητούσε η Κύπρος να δώσει τα πάντα τοις μετρητοίς και να πάρει τα πάντα επί πιστώσει. Και πολύ καλά έκανε. Αλλά ΔΕ ζήτησε ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος το σχέδιο Ανάν. Ο Μακάριος, ομοίως, είπε πως πηγαίνουμε σε συζητήσεις και οι Τουρκοκύπριοι απλά δείχνουν αδιαλλαξία και κοροιδεύονται και άρα ποιος ο λόγος των διαπραγματεύσεων, όταν ο άλλος, λέει απλά συνεχώς όχι.

      Στην περίπτωση της Ελλάδας, το σύνθετη erga OMNES το πρότεινε η ΙΔΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ και τώρα το ΔΕΧΟΝΤΑΙ και οι Σκοπιανοί! Ούτε μπορείς να πεις ότι ΔΕΝ είναι αυτό που ΕΣΥ ζητούσες ούτε ότι αυτοί είναι αδιάλλακτοι! ΕΣΥ το ζητάς, ο άλλος στην αρχή λέει όχι, αλλάζει η κυβέρνηση λέει ΝΑΙ στο μοντέλο που προτείνεις, αυτό δεν είναι το νόημα μιας διεθνούς διαιτησίας; Να φτάσει στο σημείο που και οι 2 δέχονται το ίδιο;

      Εγώ πιστεύω, πως η Ελλάδα έχασε τη στιγμή που δέχθηκε σύνθετο όνομα. Γιατί στην απάντηση στο παράδειγμα του Παπακωνσταντίνου, η απάντηση είναι "πήρα το σύνθετο όνομα που ζήτησα".
      H Ελλάδα, είχε τις εξής επιλογές:
      - Πόλεμο (παίρνεις 100% τη λύση που θες). Η Ελλάδα δεν είναι Ισραήλ.
      - Να μείνεις πιστός στη θέση ότι δε δέχεσαι τον όρο Μακεδονία σε όνομα (το έκαψε μόνη της).
      - Να κωλυσιεργεί, όπως έκανε η Τουρκία με το κυπριακό, δουλεύοντας ταυτόχρονα για υπονόμευση των Σκοπίων, με στόχο τη διάλυσή τους. Ούτε αυτό θέλει, γιατί υπάρχει η θεωρία ότι μας συμφέρουν τα Σκόπια να υπάρχουν. Εγώ δε βλέπω τη μεγάλη διαφορά του να αυξηθεί η Βουλγαρία κατά 1,5εκ και η Αλβανία κατά 500.000. Αν κάποιος έχει εχθρικές βλέψεις, μπορεί να τις έχει και να χρησιμοποιήσει και εθνικές δυνάμεις εκτός συνόρων. Μάλιστα, δεν αποκλείεται, συν τω χρόνω, αντί για "Σλαβομακεδόνες", να δημιουργηθούν και "Αλβανομακεδόνες", που και αυτοί να έχουν βλέψεις για κάθοδο προς νότο.

      Όπως λέτε, νομική δέσμευση, δεν έχει η Ελλάδα. Αλλά οι διεθνείς σχέσεις, είναι σχέσεις ισχύος. Και όπως εσύ αλλάζεις 180 μοίρες θέση και λες και ξελές, με ένα νόμο ή με μια σύνοδο κορυφής, μπορούν να αλλάξουν θέση και οι άλλοι (πχ να προχωρήσουν όλα τα κράτη μέλη σε αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία και σε νέα σύνοδο κορυφής να αναιρέσουν ότι χρειάζεται λύση για να μπουν στην ΕΕ και το ίδιο το ΝΑΤΟ, εξαναγκάζοντας την Ελλάδα σε συνεχή, διπλωματικά κοστοβόρα βέτο ή πληρώνοντας στην Ελλάδα με άλλο νόμισμα).

      Η Ελλάδα, αυτό που ζητούσε, της το δίνουν, δεν το θέλει, πόλεμο δε θέλει, διάλυση δε θέλει, τι να πω, δεν ακούγεται σπουδαία στρατηγική.

      Όσο για τον Τσίπρα, το περίεργο θα ήταν αν τον ενδιέφερε και κάποιο από αυτά που αναφέρετε... Εγώ υποψιάζομαι, πως του Τσίπρα κάτι του έταξαν για το χρέος και τρέχει να προλάβει να το κλείσει.
      Και να μην το κλείσει ο Τσίπρας σήμερα, μην εκπλαγείτε αν το κλείσει ο Μητσοτάκης αύριο. Γιατί η ΝΔ έχει εγκλωβιστεί. Δεν είναι καν άλλο κόμμα, να πει "εγώ είμαι άλλο κόμμα, ήμουν πάντα ενάντια στo σύνθετο όνομα".


      Διαγραφή
    6. @ @ SOCRATES ALEXANDRINOS

      >Τότε, ὑπὴρχε μόνο τυπική ἀποδοχή τῆς σύνθετης ὀνομασίας<

      Τι πάει να πει "τυπική" και πράσσειν άλογα; Καθιερώθηκε με απόφαση τής Βουλής νέα γραμμή για το Σκοπιανό. Τι δεν καταλαβαίνεις; Σωστά σού απαντά ο Oraculum. Αν την είχαν αποδεχτεί οι Σκοπιανοί, η συμφωνία θα είχε υπογραφεί από τότε. Την γλυτώσαμε χάρη στην αδιαλλαξία τού Γκρουέφσκι, που είχε κόκκινη γραμμή το συνταγματικό όνομα.

      @ NikoApelles

      Το σχόλιό σου είναι άνευ νοήματος. Αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφω, δεν φταίω εγώ. Μην ασχολείσαι περισσότερο.

      Διαγραφή
    7. Και κάτι άλλο, "Αλεξανδρινέ": "τί πῆρες, γιά νά δεχθῆς βάση τῶν ΗΠΑ στά Σκόπια", μία (δήθεν, μέχρις αποδείξεως τού αντιθέτου) ερώτηση τού Καραμανλή στο Παπακωνσταντίνου, γράφεις κι εγώ ρωτώ: Από πού κι ως πού οι Αμερικανοί θα ζητούσαν την άδεια τής Ελλάδος (Παπακωνσταντίνου), για να κάνουν βάση στα Σκόπια; Και ποια βάση έκαναν, τελικά, αν έκαναν βεβαίως;
      Αν εννοείς την Camp Bondsteel, αυτή είναι στο Κοσσυφοπέδιο. Μήπως την συγχέεις με μία πρεσβεία-μαμούθ που σκόπευαν ν' ανοίξουν στα Σκόπια και η οποία τελικά δεν ξέρω αν έγινε; Η εν λόγω φήμη είχε κυκλοφορήσει πριν περίπου δέκα χρόνια.

      Διαγραφή
  4. Ολοι ειναι ανευ αμφιβολιας καμμιας.Ο κοσμος δεν ειχε καταλαβει τοτε τι εκαναν οι πονηρομαγειροι..ουτε πληροφορηση ειχε της σκευωριας....Τωρα καταλαβε....Δηλαδη το δαχτυλο που τραβα την σκανδαλη ...δεν φταιει ?? Επειδη εκτελει παλια εντολη ?? Δεν ειδε αν η παλια εντολη αδικει ?? Η ΝΔ...ειναι συνενοχος.Οχι αθωος....Ειναι επισης και οποιο αλλο συνοθυλευμα το ψηφισε και κανει την παπια...Διαφωνεις τελικα η οχι ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, θα πρέπει να συμφωνήσω, κύριε Δημήτρη Κ... Και να πω, πως ο Έλληνας ψηφοφόρος, στο μέλλον ίσως θα πρέπει να αρχίσει να εξετάζει τις θέσεις ενός κόμματος ΠΡΙΝ το ψηφίσει και όχι να φωνάζει εκ των υστέρων σαν άλλη διακορευμένη παρθένος. Η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας δεν είναι τωρινή. Δεδομένου ότι ο μισός ΣΥΡΙΖΑ το 2009 αποκαλούσε τα Σκόπια Μακεδονία, να κάνουμε και το σταυρό μας, αν πάρουν erga omnes.
      Ομοίως, οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους λαθρομετανάστες, ήταν γνωστές. Προς τι η έκπληξη των νησιωτών, που άνοιξε τα σύνορα. Ομοίως, όποιος νομίζει πως η ΝΔ θα κάνει θαύματα σε αυτό το θέμα, αυταπατάται. Ούτε στα ελληνοτουρκικά να περιμένετε κάποια αλλαγή πολιτικής. Η ΝΔ ό,τι κάνει, θα είναι στην οικονομία.

      Διαγραφή
    2. Ουρακουλουμ αγαπητε
      Δεν ειμαστε ολοι χαζοι...Μπορω να αναπαραστησω χονδρικα γιατι η ΝΔ εκανε το εγκλημα...γιατι ο Τσιπρας και ολα τα ρηχα αποκαιδια κανουν συντονισμενα βλαβες στην χωρα δεκαετιες.Ο λογος ειναι απλος.Η απληστια του ξελυγωμενου για ανοδο...για φραγκα...για εξουσια...σε βαρος των παντων.Υποτελεια και απληστια...δυο μορφες μπαμπουινων ....σε εναν υπατο γοριλα...Δεν σηκωνει να το πουμε εδω ολο...σε ανθρωπους που ειναι μαθημενοι στην πιστη του ...φαινεσθαι...στην ζελατινα του πακετου.Θα μας χλευασουν ειρωνικα...
      Αυτο ολο εχει σχεση με οτι υπονοει ο κος Αχοι....Διοτι ετσι γινονται ολα χρονια...Απλα αλλα ...αφανως...Μοιαζουν ερασιτεχνικα...παιδικα...κι ομως ετσι γινονται....σε πεισμα της εξυπναδας μας που αντιδρα με φρικη στο ενδεχομενο ναναι τοσο απλα....και ναναι τοσο ...κοροιδο.Δεν το δεχεσαι αυτο ευκολα.Ξερω ανθρωπους που εκαναν αυτα...και γιατι...και πως ...με ποση ελαφροτητα και τι στοχο...Ο στοχος ειναι τοσο ταπεινος...τοσο ποταπος...που δεν θα τον πουμε εδω...χωρις εμετο...Και δεν θα τον πουμε...Ναι ολες οι συμφορες εγιναν και θα γινουν γιατι ξελυγωμενοι ποδοπατησαν την ανθρωπινη αιδω και δικαιοσυνη ...για να ....ανεβουν...για τα φραγκα...κλπ.Κι αυτα φιλε κυριε ...τα αφανη...δεν γινονται στο φως...γινονται στα σκοταδια....στις λεγομενες ...ταχα....λεσχες...οπου η συμορια νιωθει ...ξεχωριστη...σπουδαια ...εξυπνη......παντοδυναμη....κι ολοι οι αλλοι ειναι χαζοι....Ο Τσιπρας ειναι στον πυρηνα...στην ιδεολογια τους....μια απ ολες...γιατι ολες ειναι δικες τους...Η ιδια η λεξη ειναι ανοητη...δεν θα πει τιποτε... Ειναι γισ μας τους χαζους...εξω....Η σωστη λεξη ειναι πολιτικη σοφια...η αλλη ειναι κραχτης του τιποτε....ακριβως για να μην ζητησεις το ...πρωτο.Η ΝΔ....ειναι το ιδιο οπως ολα...τενεκεδες επινικελωμενοι....Ο Τσιπρας ειναι η...ξεφωνημενη της παρεας....της ιδιας
      Παρεας.Δεν τους βγαινουν πσντα ολα τα σεναρια....οσο ανικητοι κι αν δειχνουν....Κι εδω βρησκομαστε τωρα.....Θα βγουν η οχι ?? Αν βοηθησει ο κοσμος ....οχι....Αν αδρανησει ναι.....Λιγη σημσσια εχει ποιος και τι ...χθες η σημερα....Σημασια εχει το απροβλεπτο....Αν αφησουμε τις προβλεψεις τους να γινουν....η οχι...

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ κύριε Δημήτρη Κ, εγώ γι αυτό είμαι απαισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας. Γιατί, αν δε μπορείς να επιβληθείς στα Σκόπια, τι τύχη έχεις να επιβληθείς αύριο στην Τουρκία, η οποία, εκτός κι αν γίνει κανένα θαύμα, σε λίγες δεκαετίες θα είναι στρατιωτική υπερδύναμη ανώτερη της Γαλλίας και της Ιταλίας (εξαιρουμένων των πυρηνικών, που όμως δε θα απορούσα, αν η Τουρκία επεδίωκε να τα αποκτήσει με βοήθεια Πακιστάν).

      Διαγραφή
  5. Αγαπητε Nativist ειναι σωστο να τελεσεδικηση μια προδοσια σχεδιασθεισα προ πολλου; Ολοι οι συμμετεχοντες στο σχεδιασμο καταστροφης της Ελλαδος ειναι προδοτες. Το ημιση (εξανδραποδισμος των Ελληνων της Μικρας Ασιας) εξετελεσθη ηδη απο τον προσωπικο απεσταλμενο του Ροτσιλντ, Μπενι Ζελον. Οι διαδοχοι του χειριζοντε το αλλο μισο, γιατι αν χαθη η Μακεδονια η Ελλαδα τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ολα αυτα φταινε οι Μεγαλοεργολαβοι. Αν δεινανε του Αλεξη καμμια δουλεια οταν τελειωσε το πανεπιστημιο δεν θα καταντουσε να γινει πολιτικος και θα ειχε γλυτωσει ο Ελληνικος λαος απο ολους αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο, αὐτό εἶναι, νά τοῦ βροῦνε δουλειά μηχανικοῦ ἔστω τώρα. Κι ὄχι ἀπό μεγαλοεργολάβους....Γιά μικρές ὑπεργολαβίες εἶναι ἀκόμη, διότι εἶναι ἄπειρος.
      ....Καί τό εἶπα ὅτι ἦταν κακό σημάδι πού ἔπεσε τό γεφύρι στήν Ἄρτα, ὅταν βγῆκε....

      Διαγραφή
  7. Η παλαιότερη ανάρτηση στο site του Υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

    Η ελληνική Κυβέρνηση πήρε τον Οκτώβριο 2012 μία σημαντική πρωτοβουλία προκειμένου να δώσει ώθηση στη διαπραγματευτική διαδικασία για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος. Ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών απέστειλε επιστολή προς τον ομόλογό του της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με την οποία πρότεινε την υπογραφή μεταξύ των δύο χωρών Μνημονίου Κατανόησης, που θα θέσει το πλαίσιο και τις βασικές παραμέτρους για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Συγκεκριμένα, η επιστολή αυτή πρότεινε ότι, προκειμένου να παρασχεθεί νέα ώθηση στην ουσία των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, είναι απαραίτητο οι δύο πλευρές να προχωρήσουν επί τη βάσει ενός συμφωνημένου πλαισίου για τις βασικές παραμέτρους μιας λύσης.

    Η λύση πρέπει να περιλαμβάνει συμφωνία επί του γεγονότος ότι οποιαδήποτε πρόταση οφείλει να εμπεριέχει σαφή και οριστικό προσδιορισμό του ονόματος που δεν θα αφήνει περιθώρια αμφιβολιών σχετικά με τη διάκριση μεταξύ του εδάφους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και περιοχών σε γειτονικές χώρες, ειδικότερα, της περιοχής της Μακεδονίας στη βόρεια Ελλάδα και ότι το συμφωνημένο όνομα θα χρησιμοποιείται έναντι όλων (erga omnes) και για όλους τους σκοπούς.Η ανταπόκριση διεθνώς υπήρξε θετική.

    https://www.mfa.gr/to-zitima-tou-onomatos-tis-pgdm/

    ΣΤΗΝ 20 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΆΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΒΑΣΕΙ ΤΗΝ "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ " ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Η παλαιότερη ανάρτηση στο site του Υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής<

      Ποια "παλαιότερη"; Είναι η ανάρτηση, την οποία παρέθεσα κι εγώ (σχόλιό μου 31 Μαΐου 2018 - 5:56 μ.μ).

      Διαγραφή
  8. Επειδή εγώ για μην τα ξεχνάω, κρατάω μερικά πράγματα σε αρχείο, σας αφήνω εδώ και το Wikileaks, όπου ο Καραμανλής όχι μόνο δέχεται γεωγραφικό προσδιορισμό στο Μακεδονία στις κατ ιδίαν συζητήσεις με τους Αμερικανούς, αλλά δέχεται και ΔΙΠΛΗ ονομασία, με ένα διεθνές όνομα σύνθετο και εσωτερικά τα Σκόπια να ονομάζονται Μακεδονία.

    https://imgur.com/a/kmH0QtN

    Γι αυτό η ΝΔ δε μπορεί να ηγηθεί των συλλαλητηρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.