17/11/15

Εδώ Πολυτεχνείο… άρθρο του 2012 που «ξεβόλεψε» πολλούς

Ακούω διάφορους σήμερα να βρίζουν τη λεγόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου».
Ανήκω – θέλοντας και μη – σε εκείνη της γενιά.
Μιλάω σπάνια για τα γεγονότα εκείνα, κι όταν το κάνω αμφισβητώ όλους τους μύθους που επικράτησαν έκτοτε. Κυρίως για το ρόλο που διαδραμάτισε η τότε Αριστερά…
Του Χρύσανθου Λαζαρίδη
Αυτή η αμφισβήτηση εκ μέρους μου εκφράζεται δημόσια και γίνεται από τότε, όταν δεν ήταν εύκολο να ειπωθούν, να γραφούν ή να ακουστούν, πράγματα που τώρα τα λένε πολλοί. Και κάποιοι, μάλιστα, καθ’ υπεροβολήν…
Και δεν εξαργύρωσα τη συμμετοχή μου στα «γεγονότα του Πολυτεχνείου». Συνειδητά, από την πρώτη στιγμή, κράτησα τις αποστάσεις μου και αποδοκίμασα όσους το έκαναν. Και μάλιστα σε εποχές που αυτό είχε και κόστος και ρίσκο:
Το κόστος να απομονωθείς από παντού. Και το ρίσκο να φανείς «γραφικός».
Ό,τι έκανα στη ζωή μου το έκανα όχι επικαλούμενος τη «συμμετοχή» μου σε εκείνη την εξέγερση, αλλά μάλλον… αποσιωπώντας την.

Για τη συνέχεια Defence _ Point

5 σχόλια:

  1. Σωστός, σχεδόν σε όλα τα σημεία. Η Αριστερά στο Πολυτεχνείο? Παραμύθια! Οι προσκείμενοι στο ΚΚΕ μάλιστα ,μας έλεγαν προβοκάτορες! Αν υπήρχαν Αριστεροί ηταν παιδιά που εντάχτηκαν μετά στην λεγόμενη εξωκοινοβουλευτική Αριστερά ,πχ το ΕΚΚΕ.

    Τα λίγα κομματόσκυλα (που μετά έγιναν εκατομμυριούχοι και εκατομμυριούχες) κάθονταν μέσα, στη σχετική ασφάλεια του Πολυτεχνείου και έκαναν συνελευσείς προσπαθώντας να περάσουν τη γραμμή των αφέντικών τους (που ήταν αραχτοί στο εξωτερικό) ,ενώ την ίδια στιγμή εξω ,στα οδοφράγματα ,ο κόσμος σκοτώνονταν χωρίς καμιά καθοδήγηση.

    Τέλος ,ναι, τα γεγονότα δεν προκλήθηκαν απο σκοτεινούς κύκλους. Η καταστολή τους όμως ήταν μια μεθοδευμένη προβοκάτσια για να ρίξουν τους Παπαδόπουλο - Μαρκεζίνη. Δεν υπήρχε λόγος να βγεί ο στρατός στους δρόμους. Δεν χρειάζονταν τάνκ για να ανοίξει η πόρτα του Πολυτεχνείου ,ένας κλειδαράς της Αστυνομίας θα ήταν αρκετός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οποιος ηταν μεσα εκεινο το βραδυ θα ηξερε οτι κυριολεκτικα οι μισοι εκει ηταν ανθρωποι του Ρουφογαλη....οταν δε οι 'ηρωες' ηγητορες αοφασισαν κατα τις 0230 να αποχωρησουν ενωπιον του Κονοφαγου και αλλων απλα ο υπολοχαγος τεθωρακισμενων τους ειπε 'τωρα ειναι πλεον αργα' (εκθεση Τσεβα)....βλεπετε ειχε μπει πλεον μπροστα το σχεδιο ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.....και ηλθε μετα απο 8 ημερες...στις 25 Νοεμβριου 1973 , οκτω μερες μετα τα γεγονοτα του Πολυτεχνειου ηλθε μια χειροτερη χουντα που ακυρωσε τις επερχομενες βουλευτικες εκλογες της κυβερνησης Μαρκεζινη και ξεπουλησε την μιση Κυπρο μετα απο εννεα μηνες...
      Αυτα για το Πολυτεχνειο....που κοστισε συν τοις αλλοις και 10,000 ελληνων που αυτοκτονησαν απο οικονομικη απελπισια, δεκαδες χιλιαδες να τρωνε απο τα σκουπιδια και να μενουν σε χαρτοκουτα στον δρομο, τα παιδια των Ελληνων να λιποθυμουν στα σχολεια απο την πεινα, γεροντακια που τα μπουκωνουν γενοσημα και μια χωρα περηφανη που ξεφτυλιστικε σε ολο τον κοσμο και καταντησε αποπατος Αφρικης και Ασιας..
      Συνεχιστε να γιορταζετε το Πολυτεχνειο τα χειροτερα ερχονται...

      Διαγραφή
  2. Παρά τους αφρούς που έχουν κατα καιρούς βγει εναντίον του, ο Λαζαρίδης από όσο μπορώ να δω έχει παίξει θετικό ρόλο. Αυτό πλέον που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το γιατί άνθρωποι από διαφορετικά κόμματα και παρατάξεις, που δεν είναι διεφθαρμένοι, δεν κάνουν όλοι μαζί μια νέα μεγάλη σοβαρή πολιτική κίνηση για να θάψουν όλα τα σημερινά και χθεσινά μεγάλα κόμματα. Πως θα πάει η χώρα μπροστά, με τη λαμογιακή ΝΔ που θα αντικαταστήσει μια άλλη λαμογιοκρατική παράταξη; Με τι θα σωθούμε; Με τον κομμουνισμό, τον φασισμό, τον καπιταλισμό, τον σοσιαλισμό, τον φιλελευθερισμό, τον φιλο-οθωμανισμό, τον ναζισμό; Καιρός δεν είναι εστω και τώρα να αποκτήσουμε ένα Ελληνικό πολίτευμα και μια Ελληνική πολιτική ιδεολογία; Πως θα γίνει αυτό το θαύμα αν δεν ενωθούν αδιάφθοροι και ικανοί άνθρωποι από κάθε πολτικό χώρο, από κάθε μέση και άκρη, και να δηλώσουν στο λαό ότι μπαίνουν μπροστά στη μάχη ενωμένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το "Πολυτεχνείο" ήταν μία καθαρή προβοκάτσια των Αμερικάνων με στόχο να απομακρύνει τον Παπαδόπουλο από την εξουσία.

    Η προβοκάτσια εκτελέστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες και τους παρακρατικούς της ΚΥΠ του Ρουφογάλη.

    Περνώντας τα χρόνια και ειδικά μετά το 1980, η δήλωση ότι ήμουνα και εγώ στο Πολυτεχνείο αρκούσε για μιά άνετη καριέρα στις κρατικές θέσεις της Πασοκοκρατίας.

    Η πλάκα είναι ότι όλοι οι "Πολυτεχνίτες" κάθε φορά κάνουν και πορεία μπροστά από την Αμερικανική Πρεσβεία για να καταδικάσουν αυτούς που τους έκαναν φίρμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν υπήρχε το περιοδικό "Οικονομικός Ταχυδρόμος", δίαβαζα τα εξαιρετικά άρθρα του Χρύσανθου Λαζαρίδη για την εξωτερική πολιτική και τα διάφορα γεωπολιτικά προβλήματα της Ελλάδας και είχα εντυπωσιαστεί.

    Είχα διαβάσει και το βιβλίο του, "Αναζητώντας Στρατηγική", Αθήνα 1997, Εκδόσεις Ποιότητα

    Τότε είχα μείνει με την εντύπωση πως αυτός είναι Γεωπολιτικός Αναλυτής και πως έχει σπουδάσει Πολιτικές και Διπλωματικές Επιστήμες. Δεν γνώριζα ούτε τις σπουδές του ούτε ότι ήταν ... οικονομολόγος και έχει τελειώσει στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών.

    Εν τέλει, έχει εξελιχθή σε έναν σπουδαίο και πολύ χρήσιμο Έλληνα Πόντιο Πατριώτιώτη.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.